Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Rašiau ir džiaugiausi, ka dmanoji leidžia šaknis iš viršaus, bet vakar pastebėjau, kad apatiniai lapai tokie nebestandūs pasidarė, nuleipę. Kas tai galėtų būti? g.gif

ir galėtumėt kuri pasidalinti info, kaip darot tą karštą dušą, nes mano rusų kalbos žinios nuo mokyklos laikų nelavintos, tai ne viską supratau, pvz., kokio karščio vanduo turi būti ir kas kaip blush2.gif
Atsakyti
Apie karštą dušą - rojausodiečių patirtis 4u.gif Tik nepatingėkit paskaityti visos temos mirksiukas.gif

Jusma, nuleipimas nuleipimui nelygus g.gif Gali būti laistymo ar šaknų problemos, gali būti normalus senėjimo procesas - sunku atsakyti tiksliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šilingė: 04 vasario 2010 - 20:40
Apziurejau saknis, na lyg ir grazios, bet gelsta patys lapai. Per viduri geltona deme ant keliu lapu. Kai man ja pries č savaites padovanojo, tai lapai buvo iskile. ka daryti/
Atsakyti
QUOTE(kristinuliukas @ 2010 02 04, 20:49)
Apziurejau saknis, na lyg ir grazios, bet gelsta patys lapai. Per viduri geltona deme ant keliu lapu. Kai man ja pries č savaites padovanojo, tai lapai buvo iskile. ka daryti/

Čia toji, kuri atkeliavo per šalčius ir numėtė pumpurus g.gif Gal rodyk nuotraukas...
Atsakyti
As tai paskutiniu metu bijau lapu geltimo. Nes daznokai i prekybcemntrius uzveza jau apsirgusiu augalu. Parsinesi namo - ir lapas po lapo nusigaluoja. Na bet tavo gal kitas atvejis.
Atsakyti
Sveikos,

norejau pasiteirauti, kaip daznai reikia persodinti tas orchidejas ir ar tikrai tik i permatoma vazona - pas mane jos zydi gerai - viena net 33 ziedus buvo sukrovusi, bet dabar kaip kazkas sake - saknys i virsu lipa, o apatines nupuve, tai gal jau laikas persodinti.

Gal patarsit kokios firmos zeme naudojat?
Atsakyti
LaNinja, perskaitykit pirmą pusląpį...
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 02 04, 20:22)
Apie karštą dušą - rojausodiečių patirtis 4u.gif Tik nepatingėkit paskaityti visos temos  mirksiukas.gif

Jusma, nuleipimas nuleipimui nelygus  g.gif  Gali būti laistymo ar šaknų problemos,  gali būti normalus senėjimo procesas - sunku atsakyti tiksliai.

Ačiū mirksiukas.gif
na nežinau, ar jau taip senėjimas, nes prieš tai vienas lapas nugelto, trys nugeibę, du normalūs, tik kad dar maži, tai ir nebesuprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2010 02 08, 09:19)
Ačiū mirksiukas.gif
na nežinau, ar jau taip senėjimas, nes prieš tai vienas lapas nugelto, trys nugeibę, du normalūs, tik kad dar maži, tai ir nebesuprantu doh.gif

Pabandyk pafotografuoti įvairiais rakursais, lapus, šaknis - bandysim pažiūrėti mirksiukas.gif
Atsakyti
reiks pabandyt, jei nepamiršiu vakare mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės, man irgi iškilo tokia problemėlė. Jau keletą metų auginu phaleosius, bet dabar pastebėjau, kad vienam vazonas apsinešęs žaliai, o šaknys kaip tuščios atrodo. Gal čia dumblai kokie ar samanos. Traukčiau lauk ir žiūrėčiau, persodinčiau, bet išleido net tris žiedstiebius, pumpurai jau dideli. Dabar ir nežinau ką daryti, jei persodinsiu, greičiausiai nežydės, o laukti jau bijau. Vieną prieš kelis metus numarinau, bet tada buvau perlaisčius. Pamerkiu kai šaknys būna pilkos, pastatyti ant palangės, ant drėgmės palaikymo lovelių http://www.orchidejo...php?id=36&cid=3. Ar galiu laukti, kol nužydės? Orines šaknis naujas leidžia g.gif .
Ir dar noriu paklausti, gal kuri auginat miltonijas ar miltiniopsius? Visur rašo kad lepesni. Ar daug skiriasi priežiūra? Temperatūras ir laikymo sąlygas mačiau, bet norisi praktiško palyginimo.
Kokioms dar orchidėjoms reikia panašių salygų su phaleopsiais?
Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Uzturejau tokia,beda,tad reikia patarimo.Zodziu mano katyte isverte visa vazona su manaja orhideja.Stengiausi atgal sudeti viska kuo graziau,lyg ir pavyko.Bet po keliu dienu pradejo vysti ziedai,kai kurie net nukrito doh.gif taip gaila,zydejo ji labai graziai.Kaip dabar reiktu elgtis,kaip suprantu kaltas isvertimas,turbut blogai isodinau blush2.gif

Gal kas patars kaip elgtis.
Atsakyti