Mano gėlytė dar naujų šaknų leidžia, bet lapai nepatinka man. na nėra tokie standūs, kaip čia daugumos matau
Sveikos orchideju ekspertes, ar gali buti kad mano dendrobium (berods sita rusis) zydes?
QUOTE(Miolanda @ 2010 03 09, 00:41)
Labai atsiprasau uz eterio tersima del savo nemoksiskumo Bet vis dar tikiuosi jusu pagalbos
Saknys labai negrazios, siulyciau persodinti
QUOTE(Dovilte @ 2010 03 09, 12:02)
Sveikos orchideju ekspertes, ar gali buti kad mano dendrobium (berods sita rusis) zydes?
Na, kad pradetu zydeti reiktu kazkiek laiko jos nepalaistyti Jei per anksti palaistysi, tai turesi daug auginuku
Papildyta:
Nusipirkus naują, sveiką, žydintį dendrobium nobile tipo:
1. Liejam, tręšiam ir džiaugiamės žiedais
2. Nužydėjus pašaliname nuvytusius žiedelius ir palaikome protingą liejimą - šie augalai perliejus greitai supūva.
3. Augalas per vasarą auginasi naujus auginius, brandina ankščiau išaugusius. Taigi trąšos (su protu ) ir liejimas užtikrina mums šį procesą.
4. Vasarai einant i pabaigą, mažiname liejimą, aš nutraukiu kone visiškai. Jei raukšlėjasi stiebai, tiesiog nekreipiu dėmesio, daugiausiai ką padarau - kokį kartą perlieju vandeniu.
5. Ant stiebų po kurio laiko pradeda kaltis nauji būsimi žiedai arba keikiai. Tai priklauso nuo liejimo režimo. Jei paliesi - turėsi daug keikių, jei sugebėsi iškentėti - augalas pražys. Retkarčiais galima papurkšti aplink augalą. Kokį kartą aš palieju.
6. Jau kai aiškiai matosi, jog bus žiedai, palaipsniui didinu liejimą. Tai nereiškia, kad žydint lieju kasdien. Dar kartelį kartoju - tai puviniui imlūs augalai. Pas mane substratas augalui augant visada gerai pradžiūsta.
7. Visa dainelė iš pradžių.
Dendrobium nobile orchidejos prieziura:
Temperatura:
Vasara: 20-28 °C diena ir 15-20 °C nakti;
Žiema: 15-17 °C diena ir + 10 °C nakti.
Tarp dienos ir nakties temperaturu turetu buti bent minimalus 4 laipsniu
skirtumas.
Aplinkos dregme:
60-80 %
Substratas: turi buti nelabai stambus, rekomenduojame pasirinkti smulku OS
substrata epifitinems orchidejoms.
Persodinimas:
Si rusis labai neigiamai reaguoja i persodinima, todel tai reiketu daryti
kaip imanoma reciau ir tik esant butinybei. Tik jei substratas pelyja,
saknys puna, arba jei tame paciame vazonelyje auga 4 metus ir ilgiau.
Geriausias laikas persodinimui kai nauji auginiai pasiekia 5 cm dydi ir
ima auginti savo saknytes. Vazonelis turi buti pasirinktas kaip imanoma
mazesnis.
Šviesa:
reikalauja daug šviesos, bet reikia apsaugoti nuo tiesioginiu saules
spinduliu. Tad jei laikysite pietineje puseje tuomet pastatykite toliau
nuo lango, arba uz uzuolaidos. Taip pat tinka ir rytine bei vakarine
puses.
Ramybes periodas:
siai orchidejai yra butinas ramybes periodas, kuris prasideda kai tik
nauji auginiai pasiekia senu auginiu dydi. Tuomet reikia sumazinti
laistyma, laikyti orhideja vesesneje patalpoje, netresti. Temperatura
turetu buti apie 10 laipsniu.Laistymo reiketu atsisakyti arba apsiriboti
tik lengvu pavirsinio substrato apipurskimu. Tokiomis salygomis orchideja
reikia laikyti 4-5 savaites. Ramybes laikotarpis turetu prasidedi
lapkricio-gruodzio menesiais. Kai tik pradeda matytis ziedu formavimasis
(apie sausio menesi) tuomet reikia orchideja pradet laistyti bei perkelti
i siltesne patalpa.
Jei orchidejai nebus suteiktas ramybes periodas ji gali nezydeti.
Zydejimas:
Dendrobium nobile zydejimo laikotarpis sausis - kovas. Trukme 8-12 savaiciu.
Nuo geguzes vidurio iki rugsejo vidurio sia orchideja galima laikyti
lauke. Laikyti nuo veju, lietaus bei tiesioginiu saules spinduliu
apsaugotoje vietoje.
Laistymas:
tuomet kai orchideja zydi, augina naujus auginius laistyti reikia nuolat
tik butina, kad substratas tarp laistymu pradziutu. Tresti kas dvi
savaites orchidejoms skirtomis trasomis.
Dekui uz issamu atsakyma, jau atrodo anksciau skaiciau, bet matyt neisisavinau, tiesiog ji man padovanojo gimtadienio proga, tai buvo geguzes gale praeitu metu,(tai jau greitai metai) ir greitai perzydejes, jis daugiau man nieko nerode, laisciau ir laikiau kaip ir kitas orchidejas, netgi persodinau as ji ir nenumire, tai va siandien netycia pamaciau situos ugliukus ir apsidziaugiau kad jau gal zydes, puoliau konsultuotis su jumis. Tai jau dabar neliesiu jo, ziuresim ka darys
Sveikutes, iskilo man toks klausimas? Man ant phalaenopsiu vazoneliu yra rasos laseliai, bet va saknys jau pilkos, tai reiskia dar yra dregmes ir nelaistyti tol kol nebebus tu laseliu, ar lieti ir nekreipti i tuos laselius demesio. Kaip jus merginos darot, man idomu? Bijau neperlieti ir nesupudyti, vis ieskau aukso viduriuko. Nors per vazoneli matosi pilkos saknys, bet gal viduj jos yra dregnos, na nezinau pasimetus as , padekit
QUOTE(nila_ks @ 2010 03 09, 14:35)
Sveikutes, iskilo man toks klausimas? Man ant phalaenopsiu vazoneliu yra rasos laseliai, bet va saknys jau pilkos, tai reiskia dar yra dregmes ir nelaistyti tol kol nebebus tu laseliu, ar lieti ir nekreipti i tuos laselius demesio. Kaip jus merginos darot, man idomu? Bijau neperlieti ir nesupudyti, vis ieskau aukso viduriuko. Nors per vazoneli matosi pilkos saknys, bet gal viduj jos yra dregnos, na nezinau pasimetus as , padekit
Jeigu dar yra rasos lasleiu, tai as kenciu ir nelieju arba kisu pirsta ir tikrinu, kaip ten viduje - sausa ar jauciasi siek tiek dregmes.
QUOTE(misterija @ 2010 03 08, 18:13)
po vaizdinės medžiagos belieka pasiūlyti sulaukti paskutinių žiedų , o paskui išmesti.
nepadetu net reanimacija?
QUOTE(Rutic @ 2010 03 09, 14:34)
nepadetu net reanimacija?
kiek matau , tai nelabai ką beliko reanimuoti- skrotelė išpuvusi/išdžiūvusi.
žinoma gali bandyti gelbėti, bet tam reikia pjauti tuos 3 pumpurus, sukti galvą kaip geriau suregsti reanimaciją, o po kokio mėnesio ( aš manu kad gal ir greičiau) teks išmesti.
QUOTE(misterija @ 2010 03 09, 14:47)
kiek matau , tai nelabai ką beliko reanimuoti- skrotelė išpuvusi/išdžiūvusi.
žinoma gali bandyti gelbėti, bet tam reikia pjauti tuos 3 pumpurus, sukti galvą kaip geriau suregsti reanimaciją, o po kokio mėnesio ( aš manu kad gal ir greičiau) teks išmesti.
Kazkur skaiciau,kad gali isgyventi be lapu... Taip,bet saknys jos sveikos.Nebezinau ka daryti.Neesu taip visiskai blogai nusiteikusi,kad teks ja ismesti
sveikos, va pameginau ir as reanimuot phanelopsi... dabar vis stebiu ar nepradeda mirt bet rodos virai neblogai ji laikosi. persodinau nors labai bijojau daug saknu teko amputuot bet daug ju dar liko tai gal isgyvens tik va nezinau kaip jai seksis priprast prie naujo drenazo,, nes nupirkta ji augo samanose o dabar persodinau i tosis,,, buvau nusipirkus ta tipo spec orchideju zeme su durpem ot apsisoviau tai teko utineti po viena tosele is viso to makalo bet nieko svarbu atsigautu beja dekui uz patarimus ir visas moteris su praejusia moters diena
Sveikos mergaites,
Prie Jusu konsultaciju jungiuosi as - dar viena nemoksa. Su paphilopedium ir phaelonopsis orchidejomis draugauju, bet va vyras padovanojo pries pora savaiciu dendrobium ir pasiskaicius labai issamu pasakojima apie sia rusi pagalvojau - tikriausiai permylejau laistydama .
Maniskis dendrobium naujus ziedukus praskleide, bet pradejo labai staigiai geltonuoti lapai - patarkit - negi sita grazuoli reikes i konteineri pasiusti. Kazkoks siaubas butu.
Lauksiu patarimu
Prie Jusu konsultaciju jungiuosi as - dar viena nemoksa. Su paphilopedium ir phaelonopsis orchidejomis draugauju, bet va vyras padovanojo pries pora savaiciu dendrobium ir pasiskaicius labai issamu pasakojima apie sia rusi pagalvojau - tikriausiai permylejau laistydama .
Maniskis dendrobium naujus ziedukus praskleide, bet pradejo labai staigiai geltonuoti lapai - patarkit - negi sita grazuoli reikes i konteineri pasiusti. Kazkoks siaubas butu.
Lauksiu patarimu
reikia pagalbos! ant mano grazuoliu kazkokie neaiskumai darosi, gavau dovanu nauja ir apgyvendinau prie visu kitu. is pradziu ant naujosios o po poros dienu ir ant kitu stiebu pamaciau baltus pukuotus mazycius lyg laselius, nuvaliau su vandenuku, bet ziuriu kad vel atsiranda. koks cia parazitas ir kaip ji naikinti? pacios gelytes auga graziai ir net zydi