Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(__snowflake @ 2014 01 13, 12:46)
Ir laikai kitokie buvo. Ne tuo požiūriu, kad niekas neturėjo.

kuo kitokie? Kad dabar vaikas po pamoku neaisku kur nubludins ir mama butinai turi jam paskambint, paklaust kur yra? Bet ir tais kitokiais laikais ir siais tikrai yra imanoma vaika issiauklet taip, kad po pamoku tiesiais namo, persirengt, pavalgyt ir tik tada i trasa, jei tevai leido. viskas priklauso nuo auklejimo. Galim issiauklet, kad iki kazkurios val. pareitu i namus ir be priminimo telefonu, o galima ir duot vaikui telefona, bet jis juo nepranes, neatsilieps ir isvis "nepakrautas telefonas". Kuo jum tie laikai kitokie, be pedofilu ant kiekvieno kampo? Nebent tevai dirba vaiku asmeniniais vairuotojais. Bet cia kazin ar nuo laiku priklauso schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2014 01 12, 21:37)

vadinkit dabar mane atsilikele, nes tevai jau pirmokams perka mobilius.

pasene jusu zinios biggrin.gif dabar tevai jau kai kuriems darzelinukams telefonus perka. Kam? Nagi, kad tevai jiems i grupe paskambintu (tipo aukletojai negali) ar vaikas jiems ax.gif Reikai, butinybe, laikai gi kitokie.......
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2014 01 13, 20:00)
Denaxa, o kokia bible nakti dirba g.gif  bigsmile.gif

VGTU, MRU, VU turi naktines bibliotekas ax.gif
Atsakyti
Pas mano jau mokyklą lankiusius vaikus atsirado telefonai po vienos skaudžios nelaimės. Vaikai buvo svečiuose pas vieną klasiokę namuose, ten buvo abu tėvai. Vieną vaiką sukandžiojo jų šuo, skaudžiai, giliai. Sukandžiotas, kraujuojantis vaikas pusdienį praleido jų namuose ir ne tik, apsiverkęs nusiverkęs. Tėvai man nepaskambino. Aš atvykau tik vakare, taip buvome sutarę. Jie nedarė nieko, nors galėjo paskambinti, iškviesti greitąją, galų gale patys nuvežti medikams, nes abu su automobiliais (patys gyvena netoli Žalgirio ligoninės). Dabar nesileisiu į detales kodėl jie tokie, bet patys suprantate, pasaulyje yra nemažai "keistuolių", o iki tol atrodė normalūs sveiko proto žmonės doh.gif . Skubiai vežiau į Žalgirio ligoninę, uždėjo kelias siūles, randai liko visam gyvenimui. Bet po to įvykio buvo įduoti telefonai, kad jie patys galėtų man paskambinti, perspėti, informuoti, ypač jei kažkas negerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 14 sausio 2014 - 10:16
QUOTE(given444 @ 2014 01 14, 03:14)
denaxa, mano mobilieji paskutinieji du ir buvo plytos... biggrin.gif pasakiau sau, ot ir nekeisiu i naujesnius...tai lyg tycia vienas i arbatos puodeli ikrito... kitas, kol nusibaige... buna, buna tu varnu....vat ir db pasijutau varna...visad maniau kad ipadas ir plansetinis vienas ir tas pats...

Plytos veza lotuliukas.gif mano pana turi ir normalesni telefona (is tevo paveldejo),pasinaudojo pora savaiciu,o vakar,ziuriu,vel su savo nutampyta plyta,sako,batarke gerokai ilgiau laiko ir aplamai praktiskesnis... lotuliukas.gif Kazkur ir lieciamu ekranu turi (mano brolis atidave),bet tas isvis ja nervuoja,nesinaudoja... doh.gif
Atsakyti
...visad maniau kad ipadas ir plansetinis vienas ir tas pats...

plansetinius gamina n+k firmu, renkiesi koks patinka ar iperkamas(jei reikia). pradedant apple, samsungu ir kruva placiai nezinomu gamintoju. o vat ipad yra apple produktas(kaip ir iphone, ipod, imac) 4u.gif
Atsakyti
dar net imac'as yra? biggrin.gif joo..
Atsakyti
visad maniau kad ipadas ir plansetinis vienas ir tas pats...

QUOTE(given444 @ 2014 01 15, 20:27)
dar net imac'as yra? biggrin.gif joo..

paskaicius tokius parasymus, kaip ir nekeista darosi, kodel nematoma prasmes vaikui tureti telefono ar kompiuterio. Kai pats laikai tai nereikalingu dalyku, visiskai tuo nesidomi, tai ir atrodo, kad kitiems tai nereikalingas dalykas bei laiko ir pinigu svaistymas turetu buti.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 01 16, 17:09)

didzioji dauguma vaiku nori visko, kas tik yra ir pageidautina naujausio modelio. Net jei ir nesinaudos tuo, svarbu i mokykla nusinest parodyt. Bet tai nereiskia, kad jiems reikia tai pirkti. Ypac, jei reikia kazka kito, naudingesnio vaikui/seimai nupirkti.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 16, 20:01)
didzioji dauguma vaiku nori visko, kas tik yra ir pageidautina naujausio modelio. Net jei ir nesinaudos tuo, svarbu i mokykla nusinest parodyt.

Labai idomu is kur tokia statistika? Sakyciau tokiu yra mazuma. O kiti atvirksciai zino, ka jie su kokreciu daiktu darytu ir kam jie ji naudotu (tai nebutinai turi sutapti su tavo nuomone, kaip ir kam ta daikta reikia naudoti, bet tai nereiskia, kad jie nezino ka su juo darytu). Ir kaip pastebejau, jeigu jau vaikas daiktu giriasi, tai dazniausiai todel, kad tevai tai paskatina - sureiksmina ta daikta, aiskina kad jisai nevertas to, nes nezinos ka su juo daryti ir t.t.
Vaziavau cia gruodzio menesi su mazges klase (ketvirtokai) i ekskursija, Kelione truko apie valanda, tai puse klases tikrai ( o gal ir daugiau) turejo ismaniuosius telefonus - kai kuriu is ju naudojimosi igudziu ir greicio, ne vienas suauges galetu pavydeti.

Mazge greiciau ismoko nustatyti orkaites laikrodi - as tingejau skaityti instrukcija ir palikau tai ateiciai (na kai rankos prieis, nes nebutinas daiktas), o jinai kelis kartus paspaudaliojo ir vualia - gavosi.

Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 01 16, 19:20)
*Labai idomu is kur tokia statistika?

**Vaziavau cia gruodzio menesi su mazges klase (ketvirtokai) i ekskursija, Kelione truko apie valanda, tai puse klases tikrai ( o gal ir daugiau) turejo ismaniuosius telefonus - kai kuriu is ju naudojimosi igudziu ir greicio, ne vienas suauges galetu pavydeti.

*is aplinkos.
** o tai vaziuojant valanda autobusu reikia ismanuji turet, kitaip nera ka veikt? Prarastas laikas? I ekskursija butinybe ismanusis?
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2014 01 16, 19:20)

Vaziavau cia gruodzio menesi su mazges klase (ketvirtokai) i ekskursija, Kelione truko apie valanda, tai puse klases tikrai ( o gal ir daugiau) turejo ismaniuosius telefonus - kai kuriu is ju naudojimosi igudziu ir greicio, ne vienas suauges galetu pavydeti.

o ką konkrečiai ketvirtokai veikia su išmaniasiais, kad tai yra toks svarbus ir būtinas daiktas?
Gal tikrai kažko svarbaus ir aš nežinau g.gif
Atsakyti
Vaikai nebemoka bendrauti - štai kur problema unsure.gif tėvai eina lengviausiu būdu - aprūpina daiktais. Net pirmokai nešiojasi išmaniuosius, PSP ir dar visokį velnią, elementarių žaidimų nebežino. Bet iš kur jie gali žinoti, kai į rankas yra įbrukamas spalvotas judantis žaisliukas?

Mano pirmokas turi PSP, žaidimams limituotas laikas (40-50 min/d, 5d/sav.), ir tik po sportų, pamokų ir kitų užsiėmimų. O didžiausia nuoskauda būna, kai grįžęs iš mokyklos skundžiasi, kad vaikai nežaidžia judrių žaidimų, cituoju "tik tupi ant palangių ar radiatorių ir žaidžia su telefonais" unsure.gif

Taip kad ne vaikus kaltinkime, o save, t.y. tėvus, įduodami tokius dalykus į švietimo įstaigas, ekskursijas ir nekontroliuojant žaidimų laiko cool.gif
Atsakyti