Labas visoms. Mergaites gelbekit Turiu grazu phanelopsi ir dabar ji apipuole kokie tai balti amariukai su ilgais usais. Nezinau ka daryti ar man ja kuo purksti ar persodinti nes ir vazonelyje ant zemes matosi tokie balti taskeliai, saknys gelytes grazios sveikos. Patarkit ka daryti
QUOTE(sandrutis @ 2010 01 20, 10:15)
sveikutes gal galetumete man padete kaip man prazydinti cambrijas jau daugiau nei puse metu ir nei krust naujus auginius tai leidzia bet ziedu niekaip nesulaukiu gal jus ka patartumet?
dar nedaug laiko praejo, o temepeturu svyravimai uztikrina zydejima. ar suteikete jai ramybes perioda?
QUOTE(Ramutuke @ 2010 01 21, 17:01)
Labas visoms. Mergaites gelbekit Turiu grazu phanelopsi ir dabar ji apipuole kokie tai balti amariukai su ilgais usais. Nezinau ka daryti ar man ja kuo purksti ar persodinti nes ir vazonelyje ant zemes matosi tokie balti taskeliai, saknys gelytes grazios sveikos. Patarkit ka daryti
teks imtis chemijos, nupurksti augaliuka actara. veliau pakartoti.
O ka daryti su zeme vazonelyje kaip ten snaikinti tuos bjaurybes, ten tokie balti kaip kokie pelesiniai taskeliai.
QUOTE(saidutea @ 2010 01 21, 18:22)
dar nedaug laiko praejo, o temepeturu svyravimai uztikrina zydejima. ar suteikete jai ramybes perioda?
o kaip skaitosi tas ramybes periodas? temperaturos svyravimai tai yra o kiek laiko turi praeiti kad zydetu?
QUOTE(sandrutis @ 2010 01 21, 18:18)
o kaip skaitosi tas ramybes periodas? temperaturos svyravimai tai yra o kiek laiko turi praeiti kad zydetu?
ramybes periodas skaitosi, kad reik neliet arba labai mazai liet nustatyta laika nzn tiksliai, kas kiek laiko turi zydet manau pades si nuoroda http://www.orchidejo...hp?id=38&sid=84
Ramutuke, kaip saidutea ir sake nupurksti actara, substrate kenkejus isnaikinsi paliejusi ta pacia actara.
QUOTE(Ramutuke @ 2010 01 21, 17:31)
O ka daryti su zeme vazonelyje kaip ten snaikinti tuos bjaurybes, ten tokie balti kaip kokie pelesiniai taskeliai.
tai grybelis, turi isimti orchideja is vazonelio ir siltam h2o apiplauti saknism, persodinti i nauja substrata, jei saknys pazeistos, tai pamirkyti 10-15min. silpnam fungicido tirpale (stiprus gali nudeginti saknis), sena vazoneli (kuriam augo orchideja), reiktu gerai isplauti ir isdezinfekuoti, galima ir tom priemonem kur valom tulika, o persodinta orche negalima laistyt 2-5d. tam kad aklimatizuotusi siaip substrate gerai butu imaisuti, 15-20 % medzio anglies ir 10-15 % durpiu, tada mazesne tikimybe, kad vel gali pasikartoti tas grybelis
Rena, taip drąsiai be nuotraukos diagnozuoji
QUOTE(Šilingė @ 2010 01 22, 10:27)
Rena, taip drąsiai be nuotraukos diagnozuoji
na kazkaip pamaniau is zodziu "pelesiniai taskeliai"
atsiprasau kad trigrasi ikisau profiu temoje
QUOTE(rena @ 2010 01 22, 10:37)
...
Rena, mesk beprasmes nuoskaudas iš galvos. Tema yra apie priežiūrą, apie ją ir kalbėkim.
Gali būti pelėsis, gali būti ir grybelis, gali būti išėję pasivaikščioti miltuotieji skydamariai - tiesiog sunku tiksliai įvertinti iš to, kas ir kiek pasakyta...
Sveikutės
Pradėjo džiūti mano orchidėjos lapai du, manau peršaldžiau vėdindama kambarį. Ką daryti? Laukti kol nudžius lapas ir tada jį pašalinti? Ar nepradės visi lapai džiūti?
Ačiū labai
Pradėjo džiūti mano orchidėjos lapai du, manau peršaldžiau vėdindama kambarį. Ką daryti? Laukti kol nudžius lapas ir tada jį pašalinti? Ar nepradės visi lapai džiūti?
Ačiū labai
QUOTE(Smurfiukas @ 2010 01 23, 19:39)
jei kalba eina apie apatinius lapus, lauk, kol nudžius, patys nukris
nemanau