man teko guleti del gresencio KGN tai prisiziurejau visko.Tikrai manau yra problema su naujagimiu sesutem nevisom, bet kai kuriom. Labai gera viena tokia nz.koks jos vardas bet tokia labai stambi, ji tuos vaikelius kai apziurineja jie nei garselio neisleidzia ir kas biskiuka eina ir mamom patarineja ka daryti, tikrai daug pagelbeja SUPERINE
Labai noreciau, kad ji dirbtu, kai reiks gimdyti, nes atrodo, kad is jos labai daug galima butu naudingu dalykeliu suzinoti
as nesuprantu kai galima naujagimi badu marint jei mama pieno neturi ? tai ka negalima misinuko duot ar kaip yra?
QUOTE(degto molio plyta @ 2010 05 27, 17:44)
as nesuprantu kai galima naujagimi badu marint jei mama pieno neturi ? tai ka negalima misinuko duot ar kaip yra?
mūsų pana praklykė dvi paras, tada davė mišinuko. pieno pas mane keli lašai atsirado tik išleidžiant namo penktą parą (po CP). dabar griežčiau reikalaučiau mišinio tokiu atveju, nebeleisčiau tiek rikdyt vaiko, o tada sėdėjau ir verkiau.
Gimdziau siuose GN pries dvi savaites ir esu labai patenkinta. Gimdziau su gyd. Banga Kulikauskaite ir akusere Virginija. Viskas praejo sklandziai, manau deka siu dvieju moteru profesionalumo. Nes gimdymo metu vaikucio galvute neapsisuko taip kaip turetu, vienu momentu gydytoja buvo bepradedanti galvoti apie operacija, bet dar siek tiek palaukus ir paskatinus saremius, viskas praejo puikiai, vaikas gime pats, didelis, sveikas ir net neplysau:) Akusere juokavo, kad jau senai taip sunkiai netrauke:)) Gydytoja labai profesionali ir zmogiska, silta - tikrai drasiai rekomenduociau pas ja gimdyti kitoms moterims. Akusere Virginija - spinduliuojanti toki geruma, optimizma ir motiniska siluma, kad tikrai iki siol negaliu atsidziaugti, kad taip pasiseke jog ji tuo metu buvo salia:) Su gyd. Kulikauskaite del gimdymo buvau susitarusi, buvau apie ja pasiskaiciusi internete, susitikus pasikalbeti, man patiko jos poziuris i kudiki, moteri ir gimdyma. Personalas jau gulint po gimdymo taip pat patiko, maistas - tikrai pakankamai geras (tik gal norejosi daugiau valgyti bet del sito reikalo artimieji pasirupindavo). Kas nelabai siuose gimdymo namuose patiko, tai pacios buitines salygos, jos nekokios, bet kelias dienas pragyventi galima Bendrai siuos GN vertinu labai gerai
QUOTE(žemuogienė @ 2010 05 27, 18:17)
mūsų pana praklykė dvi paras, tada davė mišinuko. pieno pas mane keli lašai atsirado tik išleidžiant namo penktą parą (po CP). dabar griežčiau reikalaučiau mišinio tokiu atveju, nebeleisčiau tiek rikdyt vaiko, o tada sėdėjau ir verkiau.
aisku reik reikalaut misinuko,nes visiska nesamone laikyt alkana jei mama negali pamaitint
QUOTE(ingutukas25 @ 2010 05 27, 10:15)
man teko guleti del gresencio KGN tai prisiziurejau visko.Tikrai manau yra problema su naujagimiu sesutem nevisom, bet kai kuriom. Labai gera viena tokia nz.koks jos vardas bet tokia labai stambi, ji tuos vaikelius kai apziurineja jie nei garselio neisleidzia ir kas biskiuka eina ir mamom patarineja ka daryti, tikrai daug pagelbeja SUPERINE
Labai noreciau, kad ji dirbtu, kai reiks gimdyti, nes atrodo, kad is jos labai daug galima butu naudingu dalykeliu suzinoti
TIKRAI GERA SI SESUTE
QUOTE(žemuogienė @ 2010 05 27, 17:17)
QUOTE(degto molio plyta @ 2010 05 27, 18:44)
aisku reik reikalaut misinuko,nes visiska nesamone laikyt alkana jei mama negali pamaitint
atsiprasau, kad kisuosi, bet manau, kad sprendimas maitinti misiniu pirmom dienom- neteisingas. naturalu, kad pienukas atsiranda 2-3 para po gimdymo, bet naujagimiui ta para ar kiek pilnai uztenka ir priespienio, nes jis labai riebus. Reikia, kad jis istrauktu daugiau pienuko, tada jo ir gaminsis daugiau, o jei nuo pirmu dienu pradesit maitint misiniais, bele tik vaikas nerektu....
manojo irgi reke, kabojo ant kruties pirma para alkana, as susileidau ir paprasiau misinio, del ko labai gailiuosi, nes tikrai to nereikejo, o dabar galbut del to alergija gavo nuo pirmu savaiciu.... na cia kita tema.
QUOTE(Loveco @ 2010 05 27, 20:11)
atsiprasau, kad kisuosi, bet manau, kad sprendimas maitinti misiniu pirmom dienom- neteisingas. naturalu, kad pienukas atsiranda 2-3 para po gimdymo, bet naujagimiui ta para ar kiek pilnai uztenka ir priespienio, nes jis labai riebus. Reikia, kad jis istrauktu daugiau pienuko, tada jo ir gaminsis daugiau, o jei nuo pirmu dienu pradesit maitint misiniais, bele tik vaikas nerektu....
manojo irgi reke, kabojo ant kruties pirma para alkana, as susileidau ir paprasiau misinio, del ko labai gailiuosi, nes tikrai to nereikejo, o dabar galbut del to alergija gavo nuo pirmu savaiciu.... na cia kita tema.
o jei nėra nei priešpienio? manau čia kiekviena situacija skirtinga. aš po cezario buvau, tai viskas labiau komplikuota negu po gimdymo. nemanau kad normalu laikyti vaiką nevalgiusį 5 paras.
QUOTE(žemuogienė @ 2010 05 27, 21:34)
o jei nėra nei priešpienio? manau čia kiekviena situacija skirtinga. aš po cezario buvau, tai viskas labiau komplikuota negu po gimdymo. nemanau kad normalu laikyti vaiką nevalgiusį 5 paras.
pritariu kiekviena situacija skirtinga kam kankinti kūdikėlį jei jis akivaizdžiai nepavalgo o svarstyklės rodo jau grėsmingą svorio mažėjimą, aš taip pat prieš mišinukus ten sintetika gryna nėr ko lyginti su pieneliu mamos, bet mano situacija buvo tokia kad teko rinktis mažiau kenkiančią blogybę dabar pienuko atsirado ir esu patenkinta
jau geriau misinukas , nei alkanas kad butu,ir pto tektu vest i ligonine.
pritariu mamoms, kurios sako, kad kiekviena situacija labai individuali, todel tikrai nedrisciau teigti, kad misinukas pirmosiomis dienomis butu neteisingas sprendimas
galbut tas kudikio neprivalgymas ir nebutu jau toks gresmingas, vaikas atsigriebtu, kai atsirastu po keliu paru pienelio, bet nereikia pamirsti, kad su priespieniu vaikas gauna skysciu ir atsigeria. Dehidratacija yra itin zalinga suaugusiam zmogui, o ka jau kalbeti apie katik gimusi kudiki...
Tad jeigu pas mama nera pakankamai priespienio ir niekaip neatsiranda pakankamai, kad kudikis galetu bent jau pagerti, butina girdyti misinuku, nes taip vaikelio organizmas gauna skysciu.
manau misinuko zala tikrai mazesne, nei zala organizmui del skysciu trukumo, ko pasekoje kudikis reanimuojamas, mama patiria nezmoniska stresa bijodama del vaikelio gyvybes ir pan.
manau, kad kiekviena situacija medikai turetu ivertinti itin apdairiai ir atitinkamai priimti reikalingus sprendimus
galbut tas kudikio neprivalgymas ir nebutu jau toks gresmingas, vaikas atsigriebtu, kai atsirastu po keliu paru pienelio, bet nereikia pamirsti, kad su priespieniu vaikas gauna skysciu ir atsigeria. Dehidratacija yra itin zalinga suaugusiam zmogui, o ka jau kalbeti apie katik gimusi kudiki...
Tad jeigu pas mama nera pakankamai priespienio ir niekaip neatsiranda pakankamai, kad kudikis galetu bent jau pagerti, butina girdyti misinuku, nes taip vaikelio organizmas gauna skysciu.
manau misinuko zala tikrai mazesne, nei zala organizmui del skysciu trukumo, ko pasekoje kudikis reanimuojamas, mama patiria nezmoniska stresa bijodama del vaikelio gyvybes ir pan.
manau, kad kiekviena situacija medikai turetu ivertinti itin apdairiai ir atitinkamai priimti reikalingus sprendimus
QUOTE(AniAden @ 2010 05 27, 18:50)
Akusere Virginija - spinduliuojanti toki geruma, optimizma ir motiniska siluma, kad tikrai iki siol negaliu atsidziaugti, kad taip pasiseke jog ji tuo metu buvo salia:)
Naaa, aš taip nepasakyčiau...jeigu žmogus ima kabinėtis prie pavardės ir aiškinti apie patriotizmą,po to pareiškia,kad CP išprašytas (koks galų gale jos reikalas????)...nežinau...labai nemaloniai nuteikė..