Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Tina* @ 2010 01 27, 14:32)
Kazin ne per salta joms ant palangiu dabar? Nors pas mus langai plastikiniai, bet rytais net ledukas apacioje uzsideda.

Tina*, pastatyk ant palangės termometrą - viską papasakos mirksiukas.gif Pas mane dabar namuose gerokai virš 20 laipsnių, o va ant palangių daugiau 15 sunkiai pakyla (netgi dažniau apie 10 sukasi) unsure.gif Nors ir langai plastikiniai, ir palangės nuo radiatorių įšyla.
Atsakyti
QUOTE(Melanija @ 2010 01 27, 15:16)

Dar orchidejoms daromas "karstas dusas"

O kam jus darote tuos karštus dušus ir kaip g.gif Pas mane jau 3 metai auga bet nedariau blush2.gif
Atsakyti
As dabar ant tu palangiu, kurios uz istiklinto balkono, palikau geles, o kur langas tiesiai i lauka - nuemiau, labai jau jauciasi saltis dvelkiantis nuo lango, brrr... unsure.gif
O "karsto duso" dabar nedarau schmoll.gif , palauksiu pavasario, siltesniu oru g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fudzijama @ 2010 01 27, 16:30)
O "karsto duso" dabar nedarau  schmoll.gif , palauksiu pavasario, siltesniu oru  g.gif

Man tai baisu būtų daryti blush2.gif
Atsakyti
Merginos,padėkit! verysad.gif
Ant savo phalenopsiuko substrato tų žievelių pamačiau čiut čiut plika akimi įžiūrimų baltų vabaliukų,bet jie matosi ne visur,kaip supratau dar ne po visą substratą išplitę.Ką daryti?Nupurkšti ją kuonors ar ką daryti?Patarkit...Apie 5 metus auginu phalenopsius ir dar nė karto taip nėra nutikę. swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutic @ 2010 01 27, 16:47)
Merginos,padėkit! verysad.gif
Ant savo  phalenopsiuko substrato tų žievelių pamačiau čiut čiut plika akimi įžiūrimų baltų vabaliukų,bet jie matosi ne visur,kaip supratau dar ne po visą substratą išplitę.Ką daryti?Nupurkšti ją kuonors ar ką daryti?Patarkit...Apie 5 metus auginu phalenopsius ir dar nė karto taip nėra nutikę. swoon.gif

actaros nusipirk ir paliek
tokie? http://vinemealybug....D-OMBadults.jpg

šalia augančios gėlės galėjo irgi užsikrėst
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 27 sausio 2010 - 15:51
QUOTE(pabirze @ 2010 01 27, 15:49)

Taip,tokie.

O dabar tą gėlę gal toliau patraukti nuo kitų,ar tie vabalai gali paplisti ir ant kitų gėlių?
Šaliai augančios atrodo neužsikrėtę,peržiūrėjau atidžiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutic: 27 sausio 2010 - 15:53
QUOTE(Rutic @ 2010 01 27, 16:52)
Taip,tokie.

O dabar tą gėlę gal toliau patraukti nuo kitų,ar tie vabalai gali paplisti ir  ant kitų gėlių?

Aš tavo vietoj raučiau , pakeisčiau substratą ir gerai apžiūrėčiau šaknis ir lapus , ir su actaros tirpalu ją palaistyk , bei šalia augančias. po kelių dienų reikia pakartoti ( kiek tiksliai rasi ant pakuotės berods). Aš dar profilaktiškai nuvalau palanges, nes buvau radus, kad ant lentynos pas mane buvo užsiveisę, tai miltuotieji skydamariai, už tai ir traukiasi lapai.
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2010 01 27, 15:58)
Aš tavo vietoj raučiau , pakeisčiau substratą ir gerai apžiūrėčiau šaknis ir lapus , ir su actaros tirpalu ją palaistyk , bei šalia augančias. po kelių dienų reikia pakartoti ( kiek tiksliai rasi ant pakuotės berods). Aš dar profilaktiškai nuvalau palanges, nes buvau radus, kad ant lentynos pas mane buvo užsiveisę, tai miltuotieji skydamariai, už tai ir traukiasi lapai.

Bet ar nieko,kad tokiu metu ją persodinsiu?

Kokį substratą patartumėt pirkti?Nes prieš porą mėnesių nupirkau orchidėjoms substratą,o jame ir paprastų kaip žemių buvo.
Ar tos actaros būna Senukuose pirkti?
Atsakyti
QUOTE(Rutic @ 2010 01 27, 17:03)
Bet ar nieko,kad tokiu metu ją persodinsiu?

Kokį substratą patartumėt pirkti?Nes prieš porą mėnesių nupirkau orchidėjoms substratą,o jame ir paprastų kaip žemių buvo.
Ar tos actaros būna Senukuose pirkti?

na jei nepasitikit, palaukim Šilingės ir kitų nuomonės mirksiukas.gif aš pati drąsiai persodinu, dar nei 1 nepakenkiau, nebent jei žydi - tai laukiu, kol peržydės. Substratą perkam maximoje , extra, jame nebūna nei žemių , nei durpių- jis pats geriausias, kaina apie 12lt.
Actarą galima gauti Senukuose ( laikomas stiklinėse spintose po užraktu), žalioje stotelėje.
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2010 01 27, 16:36)
na jei nepasitikit, palaukim Šilingės ir kitų nuomonės mirksiukas.gif aš pati drąsiai persodinu, dar nei 1 nepakenkiau, nebent jei žydi - tai laukiu, kol peržydės. Substratą perkam maximoje , extra, jame nebūna nei žemių , nei durpių- jis pats geriausias, kaina apie 12lt.
Actarą galima gauti Senukuose ( laikomas stiklinėse spintose po užraktu), žalioje stotelėje.

Labai ačiū už informaciją.Kai persodinsiu,tada ją iškart ir palieti actaros tirpalu? mellow.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutic @ 2010 01 27, 18:14)
Labai ačiū už informaciją.Kai persodinsiu,tada ją iškart ir palieti actaros tirpalu? mellow.gif

taip,jei ji nebuvo nesenai lieta. mano kaktusus šitie parazitai kankino, bet atsikračiau, tikiuos negrįš schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 27 sausio 2010 - 17:19