Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Sveikutes.
Kazkaip nelabai mano falenopsai seis metai zemuoja, oro saknys dziusta, apatiniai puna. verysad.gif Jau laukiu pavasario
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif

turiu miniukus broliukus(arba sesytes lotuliukas.gif ) suaugusius kartu, gavau nepasodintus, o tik atskirtus nuo mamytes, su saknytemis viskas tvarkoj buvo, manau kad ir dabar gerai, bet jau laaabai ilgai stovi jie man ant vietos ir jokiu augimo pozymiu nerodo.... tik siaip stovi substrate ir egzistuoja doh.gif negali buti, kad vazonelis per didelis? g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Ateinu su savo bėdelėm blush2.gif turiu 3 Phalaenopsis Orchidėjas apie 2 mėnesius, bet jau jos nebeatrodo gerai doh.gif Įdedu visų nuotraukas ir trumpai apie kiekvieną, gal patarsite kaip su jom geriausia elgtis kad augtų sveikos ir laimingos ax.gif
1-oji:
Žydėjo mažais žiedukais, beliko vienas neprasiskleidęs ir tas tuoj nukris verysad.gif Jos šaknys atrodo lyg sudžiuvusios ar papuvusios, gal ją kuo greičiau persodinti?
user posted image
user posted image
user posted image

2-oji:
Žydėjo labai gražiais dideliais tamsiai violetiniais žiedais, bet visi žiedai nubyrėjo..Kai buvo baisūs šalčiai, mūsų visą savaitę nebuvo namie ir jaučiu jos visos pašalo, šitos lapai atrodo kaip nušalę g.gif Laikau jas ant palangės, tika pamatavau temperatūrą, tai +14 blink.gif gal man jas visas kraustyti lauk nuo palangės į kambarį? kambaryje ~21 laipsnis. Šitą neseniai laisčiau pakišus po kranu po drungnu vandeniu...
user posted image
user posted image
user posted image

Na ir 3-ioji, atidavė man ją mama, sakė jau labai senai nežydi tik lapus augina, bet tie jos lapai tokie susiraukšlėję, gal irgi nuo šalčio g.gif
user posted image
user posted image

Būsiu be galo dėkinga jei patarit kaip gelbėti man jas, labai noriu išmokti auginti orchidėjas, labai gražios gėlės wub.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2010 02 10, 18:43)
Sveikos mirksiukas.gif

turiu miniukus broliukus(arba sesytes  lotuliukas.gif ) suaugusius kartu, gavau nepasodintus, o tik atskirtus nuo mamytes, su saknytemis viskas tvarkoj buvo, manau kad ir dabar gerai, bet jau laaabai ilgai stovi jie man ant vietos ir jokiu augimo pozymiu nerodo.... tik siaip stovi substrate ir egzistuoja doh.gif negali buti, kad vazonelis per didelis?  g.gif

O as tai ir nenoriu, kad miniukas augtu / didetu rolleyes.gif
Atsakyti
Sakykit mielosios, jeigu orchideja persodinta i didesni vazoneli ar tiesa, kol ji pripildys saknu, tada ji zydes, nes manau, kad per dideliam vazone sedi unsure.gif ir ne krust is vietos ir dar jeigu noriu nuo vienos orchid atskirti vaika ar del to ji irgi ilgokai nezydi, nes vaika "daboja" (vaikas auga nuo jos pacios ne nuo orines saknies). Buciau labai dekinga uz atsakymus. aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 02 11, 11:06)
O as tai ir nenoriu, kad miniukas augtu / didetu  rolleyes.gif

tai as irgi noriu, kad miniukai isliktu miniukais ir nedidetu lapeliai... bet tai vistiek augimo pozymius turi rodyti, tokius kaip saknu, lapeliu ar ziedstiebiu doh.gif g.gif niu as gal per daug greit noriu, kantrybe nepasizymiu doh.gif blush2.gif

va nuotraukyte ju
user posted image
taip ir stovi tie trys lapeliai gerus tris men... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2010 02 11, 11:22)
taip ir stovi tie trys lapeliai gerus tris men... verysad.gif

gal neskubink tu jų smile.gif pirma reikėjo laiko apsiprasti, paskui žiema, šviesos trukumas... gal energijos užtenka tik šaknims auginti, o lapeliai prasidės pavasarį mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 11 vasario 2010 - 11:31
Sveikos, orchideju myletojos! 4u.gif

Prasau pagalbos. Gavau is pazystamu 2 geles - dendrobiuma ir cambria (tikro pavadinimo nezinau, nemaciau dar ziedu). I vat kokia problema su jais atsirado verysad.gif : Gelytes buvo gave "karsto duso", po to prastovejo puse dienos vonioj, kad vanduo nuvarvetu. Po 2-3 dienu radau toki vaizdeli:
http://public.fotki....0035.html#media
http://public.fotki....0036.html#media (deja, niekaip man neiseina nuotraukos i SM idet)
Labai laukiu patarimo - ar man jos persodinti? Ar laukti pavasario? Jei persodinti, tai ar mirkyti fungicide? Ir kap tada ta fungicida skiedinti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nastanka: 11 vasario 2010 - 13:28
QUOTE(Nastanka @ 2010 02 11, 13:26)
Labai laukiu patarimo - ar man jos persodinti? Ar laukti pavasario? Jei persodinti, tai ar mirkyti fungicide? Ir kap tada ta fungicida skiedinti?  g.gif

o kokia namie temperatūra? pagal mane čia gal paprastas pelėsiukas, nuo to, kad jos šlapios, o namie vėsoka mastau.gif padėk, kur šilčiau, sausiau, stebėk dar... aš nepulčiau iškart prie chemijos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 11 vasario 2010 - 13:34
QUOTE(zuzla @ 2010 02 11, 12:31)
gal neskubink tu jų smile.gif pirma reikėjo laiko apsiprasti, paskui žiema, šviesos trukumas... gal energijos užtenka tik šaknims auginti, o lapeliai prasidės pavasarį mirksiukas.gif

na tikekimes doh.gif man atrodo kad net saknu nesiaugina, nors gal nesimato... svarbiausia kad sveiki thumbup.gif nes tos saknytes, kurios matosi tai tirkai sveikos g.gif
echhh teks laukt grazaus ir silto pavasario doh.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
zuzla, lialkaa, aciu uz atsakymus! 4u.gif

Temperatura.. na, gal apie 15 laipsniu.. Saknu nauju tikrai nesimato. Dendrobiumo sitie lygtai sveiki, yra keliu tusciu.. O Cambrija vos laikose ant savo sakneliu.. Abi geles augina maziuku.. Tikiuosi, kad praeis vis delto.. Bent jau, kad iki pavasario pratemptu.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastanka @ 2010 02 11, 13:47)
Temperatura.. na, gal apie 15 laipsniu..

čia namie?? prie tokios temperatūros laistyčiau ne dažniau kaip kokios 3-4 sav... bet kažkaip nesitiki, kad jus gyvenat prie tokios temperatūros unsure.gif
Atsakyti