QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 06, 20:01)
Kad kolegijoj mokslus galima baigti dirbant ne tik pilnu etatu su 2 vaikams bet ir su 5 vaikais tai manau niekam abejoniu nekyla. Mano rate visi kolegijas laike 'diplomu issimoketinai'. Atsimenu vienas kolegijoj besimokantis draugas darbus siusdavosi is speros.lt ir rinkdavo desimtukus sausai. Tik nepradekit aiskinti kokia tai rimta specialybe, nes tada as paklausiu kodel mokotes tapti autobuso vairuotoja
O jus beje ir su kuo palyginti neturit, nes nesimoket rimtam univere rimta specialybe. Kai baigsit farmacija KMU su 2 vaikais ir pilnu etatu dirbdama, tada ir pasnekesim.
Dabar gal ir imanoma baigti su sperom(tai priestarauja mano principams,visur,kur mokiausi-mokiausi del ziniu,ne del popieriaus),tada-tokio dalyko dar nebuvo,ir savo kompo namie neturejau-sedejau bibliotekoj,paskaitos,jei ka,buvo nuo 8.30 iki 18 val. vakaro pries jas reikejo nuvezti vaikus i darzeli,po ju-pasiimti...mokytis reikejo labai daug (tas pats,kas univere pirmi keturi metai,beje...),is pirmo kurso buvo atkritusiu-nepajege...
mano diplomini iki siol kaip pavyzdi rodo,kiek zinau-apgintas desimtukui
O kodel as pakeiciau specialybe...jei idomu,galiu paaiskinti-nebemaciau reikalo dirbti sistemoje,kurioje nera jokiu galimybiu tobuleti,viskas yra nuleidziama is virsaus,dirbi praktiskai konvejerini darba...+ is jo negali normaliai islaikyti seimos net ir pusantro etato varant...(antram kurse,beje,pusmeti dirbau ne tik kad etatu,bet ir pusantro per du darbus)...dabartineje specialybeje -tobulejimui galimybes neribotos...atrodo,jau rasiau,kad niekada nedirbau man nepatinkancio darbo-tiesiog negaliu taip saves prievartauti,jei nepatinka-einu ten,kur patinka...na,ir jei labai jau skauda kad as cia nieko rimto nesimokiau,tai galiu pasakyti,kad mokausi dabar,rimtam univere pagal dabartine specialybe...tik ten sunkiau,nei farmacija...gerokai sunkiau...
Papildyta:
QUOTE(Ragany @ 2013 10 06, 20:10)
O kolegijoj, bent jau mus tai kaip reikalas spaudė, tuo tarpu teko bendraut su tos pačios specialybės studentais univere, tai jie džiaugės, kad pas jų žymiai lengviau.. Bet, aišku, turbūt priklauso ir nuo kolegijos bei joje dirbančių dėstytojų..
Jo,univere lengviau,kolegijoj labai grieztai spaudzia del lankomumo (nei vienos paskaitos negalima praleisti,kai dubliuodavosi su darbu ir tekdavo biski veluoti-is anksto reikedavo su destytojais tartis) ir del atsiskaitymu...pirmam kurse buvau menesiui i ligonine pakliuvusi,ir turejau del to nemazai problemu,man buvo liepta imti akademines,bet issizirziau siaip ne taip kad leistu testi,pazadejau uz praleistas iskaitas atsiskaityti per menesi-leido...univere tokiu problemu nebutu kile...