Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(s!ma @ 2010 02 17, 15:41)
Reikia patarimo  4u.gif  turiu phalaenopsį. Dabar ir nežinau ką su juo daryti

patarimas paprastas - pirktis kitą.
O, kad kitą sykį taip nenutiktų, pasiskaitykit apie falenopsių priežiūrą, laistymą, nuorodos 1psl. mergaičių sudėtos 4u.gif
Daugumos orchidėjų, deja, lapai miršta paskutiniai verysad.gif
Atsakyti
Pas mane kaip tik keletas numire turedamos superiniai grazias saknis.
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2010 02 17, 16:06)
Tai kokia turi būt t' kad tas žiedstiebis augtų g.gif Mano jau metai kaip nežydi.Iš pradžių leido lapus gan gret o dabar stovi vietoj pusė metų.Labai noriu kad greičiau pražydėtų ax.gif O tai lapus reik purkšt g.gif nes aš tik laistau kartą ar du į savaitę... rolleyes.gif

Laistyti karta ar du i savaite yra daugoka mirksiukas.gif As asmeniskai laistau karta i dvi savaites, nors namuose oras sausokas, bet substratas taip greit neisdziusta mirksiukas.gif Ar pasiziuri i saknis pries liedana?
Atsakyti
QUOTE(rosee @ 2010 02 18, 09:04)
patarimas paprastas - pirktis kitą.
O, kad kitą sykį taip nenutiktų, pasiskaitykit apie falenopsių priežiūrą, laistymą, nuorodos 1psl. mergaičių sudėtos  4u.gif
Daugumos orchidėjų, deja, lapai miršta paskutiniai  verysad.gif

Na kad ne pirma gėlė tokia pas mane, skaičiau ir domėjausi apie jų priežiūrą ir t.t. Tiesiog tokia situacija pirmą kartą.... Substratas nepermirkęs, o gėlės šaknys kaip nupuvę unsure.gif Ir ne vieną gėlę pavyko atgaivinti, todėl ir šitos nemesiu, o bandysiu gelbėti g.gif
Atsakyti
Laba,
Kur galima gauti pirkti kiminu Kaune?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 02 18, 12:28)
Pas mane kaip tik keletas numire turedamos superiniai grazias saknis.

O čia išvis labai įdomu, kodėl taip nutiko? unsure.gif
Atsakyti
Jei orchidėjos antžeminė dalis nunyko, greičiausia kalti skrotelės puvinys, bakterinė infekcija, virusai ir panašiai. Šaknys gali būti idealios tuo atveju.
Atsakyti
QUOTE(s!ma @ 2010 02 18, 13:56)
Na kad ne pirma gėlė tokia pas mane, skaičiau ir domėjausi apie jų priežiūrą ir t.t. Tiesiog tokia situacija pirmą kartą.... Substratas nepermirkęs, o gėlės šaknys kaip nupuvę  unsure.gif  Ir ne vieną gėlę pavyko atgaivinti, todėl ir šitos nemesiu, o bandysiu gelbėti  g.gif

greičiausiai liejant vandens pateko tarp lapų skrotelių, na nlb žinau, kaip išsireikšt, bet gal supratote, jis neišdžiuvo, įsimetė puvinys..
Lb įdomu ar išgelbėsit, linkiu kantrybės mirksiukas.gif

Tina*, o būna dar ir taip blink.gif doh.gif , juk tu ne naujokė orchių auginime..

Kol parašiau, Šilingė paaiškino smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 18 vasario 2010 - 13:20
QUOTE(Dianule @ 2010 02 18, 13:56)
Laba,
Kur galima gauti pirkti kiminu Kaune?

Tikriausiai tik www.orchidejos.lt g.gif Niekur kitur nera teke matyt pirkt kiminu. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(s!ma @ 2010 02 18, 13:57)

Zinai, dar buna gi kai perdziusta saknys jos taip susirauksleja, susitrauke, nunyksta, tada gauna dregmes ir nupuna ta virsutine plevele, lieka tik saknu viduriukai, tie balti siuliukai g.gif
Atsakyti
Aciu Lorute,
Bet kazkada skaiciau per kazkuria supermama galima nusipirkti, tik niekaip nepamenu niko...

Atsakyti
QUOTE(Dianule @ 2010 02 18, 14:14)
Aciu Lorute,
Bet kazkada skaiciau per kazkuria supermama galima nusipirkti, tik niekaip nepamenu niko...

skm - to puslapio savininke mirksiukas.gif Dar lyg mamulė, butinai gale ė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lorute: 18 vasario 2010 - 13:17
dekui dar karteli Lorute 4u.gif
Atsakyti