Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(guodzik @ 2014 01 18, 11:59)
maistas 500 dviem zmonem? as viena 400 pravalgau ir tikrai neislaidauju  biggrin.gif

mano pussesere su vyru ir vaiku iki 500 Lt pravalgo. Bet jie i kavines neina, alkoholio ir kavos negeria, pati visus saldumynus kepa, maista gamina namuose, siltnami turi, tai visas misraines ziemai susigamina.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 18, 10:04)
g.gif pas mus namuose yra fotoaparatas, kam reikia, tas pasiima. Be to, kai kurie dabar jau eiliniai telefonai (tik ne mano), irgi fotkina. Tai nesugalvociau, kad ismaniojo reikia specialiai del galimybes fotografuot  g.gif

Ir mes turime įvairią techniką, bet telefonas patogiau, nereikia imti kitų daiktų. Išmanusis tam ir yra išmanusis, kad atliktų kuo daugiau funkcijų. Be to, išmaniųjų kameros labai geros kokybės, nuotraukų kokybė išties puiki. O kai perki naują daiktą, visada perki patį blogiausią?

Kažkada ir videomagnetofonas buvo stebuklas, nereikalingas išmislas, ponų žaislas. O ką ir kalbėti apie mobilųjį telefoną. Anuomet mobiliuosius turėjo ne kiekvienas, tai buvo labai prabangus daiktas, kuriuo puikuodavosi. Keičiasi laikai, keičiasi tendencijos. Dabar išmaniuoju nieko nenustebinsi, bent taip maniau iki šios diskusijos, pasirodo, kad vis dar yra kas jais stebisi. Nors dabar anie kainuoja ne tiek ir daug, joks ne prabangos dalykas.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 18, 11:04)
g.gif pas mus namuose yra fotoaparatas, kam reikia, tas pasiima. Be to, kai kurie dabar jau eiliniai telefonai (tik ne mano), irgi fotkina. Tai nesugalvociau, kad ismaniojo reikia specialiai del galimybes fotografuot  g.gif

pas mus irgi yra, tik kiekvienas atsirenka, kuriuo jam naudotis
Vyro fotiko as ir pati nenoriu imti, nes man jisai per sunkus -todel dazniau naudojuosi telefono galimybemis (arba savo, jeigu prisimenu pasiimti).
Ruosimasis i ekskursija pagal Tave - noresi pasitikrinti pasta - isidedam laptopa+usb modema;noresis paskaityti, kad kelione neprailgu - isimetam knyga ir laikrasti; noresis muzikos pasiklausyti - mp3 playeri i tase; noresis fotografuoti - fotoaparata i tase; tada dar koks zaidimas, nes gal noresis pazaisti....
Ir prie viso to pasiimi Alexandra.R., kad visa tai tampytu - nes pasiimti ismanuju vietoj visos tos kruvos tiesiog negalima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 20 sausio 2014 - 09:44
laugh.gif matyt žmogui patinka tampyti. Šiaip nesuprantu to išmaniųjų sureikšminimo, koks baisus dalykas, kam jis reikalingas. Beskaitant pagalvojau, kad moterys čia juokauja ir blevyzgoja, specialiai rašo, kad kitiems būtų linksma. Tai gal grįžtam prie vyžų, vežimų ir žibalinių lempų? Visad maniau, kad gyvenime progresas ir naujos technologijos nėra kažkokie demonai, tiek, kad kol pirmi ir labai brangūs, tai ne visų įperkami, bet po to gi jų daugėja ir kainos labai sparčiai krenta, tad joks ne stebuklas. Be to, visada galima nusipirkti pigiau, iš antrų rankų.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 01 20, 08:43)
pas mus irgi yra, tik kiekvienas atsirenka, kuriuo jam naudotis
Vyro fotiko as ir pati nenoriu imti, nes man jisai per sunkus -todel dazniau naudojuosi telefono galimybemis (arba savo, jeigu prisimenu pasiimti).
Ruosimasis i ekskursija pagal Tave - noresi pasitikrinti pasta - isidedam laptopa+usb modema;noresis paskaityti, kad kelione neprailgu - isimetam knyga ir laikrasti; noresis muzikos pasiklausyti -  mp3 playeri i tase; noresis fotografuoti - fotoaparata i tase; tada dar koks zaidimas, nes gal noresis pazaisti....
Ir prie viso to pasiimi Alexandra.R., kad visa tai tampytu  - nes pasiimti ismanuju vietoj visos tos kruvos tiesiog negalima.

Mes va taip ir vaziuojame biggrin.gif Gal netgi dar graziau... Mes keliaudami isidedam ne viena fotoaparata, bet visi po viena lotuliukas.gif Tiksliau, mano rankinis bagazas skirtas tik technikai, ir visuomet tikiuosi, kad niekas jo nesvers lotuliukas.gif Nes visuomet virs 10kg. Matai man geriau temtis visa savo fotoaparatura. Manes dar niekas neitikino, kad ismanusis telefonas gali paveiksluoti lygiai taip pat gerai, kaip ir veidrodinukai su geros kokybes objektyvais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2014 01 20, 19:17)
Mes va taip ir vaziuojame biggrin.gif Gal netgi dar graziau... Mes keliaudami isidedam ne viena fotoaparata, bet visi po viena lotuliukas.gif Tiksliau, mano rankinis bagazas skirtas tik technikai, ir visuomet tikiuosi, kad niekas jo nesvers lotuliukas.gif Nes visuomet virs 10kg.  Matai man geriau temtis visa savo fotoaparatura. Manes dar niekas neitikino, kad ismanusis telefonas gali paveiksluoti lygiai taip pat gerai, kaip ir veidrodinukai su geros kokybes objektyvais 4u.gif

drinks_cheers.gif
Jei reikia +/- kokybiškų nuotraukų, tai taip, telefonas puikiai patarnauja. Bet šiaip su veidrodiniu fotoaparatu tai nėra ką lyginti. Bet man fotoaparato paprastai tik kelionėms, šventėms ir tereikia. Kasdieniam naudojimui užtenka telefono
Atsakyti
Technologijos istiesu palengvina gyvenima (dazniausiai lotuliukas.gif ). Bet matyt esu labai atsilikusi. Man tikras malonumas skaityti knyga popieriniame pavidale. Musu seima visuomet isideda i keliones zaidimus tokius kaip yadzy, kortos dar koks seimos stalo zaidimas wub.gif
O ir nuotrauku man nereikia +/- lygyje ax.gif Nesu dar nei karto pasinaudojusi paveikslavimo funkcija telefone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 20 sausio 2014 - 19:29
Kam ko reikia. Kadangi kelionėse nemėgstam daug fotografuoti "tūkstantis ir dar šimtas" kadrų, mes labiau tokie, kur ten ar ten, kelių mėnesių bėgyje dar kažkiek pasižiūrime ir draugams parodome "va žiūrėk, o ten va kaip buvo", bet daugiausiai savo prisiminimuose ir akimirkos pasimėgavimas, niekada nevartome nuotraukų albumų, o ir padaryti iš kompo ką turime - nepamenu kada jas dariau. Neturime to fetišo nuotraukoms, yra ir yra, nėra na ir nereikia. Knygos sau. Tiesiog dabar telefonai labai palengvina gyvenimą ir rankinių svorį, todėl nematau reikalo kritikuoti išmaniuosius, o jei kažkam pakanka skambučio, žadintuvo, "gyvatėlės" ir sms funkcijų, tai čia tik jų reikalas.
Atsakyti
Mes va taip ir vaziuojame biggrin.gif Gal netgi dar graziau... Mes keliaudami isidedam ne viena fotoaparata, bet visi po viena

o vaika autobusu i kelione irgi taip suruosiate?
Mes kai keliaujame, tai ne tik du -trys fotikai buna, bet as ir savo pagalve isimetu, kad issimiegociau be problemu
Manes dar niekas neitikino, kad ismanusis telefonas gali paveiksluoti lygiai taip pat gerai, kaip ir veidrodinukai su geros kokybes objektyvais 

dar neteko sutikti pradinuko, kuris butu pasiekes toki fotografavimo lygi, kad jam reiketu veidrodzio su keiciamais objektyvais ir papildoma blykste.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 01 20, 20:53)
Kam ko reikia. Kadangi kelionėse nemėgstam daug fotografuoti "tūkstantis ir dar šimtas" kadrų, mes labiau tokie, kur ten ar ten, kelių mėnesių bėgyje dar kažkiek pasižiūrime ir draugams parodome "va žiūrėk, o ten va kaip buvo", bet daugiausiai savo prisiminimuose ir akimirkos pasimėgavimas, niekada nevartome nuotraukų albumų, o ir padaryti iš kompo ką turime - nepamenu kada jas dariau. Neturime to fetišo nuotraukoms, yra ir yra, nėra na ir nereikia. Knygos sau. Tiesiog dabar telefonai labai palengvina gyvenimą ir rankinių svorį, todėl nematau reikalo kritikuoti išmaniuosius, o jei kažkam pakanka skambučio, žadintuvo, "gyvatėlės" ir sms funkcijų, tai čia tik jų reikalas.

Kam fetisas, o kam hobis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 01 21, 07:54)
o vaika autobusu i kelione irgi taip suruosiate?
Mes kai keliaujame, tai ne tik du -trys fotikai buna, bet as ir savo pagalve isimetu, kad issimiegociau be problemu

dar neteko sutikti pradinuko, kuris butu pasiekes toki fotografavimo lygi, kad jam reiketu veidrodzio su keiciamais objektyvais ir papildoma blykste.

Manoji antrokele, pomegius perima is musu, tevu. Tad fotografija domisi. Jei tokiais tempais ir toliau minkys savo fotika, tai manau kitais metais gaus ir veidrodinuka. Ant kiek greitai jai eisis perprasti visas diafragmas, islaikymus ir t.t. biesas zino. Bet kai jinai bus pasiruosusi suprasti ka jinai laiko savo rankose, gaus priejima ir prie blykstes ir prie Lserijos objektyvu. Mano tetis man apie diafragmas pradejo aiskinti, kai man buvo 10m bigsmile.gif Tevuko "liga" persidave man, o as ja toliau platinu savo dukrai. Kaip beja mb is savo puses atsinese "liga zvejyba" (mazoji voblerius i darzeli nesdavosi).

Jau rasiau anksciau... ax.gif Nereikia vaikams pirkti daiktu, todel kad visi juos turi, kad butu krutas ir dar biesas del ko. Mano nuomone vaikas turi zinoti, ka jis laiko rankose, ka jis gali su tuo daiktu padaryti (suprasti to daikto verte).
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 01 12, 22:37)
ir vaikas. ugdyk ji neugdes, kai jis VIENINTELIS klaseje neturi telefono... unsure.gif  mano planas buvo toks, kad mano sunus tures mobilu tik 5 klaseje. taip. vat butent. vadinkit dabar mane atsilikele, nes tevai jau pirmokams perka mobilius. bet mano buves vyras vaikui itaise mobilu jau 3 klaseje (ir tai dar, palyginus su kitais, skaitosi kad velai. ax.gif ) ir jis argumentavo: saugumas, bla bla bla... o as manau: ne velnio. mes gi isaugom be jokiu mobiliu. as mobiliaka studentavimo laikais turejau, net vidurinej neturejau. o dabar vadinasi, mes ikalinti tokio gyvenimo tempo, spartumo, kad turime vaikams vos 7 m sukakus, kisti telefonus?  g.gif del saugumo? kad pedofilu ant kiekvieno kampo neva?

Mano pirmokė turi telefoną, seną, ne išmanųjį - nes taip tiesiog PATOGIAU, lengviau, paprasčiau. Vyresnis mokyklinukas - irgi. Mokyklos ne prie namų, visai kituose rajonuose.
Kam atsisakyti komforto ir patogumo, nejau vien iš principo, kad "mano vaikas bus kitoks nei visi, išskirtinis, nes neturės mobiliako"? Nesuprantu rolleyes.gif
Atsakyti