Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Man atrodo, kitiems ir 50 tūkstančių per mėnesį mažai būtų su tokiu išlaidumu biggrin.gif Kokiais kiekiais naudojate skalbimo miltelius, valiklius, kad juos reikia pirkti kiekvieną mėnesį? Dažniausiai tokių prekių užtenka daug ilgesniam laikui, nebent vienam skalbimui pusę pako suvarot biggrin.gif Toliau, nemanau, kad dauguma kiekvieną mėnesį eina tai į gimtadienius, tai į vestuves, kad nuolat reikėtų atsidėti vokeliams ar dovanoms. Tai, manau, labiau galioja dabartiniam - šventiniam laikotarpiui, gal dar vasarai, lygiai tas pats su kavinėm, masažais ir baseinais. Nemanau, jog statistinė šeima kiekvieną mėnesį lekia į masažus, pirtis ir pan biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2014 12 08, 14:33)
  Toliau, nemanau, kad dauguma kiekvieną mėnesį eina tai į gimtadienius, tai į vestuves, kad nuolat reikėtų atsidėti vokeliams ar dovanoms. Tai, manau, labiau galioja dabartiniam - šventiniam laikotarpiui,

Nu bent jau aš tai padalinau visiems metams, nors leidžiam ne kiekvieną mėnesį, bet kalėdom pvz. dovanoms išeina ne vienas šimtas (visus skaičiuojant), gimtadieniams jei su šventimu (kalbu apie vaikų gimtadienius), tai irgi ne šimtas ir ne du išeina, ką padalijus po 100 lt į mėnesį panašiai taip ir gaunasi. Arba daugiau, nes nu pvz. šiais metais vyresniam dovanojom Xbox'ą doh.gif tai vien jį jei po 100 lt dalijant jau visų metų "gimtadieniams" nurodytas išlaidas padengtų. Bet aišku, tai nėra būtinos išlaidos. Vis dėlto, net jei imant kukliau, nu bent jau man vaiko gimtadieniui su dovana pigiau kokių 300 lt neišeina prasisukt (nebent iš viso gimtadienio nedaryt), nes maistui ir gėrimams apie 200 lt išeina (kukliai, namie švenčiant), dar dovanai ir kokioms smulkmenoms vis tiek iki 100 lt vos išsitenki... Tai du vaikai, du gimtadieniai 600 lt, jau pusė metų "padengta". Jei dar tėvai savo gimtadienius bent simboliškai švenčia, tai Kalėdom jau ir nebelieka, jau nekalbu apie ne laiku besiženijančius artimuosius biggrin.gif Nu žodžiu, man šitos gimtadienių išlaidos pradžioj irgi per didelės atrodė, bet kai pabandžiau paskaičiuot bent maždaug, supratau, kad pigiau vargu ar gaunasi net ypatingai neišlaidaujant ir stebuklų neorganizuojant unsure.gif
Atsakyti
Dar tokia mintis kilo, beskaitant diskusiją... buvo pasisakymai vilniečių apie tas brangias pramogas, labai privačias mokyklas, itin brangius būrelius ir pan. Manau, jei žmogus eina į brangiausią sporto klubą, brangiausią grožio saloną, vaikus leidžia į privačias ugdymo įstaigas, kurios tikrai bent po tūkstantį atsieina, tai jis jau yra prabangiai gyvenantis ir kaina jam ne rodiklis. Žodžiu, įeina į mažumą, o ne į statistinę lietuvių šeimą, todėl sakau, kad tokiems ir 50tūkst bus mažai, nes pirks brangiausią valiklį, gimtadienį švęs brangiausiam restorane ir stebėsis, kad tų penkių šešių tūkstančių, tai tik mažom išlaidom užtenka biggrin.gif
Atsakyti
Tai va bigsmile.gif kai paskaičiuojama REALIAI, akys atsimerkia smile.gif

Hmmm..., jūsų atveju du automobiliai 500 Lt/mėn. Paskaičiuokim smile.gif Gal paskaičiavimas ne pagal jūsų suvartojimą bus, bet toks statistinis, kai tarkime darbas kiekvieno iš tėvų už 10 km ir važiuojama atskirais automobiliais, tai per dieną abu nuvažiuoja iš viso 40 km, t.y. 800 km/mėn., t.y. 320 Lt vidutiniškai kurui. Tada abiejų draudimai kainuoja iki 2000 Lt metams, t.y. 167 Lt/mėn. Tada padangų reikalingi du komplektai kiekvienam automobiliui, padanga grubiai 250 Lt kainuoja, kaičiam sakykim kas 3 metus, tai 4000 Lt 3 metams, t.y. 111 Lt/mėn.
Jau turim 598 Lt/mėn. be tolesnių išvažiavimų aplankyti giminių, prie jūros, prie ežero ir t.t., be einamųjų remontų ir pan.
Tiesiog pastebėjau, kad dauguma skaičiuoja tik tas išlaidas, kurias patiria paprastą mėnesį, kai nereikia mokėti draudimo, pirkti automobiliui detalės, padangų ir pan. ir sako, kad va, kiek mums mažai reikia, o tai yra blogai ,nes tos kitos išlaidos egzistuoja ir ko gero dažnai dengiamos iš sutaupytų pinigų, todėl tokiems žmonėms ir susitaupyti niekaip neišeina.
Išlaidas planuoti reikia ir jei vieną mėn. užpyliau kuro tik už 200 Lt, aš žinau, kad man automobilis žymiai brangiau benram rezultate kaiuoja, savo išlaidas seku nuolat ir metines išlaidas skaičiuoju remdamasi 5 metų duomenim, todėl siurprizų nėra ir žinau, kiek kam išleidžiama iš tikrųjų.

Papildyta:
QUOTE(Isyankar @ 2014 12 08, 13:52)
Dar tokia mintis kilo, beskaitant diskusiją... buvo pasisakymai vilniečių apie tas brangias pramogas, labai privačias mokyklas, itin brangius būrelius ir pan. Manau, jei žmogus eina į brangiausią sporto klubą, brangiausią grožio saloną, vaikus leidžia į privačias ugdymo įstaigas, kurios tikrai bent po tūkstantį atsieina, tai jis jau yra prabangiai gyvenantis ir kaina jam ne rodiklis. Žodžiu, įeina į mažumą, o ne į statistinę lietuvių šeimą, todėl sakau, kad tokiems ir 50tūkst bus mažai, nes pirks brangiausią valiklį, gimtadienį švęs brangiausiam restorane ir stebėsis, kad tų penkių šešių tūkstančių, tai tik mažom išlaidom užtenka biggrin.gif

Diskutuojam apie padorų pragyvenimą, o ne prabangų, o padoriam gyvenimui sporto klubas/baseinas/šokių būrelis ar pan. juk tikrai nėra kažkas tokio, o sakyčiau būtinybė suaugusiam žmogui būti sveikam, o kainuoja grubiai 100-200 Lt/mėn. vienam suaugusiam (čia ne prabangiausiam klube, prabangiausiasm mėnuo kainuoja 500 Lt), susidaro 400 Lt/mėn. Ir čia prabanga, tik turtuoliams skirta? Juk čia būtinasis žmogaus poreikis, aišku, neturi pinigų, gali psortuoti namie, bėgioti ir t.t., bet ar normalu, kad mūsų šlayje vidutinį atlyginimą gaunanti šeima sproto klubo sau leisti negali? O kur dar kokie mokslai, kalbų tobulinimas ar pan., taip išeina, kad jei jau yra vaikų, tai suaugusiamžmogui nieko neberiekia, o jei reikia,tai jau per didelė užgaida, skirta tik turtuoliams, kai ji kainuoja 100 Lt/mėn? doh.gif Tai čia normalu taip gyventi, kad turi iki tiek skaičiuoti?
Va ką noriu pasakyti, kad atsimerkit, nes užsidaryti su vaikais ir nieko nenorėti iš tikrųjų tik dėl to, kad negalim sau to leisti, ir yra vargšiškumas, ir yra valstybės netobula sistema, kai dirbantis išsilavinęsmogus turi skaičiuoti, ar jis gali į sporto klubą už 100 Lt nueiti.
Nieko nenoriu įžeisti, bet kad šeimai su dviem vaikais pajamos 5000 Lt nu tikrai normaliam gyvenimui, kur žmonės turi sveikų ir normalių poreikių (ne tuštybės), tikrai yra per mažos.

Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2014 12 08, 11:46)
+ suma, skirta šeimos atostogoms kartą metuose užsienyje, pvz. 1000 Lt. - per mėnesį? mastau.gif

taip
Papildyta:
QUOTE(Tomienė @ 2014 12 08, 12:24)
Vieni Turkijoj poilsio neįsivaizduoja be 20T, kiti prasisuka ir iki 10T sumos.

O kaip 10T sutaupyt Turkijai, jei neatsidėti 1000 Lt/mėn.?
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 15:09)

Kodėl draudimas Kasko? Ir padangos naujos perkamos? bigsmile.gif Mums čia jau būtų prie prabangos... Padangas vyras keičia ne į naujas, bet irgi kas ~3 metus, draudimas paprastas, kam tas Kasko ir dar toks brangus blink.gif Tada tikrai mašina neapsimoka, kur viešasis, ar tikrai abiem reikia mašinos ir abiejų darbai dažnai nepalankioje vietoje būna g.gif
Papildyta:
O kaip 10T sutaupyt Turkijai, jei neatsidėti 1000 Lt/mėn.?

prabanga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 14:09)
Diskutuojam apie padorų pragyvenimą, o ne prabangų, o padoriam gyvenimui sporto klubas/baseinas/šokių būrelis ar pan. juk tikrai nėra kažkas tokio, o sakyčiau būtinybė suaugusiam žmogui būti sveikam, o kainuoja grubiai 100-200 Lt/mėn. vienam suaugusiam (čia ne prabangiausiam klube, prabangiausiasm mėnuo kainuoja 500 Lt), susidaro 400 Lt/mėn. Ir čia prabanga, tik turtuoliams skirta? Juk čia būtinasis žmogaus poreikis, aišku, neturi pinigų, gali psortuoti namie, bėgioti ir t.t., bet ar normalu, kad mūsų šlayje vidutinį atlyginimą gaunanti šeima sproto klubo sau leisti negali? O kur dar kokie mokslai, kalbų tobulinimas ar pan., taip išeina, kad jei jau yra vaikų, tai suaugusiamžmogui nieko neberiekia, o jei reikia,tai jau per didelė užgaida, skirta tik turtuoliams, kai ji kainuoja 100 Lt/mėn? doh.gif Tai čia normalu taip gyventi, kad turi iki tiek skaičiuoti?
Va ką noriu pasakyti, kad atsimerkit, nes užsidaryti su vaikais ir nieko nenorėti iš tikrųjų tik dėl to, kad negalim sau to leisti, ir yra vargšiškumas, ir yra valstybės netobula sistema, kai dirbantis išsilavinęsmogus turi skaičiuoti, ar jis gali į sporto klubą už 100 Lt nueiti.
Nieko nenoriu įžeisti, bet kad šeimai su dviem vaikais pajamos 5000 Lt nu tikrai normaliam gyvenimui, kur žmonės turi sveikų ir normalių poreikių (ne tuštybės), tikrai yra per mažos. 

Privačios mokyklos, privatūs darželiai, mano galva, tikrai yra prabanga, kuri orentuota į pasiturinčius žmones, kuriems ar tūkstantis, ar dešimt tūkstančių - mažas skirtumas smile.gif Jeigu žmogus kiekvieną mėnesį laksto į pirtis, masažus, kavinėse ne po šimtą ir ne po du palieka, vėlgi, galvoju, jog tai yra prabanga, nes KAS MĖNESĮ jis nemažą procentą nuo savo pajamų išleidžia pramogoms, tai čia man labiau yra pasiturinčio žmogaus gyvenimo būdas, o ne statistinės Lietuvos šeimos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 12 08, 11:46)
200 Lt - kosmetika ir grožio paslaugos, pvz. kirpyklos

Moteriai pvz. Vilniuje kirpimas su dažymu apie 120 Lt, vyrui 50 Lt, einama kas antrą mėnesį, turim 1020 Lt/metams, tada šampūno ir balzamo buteliukas moteriai apie 50 Lt, vyrui šampūnas mėnesiui apie 20 Lt, dušo želė visai šeimai tarkime 10 Lt/mėn., turim 960 Lt/metams. Viso 1980 Lt/metams, t.y. 165 Lt/mėn., o dar vaikų kirpimai, o dar koks tušas, lūpdažis, kremas, kaukė, aliejus, dantų pasta ir t.t. O jei dar kartą metuose kokia šukuosena, manikiūras, pedikiūras... Pasiskaičiuokit detaliau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 14:17)
Moteriai pvz. Vilniuje kirpimas su dažymu apie 120 Lt, vyrui 50 Lt, einama kas antrą mėnesį, turim 1020 Lt/metams, tada šampūno ir balzamo buteliukas moteriai apie 50 Lt, vyrui šampūnas mėnesiui apie 20 Lt, dušo želė visai šeimai tarkime 10 Lt/mėn., turim 960 Lt/metams. Viso 1980 Lt/metams, t.y. 165 Lt/mėn., o dar vaikų kirpimai, o dar koks tušas, lūpdažis, kremas, kaukė, aliejus, dantų pasta ir t.t. O jei dar kartą metuose kokia šukuosena, manikiūras, pedikiūras... Pasiskaičiuokit detaliau wink.gif

Tikrai galima pigiau apsikirpti ir nusidažyti sostinėje, nei už jūsų įvardintą sumą, nebent kalbate apie grožio saloną centre ax.gif Šampūno ir balzamo bent jau man užtenka keliems mėnesiams (plaukai ilgi), labai jau neekonomiškai tada naudojamos priemonės, jei kas mėnesį jų reikia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isyankar: 08 gruodžio 2014 - 14:21
QUOTE(Isyankar @ 2014 12 08, 14:15)
Privačios mokyklos, privatūs darželiai, mano galva, tikrai yra prabanga, kuri orentuota į pasiturinčius žmones, kuriems ar tūkstantis, ar dešimt tūkstančių - mažas skirtumas smile.gif Jeigu žmogus kiekvieną mėnesį laksto į pirtis, masažus, kavinėse ne po šimtą ir ne po du palieka, vėlgi, galvoju, jog tai yra prabanga, nes KAS MĖNESĮ jis nemažą procentą nuo savo pajamų išleidžia pramogoms, tai čia man labiau yra pasiturinčio žmogaus gyvenimo būdas, o ne statistinės Lietuvos šeimos smile.gif

Pritariu, kad privatūs darželiai ir privačios mokyklos yra prabanga, čia vienareikšmiškai.
Paklauskit eilinio vakarų europiečio, dirbančio analogišką jūsų darbui, ar jam prabanga kartą metuose į užsienį išvažiuoti pailsėti, ar jam prabanga sporto klubas su pirtimi, ar jam prabanga nueiti į piceriją kartą per savaitę. Pasakys, kad tai norma, o pas mus tai jau laikoma tik pasiturinčių žmonių išmislais biggrin.gif
Atsakyti
Lyginat tai kas nepalyginama... Lietuva nėra nei Vokietija, nei Danija, nei Šveicarija. Situacijos skirtingos, atlyginimai skirtingai, ekonominė padėtis skirtinga, tai koks tikslas lyginti?
Atsakyti
Tai va  bigsmile.gif kai paskaičiuojama REALIAI, akys atsimerkia smile.gif

1. Hmmm..., jūsų atveju du automobiliai 500 Lt/mėn. Paskaičiuokim smile.gif [...] aš žinau, kad man automobilis žymiai brangiau benram rezultate kaiuoja, savo išlaidas seku nuolat ir metines išlaidas skaičiuoju remdamasi 5 metų duomenim, todėl siurprizų nėra ir žinau, kiek kam išleidžiama iš tikrųjų.

2. Diskutuojam apie padorų pragyvenimą, o ne prabangų, o padoriam gyvenimui sporto klubas/baseinas/šokių būrelis ar pan. juk tikrai nėra kažkas tokio, o sakyčiau būtinybė suaugusiam žmogui būti sveikam, [...] Juk čia būtinasis žmogaus poreikis, aišku, neturi pinigų, gali psortuoti namie, bėgioti ir t.t.

3. Nieko nenoriu įžeisti, bet kad šeimai su dviem vaikais pajamos 5000 Lt nu tikrai normaliam gyvenimui, kur žmonės turi sveikų ir normalių poreikių (ne tuštybės), tikrai yra per mažos.  

5. O kaip 10T sutaupyt Turkijai, jei neatsidėti 1000 Lt/mėn.?

1. Gali būt, kad ir pamažinau, nesiginsiu, nes aš neremontuoju, padangų neperku ir nedraudžiu, tai gal ir per daug idealistiškai paskaičiavau. Visgi, išlaidas Kasko draudimui atmeskim (nebedraudžiu, neapsimoka, o per tiek laiko, kiek mokėjau tuščiai, būčiau už tuos pinigus ir trečią mašiną nusipirkus... tai dabar taupau nebemokėdama, o ir mašina jau nebe tokia nauja ir nebe tokia brangi per keletą metų paliko smile.gif Kadangi keist jos į naujesnę ir brangesnę nenoriu, kasko paprasčiausiai nebeapsimoka).

2. Ai, nežinau. Aš vis galvoju, kad gal reiktų, bet kai paskaičiuoju (laiką, ne pinigus), suprantu, kad kiti dalykai šiuo metu man yra svarbiau, nei baseinas ar sporto klubas. Tai susitaupo. Nes jei eit kokius tris kartus savaitėj kur nors, tai trys vakarai išsimeta (kol grįšiu, vaikus jau tik lovoj pamatysiu), o man tai atrodo per daug ir nebūtina. Todėl bent jau man šitie dalykai prabanga visų pirma laiko prasme.

3. Priklauso nuo šeimos ir poreikių. Ne visiems reikia masažų, klubų, kavinių, žaidimo kambarių ir kitų dalykų. Ir nebūtinai todėl, kad pinigų nėra. Tiesiog gal prioritetai laiko praleidimui yra kitokie. Aš pvz. geriau tris valandas su vaikais geru oru po lauką duoduosi, nei važiuoju su jais į prekybos centrą ir "priduosiu" juos į žaidimų kambarį. Ir tikrai ne dėl pinigų taip 4u.gif

4. Ai, kai aš į Turkiją nevažiuoju, tai ir neatsidedu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 08 gruodžio 2014 - 14:32
QUOTE(Digse @ 2014 12 08, 14:15)
Kodėl draudimas Kasko? Ir padangos naujos perkamos? bigsmile.gif Mums čia jau būtų prie prabangos... Padangas vyras keičia ne į naujas, bet irgi kas ~3 metus, draudimas paprastas, kam tas Kasko ir dar toks brangus blink.gif Tada tikrai mašina neapsimoka, kur viešasis, ar tikrai abiem reikia mašinos ir abiejų darbai dažnai nepalankioje vietoje būna g.gif

Kodėl draudžiamais kasko draudimu gal neaiškinsiu, savaime suprantama, kodėl jis tiek kainuoja - todėl, kad automobiliui, kuris ne senesnis kaip 7-8 metai, tiek ir kainuoja, tokia rinka.
O padangos naujos, nes saugumas ne paskutinėj vietoj gal? doh.gif galit tada jų nekeisti 5 metus, klausimas, koks bus rezultatas...
Atsakyti