Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(taskelis95 @ 2010 01 16, 16:26)
Sveikos orchidėjų augintojos,
jungiuosi ir aš prie jūsų. Įsigijom " sweet emotion", bet internete niekur nerandu jokios informacijos kokiai čia grupei priklauso. Gal kas gali padėti?

Kazkaip itariu, kad cia ne geles pavadinimas biggrin.gif Gal geriau nuotrauka ikelkit bus aiskiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos orchidėjų augintojos 4u.gif

Prisijungiu prie Jūsų, su liūdna (o gal ir ne) savo gėlytės istorija.
Gavau phalenopsį dovanų. Niekada nesu tokio augalo turėjusi (kaip ir jokio kito išskyrus kaktusus blush2.gif ), todėl esu visiškai žalia šioje srityje. Na, tai va, gavau ta gėlytę is pažiūros visiškai gražią ir sveiką - lapelių daug, šaknų daug, žiedai gražūs bigsmile.gif parsivežiau namo ir po kokios savaitės nuvyto visi žiedeliai ir nubyrėjo, lyg būtų nupuvę, tas pats nutiko ir porai lapelių, nudžiūvo ir išorinės šaknys, vidinės beje liko visos gražios ir žalios, bent kol kas.... Ant žiedstiebio liko vienas vilčių teikiantis pumpurėlis g.gif
ar galėjo būti taip, kad nešant ją pvz. iš mašinos, sušalo? nes daugiau neįsivaizduoju, kaip aš ją galėjau nuskriausti per tą vieną savaitę... palaistyt tik vieną ar du kartus iki to laiko spėjau sad.gif
dabar nežinau, ką su šituo vargšu augalėliu daryt ir kaip jį bandyt atgaivinti schmoll.gif gėlytė man patinka, noriu išmokti auginti, o ir padovanojo labai brangus žmogus verysad.gif
būsiu labai labai dėkinga už bet kokią informaciją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rugseje @ 2010 01 19, 18:46)
dabar nežinau, ką su šituo vargšu augalėliu daryt ir kaip jį bandyt atgaivinti  schmoll.gif gėlytė man patinka, noriu išmokti auginti, o ir padovanojo labai brangus žmogus  verysad.gif

Sveika. Panasu, kad tikrai galejo apsalti tavo gele. Beje pumpurai gali kristi ir nuo sviesos trukumo, skersvejo ir t.t. Maniskems lepunelems ryskiai truksta sviesos siuo metu, kelios meta pumpurus, bet nekreipiu demesio irnesakyk.gif Ateis pavasaris, tures zydet! lotuliukas.gif prisimenu ir as praeita ziema parsiveziau grazia orchyte, bet keli ziedeliai nukrito, nieko paskui kelis pumpuriukus isleido. Sekmes auginime mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rugseje @ 2010 01 19, 18:46)
Sveikos orchidėjų augintojos  4u.gif

ar galėjo būti taip, kad nešant ją pvz. iš mašinos, sušalo? nes daugiau neįsivaizduoju, kaip aš ją galėjau nuskriausti per tą vieną savaitę... [COLOR=red]palaistyt tik vieną ar du kartus iki to laiko spėjau sad.gif[COLOR=red]
dabar nežinau, ką su šituo vargšu augalėliu daryt ir kaip jį bandyt atgaivinti  schmoll.gif gėlytė man patinka, noriu išmokti auginti, o ir padovanojo labai brangus žmogus  verysad.gif

Per savaite laistete karta ar du? g.gif Siulyciau pasiskaityti pirmaji puslapi mirksiukas.gif
O kad numeta ziedus ir pumpurus tai daznai taip buna, nes oras tikrai labai saltas.
Atsakyti
sveikutes gal galetumete man padete kaip man prazydinti cambrijas jau daugiau nei puse metu ir nei krust g.gif naujus auginius tai leidzia bet ziedu niekaip nesulaukiu gal jus ka patartumet? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrutis: 20 sausio 2010 - 10:19
Sveikutes 4u.gif

noriu pagalbos ax.gif

kas cia tam lapui ne taip g.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Rena, siulyciau lapa salint ir dar gelyte nupurksti su efektorium. Gali but, kad cia tik supuvo nuo isimetusios dregmes i skrotele, bet kazkoks man jis negrazus, lyg liga butu kokia. Manau efektorium nupurksti nepakenktu.
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2010 01 20, 12:39)
Rena, siulyciau lapa salint ir dar gelyte nupurksti su efektorium. Gali but, kad cia tik supuvo nuo isimetusios dregmes i skrotele, bet kazkoks man jis negrazus, lyg liga butu kokia. Manau efektorium nupurksti nepakenktu.

jei butu dregme i skrotele isimetus, tai amen visai skrotelei butu, pradetu put ir pajuoduotu, o cia tik lapas g.gif ir jis jau senokai toks, man ydomu nuo ko cia taip galejo atstikti, kad nebekartot klaidu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 20 sausio 2010 - 12:43
QUOTE(Lorute @ 2010 01 20, 12:39)

Man irgi labai panašu į ligą g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrutis @ 2010 01 20, 11:15)
sveikutes gal galetumete man padete kaip man prazydinti cambrijas jau daugiau nei puse metu ir nei krust  g.gif naujus auginius tai leidzia bet ziedu niekaip nesulaukiu gal jus ka patartumet? 4u.gif

Mano 2 kambrijos sia vasara leido lauke, rezultatas - viena jau greit zydes, kita ir toliau uzsispyrusiai tyli mad.gif Kiek suprantu geriausias ziedu formavimasi veikia temperaturu svyravimai.
Atsakyti
QUOTE(*Indraja @ 2010 01 20, 12:55)
Man irgi labai panašu į ligą  g.gif

na panasu ar ne, bet pasiknaisiojau po visagali neta ir pasirodo tai ne liga schmoll.gif , o paprasciausiai permirkymas g.gif jokio gydymo, tik ateiciai jau zinosiu, kad nevalia pamirsti ilgam, kai laistai gelytes blush2.gif

aciu, nors ir uz tiek 4u.gif

QUOTE(Melanija @ 2010 01 20, 14:34)
Mano 2 kambrijos sia vasara leido lauke, rezultatas - viena jau greit zydes, kita ir toliau uzsispyrusiai tyli  mad.gif Kiek suprantu geriausias ziedu formavimasi veikia temperaturu svyravimai.

kai kuriom gelytem reikia suteikti biski streso ir jos parodo savo grozi smile.gif
maniski sia sav. irgi tik pradejo zydet rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2010 01 20, 14:43)
na panasu ar ne, bet pasiknaisiojau po visagali neta ir pasirodo tai ne liga schmoll.gif , o paprasciausiai permirkymas g.gif jokio gydymo, tik ateiciai jau zinosiu, kad nevalia pamirsti ilgam, kai laistai gelytes blush2.gif

Labai šaunu, kad nieko rimto thumbup.gif
Atsakyti