Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
gal cia ne del principu, gal is tos srities, kur: radiacija, nuodai, smegenu auglys... nagi visokiu zmoniu su visokiais isitikinimais buna, o juolab, kad vis laikrasciuose paskalambija, kaip tai pavojinga.
As pvz. irgi kazkiek to prisiziuriu, telefonus laikom prieskambary arba virtuvej, kompas irgi ne miegamajam. O jei moteris issirvercia, kad jos vaikas be telefono, tai manau, kad problemos tada juo labiau nera, juk telefonas tam ir reikalingas, kad susisiekt.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 18, 16:33)
mano pussesere su vyru ir vaiku iki 500 Lt pravalgo. Bet jie i kavines neina, alkoholio ir kavos negeria, pati visus saldumynus kepa, maista gamina namuose, siltnami turi, tai visas misraines ziemai susigamina.

ar cia gyvenimas... cia ekstrymas, daugumai nepriimtinas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saturno_sesely @ 2014 12 03, 14:22)
ar cia gyvenimas... cia ekstrymas, daugumai nepriimtinas  smile.gif

prie ko cia ekstrymas??? Ne visiems priimtina kaviniu maistu maitintis, juolab, jei mate kaip jis gaminamas. Kavos ir alkoholio ir as negeriu, o ir nesu viena tokia siam pasauly. Be to, kai kurie zmones megsta patys maista ruost. Neitiketina, bet ir taip buna mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 12 03, 16:57)
prie ko cia ekstrymas??? Ne visiems priimtina kaviniu maistu maitintis, juolab, jei mate kaip jis gaminamas. Kavos ir alkoholio ir as negeriu, o ir nesu viena tokia siam pasauly. Be to, kai kurie zmones megsta patys maista ruost. Neitiketina, bet ir taip buna  mirksiukas.gif

as pvz nevalgau nei kavinese, nei restoranuose. Bet atsiprasau, ta pati misraine is maximos + surelis prie kavos+ obuolys, galu gale ta pati kava, arbata, cukrus - kainuoja...

beje, namie gaminti kartais iseina dar brangiau, nei pirkti tuos pusfabrikacius...
Atsakyti
QUOTE(saturno_sesely @ 2014 12 03, 16:26)
as pvz nevalgau nei kavinese, nei restoranuose. Bet atsiprasau, ta pati misraine is maximos + surelis prie kavos+ obuolys, galu gale ta pati kava, arbata, cukrus - kainuoja...

beje, namie gaminti kartais iseina dar brangiau, nei pirkti tuos pusfabrikacius...

jei zmones neperka misraines is maksimos, o savo pasidaro, nemegsta sureliu, o vietoj ju geriau savo pyraga issikepa, o obuoli is savo sodo nusiskina, tai daug ir neisleidzia. Beja, o as arbatos nesaldinu, tai cukrus nekainuoja mirksiukas.gif O kavos visai negeriu, kuri yra ir brangi ir neskanu man. O yra zmoniu (pvz. mano geriausia drauge), kurie visokias zoles arbatai savo darze uzsiaugina, tai arbata visai nuli kainuoja biggrin.gif Dar priedo nuosavam name gyvena, kur net uz vandeni nieko nemoka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 12 03, 16:57)
prie ko cia ekstrymas??? Ne visiems priimtina kaviniu maistu maitintis, juolab, jei mate kaip jis gaminamas. Kavos ir alkoholio ir as negeriu, o ir nesu viena tokia siam pasauly. Be to, kai kurie zmones megsta patys maista ruost. Neitiketina, bet ir taip buna  mirksiukas.gif

O aš linkusi sutikti su saturno_šešėly, kad ekstrymas.
Arba bent vienas jų turi būti be darbo, nes normaliai dirbant, spėti ir šiltnamyje daržovių visai šeimai prisiauginti, ir mišrainių prisidėti visai žiemai, ir visus saldumynus patiems išsikepti nelabai įmanoma. Arba varo be jokio laisvalaikio ir nežino, kas yra laisvas laikas, kurį gali tiesiog pramogaujant (ne ravint agurkus) leisti su šeima.
Atsakyti
viskas yra imanoma, kai visa seima bendradarbiauja, o ne viskas ant moters peciu gula.

o del agurku ravejimo, tiesiog uzeikit i floros skyreli ir suzinosit kaip imanoma augint darzoves, kad ravet nereiketu ir pikzoliu darze nebutu. Tikrai idomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terroriste: 04 gruodžio 2014 - 10:02
Siūlyčiau atnaujinti diskusiją, kas yra normalios šeimos pajamos Lietuvoje šiuo metu, galim jau ir eurais versti biggrin.gif Manau, kad per paskutinius kelis metus "normali" suma padidėjo gerokai, nes kainos brangsta ir t.t.
Prieš kokius 3-4 metus maniau, kad šeimai, kuri gyvena takrim Vilniuje, turi būsto paskolą, vaiką, du automobilius, poreikį bent kartą metuose paatostogauti užsienyje ir poreikį atsidėti būsimai pensijai bei vaiko mokslams, pilnai kokių 8 000 Lt/mėn. pakanka, dabar taip nebegalvoju... Dabar ta suma būtų 10 000 Lt ir daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 12 04, 11:00)
viskas yra imanoma, kai visa seima bendradarbiauja, o ne viskas ant moters peciu gula.

o del agurku ravejimo, tiesiog uzeikit i floros skyreli ir suzinosit kaip imanoma augint darzoves, kad ravet nereiketu ir pikzoliu darze nebutu. Tikrai idomu.

Šiaip esu biški "čiupinėjus" tokio pobūdžio darbus, ir žinau, kad tai kainuoja. Įdomu, ar šiltnamio kaina/ sėklos/ žemės/ įrankiai/ trąšos/ priemonės "auginti neravint" įkalkuliuojamos į tuos 500Lt? Tam kad šeima išsimaitintų, beveik be parduotuvinio maisto, reikia labai nemažų šiltnamių/daržų.

Papildyta:
QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 04, 12:14)
Siūlyčiau atnaujinti diskusiją, kas yra normalios šeimos pajamos Lietuvoje šiuo metu, galim jau ir eurais versti biggrin.gif Manau, kad per paskutinius kelis metus "normali" suma padidėjo gerokai, nes kainos brangsta ir t.t.
Prieš kokius 3-4 metus maniau, kad šeimai, kuri gyvena takrim Vilniuje, turi būsto paskolą, vaiką, du automobilius, poreikį bent kartą metuose paatostogauti užsienyje ir poreikį atsidėti būsimai pensijai bei vaiko mokslams, pilnai kokių 8 000 Lt/mėn. pakanka, dabar taip nebegalvoju... Dabar ta suma būtų 10 000 Lt ir daugiau.

Aš savo ruožtu tebemanau, kad negalima vertinti pajamų "normalumo" nevertinant turimų "būtinųjų" išlaidų.

Tarkime, viena šeima su 8000 gali tarpti kaip insktas taukuose, kita - vos vos smile.gif
Pirmoji, pvz, neturi vaikų/ turi 1, turi savo nuosavą būstą be paskolų, naudojasi darbo automobiliu ir su savo važiuoja retkarčiais, yra sveiki, dar turi kokius tėvus kaime, iš kurių už pagalbą arba už simbolinį atlygį gauna mėsos ar daržovių... Kita šeima - 3 vaikai, būsto paskola, būstas priemiestyje, dvi mašinos, kuras visiems visur nuvažiuoti, visą maistą perka. Pajamos tos pačios, finansinė padėtis visiškai kitokia. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 04 gruodžio 2014 - 13:26
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 12 04, 12:59)
Aš savo ruoštu tebemanau, kad negalima vertinti pajamų "normalumo" nevertinant turimų "būtinųjų" išlaidų.

Apibūdinime aprašiau, apie kokią šeimą eitų kalba mirksiukas.gif dėl vaikų, paskolų ir automobilių...
Dar galim pridėti, kad padedančių tėvų tarkim nėra, t.y. jokio maisto neprisiduriant "iš šono".
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 12 04, 12:59)
Šiaip esu biški "čiupinėjus" tokio pobūdžio darbus, ir žinau, kad tai kainuoja. Įdomu, ar šiltnamio kaina/ sėklos/ žemės/ įrankiai/ trąšos/ priemonės "auginti neravint" įkalkuliuojamos į tuos 500Lt? Tam kad šeima išsimaitintų, beveik be parduotuvinio maisto, reikia labai nemažų šiltnamių/daržų.

manau, kad tai priskaiciuojama prie kitu islaidu, nei maistas g.gif

QUOTE(Carpe diem @ 2014 12 04, 13:24)
Apibūdinime aprašiau, apie kokią šeimą eitų kalba  mirksiukas.gif dėl vaikų, paskolų ir automobilių...

drinks_cheers.gif nagi tikrai, kokia ta seima ir kaip gyvena. Kitaip labai jau platus seimos apibrezimas gali buti, o tuo paciu ir islaidos.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 12 04, 17:00)
manau, kad tai priskaiciuojama prie kitu islaidu, nei maistas  g.gif

o kodėl? juk skiriamos maistui užauginti.
Juk jei neaugintų, tada tuos pinigus išleistų gatavam maistui pirkti.
Čia panašiai kaip mano tetulė - "kam man pirkti pieną, jei mano karvė gali nemokamai duoti", o kad ta karvė suėda dvigubai daugiau pinigų, negul kad tetulė išleistų gatavam pienui, nepagalvoja. Ir tiki, jog pienas - nemokamai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 04 gruodžio 2014 - 16:29