Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(giedre77 @ 2010 02 08, 13:51)
Ar galiu laukti, kol nužydės?

gali

QUOTE(Tipo @ 2010 02 08, 18:25)
Kaip dabar reiktu elgtis,kaip suprantu kaltas isvertimas,turbut blogai isodinau blush2.gif

tiesiog gėlė gavo streso, numėtė žiedus ir tiek.. bus dar tų žiedų..
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 02 05, 21:29)
LaNinja, perskaitykit pirmą pusląpį...

Upss - nepaziurejau ir parasiau - aciu radau daug info ir net apie tai kaip nauja ugliuka priauginti (nes ir toki jau turim) smile.gif
Atsakyti
labas vakaras. Turiu viena vienintele gele tai jai nuo lapu dulkes puciu, bet kelia nerima viena saknis. Neseniai persodinta gal kiek i per dideli vazona. Ar tai pelesis? http://public.fotki....kyte/orchideja/ esu jau pasiruosi po ranka efector, bet ar reikia ir ar tiks? ar nenumes ziedo, kuri krauna? Is anksto dekoju
Atsakyti
gal galit patarti ar reikia persodinti ka tik nupirkta miniuka? ar nera perlietos saknys? auga kiminuose.
My Webpage
My Webpage
Papildyta:
ir dar turiu klausima. Jau senokai esu persodinus viena Phalaenopsi, bet jo saknys kazkaip nelabai graziai atrodo... Gal man ji vel istraukt laukt? jos tokios lyg padziuve, siek tiek pajuode net...
http://smail.lt/user...a/pict0007_.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo borjomi: 09 vasario 2010 - 21:16
vis dar nesusitvarkau su nuotraukomis, nepykit 4u.gif
gal dabar pavyks ax.gif
cia miniuko saknys user posted image
o cia persodinto Phalaenopsio saknys user posted image
Atsakyti
QUOTE(Erika20 @ 2010 02 09, 19:41)
labas vakaras. Turiu viena vienintele gele tai jai nuo lapu dulkes puciu, bet kelia nerima viena saknis. Neseniai persodinta gal kiek i per dideli vazona. Ar tai pelesis? http://public.fotki....kyte/orchideja/ esu jau pasiruosi po ranka efector, bet ar reikia ir ar tiks? ar nenumes ziedo, kuri krauna? Is anksto dekoju

Nesimato pelėsio biggrin.gif Viskas ten gerai, sveika šaknis. Tie "gauriukai" padeda šakniai prisitvirtinti ir vandenuką siurbti mirksiukas.gif

QUOTE(borjomi @ 2010 02 09, 21:16)
gal galit patarti ar reikia persodinti ka tik nupirkta miniuka? ar nera perlietos saknys? auga kiminuose.

Papildyta:
ir dar turiu klausima. Jau senokai esu persodinus viena Phalaenopsi, bet jo saknys kazkaip nelabai graziai atrodo... Gal man ji vel istraukt laukt? jos tokios lyg padziuve, siek tiek pajuode net...

Labai šlapios tos šaknys. Jei atsižvelgsi į tai, kad auga kiminuose ir atitinkamai laistysi, gal ir nieko mirksiukas.gif O antroj nuotraukoj tai jau superišdžiovintas vazonas g.gif Kaip laistai g.gif
Šiaip traukinėjimas pirmyn - atgal augalui sustiprėti tikrai nepadeda, sezonas eiliniams persodinėjimams dar irgi ne pats tinkamiausias g.gif
Atsakyti
QUOTE(borjomi @ 2010 02 09, 22:12)
Labai šlapios tos šaknys. Jei atsižvelgsi į tai, kad auga kiminuose ir atitinkamai laistysi, gal ir nieko  mirksiukas.gif O antroj nuotraukoj tai jau superišdžiovintas vazonas  g.gif  Kaip laistai  g.gif
Šiaip traukinėjimas pirmyn - atgal augalui sustiprėti tikrai nepadeda,  sezonas eiliniams persodinėjimams dar irgi ne pats tinkamiausias  g.gif

laistau tik tada, kai saknys tampa pilkos... bet sito augalelio saknys ne svieseja kaip visu kitu, o kazkaip keistai pajuodusios ir stovi... tai ir nelaisciau nuo persodinimo verysad.gif turbut jau geros dvi savaites bus. Tik nuolat drekinu. Ir papurskiu lapus, ir kambary laikau drekintuva ijungus. Manot, kad jau reiktu istatyt i vandeni kokioms 5-10 min.? nenoriu perlieti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo borjomi: 09 vasario 2010 - 22:24
Oij šakės,gauruotašaknė:-) dar taip neteko matyt. gerai,kad nepuoliau gramdyt:D kokia palaima,ačiū
Atsakyti
QUOTE(giedre77 @ 2010 02 08, 13:51)
Sveikutės, man irgi iškilo tokia problemėlė. Jau keletą metų auginu phaleosius, bet dabar pastebėjau, kad vienam vazonas apsinešęs žaliai, o šaknys kaip tuščios atrodo. Gal čia dumblai kokie ar samanos. Traukčiau lauk ir žiūrėčiau, persodinčiau, bet išleido net tris žiedstiebius, pumpurai jau dideli. Dabar ir nežinau ką daryti, jei persodinsiu, greičiausiai nežydės, o laukti jau bijau. Vieną prieš kelis metus numarinau, bet tada buvau perlaisčius. Pamerkiu kai šaknys būna pilkos, pastatyti ant palangės, ant drėgmės palaikymo lovelių http://www.orchidejo...php?id=36&cid=3. Ar galiu laukti, kol nužydės? Orines šaknis naujas leidžia g.gif .
Ir dar noriu paklausti, gal kuri auginat miltonijas ar miltiniopsius? Visur rašo kad lepesni. Ar daug skiriasi priežiūra? Temperatūras ir laikymo sąlygas mačiau, bet norisi praktiško palyginimo.
Kokioms dar orchidėjoms reikia panašių salygų su phaleopsiais?
Ačiū už atsakymus 4u.gif

Na bandysiu žiūrėt kas bus ir laukti, kol nužydės. Ačiū Zuzlai 4u.gif
Tai ar niekas miltonijų neauginat ax.gif , labai gražių mačiau ir noriu pirkti, bet prisibijau blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(giedre77 @ 2010 02 10, 10:12)
Tai ar niekas miltonijų neauginat ax.gif , labai gražių mačiau ir noriu pirkti, bet prisibijau blush2.gif .

tai pirk smile.gif kol nepabandysi, nesužinosi mirksiukas.gif priežiūra nėra super duper kitokia, pasiskaityk smile.gif turėjau vieną, bet nepasisekė man su ja (arba jai su manim blush2.gif), bet nežadu sustot rolleyes.gif
Atsakyti
As tai miniuka esu persodinus i kokosinis smulku substrata. Auga puikiai.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 02 10, 10:38)
As tai miniuka esu persodinus i kokosinis smulku substrata. Auga puikiai.

tai kai maniskis nustos zydeti, ir as pasodinsiu savo naujokeli i toki substrata smile.gif tikiuosi, kad ir pavasaris jau bus atejes blush2.gif
Atsakyti