Esame jauna seima, vaiku neturime, isipareigojimu bankams tai pat neturime. Pajamos per abu buvo apie 5000, automobiliai abieju imoniu, telefonai tai pat.
Apie 1500 isleidziame mokeciams ziemos metu. Visa kita pakankamai greit issileidziam pramogoms, rubams ir kelionems, teatrams, koncertams.
Dabar pajamos palkilo iki 8000-9000 labai noretusi pradeti taupyti ir per menesi issiversti su minimumu, kad galetume atsideti kuo didesne pinigu dali.
Manau, susimokejus mokescius galima isgyventi ir su 1000 lt abiem, kuomet automobiliai ir kuras imones. O norint normaliai ir gerai gyventi kartais gali neuztekti ir 10k, cia nuo poreikiu ir aplinkybiu.
Zinokit, Kaune net su paskola is 3000 Lt 4 asmenu seima (jei nerukyt ir negert) galima laaaabai gerai gyventi. Ir puikiu turiningu pramogu pramogu galima susiorganizuoti. Galeciau apie tai pilna lapa prirasyt, jei kam idomu
Bet man idomu - ka reikia dirbti kad tuos 3000Lt "pasiimt"?
QUOTE(Laabeille @ 2013 03 23, 12:14)
Ir puikiu turiningu pramogu pramogu galima susiorganizuoti. Galeciau apie tai pilna lapa prirasyt, jei kam idomu
Man įdomu apie pramogas, rašykit
QUOTE(Laabeille @ 2013 03 23, 12:14)
Zinokit, Kaune net su paskola is 3000 Lt 4 asmenu seima (jei nerukyt ir negert) galima laaaabai gerai gyventi. Ir puikiu turiningu pramogu pramogu galima susiorganizuoti. Galeciau apie tai pilna lapa prirasyt, jei kam idomu
Skurdo rizikos riba pernai buvo 691 litas per mėnesį vienam gyvenančiam asmeniui ir 1452 litai šeimai, kurioje yra du suaugę asmenys bei du vaikai iki 14 metų amžiaus, tai kaip ten galima iš 3000 dar su paskola 4 asmenims gerai pragyvent
Beveik už kiekvieną aukštos kvalifikacijos darbą tiek moka ir tie pinigai ne pasiimami, o uždirbami
QUOTE(dontstop @ 2013 03 23, 19:06)
Man įdomu apie pramogas, rašykit
O kokiam amziui reikia - lauke ar viduj, nemokamu ar su minimaliom sanaudom? Na, bent su mano mazem kol kas labai ivairiu veiklu susigalvojam, kad net truksta laiko visas idejas igyvendint
Jei nemokamai - maintinti gulbes, laidyti aitvarus (galima paciai pasidaryti), visi kiti lauko zaidimai. Jei vaikas didesnis, galima uz 7Lt (ryte darbo dienom) Akropolyje ciuozinet, yra abonementai. Senjorams darbo rytais nemokamai. Seneliai gali su anukais nueit. Sekmadieniai nemokamos rankdarbiu ir pan pamokeles tam paciam Akropoly. Zoologijos muziejus vaikams (nepamenu iki keliu tiklsiai, bet gal iki 7m) nemokamai. Bureliai pigus ant Parodos kalno (mes lankom 2k per savaite uz 18Lt/men - juk pigu, ane, Yamaha tuo tarpu 1k i savaite ir 70Lt/men).
Dar galima uzsiimti namie - mokymasis eilerasciu, dainu, pasidaryti sava "teatra", vaidinti, kurti dialogus. Labai daug rankdarbiu ideju yra internete. Galima su vaiku rasyti laiskus seneliams, draugams, giminems uzsienyje. Galima, turint politini zemelapi, mokytis kur yra kokia valstybe, kokia jos veliava, sostine, kiti miestai. Kur yra kokia jura.
Galima zaisti "laboratorija" - prisirinkti visokiu niekaliuku lauke ar namie (smulkiu nebereikalingu zaisliuku, kankoreziu, kastonu ir t.t. ir t.t.) - sumesti i stiklainius, iberti dazu). Galima auginti drusku kristala, pamenate kaip mokykloje tokius melynus auginom ?
Galima "kurti" savo svajoniu namus - piesti, braizyti planus. Galima ant pipierinio plano deliot "baldukus". Galima statyti namie palapines, namukus is paklodziu, kedziu ir pan.
Pavasari-vasara galima rinkti ir dziovinti augalus (kabinti, deti i knygas), daryti kompozicijas. Galima darytis piknikus.
Ziema gi dar teatrai yra, vasari i leliu teatra bilietai tik 8Lt kainavo, viena vaika galima ant keliu laikyt ir uz ji nemoket.
Dargi galima jau dabar Kaune nemokamai sportuot - treniruoliu visokiausiu visur pilna.
Na, bent mazdaug tiek
Jei reikia nekainuojanciu pramogu suaugusiems, tai jau maziau ka patarsiu .... nes reikia tam tinkamo poziurio, kad galetu tokiomis pramogomis megautis.
Pvz. labai grazu buvo praeita vasara kai keletas jaunu zmoniu Laisves al. atsinese magnetofona ir soko twista ir pan. retro sokius. Ir rubai tokie vintaziniai, vaikinai su skrybelem. Na, bet gi ne kiekvienam tai butu smagu
QUOTE(Jukunda @ 2013 03 23, 19:49)
Skurdo rizikos riba pernai buvo 691 litas per mėnesį vienam gyvenančiam asmeniui ir 1452 litai šeimai, kurioje yra du suaugę asmenys bei du vaikai iki 14 metų amžiaus, tai kaip ten galima iš 3000 dar su paskola 4 asmenims gerai pragyvent
Beveik už kiekvieną aukštos kvalifikacijos darbą tiek moka ir tie pinigai ne pasiimami, o uždirbami
1425 ir 3000 skiriasi daugiau nei 2 kart
Ir ner ka lygint Kauno su Vilniumi
Beje, kas ta auksta kvalifikacija? Juk nei mokytojos, nei seseles, nei .... dar dauguma valstybiniame sektoriuje tiek neuzdirba. Ar jos dirba neaukstos kvalifikacijos darbus? Nezinau, bet man regis, kad ju darbas - vienas atsakingiausiu ir reikalaujanciu ypatingu savybiu, ziniu bei igudziu. (as nedirbu nei ten, nei ten, esu saliska)
Laabeille, tiek prirašėt, ačiū Aš būsiu ne taip supratus. Galvojau, kad apie pramogas suaugusiems kalba
Ir šiaip toks pastebėjimas, visos tos nuolaidos, nu kad ir Akropolio ledui, pigesni kino bilietai ir pan, neaktualu standartiniu grafiku dirbančioms šeimoms
Ir šiaip toks pastebėjimas, visos tos nuolaidos, nu kad ir Akropolio ledui, pigesni kino bilietai ir pan, neaktualu standartiniu grafiku dirbančioms šeimoms
QUOTE(dontstop @ 2013 03 23, 21:11)
Laabeille, tiek prirašėt, ačiū Aš būsiu ne taip supratus. Galvojau, kad apie pramogas suaugusiems kalba
zinok, ir suauge gali daug ko prisigalvot - svarbu kompanija, entuziazmas... matai, as tai dabar maziu gyvenima gyvenu, niekur Kaune nepalieku, tai taip ir mastau - kad joms butu veiklos
o vat suaugusius tai reik pazinot ... ka gali pasiulyt vieniems, tas netiks kitiems... bet vat piknikus tai turbut visiems galima pasiulyt arba jei kas turi nuosava nama - daryti talka kieme, o po to kuo nors ipatingesniu pasilepint dargi galima keliaut - labai geras taupus variantas turint 7-viete (WVSharan, Ford Galaxy ar pan) keliaut 3 poroms - kuro susinaudos kaip vienai O kai visi kartu vienoje auto - tai labai smagu, visokios veiklos galima prisigalvot
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2013 03 23, 21:11)
ai , del kino, tai irgi prisiminiau - galima padaryti "kino teatra" namie - parsisiust filma, issiust kvietimus draugams, galima uzsiprasyt ir koki rekvizinta i kino tema atsinest, parupint maistelio kazkokio, sustayt kedes, prigesint sviesa ir t.t.
Pernai Eurovizijos finalo ziurejima brolis ohoho koki padare savo gazare - 30 zmoniu prinese kedziu, ispuose baltais dangalais, o jau kiek visko prikepe, prigamino (net parseli ant lauzo kepe) Vaikams paruose kieme atskira staliuka su daug zaislu aplink ... iki siol visi atsimena kaip buvo smagu Kaip kulturinis-socialinis centras ten tas mano brolis
QUOTE(Laabeille @ 2013 03 23, 20:38)
1425 ir 3000 skiriasi daugiau nei 2 kart
Beje, kas ta auksta kvalifikacija? Juk nei mokytojos, nei seseles, nei .... dar dauguma valstybiniame sektoriuje tiek neuzdirba. Ar jos dirba neaukstos kvalifikacijos darbus? Nezinau, bet man regis, kad ju darbas - vienas atsakingiausiu ir reikalaujanciu ypatingu savybiu, ziniu bei igudziu. (as nedirbu nei ten, nei ten, esu saliska)
Iš tiesų, tai aš net nežinau kaip už 1425 4 asmenims pragyvent Nebent turint natūrinį ūkį ir gyvenant kaimo troboj... nes vien už buto patarnavimus kiek reikia mokėt, jau nekalbu apie pilnavertę mitybą... Bet tema ne apie tai kaip išgyvent, o apie normalias šeimos pajamas
Jei apie specialybes, tai aš baigiau pedagoginiam bakalaurą ir magistrą, dirbau tą darbą, bet mačiau, kad algos man mažai, o lieka laisvas pusdienis. Tada baigiau bakalaurą ir magistrą kitoje srityje ir sėkmingai darbuojuosi gaudama algos ženkliai daugiau negu mokykloje.
Mokytojas su darbo stažu ir aukšta kvalifikacija (pvz. metodininkas) uždirba apie 2500 . Tai nemanau, kad mažai, turint omenyje ir tai, kad darbo jo valandos yra trumpesnės. Apie seseles negaliu pasakyti, nes jų algų nežinau. Bet jų darbui nėra reikalingas aukštasis išsilavinimas, todėl nėra itin aukšta kvalifikacija. Nors nesiginčysiu, kad darbas nelengvas ir reikalaujantis didelės atsakomybės. Deja, bet už daugelį darbų pas mus nėra tinkamai atlyginama.
Tikrai nemanau, kad seselems maziau/lengviau studijuot, nei kad pvz. teisininkams. O atsakomybe tai nesulyginsi....
Galiausiai teisininku klaidos lengvai pataisomos, yra apeliacijos bei sekretores, kurie apsaugo, pataiso..... O jau seseles klaidos gali but nebepataisomos .
Tiesiog... yra specialybiu, kurios pervertinamos, yra kurios nepakankamai vertinamos.
Galiausiai teisininku klaidos lengvai pataisomos, yra apeliacijos bei sekretores, kurie apsaugo, pataiso..... O jau seseles klaidos gali but nebepataisomos .
Tiesiog... yra specialybiu, kurios pervertinamos, yra kurios nepakankamai vertinamos.
Iš esmės manau, kad dviems žmonėms 2000-3000 Lt pragyvenimui užtenka, kokybiškam gyvenimui reikėtų 5000. Kai pajamos auga, jų panaudojimas prastėja, daug pinigų išeina šen ir ten, todėl reikia planavimo
QUOTE(Laabeille @ 2013 03 23, 21:30)
Tikrai nemanau, kad seselems maziau/lengviau studijuot, nei kad pvz. teisininkams. O atsakomybe tai nesulyginsi....
Seselės studijos kiek metų trunka - 3? Kvalifikuoto teisininko minimum 5, o dažniausiai ir 10 Jei manote, kad sekretorės gali pataisyti teisiniko darbo klaidas, tai labai klystate
Dėl nepakankamo vertinimo, tai pilnai pritariu
QUOTE(Jukunda @ 2013 03 23, 23:47)
Seselės studijos kiek metų trunka - 3?
Sesėlės studijos trunka 4 metai, o paskui kvalifikacijos kėlimas, kad išsaugoti licenziją. Vadinasi mokiniesi ir mokiniesi.