Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(gintagu @ 2010 03 18, 18:36)
Laba diena. Toliau bedavoju del savo gelyciu... Museles ir pelesis uzpuole dvi mano grazuoles, kiekviena atskirai, t.y. viena - pelesis, kita - museles. Ta nabagele su muslemis, pastaciau i ramesne, atokesne, sviesesne vieta, nustosiu kuri laika laistyti, ziuresiu, kas bus. O ka daryti su "pelesiais ir kerpem apaugusiaja"? Nenoriu ikyreti merginom su savo raudom, bet gal galetumet nurodyti, kuriam puslapelyje buvo rasyta apie kova su pelesiu? (Prisipazistu, temos idemiai neseku, cion ipuolu, kada beda isitinka  unsure.gif .)

Kazkaip prameciau zuzlos atsakyma apei kova su pelesiu, sorry blush2.gif
Labai aciu uz patarimus, bandysiu dar ja atgriebti.
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2010 03 18, 16:21)
Merginos, gal ir kvailai paklausiu  blush2.gif , ar galima valyti orcidėjų lapus su tuo purškiamu blizgintoju lapams  ax.gif

Nedaryk to.
Atsakyti
sveikos as vel su savo bedom zinau kad yra pykstanciu kad kartojasi klausimai, bet lelius man neleidzia ilgai sedeti prie kompo, mano orchideju lapa pradejo leipti, dingo stangrumas ir nulinko, turiu 3 tai dviem taip pasidare prasau patarkit
Atsakyti
QUOTE(giedruze @ 2010 03 19, 08:03)
sveikos as vel su savo bedom zinau kad yra pykstanciu kad kartojasi klausimai, bet lelius man neleidzia ilgai sedeti prie kompo, mano orchideju lapa pradejo leipti, dingo stangrumas ir nulinko, turiu 3 tai dviem taip pasidare prasau patarkit

Mano manymu arba trūksta drėgmės, gal seniai laistėt,arba su šaknim negerai. Labiausiai tikėtina, kad šaknų būklė nekokia, gal supuvusios ir pan. Per vazonėlį nesimato? Viena draugo gėlė irgi pradėjo nykti, lapai nuleipo, suglebo - ištraukėm iš vazono, o ten nė vienos sveikos šaknies verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2010 03 19, 09:06)
Mano manymu arba trūksta drėgmės, gal seniai laistėt,arba su šaknim negerai. Labiausiai tikėtina, kad šaknų būklė nekokia, gal supuvusios ir pan. Per vazonėlį nesimato? Viena draugo gėlė irgi pradėjo nykti, lapai nuleipo, suglebo - ištraukėm iš vazono, o ten nė vienos sveikos šaknies verysad.gif

drinks_cheers.gif , išrovus matysis , kad šaknų ko gero sveikų beveik nėra , užtai be jų augalas neįsisavina drėgmės ir glemba lapai, kuo greičiau reiktų patikrinti šaknis. Man panašiai buvo, dar dabar vargstu su suglebusiais lapais verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 03 18, 21:06)
Nedaryk to.

Ačiū 4u.gif valysiu ir toliau su vandenuku smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif patarkite kokią žemę pirkti orchidėjos persodinimui ? 4u.gif Paskutinį kartą Juknevičiaus įsigijau doh.gif och, vargas, užsiveisė gyviu. Kokias Jūs perkate? Ačiukas iš anksto
Atsakyti
Sveikutes,
Kolkas esu naujoke orchideju auginime ax.gif pries puse metu gavau dovanu phanelopsi ir pries menesi ji persodinau, radau tik 3 sakneles. Pries kelias dienas ziuriu, kad pradejo leipti gelytes lapai, issitraukiau gele is vazono ir pamaciau, kad ten likusios tik 2 saknys verysad.gif Patarkit ka man daryti ar bandyti reanimuoti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Muskatinne @ 2010 03 19, 13:05)
Sveikos merginos  4u.gif patarkite kokią žemę pirkti orchidėjos persodinimui ?  4u.gif Paskutinį kartą Juknevičiaus įsigijau  doh.gif och, vargas, užsiveisė gyviu. Kokias Jūs perkate? Ačiukas iš anksto

visada ir kategoriškai tik iš čia arba būtent tik tokios sudėties
http://www.orchidejo...php?id=36&cid=1

o jei kur nors bus parašyta - žemės orchidėjoms - jokiu būdų nepirkti! schmoll.gif
Orchidėjos žemėse niekada neauga, tik miršta blink.gif
Atsakyti
[quote=mikuotuke,2010 03 19, 15:23]

Ermitaze galima gauti ju produkcijos, kaip tik ten dabar pirkau ax.gif , nes pries tai buvau pirkusi senukuose patarus konsultantei, tai vos savo mazyles nenumarinau, 80% to substrakto sudare zeme. unsure.gif
Atsakyti
[quote=laimee,2010 03 19, 17:02]
[quote=mikuotuke,2010 03 19, 15:23]

Ermitaze galima gauti ju produkcijos, kaip tik ten dabar pirkau ax.gif , nes pries tai buvau pirkusi senukuose patarus konsultantei, tai vos savo mazyles nenumarinau, 80% to substrakto sudare zeme. unsure.gif
[/quote]
maksimoi irgi maciau sitokio substrato o as kaip idiote nupirkau pigesni persodinau bet sudinas kazkoks galvoju gal vel isnaujo persodinti g.gif aciu jum visom uz patarimus del lapu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedruze: 19 kovo 2010 - 17:22
Sveikos.Sakykit kodėl gelsta dendrobium nobile viršutiniai lapai?Laistau kartą per savaitę,kambaryje temp apie 18
Atsakyti