Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(JayJay @ 2013 09 27, 10:50)
Dėl to kad aš dar studentė ir mano pajamos dabar tokios, nuo šios sumos tikiuosi tik "startuoju". Kai planuosiu pagausėjimą tai puikiai suprantu kad su tokia suma neišsisuksiu. Ir jeigu aš smulkučiams gyvūnams tiek skiriu kiek dabar (maksimaliai gerą maistą perku), tai vaiko išlaikymas pagal mano "normas" atsieis tikrai nemažai (manau per mėnesį apie 1500 su viskuo, o dar pradžiai reiktų viską susipirkt ir įsirengt). Ir gal dėl to kad aš neturiu šeimos (nei tėvų nei brolių nei seserų nei tetų), absoliučiai nieko Lietuvoje, o užsienyje tik tolimus giminaičius, tai man labai svarbus finansinis stabilumas, vienas iš svarbiausių punktų. Aš geriau vaikų neturėčiau ir vyro jeigu rinktis reiktų, bet finansiškai stabiliai jausčiausi (būtų santaupų kad darbo praradimas neatrodytų katastrofa, būtų būstas naujesnės statybos kad kas metus nereiktų išleist protu nesuvokiama suma už šildymą) blush2.gif

labai tikiu, kad jums pavyks ir nestovit vietoj, siekiat vis daugiau 4u.gif
bet daznai buna, kad studentai mokosi, dirba ir uzdirba apie 2500-3000 per abu ir laikui begant pajamos siek tiek pakyla, bet galiausiai nusitoveja ir buna stabilios...planuoja ir vaikus ir namus su tokiom pajamos..man atrodo kokie 4t yra vidutines LT seimos pajamos...bent jau mano pazystamu tarpe...
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2013 09 27, 11:50)
tai vaiko išlaikymas pagal mano "normas" atsieis tikrai nemažai (manau per mėnesį apie 1500 su viskuo, o dar pradžiai reiktų viską susipirkt ir įsirengt

Net loštelėjau blink.gif , chm, ar teisingai supratau, vaiko išlaidos 1500 lt/mėn? Jei planuojat šeimos pagausėjimą bent teoriškai, paskaitykit, piniginės skyrelyje yra apie 5 temos apie tai "kiek kainuoja vaikai". Manau, maloniai nustebsit smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2013 09 27, 10:55)
Net loštelėjau  blink.gif , chm, ar teisingai supratau, vaiko išlaidos 1500 lt/mėn? Jei planuojat šeimos pagausėjimą bent teoriškai, paskaitykit, piniginės skyrelyje yra apie 5 temos apie tai "kiek kainuoja vaikai".  Manau, maloniai nustebsit  smile.gif  4u.gif

kur tokia tema, noriu ir as nusiramint siek tiek biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 27, 11:55)
labai tikiu, kad jums pavyks ir nestovit vietoj, siekiat vis daugiau 4u.gif
bet daznai buna, kad studentai mokosi, dirba ir uzdirba apie 2500-3000 per abu ir laikui begant pajamos siek tiek pakyla, bet galiausiai nusitoveja ir buna stabilios...planuoja ir vaikus ir namus su tokiom pajamos..man atrodo kokie 4t yra vidutines LT seimos pajamos...bent jau mano pazystamu tarpe...

Aš studentė, o vyras 16 metų vyresnis tai todėl ir neramu smile.gif Jei būtume abus tudentai su tokiomis pajamomis tai nerimo kaip ir nebūtų, o dabar žvelgiu į ateitį smile.gif Na žinot, aš nesiskundžiu dabar kad blogai, svarbu išgyvenam ir viską būtino turim, kai kas tikrai net to neturi sad.gif Tiesiog geriau turėt ambicijas, tema kokios normalios pajamos turi būt, mano suma apie 10tūkst. Bet tai nereiškia kad du žmonės per abu gaunant 5 tūkst. badaus, tikrai ne. Tiesiog 10 skaitau tokia kad gali sau leist 3 savaites per metus keliaut, ramiai reaguoji į mokęsčių pakelimą ir naujų įvedimą (pvz. automobilio mokęstis), gali leist sau pramogas ir dar prie to pačio taupyt būstui ir po kažkiek metų (tarkim 6ių) imt būstą BE PASKOLOS. Va čia aš skaitau ne turtingu gyvenimu, o tokiu kokiu jis turi būti pas daugumą (ne vien pas mane) smile.gif

dontstop, visi skirtingai supranta koks turi būt vaiko išlaikymas smile.gif Aš augau kuklias pajamas turinčioj šeimoj, man nepatiko. Nors meilės gaudavau su kaupu, bet nepatiko žiūrėti kaip mama mirtinai sirgdama ir baisios savijautos kiekvieną dieną eina į darbą kad pramaitint vaiką, kažkiek sutaupyt ateičiai kai jis liks našlaičiu, nes iš esamos algos neturėjo tuo metų santaupų. Niekas nuo to neapsaugotas. O ir net gan kukliai gyvenant kadaise skaičiavo kad aš jai atsieinu 1000 Lt/mėn su maistu, prekėm mokyklai, drabužiais ir t.t. Be to DĖL vaiko dažniausiai perkamas didesnis būstas, įskaičiuokit į tą sumą ir tai. Perkant daug daržovių ir vaisių išleidžiama mėnesiui tikrai padori suma (perkant turguj daržoves ir vaisius gaudavos 200-300Lt/mėn). Tiesiog kiekvieno supratimas kaip augint vaiką yra skirtingas, aš pavyzdžiui žinau kad jei pagimdyčiau ir dėl to labai smarkiai pasijaustų pinigų stygius tai gailėčiaus ryžusi šeimos pagausėjimui. O yra moterų kur gyvena vienišos ir su 1000 litų alga bei turi vaikus, galiu tik nusilenkt prieš jas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 27 rugsėjo 2013 - 12:11
QUOTE(JayJay @ 2013 09 27, 14:11)
... Tiesiog 10 skaitau tokia kad gali sau leist 3 savaites per metus keliaut, ramiai reaguoji į mokęsčių pakelimą ir naujų įvedimą (pvz. automobilio mokęstis), gali leist sau pramogas...

drinks_cheers.gif Pritariu šiai minčiai. taip pat pritariu ir toms, kurios sakė, kad augant pajamoms, auga ir išlaidos.

Prieš kelis metus su vyru gyvenom iš jo algos - 3500. tuo metu labai taupėm, norėjom įsigyt būstą, tad taupėm įnašui. į mėnesį atidėdavom, 1200 lt. mokėjom nuomą, mokesčius, tai atsieidavo apie 600 - 700 lt. vyras dirba kitam mieste, tad benzinui atseikėdavom (ir vis dar atseikėjam) apie 900 lt. viskas, kas likdavo, buvo maistui ir buities išlaidoms. praktiškai nepramogavom, nieko nepirkom ir sau neleidom. per tuos metus net pirkdama pėdkelnes, galvodavau. jei atsirasdavo neplanuotų išlaidų, ,,pasiskolindavom iš savęs", kitą mėnesį stengdavomės grąžinti, ką nuėmėm.
Dabar gyvenam iš 7000 per mėnesį. paskola 1000, benzinas 700-800 (vis dar turim vieną mašiną), maistui išleidžiu apie 700-800. mokesčiai apie 600, su telefonais, internetais ir pan. nemažai išleidžiam pramogoms, kelionėms. bet taupyti stengiamės. atidedam apie 2000, dažnai ir daugiau. kai pagalvoju, kiek sutaupytume, jei išlaidos būtų kaip anksčiau doh.gif bet čia ir yra tai... kad augant pajamoms auga ir išlaidos. nesvarbu, kiek uždirbi, visada turi skaičiuot, pataupyt, jei paišlaidavai. nes tarkim, pensininkas galvoja, pirkt kiaulienos ar makaronų vakarienei, pradedantis karjerą - važinėt į darbą autobusu, ar mašina. milijonierius - pirkt lėktuvą ar nepirkt ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Nemiga3272 @ 2013 09 27, 18:17)
drinks_cheers.gif Pritariu šiai minčiai. taip pat pritariu ir toms, kurios sakė, kad augant pajamoms, auga ir išlaidos.

Prieš kelis metus su vyru gyvenom iš jo algos - 3500. tuo metu labai taupėm, norėjom įsigyt būstą, tad taupėm įnašui. į mėnesį atidėdavom, 1200 lt. mokėjom nuomą, mokesčius, tai atsieidavo apie 600 - 700 lt. vyras dirba kitam mieste, tad benzinui atseikėdavom (ir vis dar atseikėjam) apie 900 lt. viskas, kas likdavo, buvo maistui ir buities išlaidoms. praktiškai nepramogavom, nieko nepirkom ir sau neleidom. per tuos metus net pirkdama pėdkelnes, galvodavau. jei atsirasdavo neplanuotų išlaidų, ,,pasiskolindavom iš savęs", kitą mėnesį stengdavomės grąžinti, ką nuėmėm.
Dabar gyvenam iš 7000 per mėnesį. paskola 1000, benzinas 700-800 (vis dar turim vieną mašiną), maistui išleidžiu apie 700-800. mokesčiai apie 600, su telefonais, internetais ir pan. nemažai išleidžiam pramogoms, kelionėms. bet  taupyti stengiamės. atidedam apie 2000, dažnai ir daugiau. kai pagalvoju, kiek sutaupytume, jei išlaidos būtų kaip anksčiau  doh.gif  bet čia ir yra tai... kad augant pajamoms auga ir išlaidos. nesvarbu, kiek uždirbi, visada turi skaičiuot, pataupyt, jei paišlaidavai. nes tarkim, pensininkas galvoja, pirkt kiaulienos ar makaronų vakarienei, pradedantis karjerą - važinėt į darbą autobusu, ar mašina. milijonierius - pirkt lėktuvą ar nepirkt ir pan.

O jeigu ne paslaptis kuo dirba vyras? Nes jau ir aš pradedu susidaryt įspūdį kad pajamos 7-10 tūkst. gali būti tik jei vyras programeris arba verslininkas biggrin.gif biggrin.gif Mes kai pajamas turėdavom kaip jūs anksčiau - 3500 tai irgi 1000-1400 atidėdavome kelionei, net neskaičiau kad labai taupėmė, nes likdavo tiek pat kiek ir dabar maždaug. Tik va gaila būstui iš tokių pajamų nesusitaupys (12tūkst. Lt per metus nieko apart geros kelionės arba naujesnio automobilio neduos) doh.gif
Atsakyti
Nemiga,kur leidziate sutaupytus pinigus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nemiga3272 @ 2013 09 27, 15:17)

Prieš kelis metus su vyru gyvenom iš jo algos - 3500. . vyras dirba kitam mieste, tad benzinui atseikėdavom (ir vis dar atseikėjam) apie 900 lt.

blink.gif blink.gif nieko sau. ir darboviete nekompensavo? sakyciau, kitas jusu vietoje, nebutu ten ryzesis dirbt, kai vien ant kuro - minimalus atlyginimas sueina doh.gif doh.gif
Atsakyti
Jis karininkas. Nu tipo kompensuoja, yra ten ta alga ju keista. Visokie maistpinigiai, butpinigiai, kelionpinigiai- nieks nezino, kaip ten skaiciuoja. Mistika kazkokia. ir man keista, kaip tie kelionpinigiai visiem kariskiam vos ne vienodi. Ar tu kaune gyveni ir kaune dirbi, ar tarkim is kauno i kokius kedainius vazineji.
Sutaupytus skirsim automobiliui kitais metais. O veliau galvojam dengt paskola, kad greiciau issimoket.. Ziuriu as i ja naturaliai, visas pasaulis gyvena su paskolom. Ale vistiek bent keliais metais trumpiau moket ir tai gerai butu smile.gif
Atsakyti
paskaicius sia tema,pagalvotum neblogai tuoj lt gyventi, vienas 6tuks. kitas 3500lt. uzdirba,ko cia reikia emigruoti.
bet ilindus I kita tema " kiek uzdirbat" automatiskai dauguma nusileidzia nuo 1000 iki 2500lt.
tai ir nesuprantu kur cia teisybe,ar gerai uzdirba ar ne.
musu men. pajamas kazkur 3-4 tuks. tiklsiai nezinau,nes vienas vyras dirba,esam 3 asm. seima. buta nuomojam I barus nevaikstom, istokios sumos gyventi galima,bet kaip visi norim daugiau. tikiuosi greit gryzti I darba ir pakelti suma,nes norim nuosavo busto.
man realios seimos pajamas butu 6000lt.
Atsakyti
QUOTE(Nikutė @ 2013 09 27, 22:45)
paskaicius sia tema,pagalvotum neblogai tuoj lt gyventi, vienas 6tuks. kitas 3500lt. uzdirba,ko cia reikia emigruoti.

na čia dauguma pasisakiusių per abu uždirba 3500 o ne vienas, kažką supainiojot smile.gif O kiek dauguma uždirba galima pamatyt gatvėse. Puikiai žinau automobilių kainas ir galiu pamačius pasakyt kiek maždaug kainuoja. Na ir žinokit kas 2-3ias auto yra virš 10 000Lt - reiškia žmonės greičiausiai uždirba neblogai jei tokius įperka, jau nekalbu kad kas 5 kainuoja 30-70 tūkst LT smile.gif Manau tiesiog dauguma uždirbančių daugiau negu vidurkis nepasisako tokiose temose, o labiausiai pasisako tie kurie nepatenkinti savo pajamomis.
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2013 09 27, 23:03)
na čia dauguma pasisakiusių per abu uždirba 3500 o ne vienas, kažką supainiojot smile.gif O kiek dauguma uždirba galima pamatyt gatvėse. Puikiai žinau automobilių kainas ir galiu pamačius pasakyt kiek maždaug kainuoja. Na ir žinokit kas 2-3ias auto yra virš 10 000Lt - reiškia žmonės greičiausiai uždirba neblogai jei tokius įperka, jau nekalbu kad kas 5 kainuoja 30-70 tūkst LT smile.gif Manau tiesiog dauguma uždirbančių daugiau negu vidurkis nepasisako tokiose temose, o labiausiai pasisako tie kurie nepatenkinti savo pajamomis.

yra dar panasi tema,kazkaip "kiek turi uzdirbti,kad galetum vaika tureti ar kazkaip panasiai,neatsimenu.
kaip ir sakiau musu pajamas 3-4tuks. masina pirkom uz 13tuks.dauguma sake,kad galejom pigesne nusipirkti,bet mums pirma saugumas (maza vaika turim) rupejo ir zinoma kad naujasne butu,kad remuontuoti nereiketu.
bet puse sumos mes skolinomes,niekam nesakem,tai taip pat ir jus nezinot ar jie is algos nusipirko ar skolinosi.nes pastebejau,kad lietuviai geriau I skolas lys,bet parodys,kad gerai gyvena: naujos statybos bustas ,masina nauja.tipo prie pinigo,bet skolas atidave sausa duona griauzia, tai tokios temos kuremos tik pasvajojimui,neskiriu tiem kurie tikrai tiek uzdirba.
Atsakyti