Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Tikrė @ 2013 04 26, 19:17)
Kategoriškai nesutinku ax.gif Jei gyveni bute, mokesčiai suėda dar daugiau, nes kaip žinia miesteliuose šildymo kainos neproporcingai aukštos dėl mažo mokių gyventojų skaičiaus. Gyvenant name kiti niuansai, užmuškit mane, bet nu nesuvokiu, kaip pvz galima gaunant 2-3 tūkst. pajamų šeimai pasirūpinti ne tik būtiniausiais dalykai bet ir šildymu ir remontu ir aplinka g.gif Mieste aišku savi niuansai, bet dažnai gyvenimas kaimo tipo vietovėse išaugina išlaidas kurui, kadangi į darbą dažnai tenka tolokai važiuoti. Apie pramogas kažkur toliau nė nekalbu..

Iš dalies jūs teisi.. Bet pas mane vyro sesuo gyvena kaime, bute, tik tiek kad bute pečius.. Na nedaug jie išleidžia viskam, tikrai nedaug.. aišku ir augina patys daug ką, o alga sesers apie 2000Lt. Aišku ji šalia darbo gyvena, jei gyventų toliau tikrai daug suvalgytų degalai. Nors žinot, jei vyro automobilis būtų naudojamas tik užmiesty, tai valgytų tik 9L dujų, o mieste sąnados 20L smile.gif Tai gaunas mieste aš dvigubai mažiau pravažiuot galiu, o ir kilometrai mieste tikrai greitai sukasi, net nepastebi. Užmiesty kažkaip kitaip, nes žinai kiek km iki miesto ir atgal
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 28 balandžio 2013 - 18:20
QUOTE(JayJay @ 2013 04 28, 18:19)
Iš dalies jūs teisi..

Visur savi niuansai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2013 04 26, 12:53)
man važiuoja stogas nuo to kad nesąžingai ieškosi smile.gif neskuba ieškotis, gali leist sau į darbdavio cv reaguoti ir po kelių dienų. Pilnai jums pritariu dėl 3000, bet skaitau kad Lietuvoj 2 asmenų šeimos gyvenimą galima geru pavadinti kai šeimos pajamos apie 10 000Lt. Tada ne viską gali sau leist, pataupyt manau irgi reikia, pvz. būstui, nesitaškysi pinigais kai tokios pajamos, bet ir nemąstysi kiekvieną kartą nuėjus į maximą ar pirkt makaronus už 0,89Lt ar už 1,5Lt  smile.gif

atleiskit, bet lb juokingas man jusu mastymas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 24, 14:56)
atleiskit, bet lb juokingas man jusu mastymas biggrin.gif

kodėl? smile.gif 10 000Lt skaitot tokia kosmine suma ar dėl kažko kito?
Atsakyti
daugeliui kosmine tikrai. uzdirbti, ta prasme. abu turetu dirbti vadovaujancius darbus. kad po 5-6 uzdirbt. ar programuotoju but.
bet jei seima penkiu asmenu, arba kad ir triju keturiu asmenu seima - tai galima laisvai kur rasti kur isleisti tokius pinigus, net ir per puse menesio smile.gif
Atsakyti
Balsuočiau 5-10tūkst. keturių asmenų šeimai,aišku,pageidautina be paskolų.Mūsų šeimos situcija gerokai skirias,pajamos apie 3500lt,būsto paskoloms 600lt,gyvenam sodo name,12km nuo Šiaulių,mieste turim 1kamb bendrabutį,bet didelis pliusas tas,kad dalį maisto gaunam iš tėvų,kai ką užsiauginam,kiekvienas lt suplanuotas,pvz vienais metais taupėm langams ir daliai namo šiltinimui,paskui drenažui,durims,kitai vasarai taupysim komunikacijoms ir t.t.dar džiaugiamės,kad vaikiukai ir patys neįsisergam,mašina retai genda,nes kitaip neįsivaizduoju kaip tektų suktis,o dėl pramogų,tai praleidom šią vasarą kelias dienas prie jūros,na ir kartkartėm nuvežam vaikus į žaidimų kambarį.
Atsakyti
pilnai sutinku su tokia aprasyta suma. bet 5t man vienai su dviem vaikais - ir tai - maza. o jei dar suaugsui vyra turet. o dar bernai augs, ir valgys kiek du vyrai. taigi, tie 5t irgi mizeris.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 09 26, 21:14)
daugeliui kosmine tikrai. uzdirbti, ta prasme. abu turetu dirbti vadovaujancius darbus. kad po 5-6 uzdirbt. ar programuotoju but.
bet jei seima penkiu asmenu, arba kad ir triju keturiu asmenu seima - tai galima laisvai kur rasti kur isleisti tokius pinigus, net ir per puse menesio  smile.gif

na galbūt, aš kai tarp programerių dirbu tai man įprasta kad jie gauna po 6tūkst biggrin.gif Manau šeima turės pajamas apie 10tūkst kai turės kažkokį versliuką arba pakanka ir kad vyras verslu užsiimtų o žmona vidutinį atlyginimą gautų. Na čia mano svajonė, neskaitau kad čia pernelyg didelė suma schmoll.gif Manau pats tas 3jų-4ių asmenų šeimai ir keliems augintiniams biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 27 rugsėjo 2013 - 08:38
QUOTE(JayJay @ 2013 09 26, 14:27)
kodėl? smile.gif 10 000Lt skaitot tokia kosmine suma ar dėl kažko kito?

bent jau mano aplinkoje zmones tikrai tiek neuzdirba...ir gyvena, ir paskola moka,ir atostogauja ir pramogauja....ir menesio pajamos apie 4t....tad 10t man atrodo tikrai didele suma..ir dar pageidauja, kad tokie pinigai liktu jau sumokejus paskola biggrin.gif man idomu, ar tos, kurios troskta tokiu pnigu, siekia ju?mokosi, dirba daugiau del ju?ar tik svajoja? biggrin.gif

ir siaip pastebejau skaitydama sm, kad zmones gerai gyvena..skundziasi tik skundziasi, ale paziurekit kiek maistui isleidzia, kosmetikai, rubam, kelionem...bet juk svarbu pasiskust, kaip LT neimanoma gyvent doh.gif
Papildyta:
QUOTE(JayJay @ 2013 04 26, 12:53)
man važiuoja stogas nuo to kad nesąžingai ieškosi smile.gif neskuba ieškotis, gali leist sau į darbdavio cv reaguoti ir po kelių dienų. Pilnai jums pritariu dėl 3000, bet skaitau kad Lietuvoj 2 asmenų šeimos gyvenimą galima geru pavadinti kai šeimos pajamos apie 10 000Lt. Tada ne viską gali sau leist, pataupyt manau irgi reikia, pvz. būstui, nesitaškysi pinigais kai tokios pajamos, bet ir nemąstysi kiekvieną kartą nuėjus į maximą ar pirkt makaronus už 0,89Lt ar už 1,5Lt  smile.gif

o kazi daug tokiu? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lipnuske: 27 rugsėjo 2013 - 09:47
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 27, 10:49)
bent jau mano aplinkoje zmones tikrai tiek neuzdirba...ir gyvena, ir paskola moka,ir atostogauja ir pramogauja....ir menesio pajamos apie 4t....tad 10t man  atrodo tikrai didele suma..ir dar pageidauja, kad tokie pinigai liktu jau sumokejus paskola biggrin.gif

Na nežinau ar 3-4 asmenų šeimai pilnai pakanka 4tūks.. Jei paskolą būstui imi tai iš tų 4 jau 1500 kažkur nuskaičiuoja (nekalbu apie paskolas 40 metų), kalbu apie apgalvotas. Lieka 2500Lt. Mes dviese dabar gyvenam iš tokios sumos. Per mėnesį mums pritrūksta bent 200lt (jei su automobilių remontais tai ir 400, nes labai pedantiški tuo klausimu esam, turi būt gero stovio). Mašinos mėnesiui iš tų 2500 suvalgo 600 mažiausiai, butas žiemą 650, gyvūnam 100, 200 lizingas, 300 remontams, o už likusius 650 sugebam tik pavalgyt ir buitinių prekių nusipirkt, jokių kavinių, kinų ir pan. Tai ką jau kalbėt 4 asmenim

o kazi daug tokiu? biggrin.gif

Na mano darbe dauguma tokių kur šeimos pajamos apie 10 000Lt. Nesakau kad litas į litą, bet 8, 9 tūkst irgi prie tų priskiriu. Jums gal ir taip, tai juokinga suma, bet man čia atrodo tiesiog "normalu"

man idomu, ar tos, kurios troskta tokiu pnigu, siekia ju?mokosi, dirba daugiau del ju?ar tik svajoja? biggrin.gif

Man dar liko 6tas universiteto kursas, pilnu etatu dirbu. Kai studijos pasibaigs svarstau pati kažką kurti, kažkokį minimalų elektroninį versliuką kuris po kažkiek laiko bent 1000 Lt pajamų atneš į mėnesį ir kad suderint su pagrindiniu darbu. Beliko tik vyrą surasti su padoriomis pajamomis (dabar 3gubai mažesnės nei mano, kas psichologiškai varo į neviltį) biggrin.gif
Atsakyti
ak taip ir yra, kuo daugiau uzdirbi, tuo daugiau isleidi ir vistiek pinigu truksta biggrin.gif
mums truksta kokiu 500-1000lt kad butu lb gerai, kad galetume ciut daugiau sau leist, bet pinigu netruktu....

bet jusu pajamos 2500lt..kodel jums normali suma atrodo 10t? kodel ne 5?ta prasme, kodel toks didelis skirtumas?va kas man idomu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lipnuske: 27 rugsėjo 2013 - 10:39
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 27, 11:37)
ak taip ir yra, kuo daugiau uzdirbi, tuo daugiau isleidi ir vistiek pinigu truksta biggrin.gif
mums truksta kokiu 500-1000lt kad butu lb gerai, kad galetume ciut daugiau sau leist, bet pinigu netruktu....

bet jusu pajamos 2500lt..kodel jums normali suma atrodo 10t? kodel ne 5?ta prasme, kodel toks didelis skirtumas?va kas man idomu...

Dėl to kad aš dar studentė ir mano pajamos dabar tokios, nuo šios sumos tikiuosi tik "startuoju". Kai planuosiu pagausėjimą tai puikiai suprantu kad su tokia suma neišsisuksiu. Ir jeigu aš smulkučiams gyvūnams tiek skiriu kiek dabar (maksimaliai gerą maistą perku), tai vaiko išlaikymas pagal mano "normas" atsieis tikrai nemažai (manau per mėnesį apie 1500 su viskuo, o dar pradžiai reiktų viską susipirkt ir įsirengt). Ir gal dėl to kad aš neturiu šeimos (nei tėvų nei brolių nei seserų nei tetų), absoliučiai nieko Lietuvoje, o užsienyje tik tolimus giminaičius, tai man labai svarbus finansinis stabilumas, vienas iš svarbiausių punktų. Aš geriau vaikų neturėčiau ir vyro jeigu rinktis reiktų, bet finansiškai stabiliai jausčiausi (būtų santaupų kad darbo praradimas neatrodytų katastrofa, būtų būstas naujesnės statybos kad kas metus nereiktų išleist protu nesuvokiama suma už šildymą) blush2.gif O dabartinės vyro pajamos būtų bent jau vidutinės tai mes palei 5tūkst. ir būtume, be vaikų - normalu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 27 rugsėjo 2013 - 10:52