QUOTE(given444 @ 2014 01 12, 22:37)
ne visai taip.
gal duok man pavyzdziu, o as tau duosiu savuju.
as buvau kaip tu, matai mes esam tokiom ir dar tais laikais gyvenom (apie 1980-1998m) - kur niekam nieko nereikejo...nes aplink niekas nieko neturejo....
sutik, saviverte gali ugdyt kiek nori, bet net normali suaugusi moteris atsisako eiti i drauges prasmatnesni vakareli, jei neturi sukneles ar dovanos. taip, taip...o ka tokiu situaciju nebuna? man buna. kai zinau ner pin, ju turesiu tik kt menesi, taip ir parasau: davai, susimatom veliau, one on one; noriu pabut dviese. o isties salia to pabuvimo dviese, labai geras buna pretekstas atsisakyti - butent del dovanos neturejimo.
ir vaikas. ugdyk ji neugdes, kai jis VIENINTELIS klaseje neturi telefono...
mano planas buvo toks, kad mano sunus tures mobilu tik 5 klaseje. taip. vat butent. vadinkit dabar mane atsilikele, nes tevai jau pirmokams perka mobilius. bet mano buves vyras vaikui itaise mobilu jau 3 klaseje (ir tai dar, palyginus su kitais, skaitosi kad velai.
) ir jis argumentavo: saugumas, bla bla bla... o as manau: ne velnio. mes gi isaugom be jokiu mobiliu. as mobiliaka studentavimo laikais turejau, net vidurinej neturejau. o dabar vadinasi, mes ikalinti tokio gyvenimo tempo, spartumo, kad turime vaikams vos 7 m sukakus, kisti telefonus?
del saugumo? kad pedofilu ant kiekvieno kampo neva?
Na,prie ko cia vakareliai...
As juk sakiau,kad norui mokytis ir pasiekimams turtine padetis itakos neturi,na,nebent tik tiek,kad turint pakankamai finansu galima viska pasiekti lengviau su mazesnemis pastangomis
Del vakareliu-tai taip,tu teisi,bet cia apie mokymasi kalbejom
Del telefono-as tai cia nematau problemos,nu tai kas,kad vienintelis klaseje neturi? Jei dar nera jam jis butinas? Mano dukra,antro kurso studente,naudojasi sena juodai balta nokia,kuria gali tik paskambinti ir zinutes parasyti,ir kuria ji turi,hmm...gal nuo 7 klases...
ir kazkam mandresnio neturi poreikio (nors visi aplink turi),nes telefonas jai-tik rysio priemone ir niekas daugiau...mygtukai visi nusitryne,nesimato nei vieno simbolio,vaikas nejaucia poreikio net ta "mygtukine" pasikeisti
Na,bet mes visa seima "baltos varnos",niekada nebuvom tokie kaip visi ir nesielgem taip kaip visi,tai kazkaip daiktus irgi vertinam tik pagal tai,kokias reikalingas tuo metu funkcijas jie gali suteikti...ne daugiau...Niekada neziurejau ir nekreipiau demesio i tai,ka turi kiti,pirkau vaikams tik tai,kas butina jiems,o ne tai,ka kiti saviskiams perka...Mano vaikai mobilius gavo dar palyginti anksti (nuo 3 mazoji,vyresne gal nuo 5,jei gerai pamenu-tada ir as kartu isigijau),nes del mano ramios galvos ir del ju saugumo buvo butinas rysys-as dirbau parom,jos pacios iseidavo i mokykla ir per puse miesto po pamoku dar vaziuodavo i muzikos mokykla,namie budavo vienos
O jei vaikas nelieka vienas,visur lydimas-na,tai is tikruju,kam tada jam tas telefonas? bet cia,kaip sakoma-kiek zmoniu,tiek poziuriu,ir kiekvienas gyvena taip,kaip jam atrodo geriau ir patogiau,ir tai tikrai nera blogai