Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Ragany @ 2013 10 06, 15:56)
Reikia. Bent jau aš esu ėjus vidury nakties ir tikrint, ar ten kažkas kažko nepadarė. Tiesiog paskambina, pasako suveikė signalizacija, bėk žiūrėt kas ten vyksta. Ir bėga ta, kuri tik knopkes spaudyt turi.. smile.gif

Jums taip pat ir taisymu saskaita pateikia? MB verslo pirmaisiais metais vienas yrenginys nervus gadino, tai remontas kainavo 100 000Lt. Norite gauti tokia saskaita?

Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2013 10 06, 18:03)
Jums taip pat ir taisymu saskaita pateikia? MB  verslo pirmaisiais metais vienas yrenginys nervus gadino, tai remontas kainavo 100 000Lt. Norite gauti tokia saskaita?

Jūs kalbėjote apie tai, kad ne verslininkams nereikia bėgti ir žiūrėti. Aš atsakiau, kad reikia, prie ko čia sąskaitos, aš ne verslininkė. Ir aplamai, jei jūsų verslas verčia jus burnot ant neverslininkų, tuomet kam jum verslas? Pati būkit ne verslininkė. Nes dabar toks vaizdas, kas nuskriausti tik jie. O visi kiti dirbt gali iš idėjos, kad sudarytų palankias sąlygas verslininkams? Nežinau, aš tebūsiu durna, bet kam samdyti žmogų neišgalint jam mokėti ir dar aiškinti, kad jis nei tiek nevertas.
Atsakyti
tikrai suprantu ir užjaučiu tas mamas, kurių mažieji serga.
mano žiniomis šią savaitę pas mus tokios kolegės trys. man iš 6 pamokų rytoj 5 jungimai , kitomis dienomis panašiai. dirbsiu aišku už dyką, kol pačią neatlaikiusią su biuleteniu išveš. vaduoti nėra kam - pamokas turi visos., tai ir lakstysim visą dieną per kelis kabinetus.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2013 10 06, 17:56)

Jums pasisekė. smile.gif

Kas? Kad prie kasos dirbti teko ar kad įtampos nejaučiau? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2013 10 06, 17:56)
Pvz mūsų šeimoje nebuvo kalama, kad svarbu mokytis. Mamai buvo svarbu pabaigt kokią profkę mums ir varytis dirbt, nes nežada išlaikyt. Ką aš, aišku, ir padariau. Kaip dabar dėl to gailiuosi..  doh.gif Bet  ką, tuomet nebuvo proto ir reikėjo turėt bent už ką allwaysų nusipirkt... Nežinau, padarysiu viską, kad mano vaikas galėtų pasirinkt gyvenime kryptį.. Mano nuomone, vistik išsilavinimą tėvai vaikam suteikt privalo, nei ne visapusiškai, tai bent padėti.

Kodel? As iskart po vidurines ejau dirbti,nes nebuvo kas mane islaiko,net mintis tokia nekilo,teisybe pasakius,kad galeciau mamai ar mociutei ant sprando sedeti,gyvenome sunkiai...na,bet mokytis nuejau jau du vaikus turedama po 8-iu metu...nesigailiu,nes per ta laika igijau nemazai gyvenimiskos patirties,kazkiek drasos,kazkiek daugiau pasitikejimo savimi,motyvacijos-visa tai tik i nauda...aisku,lengva nebuvo ir vaikus augint,ir mokytis(diena-paskaitos,naktimis ir per iseigines-darbas),bet kad kazkas tragisko-nepasakyciau,viskas yra imanoma... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Retisa @ 2013 10 06, 18:23)
tikrai suprantu ir užjaučiu tas mamas, kurių mažieji serga.
mano žiniomis šią savaitę pas mus tokios kolegės trys. man iš 6 pamokų rytoj 5 jungimai , kitomis dienomis panašiai. dirbsiu aišku už dyką, kol pačią neatlaikiusią su biuleteniu išveš. vaduoti nėra kam - pamokas turi visos., tai ir lakstysim visą dieną per kelis kabinetus.

O iš šio komentaro nuotaikos deja tenka užjausti jus. 4u.gif Veik visų vaikai sirgo ir serga, be ligų retas užauga.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2013 10 06, 19:22)

Taigi baigė mokslus šeimą turėdama, tai ir neprireikė jai tėvų.

Idomu kokius mokslus? speju, kad tikrai ne medicina ir ne anglu filologija VU smile.gif Kolkas is denaxa girdejau tik apie autobuso teises.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 10 06, 19:44)
Aisku,kad galima-as nuomones nekeiciu ties situo klausimu...taip atrode man tada,o is tikruju ziauriai truko pasitikejimo savimi,ir paprasciausiai nedrisau eiti kazkur...dar nelabai ir zinojau ko konkreciai noriu...kai gyvenimas aplauze ragus,susitupejau,dingo visokios baimes,atsirado noras-tada ir mokytis nuejau...tik buvo gerokai sunkiau,nes reikejo dirbti studijuojant tiek,kad islaikyciau ne tik save,bet ir du vaikus,studijos buvo dienines,jei ka...todel ir tvirtinu,kad pilnai galima mokytis be tevu islaikymo,turiu tam pagrinda-viska pati perejau...be to,zmogui issilaikant paciam-motyvacija mokymuisi didesne...o dar kai zinai,kad turi zut but mokytis taip,kad gautum didesne stipendija,nes nuo to priklauso ar bus sotus tavo vaikai... ax.gif

Galiu paklaust kokia specialybe kokioj institucijoj baiget dirbdama ir islaikydama 2 vaikus?
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 06, 19:26)
Idomu kokius mokslus? speju, kad tikrai ne medicina ir ne anglu filologija VU smile.gif Kolkas is denaxa girdejau tik apie autobuso teises.

Medicina...deja...smile.gif kolegijoj smile.gif tai buvo antra mano specialybe...10 metu atidirbau toj srity ir vis del to vel sugrizau prie technikos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 06, 19:49)
Galiu paklaust kokia specialybe kokioj institucijoj baiget dirbdama ir islaikydama 2 vaikus?

Jau parasiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 10 06, 19:51)
Medicina...deja...smile.gif kolegijoj smile.gif tai buvo antra mano specialybe...10 metu atidirbau toj srity ir vis del to vel sugrizau prie technikos smile.gif

Kad kolegijoj mokslus galima baigti dirbant ne tik pilnu etatu su 2 vaikams bet ir su 5 vaikais tai manau niekam abejoniu nekyla. Mano rate visi kolegijas laike 'diplomu issimoketinai'. Atsimenu vienas kolegijoj besimokantis draugas darbus siusdavosi is speros.lt ir rinkdavo desimtukus sausai. Tik nepradekit aiskinti kokie tai rimti mokslai, nes tada as paklausiu kodel mokotes tapti autobuso vairuotoja smile.gif O jus beje ir su kuo palyginti neturit, nes nesimoket rimtam univere rimta specialybe. Kai baigsit farmacija KMU su 2 vaikais ir pilnu etatu dirbdama, tada ir pasnekesim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo byebyelondon: 06 spalio 2013 - 19:09
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 06, 20:01)
Kad kolegijoj mokslus galima baigti dirbant ne tik pilnu etatu su 2 vaikams bet ir su 5 vaikais tai manau niekam abejoniu nekyla. Mano rate visi kolegijas laike 'diplomu issimoketinai'. Atsimenu vienas kolegijoj besimokantis draugas darbus siusdavosi is speros.lt ir rinkdavo desimtukus sausai. Tik nepradekit aiskinti kokia tai rimta specialybe, nes tada as paklausiu kodel mokotes tapti autobuso vairuotoja smile.gif O jus beje ir su kuo palyginti neturit, nes nesimoket rimtam univere rimta specialybe. Kai baigsit farmacija KMU su 2 vaikais ir pilnu etatu dirbdama, tada ir pasnekesim.

Nu čia irgi ne visai tiesa. Gal nuo mokslo įstaigos priklauso. Kaip seniau sakydavo, kad profkėj mokytis baika, mol vidurinėj sunkiau, tai nei pro kur. Sunkiau man buvo profkėj.
O kolegijoj, bent jau mus tai kaip reikalas spaudė, tuo tarpu teko bendraut su tos pačios specialybės studentais univere, tai jie džiaugės, kad pas jų žymiai lengviau.. Bet, aišku, turbūt priklauso ir nuo kolegijos bei joje dirbančių dėstytojų..
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 06, 20:01)
Kad kolegijoj mokslus galima baigti dirbant ne tik pilnu etatu su 2 vaikams bet ir su 5 vaikais tai manau niekam abejoniu nekyla. Mano rate visi kolegijas laike 'diplomu issimoketinai'. Atsimenu vienas kolegijoj besimokantis draugas darbus siusdavosi is speros.lt ir rinkdavo desimtukus sausai. Tik nepradekit aiskinti kokia tai rimta specialybe, nes tada as paklausiu kodel mokotes tapti autobuso vairuotoja smile.gif O jus beje ir su kuo palyginti neturit, nes nesimoket rimtam univere rimta specialybe. Kai baigsit farmacija KMU su 2 vaikais ir pilnu etatu dirbdama, tada ir pasnekesim.

Dabar gal ir imanoma baigti su sperom(tai priestarauja mano principams,visur,kur mokiausi-mokiausi del ziniu,ne del popieriaus),tada-tokio dalyko dar nebuvo,ir savo kompo namie neturejau-sedejau bibliotekoj,paskaitos,jei ka,buvo nuo 8.30 iki 18 val. vakaro pries jas reikejo nuvezti vaikus i darzeli,po ju-pasiimti...mokytis reikejo labai daug (tas pats,kas univere pirmi keturi metai,beje...),is pirmo kurso buvo atkritusiu-nepajege... ax.gif mano diplomini iki siol kaip pavyzdi rodo,kiek zinau-apgintas desimtukui smile.gif O kodel as pakeiciau specialybe...jei idomu,galiu paaiskinti-nebemaciau reikalo dirbti sistemoje,kurioje nera jokiu galimybiu tobuleti,viskas yra nuleidziama is virsaus,dirbi praktiskai konvejerini darba...+ is jo negali normaliai islaikyti seimos net ir pusantro etato varant...(antram kurse,beje,pusmeti dirbau ne tik kad etatu,bet ir pusantro per du darbus)...dabartineje specialybeje -tobulejimui galimybes neribotos...atrodo,jau rasiau,kad niekada nedirbau man nepatinkancio darbo-tiesiog negaliu taip saves prievartauti,jei nepatinka-einu ten,kur patinka...na,ir jei labai jau skauda kad as cia nieko rimto nesimokiau,tai galiu pasakyti,kad mokausi dabar,rimtam univere pagal dabartine specialybe...tik ten sunkiau,nei farmacija...gerokai sunkiau...smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ragany @ 2013 10 06, 20:10)
O kolegijoj, bent jau mus tai kaip reikalas spaudė, tuo tarpu teko bendraut su tos pačios specialybės studentais univere, tai jie džiaugės, kad pas jų žymiai lengviau.. Bet, aišku, turbūt priklauso ir nuo kolegijos bei joje dirbančių dėstytojų..

Jo,univere lengviau,kolegijoj labai grieztai spaudzia del lankomumo (nei vienos paskaitos negalima praleisti,kai dubliuodavosi su darbu ir tekdavo biski veluoti-is anksto reikedavo su destytojais tartis) ir del atsiskaitymu...pirmam kurse buvau menesiui i ligonine pakliuvusi,ir turejau del to nemazai problemu,man buvo liepta imti akademines,bet issizirziau siaip ne taip kad leistu testi,pazadejau uz praleistas iskaitas atsiskaityti per menesi-leido...univere tokiu problemu nebutu kile...
Atsakyti