Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(emma @ 2010 02 15, 23:20)
Turiu didžiažiedį phalaenopsį,bet jis žydėjo prieš 1,5 metų.Nuo tada tik auginosi lapus.Kažkuri iš jūsų patarė patręšti Shultz trąšomis.Aš jas nusipirkau ir tręšiu apie 5 mėnesius.To rezultatas dar 2 nauji lapai.Dabar jų yra jau 11 lapų. doh.gif Jau ima virst iš vazono,o žiedelių taip ir nesulaukiau.Patarkit ką daryt,kad pagaliau pražystų verysad.gif

pas mane vienas toks tinginys pradejo zydeti, kai buvo lb salta.... nes temperaturu skirtumas pasidare dienos ir nakties apie 5 laipsnius. 17 ir 22 ....
po savaites pradejo ziedstiebi auginti smile.gif
Atsakyti
O mano dendrobium lapai pradejo geltonuot doh.gif Net nezinau ka dart, purskiu ora, drekinu, gal per sausas oras? O gal kokia kita priezastis? Padekit, nebezinau ka daryt...
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2010 02 15, 22:20)
Turiu didžiažiedį phalaenopsį,bet jis žydėjo prieš 1,5 metų.Nuo tada tik auginosi lapus.Kažkuri iš jūsų patarė patręšti Shultz trąšomis.Aš jas nusipirkau ir tręšiu apie 5 mėnesius.To rezultatas dar 2 nauji lapai.Dabar jų yra jau 11 lapų. doh.gif Jau ima virst iš vazono,o žiedelių taip ir nesulaukiau.Patarkit ką daryt,kad pagaliau pražystų verysad.gif

Pas mane irgi vienas toks pries 2 metus padovanotas sia ziema prazydejo, ir gan gausiai - 22 ziedai! wub.gif Ilgai galvojo.. doh.gif Nenusimink! Ateis ir tavojo laikas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nastanka: 16 vasario 2010 - 16:04
Labai ačiū,bandysiu išnešt kur vėsiau. 4u.gif
Atsakyti
sveikos gal kuri nors darete substrata pacios? ax.gif as ruosiuosi daryt ir norejau paklaust kur galima butu nusipirk kokoso cipsu? g.gif kazkur skauciau kad gyvunu parduotuvese yra gal kuri matete? 4u.gif
Atsakyti
Pas SKM visko buna: http://www.orchidejo...index.php?id=36
Atsakyti
Reikia patarimo 4u.gif turiu phalaenopsį, bet jis vargšas vysta pas mane, lapai susiraukšlėję, suglebę... Išsitraukus pamačiau, kad šaknų nėra, tik tokie balti siūliukai likę. Labai panašu, kaip kad būna nupuvę, bet jis nėra perlietas. Dabar ir nežinau ką su juo daryti, kaip tik daugiau drėgmės ar mažiau? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(s!ma @ 2010 02 17, 14:41)
Reikia patarimo  4u.gif  turiu phalaenopsį, bet jis vargšas vysta pas mane, lapai susiraukšlėję, suglebę... Išsitraukus pamačiau, kad šaknų nėra, tik tokie balti siūliukai likę. Labai panašu, kaip kad būna nupuvę, bet jis nėra perlietas. Dabar ir nežinau ką su juo daryti, kaip tik daugiau drėgmės ar mažiau?  doh.gif

Jei saknu nera, gali bandyti reanimuot, pasiskaityk pirma puslapi ten sudeta informacija. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(evutext @ 2010 02 16, 13:34)
pas mane vienas toks tinginys pradejo zydeti, kai buvo lb salta.... nes temperaturu skirtumas pasidare dienos ir nakties apie 5 laipsnius. 17 ir 22 ....
po savaites pradejo ziedstiebi auginti smile.gif

Tai kokia turi būt t' kad tas žiedstiebis augtų g.gif Mano jau metai kaip nežydi.Iš pradžių leido lapus gan gret o dabar stovi vietoj pusė metų.Labai noriu kad greičiau pražydėtų ax.gif O tai lapus reik purkšt g.gif nes aš tik laistau kartą ar du į savaitę... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(s!ma @ 2010 02 17, 14:41)
Reikia patarimo  4u.gif  turiu phalaenopsį, bet jis vargšas vysta pas mane, lapai susiraukšlėję, suglebę... Išsitraukus pamačiau, kad šaknų nėra, tik tokie balti siūliukai likę. Labai panašu, kaip kad būna nupuvę, bet jis nėra perlietas. Dabar ir nežinau ką su juo daryti, kaip tik daugiau drėgmės ar mažiau?  doh.gif

Ką tei reiškia nebuvo perlietas, jei tik siūliukai belikę... Kartais perlieti galima per vieną vienintelį kartą...
Reanimuoti, iš tikrųjų.

QUOTE(Naminė @ 2010 02 17, 15:06)
Tai kokia turi būt t' kad tas žiedstiebis augtų g.gif Mano jau metai kaip nežydi.Iš pradžių leido lapus gan gret o dabar stovi vietoj pusė metų.Labai noriu kad greičiau pražydėtų ax.gif O tai lapus reik purkšt g.gif nes aš tik laistau kartą ar du į savaitę... rolleyes.gif

Auginosi žalią masę. Dabar žiema - tamsu. O šiaip būna, kad ne vienus metus nežydi tongue.gif Kokia temperatūra kambaryje dabar? Kartais veiksminga porai savaičių ją pažeminti apie 5 laipsniais, bet reikia turėti galvoj, kad 15 laipsnių jau yra kritinė riba...
Ne lapus purkšti reikėtų, o drėkinti orą aplink augalą.
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 02 17, 16:17)
Ką tei reiškia nebuvo perlietas, jei tik siūliukai belikę... Kartais perlieti galima per vieną vienintelį kartą...
Reanimuoti, iš tikrųjų.

Tada vadinasi perliejau, nors žiemos metu ir taip atsargiai laistau, bet matyt nenutaikiau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 02 17, 15:17)
Auginosi žalią masę. Dabar žiema - tamsu. O šiaip būna, kad ne vienus metus nežydi  tongue.gif  Kokia temperatūra kambaryje dabar? Kartais veiksminga porai savaičių ją pažeminti apie 5 laipsniais, bet reikia turėti galvoj, kad 15 laipsnių jau yra kritinė riba...
Ne lapus purkšti reikėtų, o drėkinti orą aplink augalą.

Kambary šilta(šilčiausias kambarys)tiksliai nežinau t' bet manau kokie 22-23laipsniai tikrai yra
tiesa pats apatinis lapas truputį gelsta g.gif
Ir lapai tai palyginus ilgi kokių 25-30 cm.Parduotuvese kiek mačiau trumpučiai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naminė: 17 vasario 2010 - 15:26