Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 08, 16:55)
tai logiką įjunk - savaime aišku, kad seno automobilio neapsimoka drausti kasko. Kam dar papildomai apie tai rašyti? Ar jau perimam amierikietiškų mieliažmogių mąstymo manierą, kuriems reikia rašyti, kad šviežiai plikyta kava yra karšta?

As su tamsta karviu neganiau smile.gif

kalba buvo apie tai, kad nebutinai turi buti islaidos dideles automobiliui,kad ir senam. (jei ne kasko tai remontams)
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 07, 21:08)
800 Lt dviems automobiliams ir būtent, kad ne laužams smile.gif draudimas vienam metams iki 1000 Lt

Įrodymas, kaad kalbėjau apie kasko draudimą ne seniems automobiliams.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 08, 16:55)

Ir tavo manymu, važinėti 16 metų senumo automobiliu yra "vidutiniška"? Carpe gerai pastebėjo - toks automobilis atneša daugiau išlaidų nei naudos. Vidutiniška pirkti 5 metų automobilį ir važinėti iki jam sueis 10.

ne vidutiiska, o "normalu" buvo vartojama. Automobilis naudos is viso "nenesa", jis yra susisiekimo priemone. O mano "kledaras" i menesi atiseidavo 228 litus (su visomis, kokios tik gali buti auto islaidos.) Tai paskaiciukim, kas daugiau "naudos nesa" - kledaras, ar 5 senumo su kasko. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 17:00)
Įrodymas, kaad kalbėjau apie kasko draudimą ne seniems automobiliams.

irodymas, kad nekalbejote apie automobilio metus. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2014 12 08, 18:58)
As su tamsta karviu neganiau smile.gif 

Aimeja su manim irgi karvių neganė, ale kažkodėl galvoja, kad ganė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 16:54)
Ten turguj kainos vos ne dvigubai pigesnės nei turguj Vilniuje.

komunaliniai mokesciai daznai net didesni nei didmestyje. maisto turguje kainos tikrai ne mazesnes, o juolab ne dvigubai. keleta kartu per metus tenka lankytis viename provincijos mieste.

Ten esminis islaidu skirtumas - pramogos, laisvalaikis, privatus bureliai, sporto klubai (tiksliau ju nebuvimas arba ribotas buvimas). Na, kirpyklu paslaugos pigesnes dar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realesne: 08 gruodžio 2014 - 19:09
QUOTE(Realesne @ 2014 12 08, 19:03)
irodymas, kad nekalbejote apie automobilio metus.  bigsmile.gif

Pričiupot bigsmile.gif pagalvojau, bet neparašiau apie metus smile.gif juk esmė nuo to nesikeičia.
Papildyta:
QUOTE(Realesne @ 2014 12 08, 19:08)
komunaliniai mokesciai daznai net didesni nei didmestyje. maisto turguje kainos tikrai ne mazesnes, o juolab ne dvigubai. keleta kartu per metus tenka lankytis viename provincijos mieste.

Tai kad provincijoj dauguma nuosavuose namuose gyvena, tai kaip gali komunalinės būti didesnės.
Maisto kainos mažesnės tikrai, ne vienam miestelyje vyras pabūna, nes darbo reikalais daug važinėja po Lietuvą ir mėgsta vis į kokį turgų užsukt, tai parveža pigesnės mėsytės, daržovių iš ūkininkų ir pan. Tikrai pigiau, o va su mama šiandien kalbėjau, ji mažesniam mieste gyvena, gyrėsi, kad perka pieną po 1,5 Lt už litrą iš kažkokio ūkininko, kur man tą ūkininką su tokiom kainom Vilniuj rast, kad vos ne iki durų už tokią kainą atvežtų pieno?
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 08, 18:39)
Susirinko plekšnių pulkas ir ėmė kapoti Carpe smile.gif

lotuliukas.gif bent jūs mane suprantat, reiškia nenukalbu dar tiek, kad niekas nesuprastų ;D bet va, jūs gi po kavines vaikštot, prabangų gyvenimą gyvenat, tai jūs ne lygis, tokia tokią sutiko, todėl ir supranta doh.gif
Atsakyti
Bet tai tikrai žiauri situacija LT, ypač mūsų valdžiukei patogu "laikyt" vergo mentalitetą turinčią tautą. Normalios šeimos pajamos su dviem vaikais ir paskoliniu būstu tikrai yra 10.000 lt.
P.s mūsų šeimos pajamos tiek nesiekia, todėl kiekvieną mėnesį tenka drebėti, kad neduok die dantys pradės skaudėti, mašina suges ir tt ir panašiai, o pinigų taupymas vyksta kažkieno sąskaita. Jei taupysi šeimos kelionei, vadinasi atsideda naujesnio auto pirkimas, jei pradedi vaikščioti tvarkytis dantis, vadinasi atsideda kelionės, ar santaupos vaikų mokslams. Asmeniškai man jau baigia nusibosti tas taupymas kieno nors sąskaita, todėl drąsiai teigiu, kad 10.000 yra NORMALIOS šeimos pajamos.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 17:38)
lotuliukas.gif Pažinotumėt mane asmeniškai, kardinaliai nuomonę pakeistumėt  doh.gif aš realistė, ir esu nusiteikusi prieš masinį vartojimą, mane kiti žmonės dėl to net per dantį traukia, kad prikeliu senus daiktus naujam gyvenimui, kad neperku naujovių, kurios palengvintų buitį ir t.t. Neįžeidinėkit biggrin.gif iš kelių sakinių nuomonę visiškia klaidingą susidarėt.

Turėjau omeny ne konkrečiai šmutkių pirkimą, bet ir paslaugas, suvokiamą gyvenimo lygio kokybę kaip normalią.

QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 19:52)
Dėl kasko - juk rašiau, kad jeigu automobilis iki 7-8 metų senumo  doh.gif aišku, kad seno kledaro kasko drausti nereikia, bet kaip kažkuri čia parašė, kad nereikia seno laužo laikyti, nes jo išlaikymas brangus, dažnai taisyti reikia, tai kaip tada suprast - senas blogai, nors kasko nekainuoja, naujas irgi blogai, nes kasko mokėti reikia, bet taisyti rečiau prireiks, ale naujam padangos dažnai brangesnės nei senam  doh.gif tiesa, juk dėvėtas padangas galim susimontuoti ir vaikus po to vežioti ir čia normalu, normalias pajamas gaunanti šeima taip elgiasi ir nieko, norma doh.gif

Kažkaip peršasi išvada, kad reikia to Kasko jums, kaip ir naujų padangų. Na man gal irgi reikėtų, nes nekokia iš manęs vairuotoja.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 17:46)
Pričiupot  bigsmile.gif pagalvojau, bet neparašiau apie metus smile.gif juk esmė nuo to nesikeičia.
Papildyta:

Tai kad provincijoj dauguma nuosavuose namuose gyvena, tai kaip gali komunalinės būti didesnės.
Maisto kainos mažesnės tikrai, ne vienam miestelyje vyras pabūna, nes darbo reikalais daug važinėja po Lietuvą ir mėgsta vis į kokį turgų užsukt, tai parveža pigesnės mėsytės, daržovių iš ūkininkų ir pan. Tikrai pigiau, o va su mama šiandien kalbėjau, ji mažesniam mieste gyvena, gyrėsi, kad perka pieną po 1,5 Lt už litrą iš kažkokio ūkininko, kur man tą ūkininką su tokiom kainom Vilniuj rast, kad vos ne iki durų už tokią kainą atvežtų pieno?
Papildyta:

lotuliukas.gif bent jūs mane suprantat, reiškia nenukalbu dar tiek, kad niekas nesuprastų ;D bet va, jūs gi po kavines vaikštot, prabangų gyvenimą gyvenat, tai jūs ne lygis, tokia tokią sutiko, todėl ir supranta  doh.gif

provincija - ne tik kaimai. Taip pat yra mazesni miestai, ne didmiesciai. Juose yra nemazai daugiabuciu. Kainos (sildymo, vandens) daznai didesnes nei kaune. Nuosavuose namuose sildymas sakot nekainuoja? g.gif Man nepasitaike tokiu zmoniu sutikti, ar dujomis, ar kietu kuru sildosi, ne maziau nei as didmiesty daugiabutyje moka.

paprastas pavyzdukas karsto vandens kainu -

http://www.kaunoener...93/Default.aspx

didmiesty kaina maziausia, o provincijoje didesne.

Net ir jusu pavyzdys - pienas uz 1,5 lito uz litra nera vos ne dvigubai pigiau, nei mieste. mirksiukas.gif . Pigesnes, is ukininku, pieno, mesytes ar darzoviu galima rasti ir didmiestyje. Bet nedvigubai.. Man parveza skaniausiu kaimisku lasiniu su kumpiu po 20 lt., didmiestyje butu po 25-30 lt.

Papildyta:
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 16:54)
Ten turguj kainos vos ne dvigubai pigesnės nei turguj Vilniuje.

ir dar i tema. Jei del didmiescio, as sutikciau, kad 5 000 + laikyti normaliomis seimos pajamomis.

Dazna dvieju vidutionioku dirbanciu asmenu manau tiek sukrapsto. bet va provincijoje dar blogesne padetis, nors ir kainos nemazesnes. Ten dar mazesni atlyginimai ir didesne dalis zmoniu gauna ivarios formos valstybes parama.

Be abejo, lygintis su kitomis salimis nera ko atlyginimo klausimu. bet niekas neateis ir "neduos" tokiu pajamu, kokiu mes susigalvojame kad reikia. Daug kas priklauso nuo valstybes ekonomines padeties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realesne: 08 gruodžio 2014 - 21:09
QUOTE(Realesne @ 2014 12 08, 21:55)

Dazna dvieju vidutionioku dirbanciu asmenu manau tiek sukrapsto. bet va provincijoje dar blogesne padetis, nors ir kainos nemazesnes. Ten dar mazesni atlyginimai ir didesne dalis zmoniu gauna ivarios formos valstybes parama.

Be abejo, lygintis su kitomis salimis nera ko atlyginimo klausimu. bet niekas neateis ir "neduos" tokiu pajamu, kokiu mes susigalvojame kad reikia. Daug kas  priklauso nuo valstybes ekonomines padeties.

gyvenantys mažuose miesteliuose dar ir neretai važinėja dirbti į didesnius miestus, prisideda kuro išlaidos unsure.gif Nes kiek gi tų darbų provincijose..
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 08, 17:15)
Bet mes juk aptariam normalius poreikius, o ne minimalius.
Išvažiuoti kartą per metus paatostogauti su visa šeima kažkas laiko prabanga?

Tai kurioje vietoje tas 'normalumas'? Dvi savaitės dzūkijoje prie ežero ar mėnesio kelionė pavyzdžiui į Australiją?

QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 17:38)
Mes dviese dabar gyvenam tam intervale be vaikų ir tik tik, galiu pasakyti, užtenka visiems poreikiams.
...
Jei atsirastų du vaikai, save reiktų riboti, todėl ir sakau, kad 10 000 Lt sunkiai užtektų, reiktų didesnės sumos arba atsisakyti pvz. kelionių, sporto ir pan. Aišku, kažkas natūraliai atkristų, nes nebebūtų laiko. Ir atmetus keliones ar labai jau prabangus čia gyvenimas, man atrodo, kad normalus, o jam tokiam ir reikia tikrai virš 5000 Lt pajamų, nes dar ir susitaupyti reikia ateičiai bent po 500 Lt/mėn.

Tai, ką surašėte, aš asmeniškai nelaikau poreikiais. Bet ir prabanga nelaikau. Tai yra normalūs asmeniniai pasirinkimai kuriems iš norų skirti savo uždirbtas lėšas. Yra pinigų - eini į sporto klubą. Nėra - mankštiniesi namie ant kilimėlio. Tas pats ir su kelionėmis - maršrutų įvairovė, keliavimo būdai ir atitinkamai kainos tikrai leidžia realizuoti šį pomėgį ir su mažesnėm pajamom.
Atsakyti
QUOTE(INGirJANG @ 2014 12 08, 20:36)
Bet tai tikrai žiauri situacija LT, ypač mūsų valdžiukei patogu "laikyt"  vergo mentalitetą turinčią tautą.

Viskas šiuo sakiniu ir pasakyta, ačiū už taiklų įvardijimą.
Papildyta:
QUOTE(Digse @ 2014 12 08, 20:51)
Turėjau omeny ne konkrečiai šmutkių pirkimą, bet ir paslaugas, suvokiamą gyvenimo lygio kokybę kaip normalią.
Kažkaip peršasi išvada, kad reikia to Kasko jums, kaip ir naujų padangų. Na man gal irgi reikėtų, nes nekokia iš manęs vairuotoja.

Turint du vaikus aš ko gero kaip normą suvokčiau ir namų tvarkytoją ir priskirčiau ne prie prabangos, o prie būtinybės ir pradės dabar visos čia rėkti, kad tik turčių išmislas tai yra doh.gif
Normaliam gyvenimui žmogui ir erdvės reikia, ir kiemo, ir normalių atostogų, ir galimybės sveikata rūpintis nesukant galvos, nuo kur nuimti, kad dantis pasitaisyti.
Beveik visos čia vardinat, kad už 5000 Lt su dviem vaikais šeima oho kaip gyventi gali, tai kad panašu, kad tik egzistuoti be jokių aukštenių poreikių kaip maistas ir stogas virš galvos ir tegali doh.gif Kokios naivios, kad to nesuprantat ir nei viena nepateikė išlaidų sąrašo, kad su dviem vaikais galima susidėlioti kad ir 5000 Lt pajamas taip, kad liktų ir taupymui, ir atostogoms, ir vaikams dviračiams, kompiuteriams, švietimui visapusiškam ir t.t. Nes tai tiesiog neįmanoma.

Dėl kasko ir padangų nenoriu leistis iki tokio lygio, kad aiškinti, kodėl dėvėtos padangos nėra saugu ir pirkdami tokias statot visą savo šeimą į gyvybei pavojingą situaciją doh.gif
Kasko ko gero tikrai geriau nesidrausti ir kam nors pavogus automobilį tiesiog iš tų 5000 Lt pajamų imti ir nusipirkti kitą, 6 metų senumo, pakankamai didelį, kad tilptų visą šeima su 2 vaikais, būtų ekonomiškas ir saugus doh.gif
Atsakyti