Papildomai reikalinga sportinė apranga ir avalynė, dienpinigiai, prailginta grupė, reikalingas kompiuteris ir internetas, nes ir pradinukams užduoda namų darbams susirasti konkrečią informaciją internete, atlikti nedidelius tikslinius referatus ir pan., čia priklauso nuo mokyklos, bet mūsų mokykloje tai buvo ir yra pakankamai dažnai. Jei dailės mokytoja su iniciatyva ir turi nemažai idėjų, tai reikia reguliariai pirkti dailės pamokoms įvairias priemones, pvz. grafiti kreideles, aerozolinius dažus, tušą su plunksnom, pačias įvairiausias priemones. Vaikams įdomu - tėvams per kišenę. Be to, programoje numatyta nemažai ekskursijų, edukacinių pamokų, tai ne visada nemokamai, neskaitant transporto bilietėlių, kartais reikia susimokėti litą kitą.
Papildyta:
Dar nepaminėjau uniformos pirkimą. Ne visur jos yra, bet jei yra, tai papildomos išlaidos.
QUOTE(dontstop @ 2013 11 28, 11:33)
Flight, papasakokit, kokios yra pagrindinės išlaidų kategorijos mokyklinukams? Labai įdomu ir aktualu mūsų šeimai, ruošiamės jau moraliai ir materialiai mokyklai
Uniforma, drabužiai ir avalynė, prailginta, būreliai, klasės fondas, mokykliniai reikmenys, pratybos.
QUOTE(Sophi @ 2010 01 09, 12:46)
Kodėl į niekur? Galima aukoti labai konkrečiam tikslui. Nelabai net įsivaizduoju, kokia auka būtų į niekur
Dėl 10 % tai čia skaičius iš turtingesnio pasaulio - Lietuvos vidutinio atlyginimo kontekste jis aiškiai per didelis. Bet tikrai ne % esmė.
Dėl 10 % tai čia skaičius iš turtingesnio pasaulio - Lietuvos vidutinio atlyginimo kontekste jis aiškiai per didelis. Bet tikrai ne % esmė.
Aš irgi buvau prieš paskolas, bet kai pagalvoju taupiau taupiau nieko nemačiau nieko gero nenusipirkau ir ar sutaupiau žinoma neeeeeeeeeee...Jai yra geras daiktas kurio nori pvz kelionė reikia imti ir važiuoti, o tai aš jau kai mažylis dabar niekur nenuvažiuosiu
Ačiū atsakiusioms dėl mokyklinukų išlaidų, įdomu buvo paskaityti
Na as dar prideciau pramogas i sarasa. Kazkaip iki mokyklos viskas paprasciau buvo. O dabar laikas nuo laiko prireikia kazkur nueiti arba tokio nekalto daikto kaip iPad, nes visi jau buvo arba visi klaseje turi. Tas "visi" tai dazniausiai trys keturi sauniausi pasidomejus. Bet jei jau gali tai duoti, tai negi vaikui gailesi
Korepetitoriu dar nereikia, bet draugu paklausius apie jiems sukisamas sumas, maza neatrodo.
Korepetitoriu dar nereikia, bet draugu paklausius apie jiems sukisamas sumas, maza neatrodo.
QUOTE(arana81 @ 2013 12 01, 13:38)
tik klausimas ar vaikui tikrai to reikia, ar nebus taip, kad paturejes pora dienu numes kampan.
O (mano sublektyve nuomone) negalima pildyti kiekvieno vaiko noro, nes suaugus bus labai sunku gyvent, kai bus iprates, kad viska gaudavo vos panorejes, o dabar jau taip nera.
QUOTE(devuška @ 2013 12 01, 17:15)
kad nei tema, nei apklausa nera konkreti. Juk galima klausti apie pajams, pvz.
- paskola namui paimta, seimoj 3 vaikai, tevams toli iki darbu vazinet;
arba
- paskolu nera, savas butas/namas, mazas miestas (jau keliones islaidos gerokai sumazeja), 1 vaikas.
Abiem variantais labai skiris suma, kurios reikia tokiai seimai isgyvent.
P.S. todel i tema as per daug ir nesigilinu ir jum nepatariu
QUOTE(devuška @ 2013 12 01, 17:15)
oho žiūriu daugumos atsakiusiujų pajamos 5000 - 10 000 Lt.
Papildyta:
tipiškas vartotojiškas mąstymas
Papildyta:
tipiškas vartotojiškas mąstymas
Kodėl gi?
O kodel gaileti, jei vaikui gali duoti? Vaikyste tik viena ir ji greitai prabega. Kazkada is namu iseis ir gyvens savo gyvenima, tegul lieka grazus prisiminimai ir jausmas, kad visada buvo ir bus mylimas. Mano meile turi materialia israiska, kitiems gal svarbiau grazus, bet tusti zodziai. Visu gi musu vaikai skirtingi
QUOTE(arana81 @ 2013 12 05, 21:34)
O kodel gaileti, jei vaikui gali duoti? Vaikyste tik viena ir ji greitai prabega. Kazkada is namu iseis ir gyvens savo gyvenima, tegul lieka grazus prisiminimai ir jausmas, kad visada buvo ir bus mylimas. Mano meile turi materialia israiska, kitiems gal svarbiau grazus, bet tusti zodziai. Visu gi musu vaikai skirtingi
siūlau perskaityti knygą "Duok pinigų".
QUOTE(Digse @ 2013 12 06, 21:27)
siūlau perskaityti knygą "Duok pinigų".
Savo ir tevu patirtim pasikliaunu labiau nei visom pasaulio knygom, bet aciu
jei vaikas sulauzys, mokykloj pames ipad, kas kiek laiko jam nauja pirksit, ar ta sustra ismanuji, pvz? lauksit kazkiek menesiu, kol supras kad daiktas brangus, ar iskart kisit, nes su "plyta" gi ne lygis mokykloj but?
jei ka vaikas sugadina ar cia ir dabAR jam keiciamas daiktas? aisku, cia i auklejimo tema reikia rasyti, bet pinigai kaip ir prie to pacio. viskas priklauso, kaip tevai vaikasm ta materialia meile reiskia.
pvz, Madonos vaikai, manau, auginami griezciau, nei daugumos vidutinioku lietuviu vaikai. saldainiai - ne kas dien (bet kokios rusies saldumynai), ko nepasakysi nuolat matant mokinius prekybcentriuose sluojancius "si bei ta" ir traskinnancius maiselius. saldainiai - tik savaitgaliais, pas Madona. zaislas numetamas ant grindu = zaislas keliauja i siuksliu deze, ir tt.
aisku, galima sakyti, kad Madonos vaikai, atsiperka skrydziais, kelionemis, ir siaip platesniu akiracius(?) - nora abejociau. taciau, pas mus labai stipriai isreikstas tas vartojimas ir vartojimo pirsimas vaikui.
mano drauge pati ne kaip gyveno vaikystej, kita praktiskai skurdo, ir ka jus pasakysit, abi pergyvena dabar tai, ka psichologai/sociologai vadina "vargsas -tapo - turtuoliu" sindroma. savo vaikasms jos perka, perka, perka. vaiku zaislai sulauzyti, sulauzyti, sulauzyti, vaikai sako: dar, dar, dar. pas mane ateina, mano drauge pastebi: pas tave zaislu nera . nesvarbu, kad dideliu plastikiniu zaislu nera, bet mano vaikai zaidzia, (!) ir kaip smagiai zaidzia jie visi draugen...
jei ka vaikas sugadina ar cia ir dabAR jam keiciamas daiktas? aisku, cia i auklejimo tema reikia rasyti, bet pinigai kaip ir prie to pacio. viskas priklauso, kaip tevai vaikasm ta materialia meile reiskia.
pvz, Madonos vaikai, manau, auginami griezciau, nei daugumos vidutinioku lietuviu vaikai. saldainiai - ne kas dien (bet kokios rusies saldumynai), ko nepasakysi nuolat matant mokinius prekybcentriuose sluojancius "si bei ta" ir traskinnancius maiselius. saldainiai - tik savaitgaliais, pas Madona. zaislas numetamas ant grindu = zaislas keliauja i siuksliu deze, ir tt.
aisku, galima sakyti, kad Madonos vaikai, atsiperka skrydziais, kelionemis, ir siaip platesniu akiracius(?) - nora abejociau. taciau, pas mus labai stipriai isreikstas tas vartojimas ir vartojimo pirsimas vaikui.
mano drauge pati ne kaip gyveno vaikystej, kita praktiskai skurdo, ir ka jus pasakysit, abi pergyvena dabar tai, ka psichologai/sociologai vadina "vargsas -tapo - turtuoliu" sindroma. savo vaikasms jos perka, perka, perka. vaiku zaislai sulauzyti, sulauzyti, sulauzyti, vaikai sako: dar, dar, dar. pas mane ateina, mano drauge pastebi: pas tave zaislu nera . nesvarbu, kad dideliu plastikiniu zaislu nera, bet mano vaikai zaidzia, (!) ir kaip smagiai zaidzia jie visi draugen...