Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(anija_aaa @ 2010 03 09, 19:26)
reikia pagalbos! ant mano grazuoliu kazkokie neaiskumai darosi, gavau dovanu nauja ir apgyvendinau prie visu kitu. is pradziu ant naujosios o po poros dienu ir ant kitu stiebu pamaciau baltus pukuotus mazycius lyg laselius, nuvaliau su vandenuku, bet ziuriu kad vel atsiranda. koks cia parazitas ir kaip ji naikinti? pacios gelytes auga graziai ir net zydi

Pas mane irgi taip buvo,gerai kad paskaiciau sia tema 4u.gif , pasirodo ten parazitai, aiskiau isiziurejus tikrai ziuriu kad vabalai. paskaityk ankstesniuose puslapiuose-kazkur rasi, nupurskiau su "actara", atrodo padejo.
Atsakyti
QUOTE(alyy @ 2010 03 09, 17:33)
Maniskis dendrobium naujus ziedukus praskleide, bet pradejo labai staigiai geltonuoti lapai  verysad.gif - patarkit - negi sita grazuoli reikes i konteineri pasiusti.  verysad.gif Kazkoks siaubas butu.  blink.gif

šiaip būna, kad nuo senų stiebų numeta visus lapus ir lieka stagarai... bet jei galvoji, kad perlaistei ir gali pūti, tai jam nužydėjus pažiūrėk, kas vazono viduje smile.gif
Atsakyti
smile.gif aciu Lorutei uz issamu paaiskinima.as isigijau dendrodium rusi rolleyes.gif siuo metu zydi baltais ziedais kaip gulbe smile.gif o ziedu kiek doh.gif nuostabi gele!
Atsakyti
QUOTE(Rutic @ 2010 03 09, 15:52)
Kazkur skaiciau,kad gali isgyventi be lapu... Taip,bet saknys jos sveikos.Nebezinau ka daryti.Neesu taip visiskai blogai nusiteikusi,kad teks ja ismesti doh.gif

Man kai ispuvo skrotele, tai nuploviau iki sveikos vietos, pacimonavau, kad neplistu puvinys ir palikau, nes saknys buvo sveikos. Tai isleido dabar keiki ir auga sau jis. O tas motininis augalas taip ir stovi.

QUOTE(anija_aaa @ 2010 03 09, 19:26)
reikia pagalbos! ant mano grazuoliu kazkokie neaiskumai darosi, gavau dovanu nauja ir apgyvendinau prie visu kitu. is pradziu ant naujosios o po poros dienu ir ant kitu stiebu pamaciau baltus pukuotus mazycius lyg laselius, nuvaliau su vandenuku, bet ziuriu kad vel atsiranda. koks cia parazitas ir kaip ji naikinti? pacios gelytes auga graziai ir net zydi

Tikriausiai miltuotieji skydmariai. Pades Actara 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2010 03 10, 12:20)
Man kai ispuvo skrotele, tai nuploviau iki sveikos vietos, pacimonavau, kad neplistu puvinys ir palikau, nes saknys buvo sveikos. Tai isleido dabar keiki ir auga sau jis. O tas motininis augalas taip ir stovi.

o kiek skrotelės buvo likę sveikos cm ? kiek turėjo lapų , iš kurių pažastėlių išlindo keikis.
pilnai suprantu ,kad išpuvusi skrolelė tai dar nėra pasaulio pabaiga, tuomet kai dar yra sveikų vietų dauginimuisi.
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2010 03 10, 13:54)
o kiek skrotelės buvo likę sveikos cm ? kiek turėjo lapų , iš kurių pažastėlių išlindo keikis.
pilnai suprantu ,kad išpuvusi skrolelė tai dar nėra pasaulio pabaiga, tuomet kai dar yra sveikų vietų dauginimuisi.

Man irgi įdomu g.gif Aš vieną pigutę per neapsižiūrėjimą buvau paėmusi su išpuvusia skrotele, po kiek laiko nukrito paskutiniai 2 lapai ir liko tik kuo puikiausios, stiprios šaknys doh.gif Tai gėliukui turbūt jau "amen" ir tikėtis dar kažko turbūt jau nerealu g.gif Juk turbūt keikio negali išauginti vien šaknys? g.gif
Atsakyti
As irgi,kadaise per neapsiziurejima,buvau nusipirkus su ispuvuse skrotele verysad.gif Maniskis buvo su 4 lapais,koki pusmeti stovejo,o paskui isaugino keiki,dabar jau nemazas.Pagalvoju,ar nereiketu jo atskirti,bet bijau draskyti,atskirk tu tas saknis,nes is motininio vistiek jau jokios naudos,ir vaizdo g.gif
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2010 03 10, 13:54)

Tos skroteles baveik nieko neliko. Tik apatiniai du lapeliai ir tie mazulyciai tokie, o ne kaip normalus kur buna jau sekantys. Keiki isaugino palei saknis visai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2010 03 10, 17:11)
Tos skroteles baveik nieko neliko. Tik apatiniai du lapeliai ir tie mazulyciai tokie, o ne kaip normalus kur buna jau sekantys. Keiki isaugino palei saknis visai mirksiukas.gif

na Rutic phal atveju sveikos vietos nelabai matau, o ir like lapeliai tikrai ilgai neišsilaikys, nebent jūs matot kitaip. o tikėtis kad šaknys be lapų išgeneruos naują augalą.... nu tikėkitės biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes, as vel trukdau su savo pamastymais. Ziuriu, kad lygtai nori zaliuoti saknys ir vazonelis, na samanom apeiti. Cia atsiranda del to, kad per sviesiai laikau ar del kazko kito atsiranda samanos? Aciukas uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 03 10, 08:11)
šiaip būna, kad nuo senų stiebų numeta visus lapus ir lieka stagarai... bet jei galvoji, kad perlaistei ir gali pūti, tai jam nužydėjus pažiūrėk, kas vazono viduje smile.gif

aciu uz patarima. mirksiukas.gif

paziutesiu kai nuzydes ar nesupudziau unsure.gif

o siap tai para ant radiatoraius buvau padejusi - tai nei vienas lapelis nepageltonavo tikiuosi kad nereikes i siusliadeze laidoti savo grazuolio unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2010 03 10, 18:37)
na Rutic phal atveju sveikos vietos nelabai matau, o ir like lapeliai tikrai ilgai neišsilaikys, nebent jūs matot kitaip. o tikėtis kad šaknys be lapų išgeneruos naują augalą.... nu tikėkitės  biggrin.gif

Rytoj ikelsiu saviske nuotrauka, bus aiskiau tada mirksiukas.gif
Atsakyti