Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Trest as jos dar netresiau, nes ji zydejo.as ja gavau dovanu lapkricio menesi.o laistau tai i sAvaitę po kartą ir tik truputi uzpilu kambario temperaturos vandens.bet ant vazono sienelių matosi kad vazone dregmės yra,nes ant sienelių kondencato lasiukai(ar kaip cia pavadinti g.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Žvaigždėja @ 2010 01 09, 20:13)
Trest as jos dar netresiau, nes ji zydejo.as ja gavau dovanu lapkricio menesi.o laistau tai i sAvaitę po kartą ir tik truputi uzpilu kambario temperaturos vandens.bet ant vazono sienelių matosi kad vazone dregmės yra,nes ant sienelių kondencato lasiukai(ar kaip cia pavadinti g.gif ).

Man tai kazkodel atrodo, kad jai dregmes truksta g.gif O tos baltos apnasos kai gal kalkes? gal vanduo kietas?
O jus tiesiog paliejate gelyte? ar mirkote i vandeni? Jei tik liejate tai gali buti, kad gele nespeja pasisavinti tiek vandens, kiek jai reikia.
Atsakyti
Man pasirode, kad saknytes apdegintos chemijos. Gal but vanduo per kietas. Taip pat gali but, kad vandenuko nepasisavina jei tik perlieja vandeniu ir neleidzia substratui jo isisavint. Sakyciau problema su laistymu, be to, reiketu gelyte traukt is vazono ir apziureti saknis, nes vaizdelis ne koks wink.gif
Atsakyti
Vau merginos labai Jums ačiū 4u.gif tai pirmiausia aš persodinsiu,sutvarkysiu šaknis,nukirpsiu žiedkotį.savaitę po persodinimo nelaistysiu.tikriausiai kad laistymui naudoju kombario temperatūros vandenį tai gerai? o tai kaip ją teisingai laistyt? aš turiu nusipirkus VILMORIN trąšas orchidėjoms.Į du ltr.vandens puse kamštelio tai yra 10ml.parašyta, kad nuo lapkričio iki vasario lieti su trąšomis tik vieną kartą per mėnesį.tai dabar kol nežydi ir praėjus savaitei po persodinimo jau iš karto galiu liet su trąšom?o vanduo tai tikrai kalkėtas pas mus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Žvaigždėja @ 2010 01 10, 13:08)
Vau merginos labai Jums ačiū 4u.gif  tai pirmiausia aš persodinsiu,sutvarkysiu šaknis,nukirpsiu žiedkotį.savaitę po persodinimo nelaistysiu.tikriausiai kad laistymui naudoju kombario temperatūros vandenį tai gerai? o tai kaip ją teisingai laistyt? aš turiu nusipirkus VILMORIN trąšas orchidėjoms.Į du ltr.vandens puse kamštelio tai yra 10ml.parašyta, kad nuo lapkričio iki vasario lieti su trąšomis tik vieną kartą per mėnesį.tai dabar kol nežydi ir praėjus savaitei po persodinimo jau iš karto galiu liet su trąšom?o vanduo tai tikrai kalkėtas pas mus verysad.gif

Jei apkarpsysi saknis, tai geles tresti ilgokai negalima, kokia pora menesiuku g.gif Be to, gelyte ka tik nuzydejo, tai reikia jai ramybes periodo mirksiukas.gif
O laistymui paruosk virinto vandens, nes matosi, kad vandenukas is krano netinka mirksiukas.gif Lieti geriausiai ne per virsu, o pamerkti 15 minuciu i koki inda su vandeniu, tada gerai nuvarvinti ir palikti ramybej kol saknys pasidarys nebe zalios o pilkos. Tik tada galima lieti. As lieju mazdaug kas 2 savaites 4u.gif
Atsakyti
Laba, pasiemiau is mamos orchideja, bet jinai tokia vargana labai, matosi, kad serga. Gal patartumete kaip man ja priziureti, kad atsigautu 4u.gif . Idedu foto kur matosi vienas apvytes lapas, o kiti demeti
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veiva: 10 sausio 2010 - 21:35
QUOTE(veiva @ 2010 01 10, 22:31)
Laba, pasiemiau is mamos orchideja, bet jinai tokia vargana labai, matosi, kad serga. Gal patartumete kaip man ja priziureti, kad atsigautu  4u.gif . Idedu foto kur matosi vienas apvytes lapas, o kiti demeti

Is pirmo zvilgsnio neatrodo, kad butu kazkas blogo g.gif Jei vystantis lapas yra apatinis tai taip turi but. O kiti lapai standus? Geriau butu pamatyt vaizda is sono, kad ir saknys matytusi mirksiukas.gif
Atsakyti
O man nesiseka su orchidėjom, nu nemoku aš jų pražydinti. Man taip gražu jos, bet nužydi ir viskas verysad.gif verysad.gif turiu net 4, galvoju gal kam išdalinti unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(veiva @ 2010 01 10, 21:31)
Idedu foto kur matosi vienas apvytes lapas, o kiti demeti

Lapo demetumas normalus, tiesiog tokie augalo lapai. O tas gelstantis ko gero paseno. Vistik butu galima revizuoti saknis.
Atsakyti
gausiu siandien plenca dondrobium nobile su ziedeliais jau
toki
user posted image
user posted image
noriu paklausti auginanciu, gal galit bendrus augin imo proncipus parasyti?
zinau kad jis megsta vesa, laistyti kazkada mazai reikia ir tt, bet niekad tokios neauginau, nenoriu suklysti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naujute: 11 sausio 2010 - 10:54
QUOTE(Milinga @ 2010 01 10, 23:11)
O man nesiseka su orchidėjom, nu nemoku aš jų pražydinti. Man taip gražu jos, bet  nužydi ir viskas  verysad.gif  verysad.gif turiu net 4, galvoju gal kam išdalinti  unsure.gif  verysad.gif

Turek kantrybes, orchidejos nezydi visus metus mirksiukas.gif Ateis laikas, pasirodys ziedstiebis, o tada lauk ziedu wub.gif

Naujute, o tai jo prieziura kitokia nei paprastu nobile? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Melanija @ 2010 01 11, 15:21)

Naujute, o tai jo prieziura kitokia nei paprastu nobile?  g.gif

tokia pati, bet as konkreciai jos ir nzn blush2.gif
Atsakyti