Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Oli_vija @ 2010 02 26, 14:29)
rekomenduočiau persodint, nes akivaizdžiai per didelis vazonas  doh.gif

Ačiū, važiuosiu pirkti tarpinio dydžio vazono ir bandysiu laimę unsure.gif
Atsakyti
Kaip priziureti zydincia orchideja dendrobium nobile? Kas kiek laiko ja laistyti, ar tinka laistymui negazuotas silpnas mineralinis vanduo? Aciu
Atsakyti
QUOTE(NebeInga @ 2010 02 24, 15:20)
Sveikos, orchidėjų augintojos. laistau vandeniu iš filtro (nes iš krano labai kietas) kartą į savaitę arba rečiau, jei šaknys dar nebūna papilkėjusios.

Teko ne vienoj vietoj skaityti, kad vanduo is buitinio (tipo Brita) filtro gelem netinka. Jei vanduo kietas galima laistyti nusistovejusiu arba virintu ispaudus truputi citrinos sulciu.
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2010 02 26, 15:21)
Teko ne vienoj vietoj skaityti, kad vanduo is buitinio (tipo Brita) filtro gelem netinka. Jei vanduo kietas galima laistyti nusistovejusiu arba virintu ispaudus truputi citrinos sulciu.

o ką šiuo atveju priduoda citrinos sultys? pirma kartą girdžiu , tai baisiai įdomu.
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2010 02 26, 16:46)
o ką šiuo atveju priduoda citrinos sultys?  pirma kartą girdžiu , tai baisiai įdomu.

gal panašiai kaip ir į skalbimo mašiną vietoj calgon įberti citrinos rūgšties- nuima kalkes (tik be rūbų, aišku) smile.gif
Atsakyti
Mano orchideja uzpuole vabaliukai (atskyriau nuo visu, kad kitu neuzpultu), nezinau ka su jais daryti, ji zydinti ar laukti kol nuzydes ar imti is indelio ir persodinti i kita substrata. Kodel tie vabaliukai atsiranda? Jie balti, gal cia skydamariai , nezinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2010 02 26, 15:46)
o ką šiuo atveju priduoda citrinos sultys?  pirma kartą girdžiu , tai baisiai įdomu.

Cirtinos sultys arba keli grudeliai citrinos rugst. tikriausiai minkstina vandeni.
QUOTE(nila_ks @ 2010 02 28, 10:49)
Mano orchideja uzpuole vabaliukai (atskyriau nuo visu, kad kitu neuzpultu), nezinau ka su jais daryti, ji zydinti ar laukti kol nuzydes ar imti is indelio ir persodinti i kita substrata. Kodel tie vabaliukai atsiranda? Jie balti, gal cia skydamariai , nezinau g.gif

Gal gali placiau apie vabaliukus, ar jie ant lapu ar grunte. Labai sunku pagal toki aprasyma ka nors patarti.
Miltotieji skydamariai
user posted image
Atsakyti
g.gif
QUOTE(kristinuliukas @ 2010 02 21, 10:30)
na pridariau nuotrauku ir noriu patarimo. Lapai puva tokiom demem, saknys kai kurios irgi nelabai grazios.Ziedai graziausi, o lapu nauju niekaip neleidzia.Vezta ji pries menesi per didelius salcius. ka daryt?
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

taip ir nezinau ka daryti? Tarp saknu jokiu gyviu nesimato, zydi, saknys truputi papuve, bet labai nedaug. Lapu sveiku nebera, o nauju neleidzia. Tos demes dideja... g.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif esu naujokė, norėjau paklausti, padovanojo man orchidėją, ir po kelių savaičių kai kurie žiedukų lapeliai pradėjo ruduoti, ka tai galėtų reikšti?netinkamai laistau, per mažai galbūt, nes kitas turėjau tai perlaiščiau cray.gif tai dabar galbūt džiovinu cray.gif PADĖKIT help.gif verysad.gif LAUKIU ATSAKYMO
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odeta;)): 28 vasario 2010 - 13:13
QUOTE(kristinuliukas @ 2010 02 28, 12:22)
taip ir nezinau ka daryti? Tarp saknu jokiu gyviu nesimato, zydi, saknys truputi papuve, bet labai nedaug. Lapu sveiku nebera, o nauju neleidzia. Tos demes dideja... g.gif

aš tas dėmias gražiai su britva išpjaučiau ir patepčiau cinamonu, o po to žiūrėčiau kas vyksta toliau . Savo gėlytes tp esu taip apipjausčiusi ir viskas su tuo pasibaigė (svarbiausiai, kad neužkrėstų kitų lapų) mirksiukas.gif

QUOTE(Odeta;)) @ 2010 02 28, 13:12)
Laba diena  4u.gif  esu naujokė, norėjau paklausti, padovanojo man orchidėją, ir po kelių savaičių kai kurie žiedukų lapeliai pradėjo ruduoti, ka tai galėtų reikšti?netinkamai laistau, per mažai galbūt, nes kitas turėjau tai perlaiščiau  cray.gif tai dabar galbūt džiovinu  cray.gif PADĖKIT help.gif  verysad.gif LAUKIU ATSAKYMO

tai čia gal jau iš senumo ruduoja, tu gi nežinai kiek laiko ji prieš tai žydėjo, o gali dar būti ir adaptacija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuliukas @ 2010 02 28, 13:22)
g.gif

Siulyciau Fungicidu nupurksti wink.gif

QUOTE(Odeta;)) @ 2010 02 28, 14:12)
Laba diena  4u.gif  esu naujokė, norėjau paklausti, padovanojo man orchidėją, ir po kelių savaičių kai kurie žiedukų lapeliai pradėjo ruduoti, ka tai galėtų reikšti?netinkamai laistau, per mažai galbūt, nes kitas turėjau tai perlaiščiau  cray.gif tai dabar galbūt džiovinu  cray.gif PADĖKIT help.gif  verysad.gif LAUKIU ATSAKYMO

Manau vysta ji
Atsakyti
o tai ka man dabar daryti? verysad.gif palikt tiesiog taip sad.gif blink.gif zinociau kaip cia ikelti nuotraukas, tai nufotkinciau ir parodyciau jums huh.gif
Atsakyti