Nu bet kaip idomiai cia su tuo laukimu situose gimdymo namuose. As atvaziavau gimdyti su pilnu atsidarymu, bet vandenys nebuvo nubege, o ir galvute vaiko nebuvo isistacius. Tai mane iskart i gimdykla, nuleido vandenis, padejo galvutei vaiko isistatyt ir pirmyn!
Po geros valandos pradejo leisti skatinamuosius, nes vyras girdejo, kaip gydytoja su akusere bezvilgciodamos i laikrodi kalbejosi, kad per dvi valandas zut but turiu pasigimdyti. Nezinau kodel jos taip nusprende, manau, kad atsizvelgdamos i vaikelio bukle. Jam per saremius suletedavo sirdutes tonai. Zodziu per nepilnas tris valandas nuo atvaziavimo i gimdymo namus as jau turejau savo leliu
Paskaiciau, kad kai kurios mamos ypac pabrezia, kad siuose gimdymo namuose vaikelis paliekamas su mama dvi valandas ramiai guleti gimdykloj, o kitur skubama ir panasiai, arba isvis nepaguldo. Tai galiu pasakyti, kad man vaikiukas gulejo ant pilvo tik kol mane tvarke, siuvo. Paskui ji svere, renge ir t.t., nes mus perkele i priesgimdyvine palata (antras aukstas buvo pilnas). O nelaike gimdykloj tiek ilgai, nes paskambino, kad atvaziuoja kita moteris su nubegusiais vandenimis ir beveik pilnu atsidarymu ir reikejo uzleisti gimdykla. Taigi niekada nezinai, kokia situacija susiklostys.
Ir dar del soskiu... Taip, cia visuomet pasisakoma uz naturaluma. Per paskaiteles irgi sake, kad nepulti maitinti is buteliuko, reikia is saukstelio ar svirkstuko, jei neima kruties. Palatos kaimyne taip ir kankinos su svirkstuku. Kai atkele i palata kita kaimyne, o jos vaikeliui buvo gelta ir jis gulejo po lempomis, tai ji pati savo akimis mate, kaip tie mazuliukai yra maitinami is buteliuku. Ir as jokiu budu nesmerkiu personalo, nes taip greiciau ir patogiau. Taip, kad ir cia ne visada elgiamasi taip, kaip moko ar aiskina.
Mum pati vaiku daktare ,kai gulejome inkubatoriuje pasake,nupirkite normalu ciulptuka arba mes duosime savo ir primaitindavo misinuku is buteliuko.Tik kai jau po keliu paru atnese man i palata tada jau prasidejo visi naturalumai,nors ciulptuko neliepe isimti.Bet as neturiu nieko pries,kad juos ten primaitina,mano nuomone tas visas naturalumas per daug ispustas burbulas kaip ir visose srityse
Mane tai labai nustebino anesteziologe, kuri ci aminima tik bloguoju. Maloniausias zmogu sis viso personalo!!! PAs ja buvau papuolus pries kelis metus, tai pasikeitus dabar visiskai.
VAiku daktarei aciu, seseles irgi malonios. Man viskas patiko 100proc.
VAiku daktarei aciu, seseles irgi malonios. Man viskas patiko 100proc.
QUOTE(ingutukas25 @ 2010 07 07, 17:51)
manau cia kaip papuoli i kokia pamaina, bet as net neketinu klausyti rkimo ant mane sar ko as zinau savo teises tegu man ko nerodo ar nesuteikia reikiamo rupescio, kaip jiems priklauso suteikt kiekvienai mamai as netylesiu kaip cia kitos tylejo...
žinokit tarkim nesu aš iš tokių jau tylinčių, bet po operacijos šioks toks stresas, visa ta nauja situacija gerokai išmuša iš vėžių, taigi ir drąsa kažkaip išgaruoja ... ir ne man vienai taip. aišku, linkiu netylėt ir už save pakovot kai atsiras antras lėliukas, aišku žinosiu, ko galima reikalauti, bet pirmas kartas visgi buvo ganėtinai didelė patirtis
Aš šviežiai iš šių GN
Anesteziologė. Aš apakus!! Pasirodo, jų bent dvi yra Pirmą kartą prieš beveik 2 metus papuoliau pas tokią žiežulą, kad šiurpas purto. Taip, tikriausiai apie ją eina šneka, apie kyšius ir etc..
O dabar buvau dar labiau sukrėsta (nerandu tinkamo žodžio) , kai man spinalinį (prieš planinį CP) darė PATI NUOSTABIAUSIA MOTERYTĖ PASAULYJE Nu, prie žaizdos dėk!!! Auksinių rankų ir širdies Linkiu visoms!!! Turiu įtarimą, kad dėl jos profesionalumo ir tinkamo vaistų paskaičiavimo po CP namo išvažiavau po 3 parų. Laksčiau ir lakstau kaip stirna, tik su balionu ant pilvo Po pirmos operacijos su žiežula ( ), paipaliojausi ir taip jaučiausi tik po gero mėnesio (jei ne daugiau), nes gavau pilną narkozę operacijos metu (kas nustebino šią anesteziologę)..
Leliukas. Per operaciją pabučiavau, atidavė tėveliui ir man atkeliavus į pooperacinę praturėjau vaikiuką visą laiką po savo sparneliu iki išvažiavimo. Kartą buvo išneštas vizituot į antrą aukštą, vėliau pervystydavo pas mane Kažkaip sugebėjau juo pasirūpinti viena (Tik dėl nepatogumo ir mano nejudrumo leidau nukandžioti papus ) Maitinau pati, bet jei būčiau norėjusi, būtų davę mišinio. Kažkaip kadangi pienelis atsirasdinėjo, tai mišinio neprašiau. Būtų davę iš buteliuko, kaip ir pirmajam, kuris gulėjo soliariume dėl geltos Soskės net nesivežiau (pati ja buvau)
Šiaip, viskas priklauso nuo požiūrio ir nusiteikimo. Įvairūs daktarai įvairiai bendrauja, vieni grubiau, kiti lipšniau, kiti tiesmukai ir gal truputį atgrasiai dėl to. Priėmus tuos žmones su jų bendravimo stiliumi kažkaip visai lengva bendrauti pasidaro Bet iš esmės, nemalonių akimirkų, galima sakyti, nebuvo. Netgi buvo labai viskas puiku
Anesteziologė. Aš apakus!! Pasirodo, jų bent dvi yra Pirmą kartą prieš beveik 2 metus papuoliau pas tokią žiežulą, kad šiurpas purto. Taip, tikriausiai apie ją eina šneka, apie kyšius ir etc..
O dabar buvau dar labiau sukrėsta (nerandu tinkamo žodžio) , kai man spinalinį (prieš planinį CP) darė PATI NUOSTABIAUSIA MOTERYTĖ PASAULYJE Nu, prie žaizdos dėk!!! Auksinių rankų ir širdies Linkiu visoms!!! Turiu įtarimą, kad dėl jos profesionalumo ir tinkamo vaistų paskaičiavimo po CP namo išvažiavau po 3 parų. Laksčiau ir lakstau kaip stirna, tik su balionu ant pilvo Po pirmos operacijos su žiežula ( ), paipaliojausi ir taip jaučiausi tik po gero mėnesio (jei ne daugiau), nes gavau pilną narkozę operacijos metu (kas nustebino šią anesteziologę)..
Leliukas. Per operaciją pabučiavau, atidavė tėveliui ir man atkeliavus į pooperacinę praturėjau vaikiuką visą laiką po savo sparneliu iki išvažiavimo. Kartą buvo išneštas vizituot į antrą aukštą, vėliau pervystydavo pas mane Kažkaip sugebėjau juo pasirūpinti viena (Tik dėl nepatogumo ir mano nejudrumo leidau nukandžioti papus ) Maitinau pati, bet jei būčiau norėjusi, būtų davę mišinio. Kažkaip kadangi pienelis atsirasdinėjo, tai mišinio neprašiau. Būtų davę iš buteliuko, kaip ir pirmajam, kuris gulėjo soliariume dėl geltos Soskės net nesivežiau (pati ja buvau)
Šiaip, viskas priklauso nuo požiūrio ir nusiteikimo. Įvairūs daktarai įvairiai bendrauja, vieni grubiau, kiti lipšniau, kiti tiesmukai ir gal truputį atgrasiai dėl to. Priėmus tuos žmones su jų bendravimo stiliumi kažkaip visai lengva bendrauti pasidaro Bet iš esmės, nemalonių akimirkų, galima sakyti, nebuvo. Netgi buvo labai viskas puiku
As esu isitikinusi kad cia ta pati anesteziologe labai pasikeitus. Nes isvaizda ta pati ir kalbejom su ja kad pries du metus mane ji taip pat nuskausmino. Vyras dar siule pinigu, tai grieztai atsisake.
QUOTE(jurdld @ 2010 07 14, 19:07)
As esu isitikinusi kad cia ta pati anesteziologe labai pasikeitus. Nes isvaizda ta pati ir kalbejom su ja kad pries du metus mane ji taip pat nuskausmino. Vyras dar siule pinigu, tai grieztai atsisake.
ne, ne ta pati po šauniosios moterytės anesteziologės pamainos atėjo ir JI, pikta, surūgus ir viskuo nepatenkinta
QUOTE(Miško uoga @ 2010 07 15, 11:07)
ne, ne ta pati po šauniosios moterytės anesteziologės pamainos atėjo ir JI, pikta, surūgus ir viskuo nepatenkinta
geras, o as buvau tikra kad cia ta pati, nes visas dienas kol gulejau vis uzeidavo, pasiklausdavo kaip sekasi ir siaip labai maloniai bendravo, o piktosios ir nemaciau.
o kaip su gimdymu siuose GN nekaunietems? isgyre man siuos namus labai...
tik nezinau ar mane priimtu...
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 07 17, 19:37)
o kaip su gimdymu siuose GN nekaunietems? isgyre man siuos namus labai...
PRIIMA TEN VISAS