QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 17:46)
Pričiupot
pagalvojau, bet neparašiau apie metus
juk esmė nuo to nesikeičia.
Papildyta:
Tai kad provincijoj dauguma nuosavuose namuose gyvena, tai kaip gali komunalinės būti didesnės.
Maisto kainos mažesnės tikrai, ne vienam miestelyje vyras pabūna, nes darbo reikalais daug važinėja po Lietuvą ir mėgsta vis į kokį turgų užsukt, tai parveža pigesnės mėsytės, daržovių iš ūkininkų ir pan. Tikrai pigiau, o va su mama šiandien kalbėjau, ji mažesniam mieste gyvena, gyrėsi, kad perka pieną po 1,5 Lt už litrą iš kažkokio ūkininko, kur man tą ūkininką su tokiom kainom Vilniuj rast, kad vos ne iki durų už tokią kainą atvežtų pieno?
Papildyta:
bent jūs mane suprantat, reiškia nenukalbu dar tiek, kad niekas nesuprastų ;D bet va, jūs gi po kavines vaikštot, prabangų gyvenimą gyvenat, tai jūs ne lygis, tokia tokią sutiko, todėl ir supranta
provincija - ne tik kaimai. Taip pat yra mazesni miestai, ne didmiesciai. Juose yra nemazai daugiabuciu. Kainos (sildymo, vandens) daznai didesnes nei kaune. Nuosavuose namuose sildymas sakot nekainuoja?
Man nepasitaike tokiu zmoniu sutikti, ar dujomis, ar kietu kuru sildosi, ne maziau nei as didmiesty daugiabutyje moka.
paprastas pavyzdukas karsto vandens kainu -
http://www.kaunoener...93/Default.aspx
didmiesty kaina maziausia, o provincijoje didesne.
Net ir jusu pavyzdys - pienas uz 1,5 lito uz litra nera
vos ne dvigubai pigiau, nei mieste.
. Pigesnes, is ukininku, pieno, mesytes ar darzoviu galima rasti ir didmiestyje. Bet
nedvigubai.. Man parveza skaniausiu kaimisku lasiniu su kumpiu po 20 lt., didmiestyje butu po 25-30 lt.
Papildyta:
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 16:54)
Ten turguj kainos vos ne dvigubai pigesnės nei turguj Vilniuje.
ir dar i tema. Jei del didmiescio, as sutikciau, kad 5 000 + laikyti normaliomis seimos pajamomis.
Dazna dvieju vidutionioku dirbanciu asmenu manau tiek sukrapsto. bet va provincijoje dar blogesne padetis, nors ir kainos nemazesnes. Ten dar mazesni atlyginimai ir didesne dalis zmoniu gauna ivarios formos valstybes parama.
Be abejo, lygintis su kitomis salimis nera ko atlyginimo klausimu. bet niekas neateis ir "neduos" tokiu pajamu, kokiu mes susigalvojame kad reikia. Daug kas priklauso nuo valstybes ekonomines padeties.