Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
na, as nezinau kiek kainuoja apynaujis Nissan Infinity, bet matau pavyzdi kaip zmones gyvena 4-iese 1 kb bute ir su tokia auto vazineja .... arba kad ir Toytota apynauju dzipuku ir 3-se gyvena 2kb senam bute (dargi ir ta moteris jau keli metai kai magistra pabaigusi ir darbo negauna) ... kazkaip labai jau Lietuviai vieni prie kitu derinasi ir nenori vieni uz kitus prastesnemis auto vazineti
(as irgi jauciu spaudima, kad mano auto 15m senumo, buna kad remontuoti reikia (bet net maziau negu naujas) o as gi jau vis pusmecio niekur nedirbu, is santaupu gyvenu, ir dar i darba neskubu - taigi reikia naujos auto, taigi vaikams bus geda kad is darzelio su tokia prasta auto pasiimu)

va kaip yra kalbant apie tuo brangius automobilius - prioriteto klausimas....

na, net nezinau kodel taip yra ... gal is tarybiniu laiku tai atejo - gyvendavo zmones pas tevus, visokiuose bendrabuciuose, komunaliniuose butuose, o automobiliams laaabai taupydavo, labai labai brangus buvo jie, net seni ... galgi ir islikes toks mastymas - gyvent vis tiek kazkaip kazkur bus, o vat automobilio nieks neduos, dargi geresnis automobilis man kasryta "snibzdes", kad as gyvenu labai graziame pasaulyje...
Atsakyti
Ir užsieniečiai jau senokai pastebėję, kad lietuviai ypatingai myli automobilius, tiesiog ypatinga meile. Tiesa, ne tik lietuviai, bet ir rusai, bulgarai, vengrai, slovėnai, ukrainiečiai, toks šalies požiūris. Akivaizdu važiuojant keliaujant, kur pamatysi prabangų automobilį užsienyje, tai arba LT, arba rusas, arba ukrainietis. Labai išsiskiria būtent toji prabanga, limuzinų klasė.
Atsakyti
o man niekad nebuvo geda, kad vazinejam su nenauju auto, kad musu namai remontuojami ir juda lb letai, kad ziemini palta nesiosiu antrus metus....niekas is musu lupu ner isgirde, kad mazai uzdirbam, kad truksta pinigu....o aplink visi draugai tuo skundziasi...tiek dirba, stengias, auto vazineja tik savaitgaliais, apie buta tik svajoja.....bet..kiekviena savaitgali barai, klubai, vasara keliones....nes prieoritetai tokie...dar patusint, isleist ten, kur tikrai butu galima pataupyt....o ant tu, kurie turi nusipirke ar buta ar nama iskart stumiama, kad gal tevai nupirko ar bent jau dasidejo pinigais tai tikrai...paprastas atsakymas-mes savaitgaliais bare nepaliekam po 50lt kaip minimum, vasara nevaziavom i kelione uz pora stuku...kazkodel tokiu atsakymu netiki...gal todel,m kad su draugais susitinkam, i barus nueinam, bet tikrai ne kiekviena savaitgali, o ir isleidziam apie 20lt....tikrai nevarzom saves lb ir leidziam sau ir ta ir ta, bet kartais tenka ir atsisakyt kazko, kad turet kazka kita...o kiti nori visko cia ir dabar....o gerai suktis su turimais pinigais is tiesu yra menas....
Atsakyti
Šiaip galvoju, kad normalios pajamos yra tokios, kurios patenkina visų pirma bazinius šeimos poreikius (komunalinės, maistas, kuras, buityje reikalingos prekės, apranga, avalynė, vaikų darželiai, būreliai, ekskursijos ir pan.), po to patenkina pramogų poreikius, prabangesnėm pramogom pasitaupius, ir patenkina didelių pirkinių poreikius, kuriems taupydami nenuskriaudžia bazinių poreikių ir neišbraukia pramogų poreikio.
Atsakyti
QUOTE(Nikutė @ 2013 09 28, 00:57)
,kad lietuviai geriau I skolas lys,bet parodys,kad gerai gyvena: naujos statybos bustas ,masina nauja.tipo prie pinigo,bet skolas atidave sausa duona griauzia, tai tokios temos kuremos tik pasvajojimui,neskiriu tiem kurie tikrai tiek uzdirba.

As irgi sita esu pastebejus. Ypac tarp jaunu zmoniu tas paplite. Kazkoks prabangos kultas... Rodo aplinkiniams prabangius daiktus, kai tuo tarpu perka pigiausius daiktus, kuriu nieks nemato. Man mama yra pasakojus apie kaimyne, kuri iskart po nepriklausomybes atgavimo pasikabino tais laikais grazias ir prabangias uzuolaidas. O tuo tarpu vakariene valge ant taburetes pasidejus, nes stalo neturejo. rolleyes.gif
Atsakyti
Vis paskaitinėju temą, bet rankos užniežtėjo ir parašyti.

Dėl meilės auto - manau, su laiku ji atlėgs, nes pvz., kodėl užsieniečiai nepuola demonstruoti savo statuso naujomis blizgiomis mašinomis - dažnas ne todėl, kad negali, o todėl, kad paparkavus ją gatvėj po kelių vakarų galėsi vežti į servisą - kaimynai "pasistumdo" nesidrovėdami, nes nėra pakankamai visiems vietos. Prancūzijoje, Italijoje tokių "suglamžytų" gali prisižiūrėti bigsmile.gif tai žmonės užtat ir važinėja su senuke gerai viską apsvarstę ax.gif
Dėl vyraujančio prabangos kulto LT ir kitose post-sovietinėse šalyse - visiška tiesa. Čia greičiausiai dėl to, kad anksčiau galimybės buvo labai ribotos, bet labiau dėl to, jog nebuvo KĄ pirkti, o dabar, nes nėra UŽ KĄ, tačiau nesinori to parodyti ir būti prastesniu už kaimyną, pusbrolį ar studijų laikų draugus schmoll.gif kuriozų prisižiūrėdavau, kai dar senesniais laikais banke dirbau su paskolom - žmonės gaunantys tik pašalpą norėdavo pasiskolinti kelis tūkst. namų kino sistemai pirkti bigsmile.gif na jeigu čia ne apgailėtina, tai kaip kitaip pavadinti doh.gif paskui rauda, skambinėja - pinigų nėra, užtat vis nauji filmai ekrane biggrin.gif juokas pro ašaras

Į temą 4u.gif Manau, kad gaunant 5-6 tūkst. per abu, turint nuosavą būstą ir 1 (gal 2) vaikučius, galima neblogai gyventi ir dar pasitaupyti 4u.gif čia realistiškai mirksiukas.gif šiaip, žinoma, viskas priklauso nuo poreikių ir mokėjimo tvarkytis su pinigais - pasižiūri aplinkui, žmonės nemokėdami už būstą nesugeba iš 2.5 tūkst. Lt/asm. nei kelių šimtinių santaupoms atsidėti, nes nelieka doh.gif užtat batai kas mėn. nauji, ir ne vieni biggrin.gif Mano logika visuomet tokia: kylant algai proporcingai didinu taupymui atidedamos sumos procentą cool.gif
Atsakyti
Kodėl didėjant pajamoms didėja išlaidos. Nes pagaliau norisi pagyventi kitaip, žmogiškas noras. Valgyti kitokį maistą, pramogauti kitaip, pagaliau nusipirkti tai, ko nori ir kam pagaliau nereikia tiek spausti, tai gi, keičiasi gyvenimo kokybė, tad keičiasi ir apsukos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laabeille @ 2013 09 28, 07:46)
na, as nezinau kiek kainuoja apynaujis Nissan Infinity, bet matau pavyzdi kaip zmones gyvena 4-iese 1 kb bute ir su tokia auto vazineja .... arba kad ir Toytota apynauju dzipuku ir 3-se gyvena 2kb senam bute (dargi ir ta moteris jau keli metai kai magistra pabaigusi ir darbo negauna) ... kazkaip labai jau Lietuviai vieni prie kitu derinasi ir nenori vieni uz kitus prastesnemis auto vazineti

Na taip, prioritetai skirtingi, aš su MB esam nepataisomi automobilių fanai tai mums automobilis irgi didelį prioritetą turi, gerai kad labiau mėgstam senus biggrin.gif Aš važinėju su 16 metų senumo limuzino klasės automobilių kuris kainuoja 3000-4000 Lt ir "nesiparinu" pernelyg, vyras irgi su didele važinėja bet jos kaina irgi nekosminė - 6000. Aišku valgo nemažai palyginus su naujomis, nes masė didelė, bet va dyzelio ir mažos vairuot negaliu, panika mažuose prasideda (taip pat kaip ir palapinėj biggrin.gif) o ir vyras lygiai 2 metrų aukščio. Pagalvojus tai kokius 200-300 Lt/mėn per abu sutaupytume jei turėtume 10 metų naujesnius auto g.gif Bet tik rai netikiu kad visi ima paskolas automobiliui ir taupo jam kelis metus schmoll.gif Beje dažnai žiūriu NT skelbimus - daug Lietuvoje milijoninių namų. Ir neretai pasitaiko kad prie tokio nami stovi kokia nors senutelė opel astra smile.gif Pvz. čia http://domo.plius.lt...-g-2235857.html

QUOTE(lipnuske @ 2013 09 28, 09:37)
o man niekad nebuvo geda, kad ziemini palta nesiosiu antrus metus..

O čia turėtų būti gėda? bigsmile.gif bigsmile.gif Aš dabar 6 universiteto kurse o iki šiol nešioju nemažai mokyklinių drabužių 8-12 klasės kas ne vaikiškai atrodo ir kur įtelpu blush2.gif Mintis apie tai kad galima keisti kas metus batus arba paltus tai man net juoką kelia, o kam? biggrin.gif Na taip, aišku, jeigu prabangiai gyveni tai "ne fasonas" pasirodyti su nevardiniais drabužiais, bet kai alga vidutinė ir perkasi sau batus po 300Lt tai man čia tas pats kaip kad gyventų 1 kambario bute senos statybos ir važinėtų su naujausiu mersu.
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2013 09 28, 16:32)

O čia turėtų būti gėda?  bigsmile.gif  bigsmile.gif  Aš dabar 6 universiteto kurse o iki šiol nešioju nemažai mokyklinių drabužių 8-12 klasės kas ne vaikiškai atrodo ir kur įtelpu blush2.gif Mintis apie tai kad galima keisti kas metus batus arba paltus tai man net juoką kelia, o kam? biggrin.gif Na taip, aišku, jeigu prabangiai gyveni tai "ne fasonas" pasirodyti su nevardiniais drabužiais, bet kai alga vidutinė ir perkasi sau batus po 300Lt tai man čia tas pats kaip kad gyventų 1 kambario bute senos statybos ir važinėtų su naujausiu mersu.

300 Lt uz batus - labai vidutine kaina, jei perkama kokybiskesni ir ilgam laikui... Gaila, bet pas mus batai tikrai brangus... Deja, bet ir su vidutiniu atlyginimu zmogus turi batus pirkti uz tuos pacius 300 Lt (bent rudeninius/zieminius) tik tiek kad devi ilgiau.

O vat SM pilna skelbimu kur batus po 650 Lt ir pan. pardavineja ir dar su prierasu "kainave daug daugiau, nors pirkau su didele nuolaida" ax.gif
Kad ir tie patys UGG's - kainos kosmines, o mokama tik uz varda, realiai tai tiks avies odos gabalas arba is viso - megztinio smotas su padu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laabeille @ 2013 09 28, 16:27)
300 Lt uz batus - labai vidutine kaina, jei perkama kokybiskesni ir ilgam laikui... Gaila, bet pas mus batai tikrai brangus... Deja, bet ir su vidutiniu atlyginimu zmogus turi batus pirkti uz tuos pacius 300 Lt (bent rudeninius/zieminius) tik tiek kad devi ilgiau.

Deja, bet kaina dar nevisada reiskia kokybe biggrin.gif Jau praejo gal pora metu, bet dar vis labai pikta prisiminus, kai uz zieminius batus palikau puse savo minimalios algos, o jau antra ziema teko pirkti kitus unsure.gif Pikta ant gamintoju, pardaveju, kad toki sss gamina ir pardavineja. Bet labiausiai pikta ant saves, kad isleidau tiek pinigeliu ir nesusiprotejau, kad del gamintoju broko teisybes galejau ieskoti ir po metu ax.gif
Atsakyti
Geda del antrus ar trecius nesiojamo palto neturetu but, bet yra tokiu, kuriem tikrai geda. Va drauge anadien klausia-cia tas pats paltas, kuri pries 3metus pirkai?Sakau taip. Juk jis rudeninis, gan plonas, tai realiai ji nesioju gal pora men tik, kai tik pradeda vest....o ji giriasi nauja striuke, nors pries pora savaiciu verke, kad negali sau leisti nueiti su manim kavos i kavine ir kad mesos neiperka....paparsciausiai maloniau pasipuikuot pries kitus naujais rubais... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(racke @ 2013 09 28, 17:37)
Deja, bet kaina dar nevisada reiskia kokybe  biggrin.gif  Jau praejo gal pora metu, bet dar vis labai pikta prisiminus, kai uz zieminius batus palikau puse savo minimalios algos, o jau antra ziema teko pirkti kitus  unsure.gif Pikta ant gamintoju, pardaveju, kad toki sss gamina ir pardavineja. Bet labiausiai pikta ant saves, kad isleidau tiek pinigeliu ir nesusiprotejau, kad del gamintoju broko teisybes galejau ieskoti ir po metu  ax.gif

Paprastai tai taip - yra gamintoju, kurie savo gaminiams duoda gan ilga garantija, toje pacioje SM, kitoje temoje neseniai buvo nuoroda i straipsni, kur pirkeja kompensacijos uz Ecco batu plysima gavo issireikalavo po beveik 2 m. ax.gif

QUOTE(lipnuske @ 2013 09 28, 17:46)
Geda del antrus ar trecius nesiojamo palto neturetu but, bet yra tokiu, kuriem tikrai geda. Va drauge anadien klausia-cia tas pats paltas, kuri pries 3metus pirkai?Sakau taip. Juk jis rudeninis, gan plonas, tai realiai ji nesioju gal pora men tik, kai tik pradeda vest....o ji giriasi nauja striuke, nors pries pora savaiciu verke, kad negali sau leisti nueiti su manim kavos i kavine ir kad mesos neiperka....paparsciausiai maloniau pasipuikuot pries kitus naujais rubais... doh.gif

Velgi - prioritetu klausimas wink.gif
Atsakyti