Sveikos mergaites,
Vakar biski ne i ta temele buvau uzbludijus
Bet man labai reik jusu pagalbos,drauge tidave phalaenopsi, bet jo du lapukai nuo galiuku lig apsale butu, minksti lig zele po oda, bet lygei po puse lapuko. Ka man su jais daryt? savo auginu trys orches bet tokiu lapu dar nemaciau, gaila kad fotkes neidejau, bet pasistengsiu idet jai reikalingos.
Labai lauksiu jusu patarimu. Is anksto aciu.
QUOTE(vikilapa @ 2010 01 27, 10:55)
Sveikos mergaites,
Bet man labai reik jusu pagalbos,drauge tidave phalaenopsi, bet jo du lapukai nuo galiuku lig apsale butu, minksti lig zele po oda, bet lygei po puse lapuko. Ka man su jais daryt? savo auginu trys orches bet tokiu lapu dar nemaciau, gaila kad fotkes neidejau, bet pasistengsiu idet jai reikalingos.
laba,ji ar pašalusi arba puvinys.Pas mane panašiai buvo tai nieko padėt jai nebeišėjo,pamiro per savaitę.Mano patarimas laikyti sergančią kuo toliau nuo sveikų ir sekmės renimuojant
O jaigu jai nukirpti tuos lapukus, ji dar du turetu, gaila vargseles, nesinori prarast,
QUOTE(Rutic @ 2010 01 26, 17:31)
Sveikos orchidėjų mylėtojos,
Norėjau paklausti,mano vienos orchidėjos orinės šaknys pradėjo džiūti, laistau reguliariai,arba tada,kai matau,kad tikrai jau laikas.Lapai taip pat labai silpni.Nežinau kas jai yra,bet atrodo leisgyvė.Kokia galėtų būti to priežastis?
Norėjau paklausti,mano vienos orchidėjos orinės šaknys pradėjo džiūti, laistau reguliariai,arba tada,kai matau,kad tikrai jau laikas.Lapai taip pat labai silpni.Nežinau kas jai yra,bet atrodo leisgyvė.Kokia galėtų būti to priežastis?
QUOTE(Rutic @ 2010 01 26, 18:05)
vidinės šaknelės per vazonėli matosi,sveikos žalios,o vat paviršiuje apdžiuvusios
jei džiūsta orinės šaknys, matyt oras stipriai sausas patalpoj. Prašom išsamiau apie laistymo režimą, oro temperatūrą ir t.t. Ką beje reiškia silpni lapai? Dar viena mintis - šaknys žalios kartais būna ne dėl sveikumo, bet nuo dumblių Tada irgi ne kas, šaknys dūsta. Šiaip jei su šaknimis vazono viduje viskas gerai ir laistymo režimas patenkina augalo poreikius, orinės šaknys neturėtų daryti lemiamos įtakos augalo sveikatai
QUOTE(vikilapa @ 2010 01 27, 09:55)
Sveikos mergaites,
Pjaučiau pažeistus lapus iki sveikos vietos, dezinfekuočiau pjūvį cinamonu arba anglies milteliais, kad infekcija neįsimestų (ar neplistų). Dėl viso pikto izoliuoti nuo kitų...
Na turbut bandysiu pjaut, bet sakot iki sveikos vietos reik, nevisa? O peiliuka reik dezinfekuot ar nebutina?
QUOTE(vikilapa @ 2010 01 27, 10:30)
O peiliuka reik dezinfekuot ar nebutina?
Nepakenks tikrai
Ok, aciu uz patarimus, bandysim gyditis, tikiuosi viskas bus gerai ir orchite atsigaus, jug tokios nuostabios jos,.
QUOTE(Šilingė @ 2010 01 27, 10:24)
jei džiūsta orinės šaknys, matyt oras stipriai sausas patalpoj. Prašom išsamiau apie laistymo režimą, oro temperatūrą ir t.t. Ką beje reiškia silpni lapai? Dar viena mintis - šaknys žalios kartais būna ne dėl sveikumo, bet nuo dumblių Tada irgi ne kas, šaknys dūsta. Šiaip jei su šaknimis vazono viduje viskas gerai ir laistymo režimas patenkina augalo poreikius, orinės šaknys neturėtų daryti lemiamos įtakos augalo sveikatai
Kartą į svaitę merkiu į vandenį su trąšom,specialios trąšos orchidėjoms,parašyta:naudoti kiekvieno laistymo metu.Būna,kai matau ant vazonėlio dar susikoncentravusius lašiukus,merkiu rečiau.Porą kartų papurškiu dulksna.O lapai...Lapai tokie lyg pavytę lyg ne,kai kitų mano phalenopsių lapai kieti,stangrūs.Laikau jas ant palangės,oras neatrodo,kad būtų labai sausas.
QUOTE(kristinuliukas @ 2010 01 27, 12:31)
Gavau dovanu orchideja ir kadangi gabenta per tokius salcius, tai nezinau, kaip bus. Ziedai. tie kurie zydi grazus, bet pumpuriukai vysta. Viena mano jau numire tai labai bijau del sitos. namie labai karsta. Kada ja reikia laistyti ir kaip? Kodel vysta sukrauti pumpurai?
Kada laistyti:
kai saknys pasidaro pilkos spalvos
pagal svori, neseniai laistyta gele buna sunkesne
kai ant vazono sieneliu nebesimato vandens lasiuku (kai pradejau auginti orchidejas, man sitas budas buvo priimtiniausias).
Kaip laistyti:
kisti po kranu
merkti vazoneli i vandeni ir palaikyti 10-15 min.
Dar orchidejoms daromas "karstas dusas"
Pumpurai vysta, krenta del sviesos trukumo, skersveju, kai nusala, na ir aisku ligos, puviniai ir pan.
Jei pas tave namuose labai karsta, tai siulyciau papildomai drekinti ora aplink gele (gali papurskalioti, as kartais statydavau drekintuva salia geliu).
Tikiuosi kazkiek aiskiau pasidare
Kazin ne per salta joms ant palangiu dabar? Nors pas mus langai plastikiniai, bet rytais net ledukas apacioje uzsideda.
QUOTE(Melanija @ 2010 01 27, 14:16)
Kada laistyti:
kai ant vazono sieneliu nebesimato vandens lasiuku (kai pradejau auginti orchidejas, man sitas budas buvo priimtiniausias).
Kaip laistyti:
kisti po kranu
Pumpurai vysta, krenta del sviesos trukumo, skersveju, kai nusala, na ir aisku ligos, puviniai ir pan.
Jei pas tave namuose labai karsta, tai siulyciau papildomai drekinti ora aplink gele (gali papurskalioti, as kartais statydavau drekintuva salia geliu).
Kaip laistyti:
kisti po kranu
Aciu labai. dabar jau aiskiau