Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 06, 20:28)
Jums galiu pasakyti ta pati- kai baigsit pvz farmacija/ medicina KMU, teise MRU, anglu/ vokieciu filologija VU tada ir pasnekesim. Nematau prasmes diskutuot sia tema su zmogum, kuris sneka apie tai ko niekada nepatyre ir irodineja ta, kai visos visuomenes nuomone-priesinga. Kodel tada pvz VU baige visuotinai skaitosi 'auksciau' kolegijas baiguaiu?

Tai gal aš tada tiksiu? Baigiau vieną iš nurodytų specialybių vienam iš išvardintų universitetų, pradėjau dirbt po pirmo bakalauro kurso, magistrą baigiau su mažu vaiku ant rankų. Brolis mano (anksčiau minėjau, kad dirba per du darbus šiuo metu, nors bakalaure dirbo tik vieną) VU vieną iš IT specialybių baiginėja. Tiesa, jis be šeimos. Abu dieniniam. Kitas pažįstamas dabar VU finansų magistrą baiginėja. Dirba pagal specialybę.
Viskas įmanoma. Tikrai. Ir ne prastais pažymiais, ir neperkant baigiamųjų darbų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 10 06, 20:44)
Tai gal aš tada tiksiu? Baigiau vieną iš nurodytų specialybių vienam iš išvardintų universitetų, pradėjau dirbt po pirmo bakalauro kurso, magistrą baigiau su mažu vaiku ant rankų. Brolis mano (anksčiau minėjau, kad dirba per du darbus šiuo metu, nors bakalaure dirbo tik vieną) VU vieną iš IT specialybių baiginėja. Tiesa, jis be šeimos. Abu dieniniam. Kitas pažįstamas dabar VU finansų magistrą baiginėja. Dirba pagal specialybę.
Viskas įmanoma. Tikrai. Ir ne prastais pažymiais, ir neperkant baigiamųjų darbų 4u.gif

Ka baiget, ka dirbot ir kiek valandu i sav?
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 06, 20:47)
Ka baiget, ka dirbot ir kiek valandu i sav?

Vieną iš nurodytų. Koks skirtumas ką ir kiek dirbau? Dirbau tiek, kad užtektų pragyvenimui, kad užtektų sąskaitom apmokėt ir kad iš tėvo nereiktų imt. Ką keičia pasakymas, koks tai buvo darbas? Darbą susiradau pati, be pažinčių. Tai jei galėjau aš, gali ir kiti. Tuo labiau, kad nebuvau aš tokia vienintelė. Ir dabar daug studentų dirba papildomai. Tai nėra kažkokia tai misija neįmanoma.
Atsakyti
O aš išvis pamečiau giją, ką mes čia bandom įrodyti? Kad galima ir save išlaikyti, ir mokytis? Arba atvirkščiai, be jokios pagalbos tai neįmanoma? Kad vieni darbštesni, apsukresni, o kitiems tik pavirkaut kaip visi prieš juos susimokę? Pasaulis margas ir rasime visokių pavyzdžių, patvirtinančių ar paneigiančių tai. Tad aš irgi seniai stebiu diskusiją ir stebiuosi kai kurių dalyvių sugebėjimu net kelias pašnekoves išvadinti nieko neišmanančiomis, nors pati neblizga oi neblizga sugebėjimu matyti platesnį vaizdą rolleyes.gif Byebye, sėsk, iš kultūros tamstai 2 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 10 07, 10:09)
nepyk, bet toks ir mokslo lygis gaunasi  doh.gif sioj vietoje bent jau byebyelondon su manim sutinka. studijos yra studijos, o ne pasiskaitymas lapeliu pries meiga ant pagalves atsigulus. ka reiskia tie du darbai, parasyk man valandomis ir sutalpink i 24h per para. jei tai ne medicina, teise, nebent... bet sakau, net baisu budavo nuo tu dirbanciu studentu, studijavom filologija, kalnus uzsienio literaturos reikia skaityt, jei rimtai nori studijuoti - tai ten toks ir budavo lygis... arba lietuviskai skaitydavo, arba snatraukos internete permesdavo  doh.gif nu atsiprasau, tuomet tai ne studijos, ir nekalbekim tuomet apie kokybe...
apie kokias medicinos studijas isvis nekalbu...

Kam vertinti, nežinant aplinkybių? Magistro antram kurse paskaitų pas jį praktiškai nebėra, yra tik magistrinio rašymas. Vienas darbas pilnu etatu (su galimybe išeiti į paskaitas ar reikiamus užsiėmimus), antrame darbe laisvas grafikas, darbų kiekis priklauso nuo aplinkybių. Atlyginimas priklauso nuo galutinių projekto rezultatų. Ne medicina ir ne teisė, ir ne literatūros studijos, kuriose reikėtų daug knygų perskaityt. Normalios studijos, normali jų kokybė, darbai jo abu susiję su studijuojamu dalyku, todėl abu yra tik pliusas prie mokslų.

Medicinos studentai vėlesniais studijų metais taip pat turi galimybę dirbti pagal profesiją, jei teisingos mano žinios (nesu to studijavusi, tai galbūt ir klystu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 07 spalio 2013 - 09:19
QUOTE(Hmmm... @ 2013 10 06, 05:32)
Būtent. Ir dar vienas pastebėjimas - nu jei jau niekaip jam ten ta medicina su darbu nesusiderino, nu niekaip neišėjo, tai ar ne protingiau yra pasiieškoti galimybių krūvoje kitų specialybių ir profesijų, kuriose žmonės puikiai suderina viską ir karjeras paskui padaro (arba bent darbus turi)? Ar ne geriau tai, nei kad tėvus į šuns dienas dėt ar ubagais paleist doh.gif

butinai visus studentus medikus norit isvarty dirbti, ar ne? gultumetes tokiam dirbusiam nuolat greta studiju, pries toki ant operacinio stalo? kuris neturejo progos gilinti ziniu arba belekaip laike egzaminus, siip ne taip? as nenoreciau tokio gydytojo su chalatu.
o kiek jau ten gali isidarbinti kad ir toje pacioje LSMU studijuodami? tuomet taip iseina, kad visi kiti, po 10val mokymosi diena, dar turi eit i barus ar sandelius naktimis dirbti...? o miegoti ir nenuproteti irgi reikia. medicinos studentu realybes ryskiai nezinote.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 07 spalio 2013 - 09:19
QUOTE(given444 @ 2013 10 07, 10:19)
butinai visus studentus medikus norit isvarty dirbti, ar ne? gultumetes tokiam dirbusiam nuolat greta studiju, pries toki ant operacinio stalo?

Kur aš ir ką varau? doh.gif Jei turi galimybę nedirbti - valio, lai nedirba visus dešimt metų, man širdies tikrai neskauda.
Bet jei tos galimybės ribotos, jei tėvai negali padėti, o studentas labai nori, išeities ieškoti visada galima. Ir nereiks tada likusį gyvenimą verkt į pagalvę, kad "man tėvai nepadėjo".

Iš kitos pusės, jei jau žmogui geriau yra kaltinti visus vietoje to, kad pačiam subinę pajudint, tai pirmyn. Niekas nedraudžia. Pilna aplink tų, kurie neturi nieko, nes jiems kažko nedavė valdžia, tėvai, namo bendrijos pirmininkas ar sodo kaimynas. Jų gyvenimas, jų pasirinkimai.

P.S.: Taip, medicina ir jos realijos nėra mano sritis. Vis dėlto, jei jau ten taip sunku ir taip neįmanoma be pagalbos, yra krūva kitų specialybių, kurios nėra niekuom prastesnės, kuriose yra perspektyvų ir kuriose įmanoma. Tai gal geriau vietoje to, kad kaltint tėvus dėl nesuteiktų galimybių, pasidairyti alternatyvų? Kad paskui nereiktų rankos ištiesus vaikščiot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 07 spalio 2013 - 09:25
QUOTE(given444 @ 2013 10 07, 09:27)

beje, o kas tave zmogus su negalia, ka? gal irgi darzove? jei moteris - ratukuose,

As apeliavau ne i konkreciai neigaliuosius, o i jusu ideja ikurti imone, kur idarbinsit 'visus draugus, kuriem nesiseka. Dar nei viena imone netapo Google ar Apple susamdziusi tuos, kuriem nesiseka. Sekmingos imones samdo tuos, KURIEM SEKASI ir sekasi taip, kad uz mazai nedirba ir del ju reikia konkuruoti paciai imonei. Nes jei nesiseka imones darbuotojams, nesiseks ir imonei.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2013 10 07, 10:19)
butinai visus studentus medikus norit isvarty dirbti, ar ne? gultumetes tokiam dirbusiam nuolat greta studiju, pries toki ant operacinio stalo? kuris neturejo progos gilinti ziniu arba belekaip laike egzaminus, siip ne taip? as nenoreciau tokio gydytojo su chalatu.
o kiek jau ten gali isidarbinti kad ir toje pacioje LSMU studijuodami? tuomet taip iseina, kad visi kiti, po 10val mokymosi diena, dar turi eit i barus ar sandelius naktimis dirbti...? o miegoti ir nenuproteti irgi reikia. medicinos studentu realybes ryskiai nezinote.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Mano draugas medicinoj mokydavosi tik grizes is paskaitu iki pat nakties non stop, turedavo laiko tik suni pavedziot ir pavalgyt. Kur jie mato galimybe ikisti 8 valandas darbo ir dar namu ruosa (kalba ejo apie varianta, kai zmogus yra visiskai vienas ir neturi jokios paramos is tevu), man labai idomu biggrin.gif Noreciau pamatyt kaip 'Hmmmm...' pati baigtu KMU pilnu etatu padaveja dirbdama.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2013 10 06, 15:10)
Nežinau, aš tebūsiu durna, bet kam samdyti žmogų neišgalint jam mokėti ir dar aiškinti, kad jis nei tiek nevertas.

irgi gera mintis. smile.gif bet i ja nebuvo matomai sureaguota. arba sureaguota: tylek, tu ...nieko vertas samdomasis... o gal vis delto vertas? juk eilini samdomasis irgi nesa pelna imonei? smile.gif

del tu mamu, nesciu mamu. ir tt. imciau, visas i ciau i darba, jei tureciau versla. imciau ir zmones su negalia. ziureciau asmeniniu savybiu, kompetenciju, o ne ar zmogus turi svorio, antsvorio, kojas, nestumus...tuomet taip iseina, amen visoms moterims, kurios turi vaiku lietuvoje? nurasytos, raupsuotosios. ryk kontraceptikus viska gyvenima, virs 40ties isivaikinsi, nes kitaip darbo nerasi?
subjektyvi, supranti, esme ta, kad as net galiu pasakyti: turiu kas ziuri vaikus, kai jie serga...darbdaviui neidomu. ar jis jau tiek nusviles is anksciau nebent..? g.gif . sakau turiu vaiku, turiu babkiu auklei, .... esme ta, kad zmogus diskrimuojamas del daugelio dalyku. priimami vyr lyties todel dazniausiai, o visi kiti - antrarusiai gaunasi

byebyelondon, tai nesuprantai. as ne apie draugelius kalbejau. tik taip sutapo, nes nemazai mano draugu turi arba grupes arba siokia tokia negalia..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 07 spalio 2013 - 09:37
QUOTE(given444 @ 2013 10 07, 10:12)
ka reiskia tie du darbai, parasyk man valandomis ir sutalpink i 24h per para.

Ji nerasys, nes 'konkreciu detaliu ji neraso'. O jos juk viska ir keicia. Sitoj vietoj su Hmmm... diskusija ir baigiasi, nes pagal ja, 'tu pritrukai argumentu', o kokie gali buti argumentai, kai ji pasakoja istorijos griauciais, o ne detalem. Taip diskutuojant labai lengva but visada teisiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo byebyelondon: 07 spalio 2013 - 09:40
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 07, 09:50)
Teigiancios, kad kolegijoj sunkiau mokytis nei univere, profkej sunkiau nei vidurinej, kad anglu filologijoj reikia kaip kalbu mokykloj mokytis kalba, KMU medicina galima pabaigti dirbant fizini darba pilnu etatu, <...>

Jei gerai supratau, Jūs patirties kolegijoj turit studijuojant tik vieną specialybę? O rašot taip, tarsi turėjot garbę daug ir įvairių studijuot. Šiaip odontologas-protezuotojas yra niekas be dantų technikų, kurie ruošiami kolegijose. Ne ginekologė juodą darbą atliks, kai ateis laikas pačiai gimdyt ir t.t.

Apie sunkumą/lengvumą - nuo paties studijuojančio asmeninių savybių priklauso. Vieni labai greit perpras ir eis toliau, kitiems daugiau laiko reikia. Beje, pati studijuodama kolegijoj turėjau labai palankias aplinkybes dirbti pagal profesiją. Paskaitų grafikas leido dirbti darbą, kuris buvo labai normuotas. Ir ne pati labai veržiausi, tiesiog po atliktos praktikos pasikvietė vedėja.

Ak, tiesa, nesusimąstėt niekada, kodėl ypatingai daug stojančių į amatų mokyklas, kolegijas tokių personų, kur jau turi bakalauro ar magistro laipsnį?

Beje, turiu nemažai pavyzdžių, kur tarkim kirpėja baigė neakivaizdines ekonomikos studijas VU, o ir toliau dirba kirpėja. Sakysit, kad neakivaizdinės studijos neatitinka dieninių, tai turiu perspėti, kad ir vėl nuo studijuojančio priklauso, nuo to, kiek pats suinteresuotas gilintis. Beje, neakivaizdininkai labiau motyvuoti nei ką tik po vidurinių ar gimnazijų atėję.

QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 07, 10:29)
Mano draugas medicinoj mokydavosi tik grizes is paskaitu iki pat nakties non stop, turedavo laiko tik suni pavedziot ir pavalgyt. Kur jie mato galimybe ikisti 8 valandas darbo ir dar namu ruosa (kalba ejo apie varianta, kai zmogus yra visiskai vienas ir neturi jokios paramos is tevu), man labai idomu biggrin.gif Noreciau pamatyt kaip 'Hmmmm...' pati baigtu KMU pilnu etatu padaveja dirbdama.

Šalia jūsų draugo yra visiškai priešingas pavyzdys, kur mergaitei ( beje, žemiau vidutiniokų lygio) užteko tėtį KMU profesorių turėti. Dabar pediatre dirba, apie kvalifikaciją ir kompetenciją patylėsiu. Beje, VU užsienio kalbos filologiją studijuojanti mergiotė pilnu etatu Čili picoj dirbo ( dar ir pareigos aukštesnės, nei eilinių padavėjų), įmanoma.

Grįžtant prie temos. Visus ir apie viską perleidžiam per savo prizmę. Tik realybė tokia, kad ne visiems aukštasis reikalingas. Tas pats man pažįstamas autobuso vairuotojas ( tiesa, koks jo atlyginimas nežinau, o ir neįdomu) puikiai geba išlaikyti vieną šeimą, išlaikyti vaikus iš ankstesnės santuokos, yra pavalgęs ir švariai, tvarkingai apsirengęs, gyvena tvarkingame ir suremontuotame bute ir kas svarbiausia - niekada negirdėjau jokių kalbų apie pinigus ar jų trūkumą. Vienintelį kartą pasibėdavojo, kai uždarė banką, kuriame laikė savus indėlius.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 10 07, 11:04)
Beje, VU užsienio kalbos filologiją studijuojanti mergiotė pilnu etatu Čili picoj dirbo ( dar ir pareigos aukštesnės, nei eilinių padavėjų), įmanoma.

Anglu filologija studijuojant VU buna beveik vien tik seminarai iki vidutiniskai 3 valandos dienos, kiekvienam seminarui reikia ruostis kaip kokiam koliokviumui. Lankokumas zymimas, galima praleisti jei neklystu maximum 25% seminaru. Ir jus tokiom salygom matot galimybe pilnu etatu dirbant kokybiskai baigti studijas?
Atsakyti