Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(zuzla @ 2010 03 17, 16:34)
jei nukirpai daug šaknų, rekomenduojama žiedstiebį nupjauti visiškai, kad gėlė galėtų atiduoti visas jėgas naujų šaknų auginimui, uždenk bambaliu - padaryk šiltnamį, pastatyk šviesiai ir šiltai, nepamiršk kartais vėdinti..

acu jum smile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laimee @ 2010 03 17, 14:22)
Labukas orchideju myletojos,

Man iskilo tokia problemyte, as pernai persodinau orchideja, pagal visas instrukcijas, viskas buvo gerai ji isleido lapus, zydejo. Taciau siemet kazkas jai nutiko numete visus ziedus lapai eme nykti. Ir vazonas pasidenge kazkokiu zalumu. Na pacios pamatysite nuotraukose. As manau, kad tai galetu buti nuo substrakto.

http://public.fotki....rata/orchideja/

Prisijungimo kodas dorata 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laimee @ 2010 03 17, 18:54)
Prisijungimo kodas dorata  4u.gif

Man rodos, kad perlaistyta ir pertresta (arba vanduo per kietas nudegines saknis arba trasos). Ventiliacijos mazoka. Siulyciau persodinti gelyte, vazoniuka gerai isplauti ir padaryti sonuose skyluciu siek tiek, kad oras cirkuliuotu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lorute: 17 kovo 2010 - 18:35
QUOTE(Lorute @ 2010 03 17, 19:34)
Man rodos, kad perlaistyta ir pertresta (arba vanduo per kietas nudegines saknis arba trasos). Ventiliacijos mazoka. Siulyciau persodinti gelyte, vazoniuka gerai isplauti ir padaryti sonuose skyluciu siek tiek, kad oras cirkuliuotu.

aciu labai ax.gif
Atsakyti
Orines saknys ziaurokai "nudegintos".
Atsakyti
QUOTE(laimee @ 2010 03 17, 18:48)
aciu labai  ax.gif

nepatingėjau ir už jus paieškojau info apie jūsų samanas - 16 puslapis bigsmile.gif tik Lorute buvo tokia gera ir dar kartą paaiškino, ką daryt.. kitą kartą paskaitykit temą prieš klausdama..
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 03 18, 08:05)
nepatingėjau ir už jus paieškojau info apie jūsų samanas - 16 puslapis bigsmile.gif tik Lorute buvo tokia gera ir dar kartą paaiškino, ką daryt.. kitą kartą paskaitykit temą prieš klausdama..

Nu nereik taip griežtai 4u.gif ne visos turi to laiko skaitymui, o jūs, va viską išmanančios, mirksiukas.gif extra atsakymą duodat ir moterys patenkintos lieka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2010 03 18, 10:18)
Nu nereik taip griežtai 4u.gif ne visos turi to laiko skaitymui, o jūs, va viską išmanančios,  mirksiukas.gif extra atsakymą duodat ir moterys patenkintos lieka 4u.gif

griežtai, bet teisingai smile.gif

info iš pirmo puslapio: yra keletas atvejų, kai orchidėją reikia persodinti nedelsiant: jei matote, kad šaknys vazonėlio viduje pūna, jei substratas pelyja, jei vazonėlio sienelės yra pažaliavusios, substratas sukritęs, jei per permatomo vazonėlio sieneles visai nematote šaknų. Šiais atvejais rekomenduojama nedelsiant persodinti tam, kad būtų laiku užkirstas kelias šaknų pūviniui.

mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 18 kovo 2010 - 10:26
QUOTE(zuzla @ 2010 03 18, 11:26)
griežtai, bet teisingai smile.gif

info iš pirmo puslapio: yra keletas atvejų, kai orchidėją reikia persodinti nedelsiant: jei matote, kad šaknys vazonėlio viduje pūna, jei substratas pelyja, jei vazonėlio sienelės yra pažaliavusios, substratas sukritęs, jei per permatomo vazonėlio sieneles visai nematote šaknų. Šiais atvejais rekomenduojama nedelsiant persodinti tam, kad būtų laiku užkirstas kelias šaknų pūviniui.

mirksiukas.gif

Aciu jums labai uz info. Vakar iskart nusipirkau naujo subtrakto, tai begsiu persodinti. bigsmile.gif O mano mama yra floriste, bet niekaip negalejo suprasti kodel tame vazone taip zaliuoja, nes laistau tikrai nedaznai. Tai del to jums ir parasiau. Tai dar karteli dekoju jums uz informacija. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimee: 18 kovo 2010 - 10:45
Sveikos smile.gif atidavė man katlėją draugė. Sakyčiau besivaduojančią su mirtim. Nu galvoju išgelbėsiu, bet dabar žiūriu, kad nieko gero nesigauna man su ja. Jos bulvės ruduoja, ir pasidaro minkštos - darau išvadą, kad supūva. Lapai vietomis džiūsta ir paruduoja, kiti pageltonuoja, iš šaknų nesugebu įvertinti padėties,ar jos supuvusios ar nudžiūvusios, nes auginu tik falenopsius. Bet ir man, pirmą kartą turinčiai katlėją, aišku, kad jai tuoj bus paskutinioji, jei nesiimsiu veiksmų. Sakykit, ar galima ją reanimuoti? Ką daryt su bulbom, kurios parudavusios ir minkštos? Nežinau ko imtis. Pastačiau ją ant vakarinės palangės, saulės gauna nemažai (skaičiau rojaus soduose, kad joms patinka saulė). Neturiu nuotraukų, kad parodyčiau kokia ji. sad.gif Gal man pavyktų kaip nors ją išsaugoti? Nežinau nuo ko pradėti. Iškart kilo mintis apie reanimaciją. Nes nemažai esu reanimavus savo falenopsių, ir dabar vieną pacientą turiu, einasi labai gerai, bet ką su ta nabage daryt neįsivaizduoju sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mocha: 18 kovo 2010 - 13:13
Mocha, as tai mesciau lauk wink.gif O jei nori bandyt gelbet, tai bent jau tas minkstas bulves nupjauk. Bet netikiu, kad pavyks isgelbet.
Atsakyti
jei bulbų pakankamai daug ,kad galima būtu kelias ir nupjauti, gali bandyti reanimuoti. šiaip dabar toks metas ,kad katlėjos dar miega, arba tik prasideda jų aktyvus augimas , tai saviškę gali bandyt palaikyti pora mėn, tada pasimatys ar ji nori gyventi. pati susidariau tokią nuomonę ,kad katlėjos yra gan gajos ir atsigauna. per vasarą jei yra galimybė laikyti ant tiesioginės saulės ir balkone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo misterija: 18 kovo 2010 - 14:18