Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Milinga @ 2010 02 19, 15:08)
kaip suprast vaikiukas?  g.gif bet kaip suprantu kažkas augs?  bigsmile.gif

nauja gėlytė, bet greičiausiai iš miegančios akutės kalasi šakelė su pumpurais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 19 vasario 2010 - 14:16
Atskirinėjau keikį nuo epidendriumo, nu koks daugiakojis ilgas kirminas iš po substrato išlindo blink.gif , panašus į šį iš googlės user posted image . Tikriausiai dabar reikia visas gėles profilaktiškai apdoroti insekticidu unsure.gif , ar ne? Kažko supanikavau blush2.gif
Pernai flencinau, tai neprigijo, šiemet vėl rizikavau, o gal netyčia pavyks blush2.gif
Atsakyti
moterytes sakykit man zioplai ka daryti,gavau dovanu orchideja ir kai ji nuzydejo nupjoviau jos ziedu kotus tai ka dabar jau mesti lauk juk ji man nebeturi kur zydeti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(meduza370 @ 2010 02 19, 15:59)
moterytes sakykit man zioplai ka daryti,gavau dovanu orchideja ir kai ji nuzydejo nupjoviau jos ziedu kotus tai ka dabar jau mesti lauk juk ji man nebeturi kur zydeti blush2.gif

lotuliukas.gif cia mano anyta taip padare,nuzydejo ir ismete blink.gif tipo taigi viskas, nuzydejo...

laikykit, auginkit toliau mirksiukas.gif po kiek laiko isaugs naujas ziedstiebis ir vel zydes gelyte, jei mylesit ja wub.gif
Atsakyti
Dekui Borjomi, zuzla, pabirze, skarpionuke uz patarimus.
Uzsisakiau kiminus is orchidejos.lt
Atsakyti
Nusipirkau purškalą orchidejų orinėm šaknim..kažin ar geras/reikalingas dalykas?
Papildyta:
QUOTE(rosee @ 2010 02 19, 15:49)
Atskirinėjau keikį nuo epidendriumo, nu koks daugiakojis ilgas kirminas iš po substrato išlindo  blink.gif  , panašus į šį iš googlės ...

scare.gif būčiau vietoj numirus tokį radus, taip šlykštu man kirminai bijau.gif
Atsakyti
Pasiklydau, tad žinutę ne į temą ištrinu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievune: 19 vasario 2010 - 17:28
QUOTE(ievune @ 2010 02 19, 17:04)
Rodau ir aš keletą šios žiemos žiedelių:

bigsmile.gif tikrai grožiai, ypač pirmoji gėlytė thumbup.gif thumbup.gif
aš tai nemoku taip pražydinti unsure.gif verysad.gif jei pražysta antrakart, tai keli ziedeliai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milinga: 19 vasario 2010 - 17:15
Ne į tą temą įdėjau nuotraukas doh.gif Čia gi priežiūros tema doh.gif Atsiprašau doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Milinga @ 2010 02 19, 18:11)
bigsmile.gif  tikrai grožiai, ypač pirmoji gėlytė  thumbup.gif  thumbup.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2010 02 19, 11:50)
Sveikos 4u.gif
savo cymbidium persodinau gal mazdaug pries 2men. saknys tikrai buvo grazios sveikos, viso kero neskaidziau, tai nebent viduryje galejo likti kokiu papuvusiu saknu... g.gif zodziu, del taip manau, nes jau vienas gumbas liko tik su dviem lapais, ir tai jie jau irgi pradeda geltonuoti, o patys gumbai pasirauksleje...ka patarsit daryti? vel traukti is vazono is isskirti saknis?
o gal perdziovinau, nes dvi sav po persodinimo tai tikrai nelaisciau, gal siek tiek daugiau dar, bet pas mus vesu  g.gif

tai , cymbidziu augintojos, ka man daryti? bandyti vel persodineti ir saknis ziureti?
tiesa, siuo metu auga moliniake vazone
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2010 02 19, 19:47)
tai , cymbidziu augintojos, ka man daryti? bandyti vel persodineti ir saknis ziureti?

Lialkaa, o kiek apskritai gumbų turi tavo cymbidis? Ar negali būti taip, kad lapus meta seniausiasis, kas būtų gana natūralu g.gif
Ir kiek tas vėsu namuose? Šiaip dvi savaites nelaistytas cymbidiumas išgyvena be problemų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2010 02 19, 10:47)

Nezinau... Man asmeniskai is visu orchideju, cimbus auginti sunkiausia. Nugelto paskutinis, susiraukslejo, irgi nebeismanau ka daryt...
Atsakyti