Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 19, 14:23)
visada ir kategoriškai tik iš čia arba būtent tik tokios sudėties
http://www.orchidejo...php?id=36&cid=1

o jei kur nors bus parašyta - žemės orchidėjoms - jokiu būdų nepirkti! schmoll.gif
Orchidėjos žemėse niekada neauga, tik miršta  blink.gif

mikuotuke, ačiū labai 4u.gif Buvau jas kažkada maximoj apžiūrinėjus, tai (man kaip nepatyrusiai) tokios įdomios su vulkanine uoliena biggrin.gif Būtent jas šiandien ir nusipirkau, tikiuosi viskas susitvarkys su mano gėliukais wub.gif

QUOTE(laimee @ 2010 03 19, 16:02)
buvau pirkusi senukuose patarus konsultantei, tai vos savo mazyles nenumarinau, 80% to substrakto sudare zeme.  unsure.gif

Nujaučiu, kad kalbate apie šias žemes biggrin.gif
user posted image
Kartais tikrai menkas pasirinkimas būna "seniuose".

Atsakyti
QUOTE(Muskatinne @ 2010 03 19, 21:26)

Nujaučiu, kad kalbate apie šias žemes  biggrin.gif
user posted image

jau viena orchideja persodinta i sitas zemes ismeciau sad.gif nesupratau is pradziu kodel jinai mire. paskui issiaiskinau, kad zemes negeros. et tai kam jos apskritai skirtos?
Atsakyti
QUOTE(vertigo @ 2010 03 19, 21:32)
et tai kam jos apskritai skirtos?

nebent cimbidžiams sodint... ir tai dar reik apčiupinėt, kad kokio vinies neįsodint kartu kaip kad buvau radus doh.gif
Atsakyti
O pas mane,ir cimbidis tokiose zemese numirojo verysad.gif Taip,kad tos zemes netinka jokiom orchytem,ir cimbidzius dabar sodinu tik i specialia smile.gif
Atsakyti
Sveikutės, aš su klausimėliu pas jus smile.gif dendrobium augina vaikeli ant stiebo, jau pradėjo leisti gražias storas šaknytes. ar reikia jį atskirti, ar taip ir jis turi augti? jei reikia, tai kada? o atskirus sodinti šalia tėvelių ar atskirai į mažą vazonėlį? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Muskatinne @ 2010 03 19, 22:26)
mikuotuke, ačiū labai  4u.gif Buvau jas kažkada maximoj apžiūrinėjus, tai (man kaip nepatyrusiai) tokios įdomios su vulkanine uoliena  biggrin.gif Būtent jas šiandien ir nusipirkau, tikiuosi viskas susitvarkys su mano gėliukais  wub.gif
Nujaučiu, kad kalbate apie šias žemes  biggrin.gif
user posted image

Jo kaip tik sitas sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimee: 20 kovo 2010 - 10:21
Kaip gerai kad SM yra tiek patariančių .Pas mus irgi yra tik tokios žemės orchidėjoms.Oar tinkama "žemė"(substratas) Maximose,kur tokiam permatomam vazone parsiduoda.Ryt planuoju važiuot į Kauną,tai nusipirkčiau.
Perskaičiau visą jūsų temą,ir dar rusišką nuorodą.Joje ir radau ,kad,"nepirkit phalaenopsių jei jie sukinėjasi vazone".Aš rudenį maximoj,kai buvo akciją vieną išsirinkau tokį besisukiojantį.Lapai buvo 3 gražūs,šaknys vazono viršuj,po tom žievelėm visai nematyt,bet apačiojvazono matos gerai taip ratu susisukę labai gražios žalios.Ova orinių kaip ir nėr.Kelios buvo sausos ir kai patraukiau,liko tokie siūleliai.Po karšto dušo išleido naują lapą, ir orinę šaknytę apie 0,5 cm.
Noriu paklaust,jei jis stipriai sukiojasi į šonus jis gali būt nupuvęs?Ar reiktų man jį traukt ir persodint?Ačiū
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2010 03 20, 11:15)
Kaip gerai kad SM yra tiek patariančių .Pas mus irgi yra tik tokios žemės orchidėjoms.Oar tinkama "žemė"(substratas) Maximose,kur tokiam permatomam vazone parsiduoda.Ryt planuoju važiuot į Kauną,tai nusipirkčiau.
Perskaičiau visą jūsų temą,ir dar rusišką nuorodą.Joje ir radau ,kad,"nepirkit phalaenopsių jei jie sukinėjasi vazone".Aš rudenį maximoj,kai buvo akciją vieną išsirinkau tokį besisukiojantį.Lapai buvo 3 gražūs,šaknys vazono viršuj,po tom žievelėm visai nematyt,bet apačiojvazono matos gerai taip ratu susisukę labai gražios žalios.Ova orinių kaip ir nėr.Kelios buvo sausos ir kai patraukiau,liko tokie siūleliai.Po karšto dušo išleido naują lapą, ir orinę šaknytę apie 0,5 cm.
Noriu paklaust,jei jis stipriai sukiojasi į šonus jis gali būt nupuvęs?Ar reiktų man jį traukt ir persodint?Ačiū

Tas permatomuose vazonuose ir yra Extra substratas iš orchidejos.lt mirksiukas.gif

Dabar apie šaknis. Turėjau (pačioj pradžioj domėjimosi) falenopsį, atrodė, šaknų masė, vazono apačioj prisivynioję... Bet klibantis toks. Žydėjo gausiai, bet žiedai laikėsi trumpai... Kai nužydėjusį visgi susiruošiau revizuot ir persodint, paaiškėjo, kad ta masė šaknų yra viena vienintelė šaknis: išsišakojusi ir susivyniojusi, o visos kitos negyvos doh.gif Tas klibėjimas yra požymis, kad augalas netvirtai įsikibęs substrate, o priežastis persodinant išsiaiškinsit...
Atsakyti
Šilinge,ačiū už greitą atsakymą 4u.gif O ta jūsiškė orchytė išgyveno po persodinimo?
Ir dar pasakykit,ar teisingai aš lieju.Laistau kai nebūna rasos lašelių ant vazono sienelių.Tada nešu vonią,perlieju labai trumpai po kranu šiltu vandeniu.O tada į dubenį pilu šilto vandens ir shulttz trąšų ir įstačius ten vazoną su phalaenopsiu laikau apie pusę valandos.Vazonas apsemtas ne visiškai ,o koks 1cm darišlindęs iš vandens.Po to ištraukus dar 1 val laikau ,kad nusibėgtų vandens perteklius.

Gal reik mirkyt tik vandeny ,be trąšų? Po to jomis tik perpilt?
O ir lapeliai 2 apatiniai pradėjo po truputį darytis tokie kaip suglebę.Gal sensta?Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedruze @ 2010 03 19, 09:03)
sveikos as vel su savo bedom zinau kad yra pykstanciu kad kartojasi klausimai, bet lelius man neleidzia ilgai sedeti prie kompo, mano orchideju lapa pradejo leipti, dingo stangrumas ir nulinko, turiu 3 tai dviem taip pasidare prasau patarkit

sveikutes atrasau i savo beda manau truko dregmes blush2.gif nes pamerkiau ir atrodo lapai atsigauna smile.gif
Atsakyti
As viena savo minstalape pagaliau irgi atgaivinau thumbup.gif viena laistyma darau dusu, kita - mirkymu. Ir suveike. O tai ko as jai nedariau - persodinau, tresiau, ziedkocius kirpau - lapai kaip suglebe, taip suglebe. Pasirodo dregmes truko. Nors kitoms salimais pakako.
Atsakyti
Sveikos orchideju myletojos, daug bedu su mano gelytem nutiko, nebezinau ar bent kuria isgelbeti pavyks verysad.gif
pirmosios nuotraukeles phaliuko - ant ziedstiebiu yra keletas juodu demiu. jos nera minkstos, kaip kad puvinys butu. tiesa, is vienos pajuodavusios vietos lyg ir leidzia gyvybe tik nezinia kaip bus... o ir lapai keistas demes turi. ar cia perlieta ar nedalieta ar kas? kaip dabar elgtis, yra kaip yra. beje, rusiskai nesuprantu tad negaliu paskaityti kas rasoma apie ligas verysad.gif
gelyte kaip ir kitos - persodintos i reikiama substrata, bet galvoju jog nusalo jos nes pas mum labai salta budavo namuose, o dar laikiau ant palanges kvaisa doh.gif
Papildyta:
Nu vat o dendrobis meta lapus viens po kito - pagelsta ir numeta, like beveik tik stabarai, kaip elgtis?
ir cambrios lapai keli pagelto, is senu bulviu, ar juos salinti meginti ar kaip? beje cambrija kairej pusej bulve nauja isleidus jau nemaza, ir dar maziukas dygsta galbut bulviukas o kazin paciam viduriukyje kas ten gali lysti? saknis ar gal ziedstiebis? nes bulvyte kai kalasi tai smailas galiukas toks buna o sitas darinys kazkoks bukas g.gif nesusidurus tai nezinau blush2.gif

Taigi zinoves mamytes, patarkit kaip elgtis su gelytem? salint visom itartinus, pageltusius lapus? Gal phaliukams isskyrus ta kuris zydi, karsta dusa padaryt?
Atsakyti