Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 16, 19:28)
*is aplinkos.
** o tai vaziuojant valanda autobusu reikia ismanuji turet, kitaip nera ka veikt? Prarastas laikas? I ekskursija butinybe ismanusis?

Išmanusis tam ir yra išmanusis, kad galima būtųpvz. padaryti nuotraukas ekskursijos metu. Pvz. mano sūnui labai patinka fotografuoti, turi gyslelę, ir taip užsidegė foto tema, kad ten kur mes keliaujame ar kur jis su klase važiuoja, ten fotografuoja, ne šiaip sau pleškina viską ir bet kaip, o gaudo įdomius kadrus ir kokybiškai, geriau už mane geba pagauti, net jei tą patį objektą ar ten pat būdami fotografuojame. Vaikai turi bendrus žaidimus, jie juos aptarinėja, aš nesikišu į tai, čia jų reikalas ir jų laikas.

Šiaip jau rašiau, gal kartosiuos, kad jei tėvams ir vaikams neaktualu, tai jie ir neperka, kas jiems neaktualu, neįdomu, nesvarbu. Kam kištis į kitų šeimų reikalus? Tavo vaikui to nereikia, tai ir nepirk. Kitam reikia, tai jis ir perka, ir leidimo neklausia. Perka todėl, kad tas daiktas yra reikalingas, jis tikrai nedulkės lentynoje. O jei taip atsitiko, kad dulkes renka, tai parduos ar padovanos kitiems.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 16, 20:28)
*is aplinkos.
** o tai vaziuojant valanda autobusu reikia ismanuji turet, kitaip nera ka veikt? Prarastas laikas? I ekskursija butinybe ismanusis?

* tai gal aplinka reikia keisti, kad tokiu isvadu nebutu.
* kur parasyta kad reikia? Tai nera butinybe, bet geras budas laiko uzimtumui. Pati irgi ta pati dariau - na tik vaikai daugiau zaide ivairius zaidimus (lenkynes, sudoku, kryziazodzius), klausesi dainas..., o as narsiau internete ir skaiciau laiskus.
Veliau fotografavo su jais.
QUOTE(jolita23 @ 2014 01 16, 20:28)
o ką konkrečiai ketvirtokai veikia su išmaniasiais, kad tai yra toks svarbus ir būtinas daiktas?

o kur as rasiau, kad tai svarbus ar butinas daiktas? Mane paprasciausiai nustebino kaip jie jais naudojasi, kaip jie tuos daiktus greitai perpranta ir t.t.

QUOTE(Subjektyvi @ 2014 01 17, 00:10)
Perka todėl, kad tas daiktas yra reikalingas, jis tikrai nedulkės lentynoje.

na matai ju isivaizdavimu vienintele priezastis, kodel tai yra perkama, tai tam, kad vaikas galetu nusinesti i mokykla ir pasirodyti. Greiciausiai net ir neispakuota - gi vis tiek nieko nesugeba su juo daryti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 17 sausio 2014 - 11:36
Vyresnelei teko pirkti nauja telefona, nes senasis tiek nuseno, kad nieko nebuvo girdet. Neketinome pirkti lieciamo, taciau pradejus ziureti kainas ir dometis.. nutarem pirkti butent toki, kadangi nuo bile kokio kaina nlb skyresi. Sumokejom 260 Lt.
Atsakyti
Tas ir yra, kad dabar tie išmanieji nėra tokie ypatingai brangūs, yra nebrangių telefonų. Matyt likęs įsitikinimas iš senų laikų, bet gi ši naujovė jau seniausiai ne naujovė.
Atsakyti
Moterys, merginos, gal galit pasufleruoti, kaip jums atrodo kokios yra normalios pajamos 2 žmonių šeimai,atskaičius gyv.vietos išlaidoms(nuomai+mokesčiai)? pradėjau aktyviai čia domėtis kaip šeimos gyvena ir kažkaip atrodo, kad ryyyyškiai per daug išleidžiam viskam....
Atsakyti
QUOTE(Mej @ 2014 01 17, 16:56)
Moterys, merginos, gal galit pasufleruoti, kaip jums atrodo kokios yra normalios pajamos 2 žmonių šeimai,atskaičius gyv.vietos išlaidoms(nuomai+mokesčiai)? pradėjau aktyviai čia domėtis kaip šeimos gyvena ir kažkaip atrodo, kad ryyyyškiai per daug išleidžiam viskam....

cia juk priklauso nuo iprociu. pvz vieni taupo kinui, nekalbu apie kelione, kiti negalvodami perka. vieni per savaite valgo 7 kartus restoranuose, kiti viena syki per menesi.
nuo to juk ir priklauso kiek isleidziama ir kiek yra normalu. bet jeigu jau atrodo, kad islaidziate per daug, greiciausiai taip ir bus. o kas yra normalu ir kas ne, vel labai slidus klausimas. vienas pasakys, jog normalu eiti i visus rodomus idomesnius filmus, nes yra kino fanas, kitas pasakys, jog normalu nueiti karta i ketvirti i labai labai labai gera filma, priesingu atveju neverta taskyti pinigu.
bet jeigu zmogus gali sau leisti tai, kodel gi ne?
arba vienas su ta pacia striuke vaikscios 3m,o kitas tures ju n.
kazkada buvau uzsikabliavusi "ant" sukneliu pirkimo, buvo akzkokia liga, kai kone kasdien turedavau bent is skuduryno kazka parsitempti doh.gif baiges taip, kad kai kuriu net neuzsidejau, kai kurias grazinau. tada suvokiau, kad tai jau nera normalu smile.gif
o visa kita - tik nuo iprociu ir galimybiu priklauso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mej @ 2014 01 17, 16:56)

Čia būtų mano labai subjektyvi nuomonė ax.gif
Atskaičius išlaidas gyvenamai vietai, lieka tokios pagrindinės išlaidų kategorijos:

1. maistas - dviems mano manymu optimalu 500 (valgymai restoranuose - prie pramogų)
2. kuras (ir kitos susijusios išlaidos, gal nuolatiniai bilietai, gal mašinos remontas, draudimai, plovyklos ir tt) - suma X, nes labai jau įvairiai gali gautis
3. rūbai (batai, aksesuarai ir tt) - orientuojuosi į savo šeimos poreikius, 2*200, viso 400 lt/mėn
4. kosmetika, higiena - vėlgi, labai subjektyvu, 2*200, t y 400 lt/mėn
5. buitinės išlaidos 100
6. naminiai gyvūnėliai? X lt, čia gali labai skirtis suma
7. pramogos - dviems jauniems, kol dar be vaikų, pramogauti būtina biggrin.gif 200 otpimalu, IMHO
8. sportas 2*100, t y 200
9. atidėjimas kelionėms, priklausomai nuo pajamų, nuo 200 iki 1000
10. atidėjimas ateičiai/didesniam pirkiniui - 10-30 % nuo atlyginimo
11. nenumatytos išlaidos, dovanos ir kt 100

Dar kartą pabrėžiu, kad čia subjektyvi mano nuomonė 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(Mej @ 2014 01 17, 15:56)

manot, kad kazkas jums paskaiciuos ir atsakys? Tai neimanoma. Na, kad ir buto nuoma. Kur? Uz kiek? Galima buta kad ir uz 1000 Lt issinuomot + patarnavimai, ar uz 100 Lt, ar visai mazam miestelyje rast ir nemokamai, tik uz patarnavimus.
Kuras? O kiek km i darba? O kai kurie taip arti gyvena, kad i darba ir parduotuves pestute, tai visai tokiu islaidu neturi. Rubai? Jei darbe yra skirti darbiniai rubai ar uniforma, tai velgi islaidos rubams bus labai mazos, jei biure, didesnes. Pramogos? Megstat po teatrus ir kinus trankytis, ar pasivazinejima dviraciais ir knygu skaityma namuose? Kosmetika? Yra kremas uz 9 Lt, bet galima ir uz 299 nusipirkt. Pas kirpeja karta per pora savaiciu, karta per menesi ar karta per metus? Ar visai kas nemokamai plaukus sutvarko?
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 01 16, 23:10)
Išmanusis tam ir yra išmanusis, kad galima būtųpvz.  padaryti nuotraukas ekskursijos metu.

g.gif pas mus namuose yra fotoaparatas, kam reikia, tas pasiima. Be to, kai kurie dabar jau eiliniai telefonai (tik ne mano), irgi fotkina. Tai nesugalvociau, kad ismaniojo reikia specialiai del galimybes fotografuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 18, 11:04)
g.gif pas mus namuose yra fotoaparatas, kam reikia, tas pasiima. Be to, kai kurie dabar jau eiliniai telefonai (tik ne mano), irgi fotkina. Tai nesugalvociau, kad ismaniojo reikia specialiai del galimybes fotografuot  g.gif

bet tada juk negalima i FB ideti nuotraukos is eksursijos ir nurodyti buvimo vietos smile.gif dar geriau, i FB galima ideti foto su visa seima is Turkijos, kad atitinkami asmenys zinotu, kada laisvas plotas namie thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyrika: 18 sausio 2014 - 11:54
QUOTE(dontstop @ 2014 01 18, 09:16)
Čia būtų mano labai subjektyvi nuomonė  ax.gif
Atskaičius išlaidas gyvenamai vietai, lieka tokios pagrindinės išlaidų kategorijos:

1. maistas - dviems mano manymu optimalu 500 (valgymai restoranuose - prie pramogų)
2. kuras (ir kitos susijusios išlaidos, gal nuolatiniai bilietai, gal mašinos remontas, draudimai, plovyklos ir tt) - suma X, nes labai jau įvairiai gali gautis
3. rūbai (batai, aksesuarai ir tt) - orientuojuosi į savo šeimos poreikius, 2*200, viso 400 lt/mėn
4. kosmetika, higiena - vėlgi, labai subjektyvu, 2*200, t y 400 lt/mėn
5. buitinės išlaidos 100
6. naminiai gyvūnėliai? X lt, čia gali labai skirtis suma
7. pramogos - dviems jauniems, kol dar be vaikų, pramogauti būtina  biggrin.gif  200 otpimalu, IMHO
8. sportas 2*100, t y 200
9. atidėjimas kelionėms, priklausomai nuo pajamų, nuo 200 iki 1000
10. atidėjimas ateičiai/didesniam pirkiniui - 10-30 % nuo atlyginimo
11. nenumatytos išlaidos, dovanos ir kt 100

Dar kartą pabrėžiu, kad čia subjektyvi mano nuomonė  4u.gif

maistas 500 dviem zmonem? as viena 400 pravalgau ir tikrai neislaidauju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2014 01 18, 12:54)
...dar geriau, i FB galima ideti foto su visa seima is Turkijos, kad atitinkami asmenys zinotu, kada laisvas plotas namie  thumbup.gif

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(guodzik @ 2014 01 18, 12:59)
maistas 500 dviem zmonem? as viena 400 pravalgau ir tikrai neislaidauju  biggrin.gif

Normali suma dviems zmonems. Mes su dukra siaip pravalgom daugiau,bet sesijos metu,kai nebuvo laiko nei pirkti,nei gaminti,isleidom tikrai ne daugiau 300lt... ax.gif Ir tikrai nebadavom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(guodzik @ 2014 01 18, 12:59)
maistas 500 dviem zmonem? as viena 400 pravalgau ir tikrai neislaidauju  biggrin.gif

O mes trise pravalgom 600 smile.gif Rašiau juk iš savo varpinės, tris kartus pakartojau, kad nuomonė subjektyvi smile.gif
Atsakyti