QUOTE(pagyvenus @ 2014 12 08, 16:00)
Tai pagal balsavimo rezultatus esi daugumoje - nuo 5000 Lt iki 10000Lt. :
Aš irgi šiai dienai šeimai du suaugę, du paaugliai balsuoju už būtent šį intervalą. Susidėlioję viską taip, kad telpame į penkis. Bet dešimt irgi netrukdytų
Mes dviese dabar gyvenam tam intervale be vaikų ir tik tik, galiu pasakyti, užtenka visiems poreikiams, nes vyras dantis tvarkosi su kabėm jau antri metai, abu sportuojam, jis dviejose vietose ir dar užsienio kalbą tobulina privačiai, aš mamai periodiškai padedu, neseniai kapitalinį remontą jai dariau, tai labai pasijautė, kad provincijoj pigiau, bent jau tiek, o šiaip kas mėnesį pervedinėju, nes iš pensijos niekaip
maistui be 1000 Lt niekaip neišsiverčiam + pietūs darbe, gerai, kad automobilis vienas darbinis
komunalinės nedidelės, nes vanduo iš gręžinio, autonominis šildymas ir pan. Į kavines kartais einam, bet išleidžiam nedaug, gal apie 150 Lt/mėn., man gal ir norisi dažniau, bet labai gaila pinigų
Šunį turim, jis kainuoja apie 100 Lt/mėn. Paskola 1500 Lt. Į naujus namus neseniai atsikraustėm, tai kokio staliuko reikia, tai komodėlės, lentynos, vėl papildomos išlaidos, kurių jau į įsirengimo išlaidas netraukiam, o priskiriam prie einamųjų. Sveikatai išleidžiam gal dar kokius 150 Lt/mėn., nes man kartais reikia linzių, nuolat geriam žuvų taukus, kartais gi ir susergam, per paskutinę ligą išleidau 150 Lt vaistams, laikas nuo laiko abiems akinius reikia pasikeisti, padalini tą sumą per kokius 3-4 metus ir matai, kad išlaidos yra, nors kiekvieną mėn. jų ir nepatiri. O dar drabužiai, kuras, dovanos, teatras, kinas, gimtadienių šventės ir t.t. Tiesa, galėtume gal ir daugiau sau leisti, bet atostogos mums šventas reikalas, per jas taupom, bet atsotogaujam visą mėnesį ir duodamės po pasaulį, tai net ir taupant kainuoja, bet čia investicija į save, dėl kelionių atsisakau prabangesnio automobilio, restoranų, firminių rūbų, prabangesnių baldų ir t.t. Jei atsirastų du vaikai, save reiktų riboti, todėl ir sakau, kad 10 000 Lt sunkiai užtektų, reiktų didesnės sumos arba atsisakyti pvz. kelionių, sporto ir pan. Aišku, kažkas natūraliai atkristų, nes nebebūtų laiko. Ir atmetus keliones ar labai jau prabangus čia gyvenimas, man atrodo, kad normalus, o jam tokiam ir reikia tikrai virš 5000 Lt pajamų, nes dar ir susitaupyti reikia ateičiai bent po 500 Lt/mėn.
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 08, 16:15)
Įdomiai kai kurios mąsto, kam eiti į kiną su vaikais, kam eiti į sporto klubą, kam eiti į baseiną...kas toliau? Kodėl reikia 8 porų batų (minimaliai bent po 2 poras kiekvienam metų sezonui), jei galima apsieiti su 3 poromis?
Kam kirptis kas porą mėnesių, jei galima kirptis vieną kartą per metus, kam pirkti naujus drabužius, kai galima pirkti padėvėtus, kam pirkti sūrį, jei galima pirkti sūrio produktą?
Bet mes juk aptariam normalius poreikius, o ne minimalius.
Išvažiuoti kartą per metus paatostogauti su visa šeima kažkas laiko prabanga?
Bent viena suprato esmę
Papildyta:
QUOTE(Digse @ 2014 12 08, 16:26)
Ne vien iš šios žinutės, bet ir iš kitų susidariau įspūdį, kad Carpe diem priklauso vartotojiškajai, smegenis gražių reklamų ir filmų prapūstai žmonių kategorijai, kuriai atrodo, kad visko reikia, kas yra rinkoje. Gal ir gerai, ant tokių žmonių laikosi ir kyla ekonomika, tas pats vartotojiškumas, bet džiaugiuosi skaitydama, kad visgi nemažai dar yra tokių, kurios gyvenimo kokybę įžvelgia ir "pigesniuose", paprastesniuose dalykuose.
Pažinotumėt mane asmeniškai, kardinaliai nuomonę pakeistumėt
aš realistė, ir esu nusiteikusi prieš masinį vartojimą, mane kiti žmonės dėl to net per dantį traukia, kad prikeliu senus daiktus naujam gyvenimui, kad neperku naujovių, kurios palengvintų buitį ir t.t. Neįžeidinėkit
iš kelių sakinių nuomonę visiškia klaidingą susidarėt.