Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Spyglė @ 2010 01 12, 13:55)
Nupuvo phalenopsio šaknys verysad.gif Lapai sveiki,ar yra tikimybė,kad atsigaus ir ką daryt.Dabar ištraukiau iš vazono ir padėjau į dubenį verysad.gif

Butu gerai nuotrauka pamatyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2010 01 11, 23:34)
Matosi, kad vandenukas negeras. Net substratas visas apsineses. Vanduo ir galejo sitaip nudeginti saknis mirksiukas.gif

idomu g.gif bet tj jei butu vandenukas blogas tj manau visu orchiu substratai butu apsinese bet pfu pfu pfu kolkas taip nera.. o tarkim filtruotas vandenukas pakeistu ka nors ar geriau is parduotuves pirkt ta saltinelio? g.gif myliu savo orchidejas ir nenoriu joms kenkti prastu vandenuku ax.gif
Atsakyti
gal galit pasakyti ar cambria labai sudetinga auginti? Niekaip neapsisprendziu ar pirkti sios rusies orchidejas... siaip jau ir su phalenopsiais nelabai sutariu, bet gal ir cambrios nera labai inoringos? ka manote - pirkti ar ne pirkti? koks pagrindinis butu skirtumas auginant sias dvi orchideju rusys? ar labai skirtusi auginimo salygos? Pas mane siaures rytu palanges, tai sviesos neperdaugiausiai ir nera labai silta ziema, sausoka.
Atsakyti
Keliu savo gėlytės nuotraukytę verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(borjomi @ 2010 01 12, 18:46)
gal galit pasakyti ar cambria labai sudetinga auginti? Niekaip neapsisprendziu ar pirkti sios rusies orchidejas... siaip jau ir su phalenopsiais nelabai sutariu, bet gal ir cambrios nera labai inoringos? ka manote - pirkti ar ne pirkti? koks pagrindinis butu skirtumas auginant sias dvi orchideju rusys? ar labai skirtusi auginimo salygos? Pas mane siaures rytu palanges, tai sviesos neperdaugiausiai ir nera labai silta ziema, sausoka.

siaip nera sudetinga jas auginti. kambrios yra hibridas, isvestas is keliu rusiu orchideju, is liezuves grupes. skiriasi tai tuo, kad kambriai reikalingas ramybes periodas po zydejimo, o phalaenopsiui ramybes meto nera. taip pat kambriai reikia daug sviesos. va ziurek, turiu issisaugojus nuorodele apie cambria prieziura, pasiskaityk, viskas taps aisku mirksiukas.gif http://www.orchidejo...hp?id=38&sid=84 Sekmes 4u.gif
Atsakyti
[quote=saidutea,2010 01 12, 21:59]

aciu, ta nuoruodele jau esu ziurejusi, bet vis neisdrisdavau isigyt cambrios, bet dabar turbut jau pirksiu rolleyes.gif kai tik susils labiau oras.
Atsakyti
QUOTE(mazutia @ 2010 01 12, 19:23)
o tarkim filtruotas vandenukas pakeistu ka nors ar geriau is parduotuves pirkt ta saltinelio? g.gif myliu savo orchidejas ir nenoriu joms kenkti prastu vandenuku  ax.gif

Manau nebutina pirktiniu vandeniu laistyti, pvz pas mus vanduo is grezinio, truputi kietokas, bet gelems tinka. Jei turi filtra, tai laistyk vandeniu is filtro.

QUOTE(borjomi @ 2010 01 12, 19:46)
gal galit pasakyti ar cambria labai sudetinga auginti?

Nea, auginu lygiai taip pat kaip phaliukus, tik vasara lauke vasarojo, dabar ziedstiebi leidzia bigsmile.gif

QUOTE(Spyglė @ 2010 01 12, 20:53)
Keliu savo gėlytės nuotraukytę verysad.gif

Oho, vaizdzelis nekoks doh.gif Gal reanimuot reiketu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Melanija @ 2010 01 12, 22:34)
Manau nebutina pirktiniu vandeniu laistyti, pvz pas mus vanduo is grezinio, truputi kietokas, bet gelems tinka. Jei turi filtra, tai laistyk vandeniu is filtro.
Nea, auginu lygiai taip pat kaip phaliukus, tik vasara lauke vasarojo, dabar ziedstiebi leidzia  bigsmile.gif
Oho, vaizdzelis nekoks  doh.gif  Gal reanimuot reiketu  g.gif

Tai patarkit ką man dabar su ja daryt? g.gif
Atsakyti
O pas mus filtrai vandeni labai isvalo ir tada jis visai netinka gelems, nors ir minkstas labai. Vargstu del to.
Atsakyti
Tina*, kas per filtrai, kad vanduo gėlėms netinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyglė @ 2010 01 12, 22:46)
Tai patarkit ką man dabar su ja daryt? g.gif

Patart net nezinau ka, bet galiu pasakyti, kad pas mane viena gele lygiai taip pat atrode, bandziau kiminuose gaivinti, bet vistiek nusibaige, tiksliau galima sakyti as ja iskepiau doh.gif bet cia jau kita istorija...Tavo vietoje bandyciau reanimuoti, nes saknu ji matosi neturi
Atsakyti
QUOTE(Melanija @ 2010 01 13, 14:23)
Patart net nezinau ka, bet galiu pasakyti, kad pas mane viena gele lygiai taip pat atrode, bandziau kiminuose gaivinti, bet vistiek nusibaige, tiksliau galima sakyti as ja iskepiau  doh.gif bet cia jau kita istorija...Tavo vietoje bandyciau reanimuoti, nes saknu ji matosi neturi

Ačiū už atsakymą,einu ruošt reanimaciją bigsmile.gif
Atsakyti