Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Sveikos 4u.gif as pas jus su klausimu. i maiselius idejau miniuka phalaenopsi su dviem saknytem mazom ir maza dendrobium kingianum. Nezinau kas kiek laiko reikia atristi maiseli pravedinti, ir kiek laiko tas vedinimas turi trukti. Kokia geliu prieziura turi buti siuo metu?
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2010 01 13, 20:05)
Sveikos 4u.gif  as pas jus su klausimu. i maiselius idejau miniuka phalaenopsi su dviem saknytem mazom ir maza dendrobium kingianum. Nezinau kas kiek laiko reikia atristi maiseli pravedinti, ir kiek laiko tas vedinimas turi trukti. Kokia geliu prieziura turi buti siuo metu?

Reanimatorius:
- į permatomą celofaninį maišelį įdėkite nedidelę saujelę džiovintų šiek tiek drėgnų kiminų ir ant jų padėję reanimacijai paruoštą orchidėją užriškite maišelį,

- užrištą maišelį su gėle laikykite šiltoje šviesioje vietoje,

- kas kelias dienas maišelį atriškite ir pasižiūrėkite, kaip laikosi orchidėja, ar nedygsta naujos šaknys, galite ją nupurkšti, - kartą per savaitę orchidėją išimkite iš maišelio ir nupilkite šiltu, šiek tiek aukštesnės temperatūros nei kūno vandeniu,

- gėlę reanimatoriuje laikykite tol, kol naujos šaknys užaugs ne trumpesnės nei 5 cm. Tik tuomet galite ją sodinti į specialią orchidėjoms skirtą žemę.
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 01 13, 10:07)
Tina*, kas per filtrai, kad vanduo gėlėms netinka  g.gif

Filtrai kaip filtrai. Is sulinio vandeni valantys ir minkstinantys. Tik va tada jame nieko nelieka kas augalams naudinga. Todel ir nezavi manes visokie filtruoti vandenai.
Atsakyti
QUOTE(Melanija @ 2010 01 13, 21:50)
Reanimatorius:
- į permatomą celofaninį maišelį įdėkite nedidelę saujelę džiovintų šiek tiek drėgnų kiminų ir ant jų padėję reanimacijai paruoštą orchidėją užriškite maišelį,

- kas kelias dienas maišelį atriškite ir pasižiūrėkite, kaip laikosi orchidėja, ar nedygsta naujos šaknys, galite ją nupurkšti, - kartą per savaitę orchidėją išimkite iš maišelio ir nupilkite šiltu, šiek tiek aukštesnės temperatūros nei kūno vandeniu,

- gėlę reanimatoriuje laikykite tol, kol naujos šaknys užaugs ne trumpesnės nei 5 cm. Tik tuomet galite ją sodinti į specialią orchidėjoms skirtą žemę.

aciu labai melanija, labai laukiau atsakymo, o dabar galiu ramiai eiti miegucio, dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 01 13, 23:42)
Filtrai kaip filtrai. Is sulinio vandeni valantys ir minkstinantys. Tik va tada jame nieko nelieka kas augalams naudinga. Todel ir nezavi manes visokie filtruoti vandenai.

Tuomet i vandenuka reik ibert kelis trupinelius trasu ir bus vel tinkamas thumbup.gif
Atsakyti
Taip ir darau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Melanija @ 2010 01 13, 22:50)
Reanimatorius:

O aš internete buvau radus biški kitokio reanimatoriaus vaizdelį g.gif :drenažas,kiminai ir padėta gėlė reanimuotis.Aš taip ir padariau,tik dar klausimas,kaip tą gėlę geriau laikyt?Aš paguldžiau ant sudrėkintų samanų,nes pastatyt nesigauna,labai lapota.O ir samanos mano pilkos,dzūkiškos,sudrėkinau ir sudėjau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyglė @ 2010 01 15, 13:36)
O aš internete buvau radus biški kitokio reanimatoriaus vaizdelį g.gif :drenažas,kiminai ir padėta gėlė reanimuotis.Aš taip ir padariau,tik dar klausimas,kaip tą gėlę geriau laikyt?Aš paguldžiau ant sudrėkintų samanų,nes pastatyt nesigauna,labai lapota.O ir samanos mano pilkos,dzūkiškos,sudrėkinau ir sudėjau g.gif

betkokios samanos netinka, nes kiminai geriau laiko drėgmę, be to turi kitokių gerų savybių (pvz, karo metu jais net žaizdas tvarstė, kai trūko medikamentų).
Prieš dedant kiminus į reanimatorių gerai būtų juos nors valandą pamirkyt azotinių trąšų tirpale, po to gerai nuspaust ir dėt į reanimatorių. (ir nesvarbu, ar tai bus maišelis ar koks apipjaustytas bambalys, ar akva...)
Džiovintais kiminais prekiauja skm, ar dabar turi, nežiūrėjau

www.orchidejos.lt
Atsakyti
QUOTE(Spyglė @ 2010 01 15, 13:36)

tai vistiek gele turi buti kazkokioj talpoj, svarbu, kad butu dregmes ir silta. Ir nepmirsti vedinti, nes priesingu atveju prades pelyti.
Jei neskaitei, paziurek dar cia http://www.rojaussod...opic.php?t=2302 viskas labai aiskiai isdestyta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Melanija @ 2010 01 15, 14:51)
tai vistiek gele turi buti kazkokioj talpoj, svarbu, kad butu dregmes ir silta. Ir nepmirsti vedinti, nes priesingu atveju prades pelyti.
Jei neskaitei, paziurek dar cia http://www.rojaussod...opic.php?t=2302 viskas labai aiskiai isdestyta  mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos orchidėjų augintojos,
jungiuosi ir aš prie jūsų. Įsigijom " sweet emotion", bet internete niekur nerandu jokios informacijos kokiai čia grupei priklauso. Gal kas gali padėti?
Atsakyti
Sveikos panos.
Norejau paklausti kas augina katlejas....
Ilga laika stebejau savo gele,sukrove voka,matosi kad pilnas ir niekaip is vietos,prrevizavau siandien saknis,puse nupuve.Nukarpiau,sutvarkiau,persodinau.Tai dabar klausimas,ar labai sunkiai prigyja "nukarpineta" gele?Ar dar man tiketis is jos atsigavimo,ar jau nelabai,ir kokiu dabar daznumu ja laistyti?
Aciu is anksto 4u.gif
Atsakyti