Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Isyankar @ 2014 12 08, 15:21)
Tikrai galima pigiau apsikirpti ir nusidažyti sostinėje, nei už jūsų įvardintą sumą, nebent kalbate apie grožio saloną centre ax.gif 

Rimtai? O kaip su kokybe? Aš čia nesišaipau, neironizuoju. Nes aš buvau atradusi prie namų, kur mane apkirpo ir nudažė už 100 lt. Džiaugiausi pigiai prasisukus, tuo labiau, kad mano dažymas nėra ypatingas, viena spalva kiek paryškinu natūralų plaukų atspalvį ir tiek, o ir kirpimas paprastas. Bet džiaugiausi tik vieną dieną. Paskui plaukai "nekrito", spalva nusiplovė į neaiškią jau po kelių plovimų. Nu žodžiu, nesu aš išranki, bet buvau labai nusivykus ir po savaitės ar dviejų jau vėl norėjau į kirpyklą (nors po kirpimo ir da-ymo įprastoj vietoj, galiu laisvai tris ir daugiau mėnesių neit). Gal man tiesiog nepasisekė, nežinau, bet daugiau nerizikuoju ir geriau sumoku daugiau, bet bent jau galvos dėl to neskauda g.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 15:09)

Diskutuojam apie padorų pragyvenimą, o ne prabangų, o padoriam gyvenimui sporto klubas/baseinas/šokių būrelis ar pan. juk tikrai nėra kažkas tokio, o sakyčiau būtinybė suaugusiam žmogui būti sveikam, o kainuoja grubiai 100-200 Lt/mėn. vienam suaugusiam (čia ne prabangiausiam klube, prabangiausiasm mėnuo kainuoja 500 Lt), susidaro 400 Lt/mėn. Ir čia prabanga, tik turtuoliams skirta? Juk čia būtinasis žmogaus poreikis, aišku, neturi pinigų, gali psortuoti namie, bėgioti ir t.t., bet ar normalu, kad mūsų šlayje vidutinį atlyginimą gaunanti šeima sproto klubo sau leisti negali? O kur dar kokie mokslai, kalbų tobulinimas ar pan., taip išeina, kad jei jau yra vaikų, tai suaugusiamžmogui nieko neberiekia, o jei reikia,tai jau per didelė užgaida, skirta tik turtuoliams, kai ji kainuoja 100 Lt/mėn? doh.gif Tai čia normalu taip gyventi, kad turi iki tiek skaičiuoti?
Va ką noriu pasakyti, kad atsimerkit, nes užsidaryti su vaikais ir nieko nenorėti iš tikrųjų tik dėl to, kad negalim sau to leisti, ir yra vargšiškumas, ir yra valstybės netobula sistema, kai dirbantis išsilavinęsmogus turi skaičiuoti, ar jis gali į sporto klubą už 100 Lt nueiti.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Taip, taip, sporto klubas, baseinas ir šokių būrelis privalomas visoms šeimoms, kitaip, baisu. biggrin.gif
Gerai, kaip pav. normaliu laiku dirbančiam žmogui, auginančiam 2 vaikus, spėti į tą sporto klubą, darbas baigiasi 16 arba 17 val. , pav. vaiką reikia pasiimti ši darželio, kitas koks mokyklinuka snamuose laukia, arba pasiimti iš kokio būrelio, padaryti dar vakarienę, vistiek pakalbėti, su vaikais, šeima pabūti, aš asmeniškai neturėčiau laiko. Man daug fainiau pasivaikščioti su vaiku, negu būti sporto klube. Taip, kad įeinu į tų žmonių kategoriją, kad ne negali sau leisti, o nenori eiti.

Tavo ,,būtiniausi poreikiai'' man primena vienos forumo dalyvės maždaug tokį išsireiškimą nu kaip sutaupyti , nes jai nepavyksta, nes va vos keli gabaliukai lašišos kainavo 30 litų, tai kaip sutaupyt verysad.gif . lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 12 08, 14:30)
Rimtai? O kaip su kokybe? Aš čia nesišaipau, neironizuoju. Nes aš buvau atradusi prie namų, kur mane apkirpo ir nudažė už 100 lt. Džiaugiausi pigiai prasisukus, tuo labiau, kad mano dažymas nėra ypatingas, viena spalva kiek paryškinu natūralų plaukų atspalvį ir tiek, o ir kirpimas paprastas. Bet džiaugiausi tik vieną dieną. Paskui plaukai "nekrito", spalva nusiplovė į neaiškią jau po kelių plovimų. Nu žodžiu, nesu aš išranki, bet buvau labai nusivykus ir po savaitės ar dviejų jau vėl norėjau į kirpyklą (nors po kirpimo ir da-ymo įprastoj vietoj, galiu laisvai tris ir daugiau mėnesių neit). Gal man tiesiog nepasisekė, nežinau, bet daugiau nerizikuoju ir geriau sumoku daugiau, bet bent jau galvos dėl to neskauda g.gif

Aš kokybe nesiskundžiau, nors aišku kalbėti galiu tik už save. Plaukų dažai ne patys prabangiausi būdavo, bet nei man plaukai nukrito, nei spalva greitai išblukdavo. Išsilaikydavo gerą mėnesį, o kirpdavau be jokių iškarpymų, paprastai lygiai pačius galus, bet niekuomet nesiskundžiau ir kažko mandriau neieškodavau, nes nemanau, kad koks stilistas būtų kokį tai stebuklą padaręs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 12 08, 14:31)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Taip, taip, sporto klubas, baseinas ir šokių būrelis privalomas visoms šeimoms, kitaip, baisu.  biggrin.gif

Aš taip nesakiau, kad baisu, bet tenkinant normalius žmogaus poreikius, atsiranda tokios išlaidos. Juk galima su vyru keistis, kuris vaikus paima, vakarienę padaro ir pan. Gerai,gali būti ne sportas, o kiti dalykai - pvz. mokslas, kalbos mokinimasis, joga, dailės būrelis biggrin.gif Negi visas gyvenimas vaikais pasibaigia?
O apie kulturai išlaidas tai iš viso net nekalbėjom, į kiną, teatrą, operą, baletą neinat, vaikų nevedat, nekainuoja?
Papildyta:
QUOTE(Isyankar @ 2014 12 08, 14:35)
Aš kokybe nesiskundžiau, nors aišku kalbėti galiu tik už save. Plaukų dažai ne patys prabangiausi būdavo, bet nei man plaukai nukrito, nei spalva greitai išblukdavo. Išsilaikydavo gerą mėnesį, o kirpdavau be jokių iškarpymų, paprastai lygiai pačius galus, bet niekuomet nesiskundžiau ir kažko mandriau neieškodavau, nes nemanau, kad koks stilistas būtų kokį tai stebuklą padaręs smile.gif

Yra da rtoks dalykas, kaip savo sveikatos saugojimas, ekologija ir t.t., patikėkit, tam tikri plaukų dažai kainuoja atitinkamai, kosmetika irgi, o iš prekybcentrio jau geriau visai ant savęs netepti, nes bus tik žala, o ne nauda. Čia jau atskira tema, bet kaip reikia žiūrėti, ką į save dedi, taip ir ką ant savęs tepi, paskui sveikatai taisyti ne tokius pinigus išleisim.
Atsakyti
Bet kodėl reikia dėti lygybės ženklą tarp pramogų ir didelių išlaidų? Negi manot, jog neįmanoma gerai praleisti laiko, papramogauti, neišleidžiant šimtų? doh.gif Žiemą, jei būna sniego, tai matau daugybę šeimų, ant kalniukų su rogėmis dūkstančius, važiuoja į gamtą, į miškus, prie ežerų. Ar visos pramogos, tai tik prekybcentriai, akropoliai ir kino teatrai? Ir nebūtinai tai dėl pinigų stokos, tiesiog yra daug kitų smagių laiko praleidimo būdų, ne visiems gi reikia tų kinų, kavinių ir panašios sintetikos.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 12 08, 14:31)
Tavo ,,būtiniausi poreikiai'' man primena vienos forumo dalyvės maždaug tokį išsireiškimą nu kaip sutaupyti , nes jai nepavyksta, nes va vos keli gabaliukai lašišos kainavo  30 litų, tai kaip sutaupyt  verysad.giflotuliukas.gif

O pasakykit, kad gaunant normalias pajamas lašišos keli gabaliukai ant rytinio sumuštinio yra prabanga? Manau, kad normalu, ne kasdien aišku, bet normalu, o ar visų čia deklaruojamom "normaliom" pajamom išeina tą lašišą dažniau pavalgyti? ko gero, kad ne.
Aš nevalgau, nes ji dažyta, bet jei ir valgyčiau, man brangoka būtų tikrai, todėl ir sakau, kad gaunantys tas ale normalias pajamas iš tikro gauna per mažai, kad galėtų negalvodami gyventi.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 15:40)
Aš taip nesakiau, kad baisu, bet tenkinant normalius žmogaus poreikius, atsiranda tokios išlaidos. Juk galima su vyru keistis, kuris vaikus paima, vakarienę padaro ir pan. Gerai,gali būti ne sportas, o kiti dalykai - pvz. mokslas, kalbos mokinimasis, joga, dailės būrelis biggrin.gif Negi visas gyvenimas vaikais pasibaigia?
O apie kulturai išlaidas tai iš viso net nekalbėjom, į kiną, teatrą, operą, baletą neinat, vaikų nevedat, nekainuoja?
Papildyta:

Tu nesupranti, kalbu apie tai, kad kas TAU yra normalūs žmogaus poreikiai, kitam žmogui/šeimai, visai nereikalingi dalykai ir tiek. Arba jų kiekis yra žymiai mažesnis.
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2014 12 08, 14:45)
Bet kodėl reikia dėti lygybės ženklą tarp pramogų ir didelių išlaidų? Negi manot, jog neįmanoma gerai praleisti laiko, papramogauti, neišleidžiant šimtų? doh.gif  Žiemą, jei būna sniego, tai matau daugybę šeimų, ant kalniukų su rogėmis dūkstančius, važiuoja į gamtą, į miškus, prie ežerų. Ar visos pramogos, tai tik prekybcentriai, akropoliai ir kino teatrai? Ir nebūtinai tai dėl pinigų stokos, tiesiog yra daug kitų smagių laiko praleidimo būdų, ne visiems gi reikia tų kinų, kavinių ir panašios sintetikos.

Tikrai nereikia dėti lygybės ženklo ir tikrai manau, kad galima ir nemokamai gerai laiką praleisti, bet nu tarkim baseino su pirtim kartais taip norisi, ypač žiemą, ant kalniuko su rogutėm ar į mišką prie ežero juk kas antrą dieną neišeisit, nes po darbo jau tamsu, ne visada sniego yra, iki kalniuko kartais toli ir pan., o sportuoti reikia, ypač sėdimą darbą dirbantiems.
Man prekybcentris iš viso katorga, o ne promoga, nežinau, kuo remiantis sakote, kad aš galvoju, kad ten pramogos.
Tarkim, mėgstam slidinėti, turėsiu vaikų, norėčiau, kad mokintųsi, bet tam juk reikės aprangos, slidžių, pasikėlimas į kalną irgi kainuoja, nuvažiuoti iki kalno - taip ne ne nemokamai, tiesiog tų paslėptų išlaidų taip nemažai.

Man keista, kad žmonės nepripažįsta, kad tikrai yra priversti taupyti, kur neturėtų, pvz. man negėda pasakyti, kad turiu save riboti, kur kitos išsivysčiusios šalies gyventojas net nepagalvotų, man dėl to pikta, kad mūsų valstybėje nėra sąlygų sąžiningam žmogui uždirbti normaliai.
Alga iki 1000 EUR nėra normali, ji yra maža, kai žmogus turi kelis aukštuosius, moka kalbų, turi patirties ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 15:48)
O pasakykit, kad gaunant normalias pajamas lašišos keli gabaliukai ant rytinio sumuštinio yra prabanga? Manau, kad normalu, ne kasdien aišku, bet normalu, o ar visų čia deklaruojamom "normaliom" pajamom išeina tą lašišą dažniau pavalgyti? ko gero, kad ne.

Ne, ne prabanga. Aš tik noriu pasakyti, kad taikydami daugybei dalykų ,,normalu'' prieinam prie visiškos nesamonės. Tu nesikerpi už 200 litų, nesamonė, tu nekeliauji už 10 000 , nesamonė, tu neleidi vaiko į brangų būrelį, nesamonė, tu neperki Kasko, baisu, tu nebuvai Mėnulyje biggrin.gif ir t.t. smile.gif
Atsakyti
Manau, nėra tikslo lyginti Lietuvą su Skandinavija ar kokia Vokietija, nes valstybių istorijos ir vystymasis per daug skirtingas smile.gif Taip, jie gyvena daug komfortiškiau ir geriau, bet mes kalbame apie LIETUVOS gyventojus, tai kam sakyti "vokiečiui keltų juoką tas ar anas, norvegui čia ne pramogos, o kasdienybė" ir pan smile.gif Tai vat būtent, kad nuėjimas į baseiną, pirtį, kiną KARTAIS (nes kitus kartus vyksti į gamtą, žiūri filmą namie ar bėgioji parke) yra būdingas statistinei šeimai, bet jūs baseinus, kinus įtraukėte į privalomą sąrašą, kuriam kas mėnesį reikia skirti pinigų, tai, man rodos, daugumai žmonių, tai nėra taip aktualu, jog KAS MĖNESĮ reikėtų tam skirti dalį savo pajamų. Jei yra poreikis pastoviai išlaidauti kavinėms, pramogų parkams, baseinams, tai čia jau yra pasiturinčių žmonių gyvenimo būdas, o ne vidutinės lietuvių šeimos.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 12 08, 14:59)
Aš tik noriu pasakyti, kad taikydami daugybei dalykų ,,normalu'' prieinam prie visiškos nesamonės. Tu nesikerpi už 200 litų, nesamonė, tu nekeliauji už 10 000 , nesamonė, tu neleidi vaiko į brangų būrelį, nesamonė, tu neperki Kasko, baisu, tu nebuvai Mėnulyje  biggrin.gif ir t.t.  smile.gif

Aš taip nesakiau, tai jūs tai išskaitote mano postuose, nes norite tai išskaityti biggrin.gif
Savaime suprantama, kad kiekviena šeima turi savo poreikių, bet pažiūrėkit, pvz. vien paskola, maistas ir automobiliai yra jau 4000 Lt išlaidų, o dažna šeima LT tik tiek ir uždirba arba dar mažiau, ir tai nėra normalios pajamos, tai yra mažos pajamos, nes tokia šeima negali skirti pinigų kultūrai, atostogoms, pramogoms, naujiems rūbams ir t.t. arba skiria labai minimaliai, o kaip tokiai šeimai dar taupyti, pensijai, vaikams? Ne visiems viskas aktualu, bet tikrai nėra taip, kad nėra aktualu niekas po būtinųjų poreikių petenkinimo.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 07, 23:02)
Bet negi 10 000 Lt/mėn. gaunanti šeima jau priskiriama prie turtuolių? Niekaip su tuo nesutikčiau.
Tai būtų stipri vidutinė klasė, bet ne turtuoliai tikrai.

Sutinku, kad didmiestyje tiek gaunanti šeima priskirtina vidutinei klasei.

QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 15:40)
Yra da rtoks dalykas, kaip savo sveikatos saugojimas, ekologija ir t.t., patikėkit, tam tikri plaukų dažai kainuoja atitinkamai, kosmetika irgi, o iš prekybcentrio jau geriau visai ant savęs netepti, nes bus tik žala, o ne nauda. Čia jau atskira tema, bet kaip reikia žiūrėti, ką į save dedi, taip ir ką ant savęs tepi, paskui sveikatai taisyti ne tokius pinigus išleisim.

Nedažyti plaukų ir nenaudoti dekoratyvinės kosmetikos yra labai ekologiška ir visiškai pigu. O jei dar prisijungus prie natūralisčių, tai bus ir pomėgis bei laisvalaikio veikla, galima bus centriniame prospekte su plakatu vaikščioti propoguojant savąsias vertybes. Nereikės sporto klubo bigsmile.gif
Atsakyti