Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Prieš uždarant temą bigsmile.gif

Aš sėdėčiau kaip inkstas taukuose, gaudama 10 T. Iš jų 5 skirčiau šeimai, 5 pasilikčiau sau. Ir normalios pajamos, ir labai normalios išlaidos laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2014 12 08, 08:04)
Prieš uždarant temą  bigsmile.gif

Aš sėdėčiau kaip inkstas taukuose, gaudama 10 T. Iš jų 5 skirčiau šeimai, 5 pasilikčiau sau. Ir normalios pajamos, ir labai normalios išlaidos laugh.gif

Diskusija ne apie konkrečiai jus, o apie tam tikrą atvejį, gal jums dviejų automobilių nereikia, gal paskolos nėra, gal atostogų užsienyje nereikia ir t.t. ir pan. doh.gif
Man pateiktas tos įsivaizduojamos šeimos išlaidų sąrašas labai normaliai atrodo, nieko nėra iš fantastikos srities.

Nausėdos nuomonė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carpe diem: 08 gruodžio 2014 - 08:43
pritariu Nausedos nuomonei
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 07, 22:02)
Bet negi 10 000 Lt/mėn. gaunanti šeima jau priskiriama prie turtuolių? Niekaip su tuo nesutikčiau.

gyvenant mazesniam meiste ar is vis o kaime (o ir tokiu LT yra), tai skaitytusi.

bet kaip supratau daugumos pasisakymus, tai tema yra apie didziausias islaidas, didziausius poreikius turincia seima ir gyvenancia brangiausiam mieste g.gif Nes jei kalba eitu apie vidutine seima, tai tada gal reiketu ir galvoti apie vidutiniam mieste gyvenancia vidutine seima? Gal tiksliau ir teisingiau butu? Bent jau kazkoks vidurkis gautusi. Bet tada ir vaiku, anot statistikos, Lietuvos seimose yra ne po 2, o vos 1.
Ai, ne, gi Lietuva tik Vilnium apsiriboja, Vilnius rodiklis visa ko yahoo.gif
Papildyta:

Nausėdos nuomonė
[/quote]
jis irgi staipsnyje raso apie Vilniu, nors pagal pavadinima tai galima pagalvot, kad visa Lietuva apima. Tai gal tada kaip rodikli ziurekim kaimo seima, kuri tu 5000Lt per men. net neturetu kur isleist? Jiems gal ir 1000 Lt pakaktu, kai savo darzai, savo gyvuliai. Vo, tiksliai biggrin.gif Galima skelbt, kad seimoms LT pakanka isgyvenimui 1000Lt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 12 08, 09:16)
bet kaip supratau daugumos pasisakymus, tai tema yra apie didziausias islaidas, didziausius poreikius turincia seima ir gyvenancia brangiausiam mieste g.gif Ai, ne, gi Lietuva tik Vilnium apsiriboja, Vilnius rodiklis visa ko  yahoo.gif

Pasisakymai tokie, nes tokia tema užvesta doh.gif Man asmeniškai buvo įdomu būtent apie Vilnių padiskutuot ir ačiū pasisakiusioms į tą temą 4u.gif
Galim padiskutuoti ir apie vidutinę Lietuvos šeimą, tiesiog užvedžiau diskusiją būtent apie tokią šeimą, kuri gyvena Vilniuje, turi 2 vaikus ir t.t., o ne apie gyvenančią provincijoj, savaime suprantama, kad mažesniam mieste išlaidos mažesnės, tai beje irgi minėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carpe diem: 08 gruodžio 2014 - 09:25
tai temos pavadinime reikejo ir prirasyt, kad Vilniuj, o tai ir kitiems zmonems (ne vilnieciam) butu idomu pasiskaityt ir padiskutuot, ale gi tik VILNIUS SVARBIAUSIAS IR RODIKLIS.
Atsakyti
Nu jums kad tik paburbėt biggrin.gif
Bendrą temą ne aš kūriau, ji bendro pobūdžio, buvo apmirusi, parašiau, kad gal padiskutuokim tam tikru klausimu kaip pragyvenimas 4 asmenų šeimos Vilniuje, nes apskritai kalbant stipriai nuomonės išsiskiria, kadangi išlaidos ir pajamos skirtinguose Lietuvos miestuose labai skiraisi. Jums tai kliūna, nes jums neaktualu, tai ir nediskutuokit doh.gif arba užveskim atskirą diskusiją apie pragyvenimą provincijoj ir irgi padiskutuokim ta tema, tik tuomet jūs užveskit, parašykit, kokios galimos išlaidos tokiu atveju, pagrįskit, kodėl taip manot, man irgi būtų įdomu padiskutuoti apie įsdivaizduojamą šeimą provincijoje, nors ir neaktualu.
Atsakyti
gal dar ir kaip aktualu? Tik tema tikrai neatrodo bendro pobudzio schmoll.gif nes jei parasom, kad tai per didele suma ar visai nereikalingos islaidos, tai iskart: nesamone, maziau - tai badas skurdas ir ubagynas.... Vilniuj... Vilnius.... du vaikai.... du automobiliai.... privacios mokyklos.... Nauseda gi taip pasake....
Nors pagal pavadinima tai manyciau, kad lyg ir turejo tema buti daugmaz visiems LT gyventojams labiau tinkama.
Atsakyti
Dar kartą kartoju - pasiūliau padiskutuoti apie Vilniuje gyvenančią šeimą, kuri nori patogiai gyventi (ne prabangiai), niekada nesakiau, kad mažesnės pajamos jau ubagynas, skurdas ir t.t. ir nereikalauju, kad dabar visi būtinai tik apie tai ir diskutuotume. Aš pasukau temą man aktualia linkme, o supyko čia beveik visos ir tiek biggrin.gif
Taip, suma tikrai didelė susidaro, bet tam netgi pateikiau išlaidų punktus, kurie tas išlaidas pagrindžia.
Pastabos buvo dėl išlaidų automobiliams - argumentuotai pagrindžiau, kodėl tokia suma, ir dėl brangesnių rūbų - taip pat atsakiau ir niekas nesugebėjo paprieštarauti, kad per metus 3600 Lt 4 žmonėms apsirengti, apsiauti, nupirkti rankines, kuprines ir t.t. yra per didelė suma.
Daugiau komentarų nebuvo, tik visokie "ai", "tiek to" ir t.t.
Dar kartą sakau, padiskutuokime ir apie provincijos šeimą, bet tada irgi pateikite išlaidų punktus.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 07, 20:26)
Hmmm... įdėtas pavyzys man toks kaip ir realus atrodo dėl išlaidų, kad galima jaustis pilnavertiškai išleidžiant per mėnesį apie 5000 - 6000 Lt ir viską turėti, bet pabandžiau įsivaizduoti, kas tą sumą per mėnesį sudaro gyvenant tarkim didesniam mieste, kad ir tam pačiam Vilniuje, tarkim:
1500 Lt - paskola
1500 Lt - maistas 
800 Lt - du automobiliai (draudimas, kuras, smulkus remontas, padangos)
500 Lt - komunalinės (šildymas, elektra, dujos, vanduo, telefonai, tv, internetas)
300 Lt - drabužiai visai šeimai (per metus susidaro 3600 Lt, kai normali striukė ar paltas vyrui/žmonai kainuoja apie 800 Lt, batai apie 500 Lt ir pan., tai suma gal net mažoka)
200 Lt - kosmetika ir grožio paslaugos, pvz. kirpyklos
100 Lt - vaistai, papildai, sveikatos priemonės ir paslaugos
100 Lt - išlaidos namams, tokios kaip valikliai, patalynė, rankšluosčiai, prietaisai, jų taisymas ar pan., nesakykit, kad laikas nuo laiko neperkat naujo arbatinio, staltiesės, žvakės, puoduko ar lėkštės
100 Lt - dovanos (juk einam laikas nuo laiko į vestuves, jubiliejus, perkam vaikams ir t.t.)
100 Lt - poilsio ir kultūros prekės/paslaugos, kaip knygos, teatras, kinas, sūpynės vaikams, stalo žaidimai, nuėjimai į pramogų parką ir t.t.
200 Lt - kavinės
200 Lt - vaikų būreliai
300 Lt - tėvų būreliai kaip sproto klubas, baseinas, masažas ar pan.
200 Lt - dienpinigiai vaikams (10 Lt/dienai dviems)
Jau susidaro 5900 Lt, o dar juk yra tokios išlaidos kaip:
+ išlaidos naminiams gyvūnams (jei yra tokių), pvz. 100 Lt
+ įvairūs draudimai: namų, sveikatos, gyvybės, kelionių, investiciniai ir t.t., pvz. 200 Lt
+ suma, skirta kauptis pensijai, pvz. 300 Lt (po 150 Lt dviems suaugusiems)
+ suma, skirta kaupti vaikų mokslams, pvz. 300 Lt (po 150 Lt dviems vaikams)
+ suma, skirta kaupti didesniems pirkiniams (tarkim virš 1000 Lt) bei neplanuotoms išlaidoms, kad ir automobilio remontavimas, kai nedengia draudmas ar pan., pvz. 200 Lt
+ pagalba pensininkams tėvams, pvz. 300 Lt
+ suma, skirta šeimos atostogoms kartą metuose užsienyje, pvz. 1000 Lt.

Kaip rašiau anksčiau, tam, kad patenkinti visuos šiuos poreikius, kas tikrai nėra labai prabangus gyvenimas, o tiesiog patogus ir pilnavertiškas gyvenimas, 10 000 Lt pajamų bus tik tik, o jei dar reikės naujų baldų, naujo automobilio, iškelti kokį balių ar pan., tai tikrai tų 10 000 Lt neužteks.

Toli jau nudiskutavot, bet vis tiek smile.gif
Iš to, ką surašėt, beveik pusę galiu išbraukt, kaip man asmeniškai neaktualius dalykus.
Mano sąrašas normalių išlaidų pagal Jūsų pavyzdį atrodytų taip (maždaug):

1500 Lt - paskola + mokesčiai
1500 Lt - maistas
500 Lt - du automobiliai (draudimas, kuras, smulkus remontas, padangos) - draudimas, padangos, smulkus remontas pasiskirsto per metus, kas mėnesį išlaidų nereikalauja
300 Lt - drabužiai visai šeimai - šitoj vietoj net nežinau, man atrodo, kad mažiau išeina, bet galiu ir klįst, nes irgi išlaidos būna sezoninės, ne kasmėnesinės, be to aš apsipirkinėt nemėgstu, va žieminius batus jau ketvirti berods metai tuos pačius nešioju ir dar šiais metais keist nesiruošiu, nes labai gerus pataikiau nusipirkt smile.gif
200 Lt - kosmetika ir grožio paslaugos, pvz. kirpyklos
100 Lt - dovanos (juk einam laikas nuo laiko į vestuves, jubiliejus, perkam vaikams ir t.t.) - čia per metus paskirsčius gal ir gaunasi tiek su vaikų dovanom.
200 Lt - vaikų būreliai
100 Lt - dienpinigiai vaikams (5 Lt/dienai vienam) - aš duodu 5 ir užtenka per akis, nes nusiperka bandelių ir gėrimą, jei duočiau daugiau, tai dar šokoladų prisipirktų biggrin.gif

Kitos:
100 Lt - vaistai, papildai, sveikatos priemonės ir paslaugos - aš tiek per metus turbūt vos išleidžiu...
100 Lt - išlaidos namams, tokios kaip valikliai, patalynė, rankšluosčiai, prietaisai, jų taisymas ar pan., nesakykit, kad laikas nuo laiko neperkat naujo arbatinio, staltiesės, žvakės, puoduko ar lėkštės - karts nuo karto perku, bet tikrai ne 100 lt mėnesiui gaunasi. Duok Dieve 100 lt pusmečiui, jei ne mažiau mastau.gif Skalbimo milteliai ir valikliai pas mane sutelpa į maisto išlaidas, atskirai neskaičiuoju, o ir kiek ten jų reikia valiklio buteliukas man pusmečiui, jei ne daugiau.
100 Lt - poilsio ir kultūros prekės/paslaugos, kaip knygos, teatras, kinas, sūpynės vaikams, stalo žaidimai, nuėjimai į pramogų parką ir t.t. - tikrai kas mėnesį tiek neišleidžiu, gal 50 lt ir gaunasi. Laiko nėr biggrin.gif
200 Lt - kavinės - pastovių tokių išlaidų nėra, vieną mėnesį gal daugiau, kitą iš viso kokių 50 lt nesiekia, vidurkis būtų tikrai mažesnis, nei čia nurodytas ir nesiektų 100 lt. Irgi laiko nėr biggrin.gif
300 Lt - tėvų būreliai kaip sproto klubas, baseinas, masažas ar pan. - laiko nėra, neišleidžiu aš čia nieko, vidutiniškai koks 20 lt per mėnesį gal ir susidarytų biggrin.gif
+ išlaidos naminiams gyvūnams (jei yra tokių), pvz. 100 Lt - neturim
+ įvairūs draudimai: namų, sveikatos, gyvybės, kelionių, investiciniai ir t.t., pvz. 200 Lt - namų draudimas per mėnesį turbūt iki 20 lt gaunasi, kitų neturiu, nes nepasiteisino nė vienas, taupyt labiau apsimoka.
+ suma, skirta kauptis pensijai, pvz. 300 Lt (po 150 Lt dviems suaugusiems); + suma, skirta kaupti vaikų mokslams, pvz. 300 Lt (po 150 Lt dviems vaikams) - nu čia jau pagal galimybes, o vaikams mokslams kaupt.. nu čia atskiros diskusijos tema galėtų būt smile.gif
+ suma, skirta kaupti didesniems pirkiniams (tarkim virš 1000 Lt) bei neplanuotoms išlaidoms, kad ir automobilio remontavimas, kai nedengia draudmas ar pan., pvz. 200 Lt - nu čia prie to, kas lieka taupymui po normalių išlaidų. Kiekvienam sava suma turbūt.
+ pagalba pensininkams tėvams, pvz. 300 Lt - nereikia.
+ suma, skirta šeimos atostogoms kartą metuose užsienyje, pvz. 1000 Lt. - per mėnesį? mastau.gif

Kaip ir sakiau, su viskuo į 5 - 6 t. maždaug sutilpčiau ir dar tikrai tikrai yra kur pataupyt, reikalui esant, o visa kita - taupymui, papildomoms išlaidoms, kurios jei yra pinigų - super, jei nėra - ir nereikia. Tikrai nuo to mano gyvenimas normalumo neprarastų smile.gif

P.S.: Aš po darbo dažniausiai namo važiuoju, kad su vaikais kuo daugiau laiko pabendraut, todėl visi kiti užsiėmimai man yra 5-toj vietoj, tai ir pinigų jiems daug neišeina biggrin.gif

P.P.S.: Nepridėjau privataus darželio išlaidų, bet manau, kad jos nėra būtinos normaliam gyvenimui... Normaliam darželiui dar iki 300 lt reiktų pridėt turbūt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 08 gruodžio 2014 - 11:55
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 08, 09:30)
Diskusija ne apie konkrečiai jus, o apie tam tikrą atvejį, gal jums dviejų automobilių nereikia, gal paskolos nėra, gal atostogų užsienyje nereikia ir t.t. ir pan.  doh.gif

čia buvo juoko forma mirksiukas.gif

Diskusija, kas kur ir už kiek gali pragyventi - neišsemiama schmoll.gif vienai šeimai atrodys manikiūrai/pedikiūrai priimtinas reikalas, ir tam negailėdami skirs 200 Lt/mėn, kitai šeimai tai būtų kraupus išlaidavimas.
Vieni Turkijoj poilsio neįsivaizduoja be 20T, kiti prasisuka ir iki 10T sumos.
Vieni negali iki parduotuvės nusigauti be automobilio, kiti laisvai eina pėstute tuos 400 metrų.

Kiekvienas gyvena savaip su savo pajamom. Tas, kas pragyvena už 10000 Lt, niekaip nesupras, kaip galima pragyventi už 2000 Lt (tarkim be paskolų).
Atsakyti
Man labiau patiko Hmmm padėliojimas išlaidų, tokias aš jas irgi suvokiu su savo turima gyvenimo patirtim gyvenant dviese Kaune bigsmile.gif Automobilio irgi manau, kad gyvenimui ne Vilniuje užtenka vieno. Kosmetika ir grožio paslaugos pas mus būtų prirašyta prie higienos ir tikrai užtektų 100 Lt/mėn. biggrin.gif Su viskuo kitu sutinku, dar ir būrelius suaugusiems pridėčiau, na, apie vaikų išlaidas negaliu pasisakyti. Tik apie gyvūnus, kad gali ir nepakakti 100 Lt/mėn. biggrin.gif Mano išvada - pasitvirtinu, kad su dabartinėm pajamom ir sąlygom galima sau "leisti" vieną vaiką doh.gif
Atsakyti