Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(braskute_v @ 2013 03 24, 11:21)
Sesėlės studijos trunka 4 metai, o paskui kvalifikacijos kėlimas, kad išsaugoti licenziją. Vadinasi mokiniesi ir mokiniesi.  mirksiukas.gif

Gali būti. Bet aš nežinau nė vieno kvalifikuoto darbo kur nereiktų kelti kvalifikacijos g.gif Bet, kad jų algos nenormaliai mažos, tai aš pilnai sutinku.
Manau, kad minimali alga turėtų būti apie 1000 eurų, o visa kita atitinkamai daugiau. Tada ir būtų normalios šeimos pajamos.
Atsakyti
Labai abstrakti tema. Kiek narių šeimoje? Kuriame mieste gyvena? Ar turi įsipareigojimų? Koks šeimos narių amžius? Kokie poreikiai?
Sakyčiau užtektų tiek, kad atmetus visas išlaidas dar liktų į taupyklę ką įdėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laabeille @ 2013 03 23, 11:14)
Zinokit, Kaune net su paskola is 3000 Lt 4 asmenu seima (jei nerukyt ir negert) galima laaaabai gerai gyventi. Ir puikiu turiningu pramogu pramogu galima susiorganizuoti. Galeciau apie tai pilna lapa prirasyt, jei kam idomu  ax.gif
Bet man idomu - ka reikia dirbti kad tuos 3000Lt "pasiimt"?  g.gif

Tikrai nesutinku schmoll.gif
Tarkim:
busto paskola 1200
komunaliniai su visai tel ir tv 500
kuras 2 masinoms apie 500 (250 - vienai)
maistas 4 asmenims 800 (200 i savaite)

Viso: 3000

O kur drabuziai, batai, kosmetika/higiena, pramogos? Vaiko darzelis ir bureliai?
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2013 04 20, 10:20)
Tikrai nesutinku  schmoll.gif
Tarkim:
busto paskola 1200
komunaliniai su visai tel ir tv 500
kuras 2 masinoms apie 500 (250 - vienai)
maistas 4 asmenims 800 (200 i savaite)

Viso: 3000

O kur drabuziai, batai, kosmetika/higiena, pramogos? Vaiko darzelis ir bureliai?

drinks_cheers.gif
Mūsų tik 3, bet

paskola 1200
komunaliniai su viskuo ir darželiu ir tt 1000
kuras 1 mašina 500
maistas 700 (tikiu, kad 4iems 800 gan nedidelė, t y normali suma būtų)

Ir lieka:
vaiko/ų išlaidos (rūbai, batai, žaislai, vaistai, įv daiktai, būreliai)
rūbai, avalynė
kosmetika, higiena
sporto klubai
vaistai, gydytojai
buitinės išlaidos (valikliai, smulkūs remontas, pirkiniai namams, gyvūnėlių priežiūra)
pramogos
kelionės
atidėjimas ateičiai, stambiems pirkiniams, remontui ar pan - bent 10 % nuo pajamų, nuo 3 000 tai būtų 300 lt/mėn
Atsakyti
Klausimas labai keistas. Reiketu konkretizuot seimos dydi ir gyvenimo salygas. Tiem, kurie turi nuosava busta yra vienaip, o kas nuomojasi ir taupo nuosavo pradiniam inasui... Net suma, skiriama zmogui tam paciam gyvenimo lygiui pasiekti yra skittinga - vienas gyvendamas isleidzia daaaaug daugiau, nei gyvendami penkiese vienam asmeniui.
Normalios pajamos nera lygu pajamos "isgyventi ant sio svieto"

QUOTE(Laabeille @ 2013 03 23, 12:14)
Zinokit, Kaune net su paskola is 3000 Lt 4 asmenu seima (jei nerukyt ir negert) galima laaaabai gerai gyventi. Ir puikiu turiningu pramogu pramogu galima susiorganizuoti. Galeciau apie tai pilna lapa prirasyt, jei kam idomu  ax.gif
Bet man idomu - ka reikia dirbti kad tuos 3000Lt "pasiimt"?  g.gif

Man idomu. Galima AZ. Kad isgyvent galima - sutinku, bet kaip gyvent leidziant sau ir vaikams gyvai dometis pasauliu (ne vien miegas-mokykla/darzelis-kompas).
Atsakyti
QUOTE(Jukunda @ 2013 03 07, 16:34)
Čia gal detaliau galit, kaip ir per kiek laiko galima sutaupyt geram 3-4 kambarių butui ar nedideliam namui Vilniuje  g.gif ?

Ne manes klausete, bet manau, reikia tokiu atveju pradeti ne nuo gero 3-4 kambariu buto ar namo Vilniuje, o nuo 1 kambario (bevaikiams) ar 2 kambariu (su vaikais) buto senos statybos name, neremontuoto, susiremontuoti patiems. Veliau esant galimybei galima taupyti ir geresniam bustui, bei jei norite, kad kepti karveliai i burna skristu - tai nezinau, gi ne tarybiniai laikai, kai butus dalino. Aisku, jei buto nuoma labai didele, verciau imti paskola savam bustui, bet as vis vien nepulciau pirkti brangaus busto, pradeciau nuo paprastesnio varianto rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knibždėlynė: 25 balandžio 2013 - 16:28
2 asmenų šeima Kaune, pajamos 2000Lt, butas nuosavas. Na žinokit neužtenka doh.gif doh.gif Skaitau, kad pvz. jeigu šeima nori vaikų, tai vaikus reikia planuoti kai šeimos biudžetas netoli 10 000 Lt. Iki to laiko atsisakau vaikų turėt, matyt ir liksiu be jų biggrin.gif

Žiemą 650Lt už butą su internetu, tv.
2 automobiliai - apie 400 per mėn. už abu
Sporto klubas - 260 (jau deja nebegalim sau leisti sportuoti, nors ir sveikata buvo pasitaisius)
Lizingas 200Lt (šimtą kartų pasigailėjau kad sutikau jį imti, kad ir be pabrangimo doh.gif )
Maistas, buitinės prekės - visa likusi suma, t.y. apie 500lt

Per mėnesį nesugebu net 100Lt atsidėti nuo algos, apie jokią ateitį, atostogas bent kartą per metus išvis nėra ką kalbėti. Kai gyvenau vieną ir už tą pačią sumą išlaikiau save, butą, gyvūnus, automobilį, mokėjau už mokslą - užtekdavo ir dar prisitaupydavau. Bet kai reikia ir vyrą išlaikyti, tai skaitau kad už 2000 2 žmonėms Lietuvoje tikrai ne pyragai. Kaime arba mažam miestelyje - gal ir daugmaž normalu. Todėl mano išvada - vienam žmogui reikia ne mažiau 2000Lt šeimoje. Net kai gyveni ir išlaikai viską vienas ta suma yra dar normali smile.gif

Atsakyti
Pilnai pritariu kad 2000 litų dviem Kaune yra mažai. teko iš tiek gyvent vienus metus, kai vyras irgi be darbo sėdėjo. kas mėnesį atostogoms atidėdavom griežtai po 100 litų. (ir dar sumetėm į taupyklę nemažai metalinių "ledams".1000 pilnai pakako pragyvent Palangoje 10 dienų (po barus aišku nevaikščiojome, bet ne juose sėdėti ir važiavom smile.gif Kinas, teatras ar koks koncertas dviems buvo per brangu, kartais nueidavau viena (su draugėmis).
tik sakykite, kodėl vyrui nedirbant Jums reikia 2 automobilių? aš suprantu, kai esant bėdai žmona vyrą išlaiko, bet išlaikyti dar ir jo automobilį tai jau čia per geros širdies reikalas:) atsisakius vieno nebūtino automobilio ir kai pasibaigs lizingas jums jau lieka 300-400 lt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Retisa: 26 balandžio 2013 - 11:04
QUOTE(Retisa @ 2013 04 26, 12:03)
Pilnai pritariu kad 2000 litų dviem Kaune yra mažai. teko iš tiek gyvent vienus metus, kai vyras irgi be darbo sėdėjo. kas mėnesį atostogoms atidėdavom griežtai po 100 litų. (ir dar sumetėm į taupyklę nemažai  metalinių "ledams".1000 pilnai pakako pragyvent Palangoje 10 dienų (po barus aišku nevaikščiojome, bet ne juose sėdėti ir važiavom smile.gif Kinas, teatras ar koks koncertas dviems buvo per brangu, kartais nueidavau viena (su draugėmis).
tik sakykite, kodėl vyrui nedirbant Jums reikia 2 automobilių? aš suprantu, kai esant bėdai žmona vyrą išlaiko, bet išlaikyti dar ir jo automobilį tai jau čia per geros širdies reikalas:) atsisakius vieno nebūtino automobilio ir kai pasibaigs lizingas jums jau lieka 300-400 lt smile.gif

tai tie 300-400 nueitų pavalgymui ne vien kruopų smile.gif tiesiog pradėtume pirkti įvairesnį maistą, leisčiau sau ir kokį torčiuką kurio dabar negaliu leist. O automobilis.. na žinot, į jį investuota tiek, kad mes dabar tik kokia 20proc atgautume jo tikros vertės. Ir reikalams pagerėjus vistiek tektų antrą automobilį pirkti ir vėl investuoti, prikelinėti iki idealaus stovio. O kaip žinoma baisiausias dalykas automobiliui yra stovėjimas, va tada jis labai sparčiais tempais genda, todėl "prajudinam" ir vieną ir kitą. Be to vyras kol aš darbe tvarko kitus reikalus: pvz. kokius dokumentus reik pavežiot, kažką iš kažkur parvežt ir t.t. Arba kai mano automobilis sugenda tai veža jį taisyt, o aš su juo auto važinėju.

Kaip jums baigės, surado vyras po metų darbą? Mane jau panika apėmė ir noras skirtis smile.gif
Atsakyti
pilnai Jūsų paniką suprantu, man jau irgi buvo pradėjęs stogas važiuot, ir ne tiek nuo finansinių problemų, kiek nuo pastovaus sėdėjimo namie, beatsirandančio irzlumo ir tt. tik tiek, kad jis tikrai sažiningai to darbo ieškojosi, tiesa gal šiek tiek ne tokio kurį galėtų gaut. kai nusileido ant žemės susirado po metų darbą, kur alga deja dvigubai mažesnė negu jis manės esąs vertas iš pradžių, na bet geriau toks darbas negu nieko.

man tai normalios šeimos pajamos tada, kai galima leist sau atostogas normalias, pasidaryt bent jau kosmetinį remontą, turėt galimybę bent kartą per du mėnesius nueiti į spektaklį ar koncertą. ko gero 2 žmonėm vis dėlto 3000 reikėtų, tuo labiau kad 1000 "suvalgys" butas ir mokečiai. o kai nueini į maximą tai išvis baisu pasidaro sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Retisa @ 2013 04 26, 13:17)
pilnai Jūsų paniką suprantu, man jau irgi buvo pradėjęs stogas važiuot, ir ne tiek nuo finansinių problemų, kiek nuo pastovaus sėdėjimo namie, beatsirandančio irzlumo ir tt. tik tiek, kad jis tikrai sažiningai to darbo ieškojosi, tiesa gal šiek tiek ne tokio kurį galėtų gaut. kai nusileido ant žemės susirado po metų darbą, kur alga deja dvigubai mažesnė negu jis manės esąs vertas iš pradžių, na bet geriau toks darbas negu nieko.

man tai normalios šeimos pajamos tada, kai galima leist sau atostogas normalias, pasidaryt bent jau kosmetinį remontą, turėt galimybę bent kartą per du mėnesius nueiti į spektaklį ar koncertą. ko gero 2 žmonėm vis dėlto 3000 reikėtų, tuo labiau kad 1000 "suvalgys" butas ir mokečiai. o kai nueini į maximą tai išvis baisu pasidaro sad.gif

man važiuoja stogas nuo to kad nesąžingai ieškosi smile.gif neskuba ieškotis, gali leist sau į darbdavio cv reaguoti ir po kelių dienų. Pilnai jums pritariu dėl 3000, bet skaitau kad Lietuvoj 2 asmenų šeimos gyvenimą galima geru pavadinti kai šeimos pajamos apie 10 000Lt. Tada ne viską gali sau leist, pataupyt manau irgi reikia, pvz. būstui, nesitaškysi pinigais kai tokios pajamos, bet ir nemąstysi kiekvieną kartą nuėjus į maximą ar pirkt makaronus už 0,89Lt ar už 1,5Lt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 26 balandžio 2013 - 12:54
QUOTE(JayJay @ 2013 04 26, 10:53)
Kaime arba mažam miestelyje - gal ir daugmaž normalu.

Kategoriškai nesutinku ax.gif Jei gyveni bute, mokesčiai suėda dar daugiau, nes kaip žinia miesteliuose šildymo kainos neproporcingai aukštos dėl mažo mokių gyventojų skaičiaus. Gyvenant name kiti niuansai, užmuškit mane, bet nu nesuvokiu, kaip pvz galima gaunant 2-3 tūkst. pajamų šeimai pasirūpinti ne tik būtiniausiais dalykai bet ir šildymu ir remontu ir aplinka g.gif Mieste aišku savi niuansai, bet dažnai gyvenimas kaimo tipo vietovėse išaugina išlaidas kurui, kadangi į darbą dažnai tenka tolokai važiuoti. Apie pramogas kažkur toliau nė nekalbu..
Atsakyti