Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Labas visoms. Mergaites gelbekit sad.gif Turiu grazu phanelopsi ir dabar ji apipuole kokie tai balti amariukai su ilgais usais. Nezinau ka daryti ar man ja kuo purksti ar persodinti nes ir vazonelyje ant zemes matosi tokie balti taskeliai, saknys gelytes grazios sveikos. Patarkit ka daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrutis @ 2010 01 20, 10:15)
sveikutes gal galetumete man padete kaip man prazydinti cambrijas jau daugiau nei puse metu ir nei krust  g.gif naujus auginius tai leidzia bet ziedu niekaip nesulaukiu gal jus ka patartumet? 4u.gif

dar nedaug laiko praejo, o temepeturu svyravimai uztikrina zydejima. ar suteikete jai ramybes perioda? g.gif
QUOTE(Ramutuke @ 2010 01 21, 17:01)
Labas visoms. Mergaites gelbekit  sad.gif Turiu grazu phanelopsi ir dabar ji apipuole kokie tai balti amariukai su ilgais usais. Nezinau ka daryti ar man ja kuo purksti ar persodinti nes ir vazonelyje ant zemes matosi tokie balti taskeliai, saknys gelytes grazios sveikos. Patarkit ka daryti  g.gif

teks imtis chemijos, nupurksti augaliuka actara. veliau pakartoti.
Atsakyti
O ka daryti su zeme vazonelyje kaip ten snaikinti tuos bjaurybes, ten tokie balti kaip kokie pelesiniai taskeliai.
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2010 01 21, 18:22)
dar nedaug laiko praejo, o temepeturu svyravimai uztikrina zydejima. ar suteikete jai  ramybes perioda? g.gif

o kaip skaitosi tas ramybes periodas? blush2.gif blush2.gif temperaturos svyravimai tai yra o kiek laiko turi praeiti kad zydetu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrutis @ 2010 01 21, 18:18)
o kaip skaitosi tas ramybes periodas?  blush2.gif  blush2.gif temperaturos svyravimai tai yra o kiek laiko turi praeiti kad zydetu? g.gif

ramybes periodas skaitosi, kad reik neliet arba labai mazai liet nustatyta laika smile.gif nzn tiksliai, kas kiek laiko turi zydet g.gif manau pades si nuoroda 4u.gif http://www.orchidejo...hp?id=38&sid=84
Atsakyti
Ramutuke, kaip saidutea ir sake nupurksti actara, substrate kenkejus isnaikinsi paliejusi ta pacia actara.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melanija: 21 sausio 2010 - 22:22
QUOTE(Ramutuke @ 2010 01 21, 17:31)
O ka daryti su zeme vazonelyje kaip ten snaikinti tuos bjaurybes, ten tokie balti kaip kokie pelesiniai taskeliai.

tai grybelis, turi isimti orchideja is vazonelio ir siltam h2o apiplauti saknism, persodinti i nauja substrata, jei saknys pazeistos, tai pamirkyti 10-15min. silpnam fungicido tirpale (stiprus gali nudeginti saknis), sena vazoneli (kuriam augo orchideja), reiktu gerai isplauti ir isdezinfekuoti, galima ir tom priemonem kur valom tulika, o persodinta orche negalima laistyt 2-5d. tam kad aklimatizuotusi smile.gif siaip substrate gerai butu imaisuti, 15-20 % medzio anglies ir 10-15 % durpiu, tada mazesne tikimybe, kad vel gali pasikartoti tas grybelis cool.gif
Atsakyti
Rena, taip drąsiai be nuotraukos diagnozuoji g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 01 22, 10:27)
Rena, taip drąsiai be nuotraukos diagnozuoji  g.gif

na kazkaip pamaniau is zodziu "pelesiniai taskeliai" g.gif
atsiprasau kad trigrasi ikisau profiu temoje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 22 sausio 2010 - 10:38
QUOTE(rena @ 2010 01 22, 10:37)
...

Rena, mesk beprasmes nuoskaudas iš galvos. Tema yra apie priežiūrą, apie ją ir kalbėkim.

Gali būti pelėsis, gali būti ir grybelis, gali būti išėję pasivaikščioti miltuotieji skydamariai tongue.gif - tiesiog sunku tiksliai įvertinti iš to, kas ir kiek pasakyta...

Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Pradėjo džiūti mano orchidėjos lapai du, manau peršaldžiau vėdindama kambarį. Ką daryti? Laukti kol nudžius lapas ir tada jį pašalinti? Ar nepradės visi lapai džiūti?

Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurfiukas @ 2010 01 23, 19:39)
Laukti kol nudžius lapas ir tada jį pašalinti?

Ar nepradės visi lapai džiūti?

jei kalba eina apie apatinius lapus, lauk, kol nudžius, patys nukris

nemanau
Atsakyti