As tai kai darydavau, tai i 250 ml iberdavau keleta grudelu ir viskas. Purksdavau lauke. Namie geriau laistyt. Man rodos saknu nedegina.
QUOTE(Lorute @ 2010 03 02, 23:46)
As tai kai darydavau, tai i 250 ml iberdavau keleta grudelu ir viskas. Purksdavau lauke. Namie geriau laistyt. Man rodos saknu nedegina.
Dekui uz atsakyma
Siaubas aš jau net augalam pavojų nkeliu... visai supūdžiau savo vienintelį pirmąjį falenopsį.. Aišku pati kalta neįsigilinau, patirties trūkumas, juk dabar jau savaime suprantama atrodo, kai iškapsčiau, kad persodinant naujam subtrakte aiškiai per daug smulkmės-durpių, paviršius labai džiūvo ir aš vis palašindavau ir kai galop neatlaikiau nuojautos kd kžkas labai netaip, išvertus važonėlį pamačiau kad beveik viskas supuvę, taigi dabar vienintele viltim skaitinėju apie inkubatorius, bet kaip su tais kiminais, neįsivaizduoju kur jų gaut ir tik vienam augaliukui ir iš ko vistik daromas tas drenažas, gal galiu ką pritaikyt, tarkim dugne akmenukų ant viršaus vos vos subtrakto(juk jame tipo irgi kiminų yra) ir kaip suprantu tokį mini šiltnamį reik padaryt reguliariai pravėdinant bet palaikant max oro drėgmę? Dėkinga būčiau už bet kokius patarimus.
QUOTE(Melynakrauje @ 2010 03 02, 22:29)
kaip su tais kiminais, neįsivaizduoju kur jų gaut ir tik vienam augaliukui
ir iš ko vistik daromas tas drenažas, gal galiu ką pritaikyt, tarkim dugne akmenukų
ant viršaus vos vos subtrakto(juk jame tipo irgi kiminų yra)
tokį mini šiltnamį reik padaryt reguliariai pravėdinant bet palaikant max oro drėgmę?
ir iš ko vistik daromas tas drenažas, gal galiu ką pritaikyt, tarkim dugne akmenukų
ant viršaus vos vos subtrakto(juk jame tipo irgi kiminų yra)
tokį mini šiltnamį reik padaryt reguliariai pravėdinant bet palaikant max oro drėgmę?
galima nusipirkti ermitaže persodinimo rinkinį, jame yra kiminų vienam augalui, dar orchidejos.lt prekiauja po 10 gr ir didelėm pakuotėm
drenažas ir yra akmenukai arba galima nusipikrti pvz tokį
aš tą substratą su durpėm mesčiau lauk..
ir nepamiršt apie šviesą
Sveikos,
turiu klausima, gal žinovės atsakys
Auginu dvi orchidėjas, turėjau tris... vienos šaknys nunyko ir atgaivinti nebepavyko.. kitos dvi įsigytos vėliau nei nunykusi, augo gerai, tačiau pastebėjau kad vienos iš jų šaknys pradėjo kilti, atrodo, kad pati orchidėja nori išvirsti iš vazonėlio. Pas mane neauga išorinės šaknys nes oras per sausas, šiluma normali, apie 20laipsniu, stengiuosi neperlaistyti.
Viršutinės tos lipančios lauk šaknys tokios, kaip gerokai apdžiūvusios atrodo.. vidinės - žalios.. bet ir tų kažkaip lyg apmažėję..
Labai nenorėčiau kad šita mano gražuolė nunyktu...
O gal pas mane netinkamos sąlygos joms auginti? stovi ant palangės į šiaurę...
Tai kaip manote ką gali reikšti tas "lipimas lauk? iš vazono padžiūvusių šaknų?
turiu klausima, gal žinovės atsakys
Auginu dvi orchidėjas, turėjau tris... vienos šaknys nunyko ir atgaivinti nebepavyko.. kitos dvi įsigytos vėliau nei nunykusi, augo gerai, tačiau pastebėjau kad vienos iš jų šaknys pradėjo kilti, atrodo, kad pati orchidėja nori išvirsti iš vazonėlio. Pas mane neauga išorinės šaknys nes oras per sausas, šiluma normali, apie 20laipsniu, stengiuosi neperlaistyti.
Viršutinės tos lipančios lauk šaknys tokios, kaip gerokai apdžiūvusios atrodo.. vidinės - žalios.. bet ir tų kažkaip lyg apmažėję..
Labai nenorėčiau kad šita mano gražuolė nunyktu...
O gal pas mane netinkamos sąlygos joms auginti? stovi ant palangės į šiaurę...
Tai kaip manote ką gali reikšti tas "lipimas lauk? iš vazono padžiūvusių šaknų?
Nelabai isivaizduoju ka reiskia "lipa saknys is vazono" Gal yra galimybiu nuotraukyte ikelt?
QUOTE(Lorute @ 2010 03 03, 17:31)
Nelabai isivaizduoju ka reiskia "lipa saknys is vazono" Gal yra galimybiu nuotraukyte ikelt?
Va kaip "lipa"
Ir šaknų žalių mažokai belike... kiek pamenu, kuomet pirkau lyg ir daugiau buvo...
ech nežinau..tikiuosi nenunyks...
QUOTE(esca @ 2010 03 03, 20:25)
Va kaip "lipa"
Ir šaknų žalių mažokai belike... kiek pamenu, kuomet pirkau lyg ir daugiau buvo...
sitaip lipant ir pabegti gali
QUOTE(Lorute @ 2010 03 03, 20:27)
ajajaja nespėjau pataisyti ir įdėjo photobucket kažka sumarmaliavo o aš nei nepasitikrinau ar geras nuorodeles imete.. soriukas
ne bent prajuokinau Lorute
i tema "lipa" :DDDD
Man atrodo pas jus vandenukas per kietas apdegino saknis orines ir jos nudziuvo. O viduje matosi, kad baisiai slapia, gal ka tik palietos? O lipti tai niekas nelipa
QUOTE(Lorute @ 2010 03 03, 20:42)
Man atrodo pas jus vandenukas per kietas apdegino saknis orines ir jos nudziuvo. O viduje matosi, kad baisiai slapia, gal ka tik palietos? O lipti tai niekas nelipa
vakar palaisčiau duše
tai gal tuomet laistyti virintu vandeniu?
gal tas orines šaknis nukirpti reikia?
o dėl lipimo, tai man atrodo kad visa orchidėja pavirto i šona su tom bekylančiom orinėm šaknim...