QUOTE(skarpionuke @ 2010 02 28, 13:12)
Gal gali placiau apie vabaliukus, ar jie ant lapu ar grunte. Labai sunku pagal toki aprasyma ka nors patarti.
Miltotieji skydamariai
Ojei
, jau pastebejau ir ant kitu mano orchideju tuos vabaliukus. As pradejau juos vadinti taxistais
, Kai kurie balti, kiti rudi ir varinejasi pirmyn, atgal, kaip turetu daug darbo. Siandien ziauriai susinervinau del ju, tai paemiau purskala, kur vasara rozes purksdavau ir nupurskiau visas, dabar stebesiu kas bus. Arba as juos arba, jie mane ir mano orchidejas.
Gal galit kas pasakyt del ko jie atsiranda, kokios jiem salygos yra palankios, nes kaip pastebejau, jiem patinka vakare islyst ir vesintis, kazkuriam rusu forume skaiciau. Ir nejaugi jei turi vabaliuku, tai vadinas amba visad turesi
Laistau viena kart per savaite, nes pas mus ziauriai sausa (jei siekia 30 % dregmes) ir tikrai saknys isdziuna (papilkuoja), dar stebiu ar lengvas pasidaro vazonelis. Kambario temp, nuo 19, 20 iki 23 (namas kurenamas) tai intervalai per para tokie susidaro. Kiekviena sekmadieni po pirties, nunesu i priespirti ir ten joms susidaro geros salygos - auksta temp ir labai didele dregme, tikrai jom patinka, matosi.
Lauksiu jusu pastebejimu ka ne taip darau