Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(gintagu @ 2010 03 16, 08:40)
Ka man su jom daryti? Gal pagelbetu persodinimas? (- nuo pelesio). O gal museles galima kuom isnaikinti? Ar belieka jas mest lauk, kad kitu neuzkrestu? Butu labai labai gaila... sad.gif

o kokie ten rutuliukai šaknų galiukuose? jei šaknys augančios, tai yra galiukai žali, tai gal ne pelėsis ten g.gif
jei tikrai pelėsis, gal pavyktu kiek pralaisvinti substratą, pvz išimti keletą žievės gabaliukų,kad gautusi daugiau vietos orui, ir pastatyti kur gerai vėdinama ( žinoma ne visai prie atviro lango)
Atsakyti
įsivaizduoju, kad šnekama apie tokius g.gif

user posted image

niekaip ten tų gabaliukų neišimsi...

galėtumėte, merginos, foto dėt su problemomis, būtų visoms aiškiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 16 kovo 2010 - 11:07
Sveikos, reikia jūsų patarimo. Nuleipo mano viena orchidėja, tiksliau nupuvo šaknys ax.gif . Liko kelios orinės šaknelės, bet jos lyg ir ant tokio kaip juodo siūliuko laikosi. Nesuprantu ar jau čia visas gumbas supuvęs ar dar galiu gelbėti. Įdedu kelias nuotraukytes, patarkite prašau ką man daryti: reabilituoti, tiesiog persodinti ar mest lauk 4u.gif ačiū
Atsakyti
QUOTE(Grazhke @ 2010 03 16, 11:13)
patarkite prašau ką man daryti: reabilituoti, tiesiog persodinti ar mest lauk  4u.gif  ačiū

dar ne tokias merginos reanimavo smile.gif išmest visada suspėsi... aš sodinčiau į vazoną ir uždengčiau 5 ltr bambaliu... gal nelabai estetiškai atrodo, bet šiltnamis neblogas gautųsi, ir augtų iškart vazone..
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 03 16, 11:21)
dar ne tokias merginos reanimavo smile.gif išmest visada suspėsi... aš sodinčiau į vazoną ir uždengčiau 5 ltr bambaliu... gal nelabai estetiškai atrodo, bet šiltnamis neblogas gautųsi, ir augtų iškart vazone..

ačiū, o tas orines šakneles palikti viršuj ar užkasti?
Atsakyti
QUOTE(Grazhke @ 2010 03 16, 11:49)
ačiū, o tas orines šakneles palikti viršuj ar užkasti?

aš užberčiau ir jas, gėlė geriau substrate laikysis, jau iš karto bus pasodinta
Atsakyti
Na va kaip vakar žadjau keliu savo vargšiukę nuvytusiais lapais. Gal kas papasakos kas su ja ne taip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geltona: 16 kovo 2010 - 14:47
QUOTE(Geltona @ 2010 03 16, 14:46)
Na va kaip vakar žadjau keliu savo vargšiukę nuvytusiais lapais. Gal kas papasakos kas su ja ne taip...

jei šaknys geros, tai jai tiesiog trūksta drėgmės...
Atsakyti
persodnau savo grazuole kai ismemiau labai dauk nukirpau saknu, nes buvo supuvusios liko kelios ikisau vel i vazona, bet ji turi 2 ziedus gal man nukirpti ir uzdengti bambaliu ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 03 16, 15:27)
jei šaknys geros, tai jai tiesiog trūksta drėgmės...

Šiaip ne visos, yra kelios kažkokios neaiškios... Gal ją bandyt persodint... Nes laistau visas vienodai, o tik šita tokia su nuvytusiais lapais. Kitų lapai gražių gražiausi...
O persodint kai žydi galima?
Atsakyti
QUOTE(Geltona @ 2010 03 16, 16:24)
O persodint kai žydi galima?

galima, bet nerekomenduojama... vienos persodina ir nubyra žiedai, kitos persodina - kaip žydėjo, taip ir žydi..
Atsakyti
QUOTE(Geltona @ 2010 03 16, 14:46)

Pas mane irgi viena tokia yra doh.gif
Atsakyti