Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 01 11, 23:04)
Maniškiai penktokai, bet tik šiemet atsirado poreikis išmaniesiems.

man jau gerokai per 30 ir iki siol neturiu poreikio ismaniesiems blink.gif g.gif

Ir be iPadu isaugau ir su logika problemu neturiu, netgi logikos egzamina 9 balams islaikiau...
tipo kompe negalima be ipadu loginiu zaidimu turet, butinai asmeniskai vaikui reikia iPada pirkt....kitaip atsilikeliu seimynele...
Atsakyti
Jei tau nėra poreikio, tai tik tavo poreikiai ir reikalai. Man pvz. visada buvo poreikis išmaniąjam ir naudojuosi daug kuo, kai tik jie atsirado, buvau labai suinteresuotas žmogus, bet užtat nėra poreikio iPodui, tai jo ir neturiu.

Ką pirkti jūsų šeimynėlei tai jūs patys sprendžiate, mes nusprendėme, kad reikia iPado, bet ne kiekvienam vaikui, o tiesiog, vieno daikto visai šeimai. Tai gi, mes patenkinome poreikius ir jis mums reikalingas, ypač kelionių metu, nes į trumpas keliones, į užsienį imu tik planšetą, taip patogiau. Pati skaitau tai ką reikia, kitu metu vaikai pažaidžia, skaito, naršo. Namuose man patogu su juo tada, kai nenoriu imti laptopo, pvz. į lovą, patogiau skaityti su planšetu, nei laptopu.
Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2014 01 11, 23:12)
O kuom blogai jei tevai savo iPaduose isitaiso tu loginiu zaidimu ir leidzia vaikams pazaisti? Ar tai atsilikimas?

Tai gi kalba eina apie tuos tėvus, kurie kategoriškai prieš bet kokius planšetus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 01 10, 21:54)
...materialine padetis cia neturi itakos,viskas priklauso nuo poziurio...

ne visai taip.
gal duok man pavyzdziu, o as tau duosiu savuju. ax.gif as buvau kaip tu, matai mes esam tokiom ir dar tais laikais gyvenom (apie 1980-1998m) - kur niekam nieko nereikejo...nes aplink niekas nieko neturejo....
sutik, saviverte gali ugdyt kiek nori, bet net normali suaugusi moteris atsisako eiti i drauges prasmatnesni vakareli, jei neturi sukneles ar dovanos. taip, taip...o ka tokiu situaciju nebuna? man buna. kai zinau ner pin, ju turesiu tik kt menesi, taip ir parasau: davai, susimatom veliau, one on one; noriu pabut dviese. o isties salia to pabuvimo dviese, labai geras buna pretekstas atsisakyti - butent del dovanos neturejimo.
ir vaikas. ugdyk ji neugdes, kai jis VIENINTELIS klaseje neturi telefono... unsure.gif mano planas buvo toks, kad mano sunus tures mobilu tik 5 klaseje. taip. vat butent. vadinkit dabar mane atsilikele, nes tevai jau pirmokams perka mobilius. bet mano buves vyras vaikui itaise mobilu jau 3 klaseje (ir tai dar, palyginus su kitais, skaitosi kad velai. ax.gif ) ir jis argumentavo: saugumas, bla bla bla... o as manau: ne velnio. mes gi isaugom be jokiu mobiliu. as mobiliaka studentavimo laikais turejau, net vidurinej neturejau. o dabar vadinasi, mes ikalinti tokio gyvenimo tempo, spartumo, kad turime vaikams vos 7 m sukakus, kisti telefonus? g.gif del saugumo? kad pedofilu ant kiekvieno kampo neva?
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 01 11, 19:24)
kažkuo primena vegetarus, veganus ir žaliavalgius, jei jau patys pradėjo tuom gyventi, tai viskas, būtina įtraukti vaikus, kitus šeimos narius, nori nenori, niekas jų neklausia ir neleidžia rinktis, laisvai ir nepriklausomai.

o cia negraziai pavarei. nes lygiai taip pat ir apie visavalgius galima pasisakyti, kad jie viska brukdami vaikui pratina ji prie mesos ir kt dalyku - ir vaikas netenka teises rinktis. o kur dar siaip greito maisto kultura arba snack'avimai mieste. ? o gydytojai ir pabrezia kad aikysteje suformuotus iprocius sunku atmesti suaugus...kad ir tas dvieju sauksteliu cukraus berimas i arbata....dekinga esu mamai iki siol kad be jokio berimo cukraus i gerimus isaugino...netgi i kava...
taip kad nereikia varyti tau paciai ant vegetaru... as ant visavalgiu nevarau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 12 sausio 2014 - 21:40
QUOTE(given444 @ 2014 01 12, 22:37)
ne visai taip.
gal duok man pavyzdziu, o as tau duosiu savuju. ax.gif as buvau kaip tu, matai mes esam tokiom ir dar tais laikais gyvenom (apie 1980-1998m) - kur niekam nieko nereikejo...nes aplink niekas nieko neturejo....
sutik, saviverte gali ugdyt kiek nori, bet net normali suaugusi moteris atsisako eiti i drauges prasmatnesni vakareli, jei neturi sukneles ar dovanos. taip, taip...o ka tokiu situaciju nebuna? man buna. kai zinau ner pin, ju turesiu tik kt menesi, taip ir parasau: davai, susimatom veliau, one on one; noriu pabut dviese. o isties salia to pabuvimo dviese, labai geras buna pretekstas atsisakyti - butent del dovanos neturejimo.
ir vaikas. ugdyk ji neugdes, kai jis VIENINTELIS klaseje neturi telefono... unsure.gif  mano planas buvo toks, kad mano sunus tures mobilu tik 5 klaseje. taip. vat butent. vadinkit dabar mane atsilikele, nes tevai jau pirmokams perka mobilius. bet mano buves vyras vaikui itaise mobilu jau 3 klaseje (ir tai dar, palyginus su kitais, skaitosi kad velai. ax.gif ) ir jis argumentavo: saugumas, bla bla bla... o as manau: ne velnio. mes gi isaugom be jokiu mobiliu. as mobiliaka studentavimo laikais turejau, net vidurinej neturejau. o dabar vadinasi, mes ikalinti tokio gyvenimo tempo, spartumo, kad turime vaikams vos 7 m sukakus, kisti telefonus?  g.gif del saugumo? kad pedofilu ant kiekvieno kampo neva?

Na,prie ko cia vakareliai...smile.gif As juk sakiau,kad norui mokytis ir pasiekimams turtine padetis itakos neturi,na,nebent tik tiek,kad turint pakankamai finansu galima viska pasiekti lengviau su mazesnemis pastangomis ax.gif
Del vakareliu-tai taip,tu teisi,bet cia apie mokymasi kalbejom smile.gif
Del telefono-as tai cia nematau problemos,nu tai kas,kad vienintelis klaseje neturi? Jei dar nera jam jis butinas? Mano dukra,antro kurso studente,naudojasi sena juodai balta nokia,kuria gali tik paskambinti ir zinutes parasyti,ir kuria ji turi,hmm...gal nuo 7 klases... g.gif ir kazkam mandresnio neturi poreikio (nors visi aplink turi),nes telefonas jai-tik rysio priemone ir niekas daugiau...mygtukai visi nusitryne,nesimato nei vieno simbolio,vaikas nejaucia poreikio net ta "mygtukine" pasikeisti smile.gif Na,bet mes visa seima "baltos varnos",niekada nebuvom tokie kaip visi ir nesielgem taip kaip visi,tai kazkaip daiktus irgi vertinam tik pagal tai,kokias reikalingas tuo metu funkcijas jie gali suteikti...ne daugiau...Niekada neziurejau ir nekreipiau demesio i tai,ka turi kiti,pirkau vaikams tik tai,kas butina jiems,o ne tai,ka kiti saviskiams perka...Mano vaikai mobilius gavo dar palyginti anksti (nuo 3 mazoji,vyresne gal nuo 5,jei gerai pamenu-tada ir as kartu isigijau),nes del mano ramios galvos ir del ju saugumo buvo butinas rysys-as dirbau parom,jos pacios iseidavo i mokykla ir per puse miesto po pamoku dar vaziuodavo i muzikos mokykla,namie budavo vienos smile.gif O jei vaikas nelieka vienas,visur lydimas-na,tai is tikruju,kam tada jam tas telefonas? bet cia,kaip sakoma-kiek zmoniu,tiek poziuriu,ir kiekvienas gyvena taip,kaip jam atrodo geriau ir patogiau,ir tai tikrai nera blogai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 01 12, 21:37)
ne visai taip.
ir vaikas. ugdyk ji neugdes, kai jis VIENINTELIS klaseje neturi telefono... unsure.gif  mano planas buvo toks, kad mano sunus tures mobilu tik 5 klaseje. taip. vat butent. vadinkit dabar mane atsilikele, nes tevai jau pirmokams perka mobilius. bet mano buves vyras vaikui itaise mobilu jau 3 klaseje (ir tai dar, palyginus su kitais, skaitosi kad velai. ax.gif ) ir jis argumentavo: saugumas, bla bla bla... o as manau: ne velnio. mes gi isaugom be jokiu mobiliu. as mobiliaka studentavimo laikais turejau, net vidurinej neturejau. o dabar vadinasi, mes ikalinti tokio gyvenimo tempo, spartumo, kad turime vaikams vos 7 m sukakus, kisti telefonus?  g.gif del saugumo? kad pedofilu ant kiekvieno kampo neva?
Papildyta:

o cia negraziai pavarei. nes lygiai taip pat ir apie visavalgius galima pasisakyti, kad jie viska brukdami vaikui pratina ji prie mesos ir kt dalyku - ir vaikas netenka teises rinktis. o kur dar siaip greito maisto kultura arba snack'avimai mieste. ? o gydytojai ir pabrezia kad aikysteje suformuotus iprocius sunku atmesti suaugus...kad ir tas dvieju sauksteliu cukraus berimas i arbata....dekinga esu mamai iki siol kad be jokio berimo cukraus i gerimus isaugino...netgi i kava...
taip kad nereikia varyti tau paciai ant vegetaru... as ant visavalgiu nevarau....

Ir laikai kitokie buvo. Ne tuo požiūriu, kad niekas neturėjo.
Atsakyti
Dabar į visokius vakarėlius paauglius tėvai išleidžia kiek ramesne širdimi, jei taip galima vertinti, juk vaikai telefonizuoti. Rizika ir anuomet, ir dabar išlieka, bet anuomet išėjo vaikas į klubą, tai jei laiku neparėjo, nei žino, nei susisieks, pakol pats nepareis savo kojomis.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 01 13, 16:37)
Dabar į visokius vakarėlius paauglius tėvai išleidžia kiek ramesne širdimi, jei taip galima vertinti, juk vaikai telefonizuoti. Rizika ir anuomet, ir dabar išlieka, bet anuomet išėjo vaikas į klubą, tai jei laiku neparėjo, nei žino, nei susisieks, pakol pats nepareis savo kojomis.

Aha,ramesne dusia... biggrin.gif doh.gif Mano pana nakti su kursiokais sedejo bibliotekoj,mokesi,telefono garsa issijungus...o manes neperspejo kur bus... doh.gif Tai as vos neisprotejau,ir,aisku,puse miesto ant koju sukeliau...zvenge po to visi,kad dingusi mergaite rasta nusimokiusi bibliotekoje... lotuliukas.gif doh.gif Va ir telefonizuotas vaikas... doh.gif
Atsakyti
Denaxa, o kokia bible nakti dirba g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2014 01 13, 21:00)
Denaxa, o kokia bible nakti dirba g.gif  bigsmile.gif

VGTU biggrin.gif As is pradziu kai isgirdau tai nepatikejau tuo ka isgirdau,galvojau,supratau kazka ne taip... doh.gif Yra kazkokios naktines korteles su kuriom gali eiti ten nakti,sedeti ir mokytis...tai kazkas is ju grupes tokia turi (kaip supratau,ne kiekvienas ja gali gauti ),tai va jie susirenka keliese ir eina mokytis doh.gif Bible kaip ir nedirba,lyg tai tik sargas buna,bet suteikiamas toks laisvas plotas mokymuisi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2014 01 13, 20:00)
Denaxa, o kokia bible nakti dirba g.gif  bigsmile.gif

MRU irgi dirba naktimis mirksiukas.gif
Atsakyti
wow.
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2014 01 13, 17:52)
Aha,ramesne dusia... biggrin.gif  doh.gif  Mano pana nakti su kursiokais sedejo bibliotekoj,mokesi,telefono garsa issijungus...o manes neperspejo kur bus... doh.gif  Tai as vos neisprotejau,ir,aisku,puse miesto ant koju sukeliau...zvenge po to visi,kad dingusi mergaite rasta nusimokiusi bibliotekoje... lotuliukas.gif  doh.gif  Va ir telefonizuotas vaikas... doh.gif

nu sakykit, ka norit, bet as irgi pasiusciau - ka negalima perspeti???? maziausia, cia, k1 galima...
Atsakyti
denaxa, mano mobilieji paskutinieji du ir buvo plytos... biggrin.gif pasakiau sau, ot ir nekeisiu i naujesnius...tai lyg tycia vienas i arbatos puodeli ikrito... kitas, kol nusibaige... buna, buna tu varnu....vat ir db pasijutau varna...visad maniau kad ipadas ir plansetinis vienas ir tas pats...
Atsakyti