Įkraunama...
Įkraunama...

Aliejai aliejukai

mano kokosu aliejus visiskai skystas, ner kur laikyt. ar nesuges jis man?
Atsakyti
QUOTE(ameba+30 @ 2010 06 04, 11:12)
mano kokosu aliejus visiskai skystas, ner kur laikyt. ar nesuges jis man?

nesuges.. kokosas prie +25 (ar kiek ten.. dabar tiksliai neprisimenu) suskysteja, o kai temperatura mazesne tada vel sukieteja..
Atsakyti
Neradau cia diskutuojanciu apie odos valyma aliejumi, kuris uzsienyje labai populiarus (angliskai oil cleansing method – pagooglinkit). Norejau pasidalint savo patirtimi, tik kadangi gyvenu Anglijoje, nezinau ar pavyks issireiksti teisingai. Geriausiai aprasyta cia: http://www.theoilcleansingmethod.com/ (kas skaito angliskai)

Turiu (ar reiketu sakyti, turejau) problematiska oda, misri, su inkstirais, kartais pleiskanojanti, o baisiausia tai kad siaubingai blizgedavo. Net ir nuplauta blizgedavo. Tonikai, nuriebinantys muilai ir riebalu sugertukai-lapeliai – buvo mano didziausi draugai. Prisiskaiciau apie veido valyma aliejumi ir, galvoju, pabandysiu. Po keliu savaiciu vartojimo oda susinormalizavo. Nesakau kad visai susitvarke – dar reikia laiko, bet kad maziau blizga, yra svelni, svaresne, tai faktas. Tikiuosi, kad dar po kokio menesiuko ir visai susitvarkys (su dabartiniais rezultatais tuo tikiu).

Tinka visokie aliejai – nebutinai patys imantriausi. Tinka ir virtuvinis alyvuogiu, saulegrazu aliejus. Geriausia sumaisytas su castor oil – neturiu zodyno, nesu tikra kaip isversti, pastarasis atlieka valomaji vaidmeni. Ipili alieju i delna (monetos dydzio apskritima), istrini tarp delnu, uzmasazuoji ant veido odos ir geriausiai eini i dusa neslapinant veido. Silumoj poros geriau atsidaro. Galima neiti i dusa, o lengvai pamasazuot veida 5-7 minutes. Tada paimti maza veido ranksluosteli (arba vatos gumuliuka), suslapinti po kranu su karstoku vandeniu ir priglausti ranksluostuka prie veido (vata nuvalyti veida) ir braukiamuoju judesiu nuvalyti alieju. Nusivalo visi nesvarumai ir makiazas taip pat kuo puikiausiai. Tada perlieti veida saltu/drungnu vandeniu (kad poros susitrauktu). Jeigu veida tempia nuo sausumo, paimti laseli to paties aliejaus ir itrinti i oda (vietoj kremo).

Cia jus rasot, kad aliejai nedrekina, tik maitina, o uzsienio spauda raso, kad ir drekina, ir maitina.
As naudojau pradzioj alyvuogiu / castor aliejaus misini. Dabar perejau ant jojoba / castor misinio. Esu labai laiminga, kad atradau sita buda. Mano kolege prisipirko Clinique kosmetikos odai reguliuot, pradejom vartot tuo paciu metu – ir jai, ir man rezultatas yra, bet mano sanaudos zymiai mazesnes (o juk krize).

Tai tiek ir norejau pasidziaugti ir pasidalinti patirtimi smile.gif (kaip matote, as cia nieko nereklamuoju)
Atsakyti
Isigijau siandien savo pirmuosius aliejus - avokadu, abrikosu kauliuku ir kokosu. Dar lazdynu norejau, bet nebuvo. Kokosu aliejuko kvapas wub.gif Tik jis man kazkodel tirpt pradejo, matyt per karsta jam biggrin.gif
Taigi ziuresim kaip patiks.
Dar is anksciau turiu sviestmedi, labai jau riebus, tepu tik tikrai labai sausas vietas ir dar randa ant kojos, ir afrikos juodaji muila.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B.r.i.u.n.e.t.e: 07 birželio 2010 - 19:12
Evi, tikrai l. geras dalykas, zinau ir as apie sita metoda. Pravalo inkstirus ir pan., tik reikia uzsiimti, neapsileisti:)
Atsakyti
QUOTE(Evi @ 2010 06 07, 18:39)
Neradau cia diskutuojanciu apie odos valyma aliejumi, kuris uzsienyje labai populiarus (angliskai oil cleansing method – pagooglinkit). Norejau pasidalint savo patirtimi, tik kadangi gyvenu Anglijoje, nezinau ar pavyks issireiksti teisingai. Geriausiai aprasyta cia: http://www.theoilcleansingmethod.com/ (kas skaito angliskai)


Tai tiek ir norejau pasidziaugti ir pasidalinti patirtimi smile.gif (kaip matote, as cia nieko nereklamuoju)


Castor oil šiaip yra ricinos aliejus , niekur negirdėjau, kad būtų naudojamas veidui , paprastai jo deda nebent į prastesnės kokybės kremus , pienelius, o anksčiau, kai nebūdavo visokių serumų blakstienoms, tai buvo labai populiari blakstienų stiprinimo priemonė( man atrodo tuo tikslu jį ir dabar daug kas naudoja). Be abejo veidui galima naudoti aliejų iš virtuvės, tik reikia kad jis būtų nerafinuotas, jei alyvuogių, tai extra virgin ,manau tai galioja tiek veido valymui, tiek drėkinimui ar maitinimui. o aliejai puikiausiai maitina ir drėkina- tik juos reikia tepti ant drėgno veido .
Atsakyti
Na ricina siam metode tikrai naudojama, maisoma su kokiu kt. aliejumi. Pati taip pat darau, o kas cia negero g.gif ir blakstienas ricina tepu, tai tikrai nematau nieko neigiamo.
Aliejui jau geriau atgaileti keliais lt daugiau ir, kaip sakai, isigyti nerafinuota alieju. Tai galioja naudojant al. viskam - veidui/kunui/plaukams. Pagalvojus apie rafinuota net nupurto, ar juolab koki standartini virtuvini al.-Natura ar pan. doh.gif Ivairiu alieju yra, kurie atlieka skirtingas funkcijas ir pasizymi skirting.savybem, bet is esmes jie labiau maitina, o ne drekina
Atsakyti
Aaa, matai, ricinos aliejus! Nebuciau net pagalvojus! Na jeigu raso, kad jis atlieka valomaja funkcija, tai kodel gi nepanaudojus (ne vieno, o sumaisyto). Visoms sekmes priziurint savo oda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Klapuske @ 2010 05 30, 16:28)
As vel su klausimu atkeliauju ax.gif  biggrin.gif  Gal kuris aliejus turi skaistinanti poveiki? Nes dar tik pradedu ziurinetis aliejuku pasaulyje, tai tamsus miskas kolkas, galva sukasi nuo informacijos biggrin.gif  4u.gif

Erškėtrožių, aviečių, lazdynų, dar tamanai, mano žiniomis ir patirtimi.
Atsakyti
Na, o mano patirtis su aliejais nelabai maloni schmoll.gif ir netgi skaudi verysad.gif (nors naudojau pagal visus patarimus, ant slapios odos ir pan.) Tikejausi, kad pavyks visas priemones pakeisti naturaliais produktais, taciau, deja sad.gif (padariau savo odai meskos paslauga).. Net vyras pradejo saukti, kad tokios blogos situacijos dar nera buve. Teko nutraukti siu priemoniu naudojima ir grizti prie senuju. Panaudojus tamanu alieju, kuris turetu tureti teigiama poveiki tokio tipo odai (spoguota, pigmentuota ir pan.) padeti, sias problemas tik dar labiau padidino: atsirado dar daugiau pigmentiniu demiu, isbere dar labiau. Kosmetologe pamacius mane po tam tikro laiko taip pat pakraupo unsure.gif Is pradziu pamaniau, kad galbut aliejus netiko, tuomet isbandziau argano, situacija tokia pati. Nutraukiau ir nusprendziau argano alieju naudoti tik aplink akis, kaip rekomenduojama, bet net tokiose vietose kaip paakiai atsirado toookios pigmentines demes. verysad.gif Net nzn kaip reikes ju atsikratyti (juolab kai metu dar ne tiek daug paciai - 26 m.). Zodziu, tikriausiai mano oda tokiu priemoniu nepripazista ir tiek.. Sekmes atrandant tinkamiausia ir smagu, kad Jusu odeles pripazista naturalias priemones 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilnija: 08 birželio 2010 - 20:31
QUOTE(Vilnija @ 2010 06 08, 21:29)

Kokias papildomas priemones naudojate dar? Prausiklius ir pan.? Ir ar Jūs į aliejus neįlašinot jokių eter.aliejų?
Iš kur pirkote aliejus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katherina: 08 birželio 2010 - 21:00
Prausikli naudojau Actipur (putos), jokiu eteriniu alieju ar/ir kitu papildomu priemoniu i aliejus nedejau. Tuo laikotarpiu jokiu kremu ar kitu priemoniu nenaudojau, kadangi turiu galimybe daznai nebuti sauleje - tik savaitgali truput saule oda paliecia ir tik trumpoms akimirkoms, tuo laikotarpiu net jokio makiazo pagrindo nenaudojau. O aliejus isigijau UAB "Kvapu namai".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilnija: 08 birželio 2010 - 21:33