Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 10 06, 12:58)
o as taves klausiu( fu kaip nemandagu),kur man dvimetinuke deti su 39 tempa ir liuliu iki bambos? is darzelio isvarys jei bandysiu durne apsimesti ir vesti,taigi kiekvienas is savo kampom ziuriu,as irgi,aciu  D ,KAD as galiu imti nedarbinguma,man nieks nieko nesakys,tiesiog kazkas pavaduos mano pamokas.taigi vaziuoja vaziuoja tie zmones,isgyvenu todel ir nevaziuoju.

Taip ir neatsakei. Žinai kodėl? Nes tu ieškai darbo, kuriame galėtum turėti laisvą grafiką, biuleteniai kada nori ir kada reikia, tau nerūpi, kas tuo metu dirbs tavo darbus. Ir tai darbdavys kaltas? Tai gal reikia susirasti tokį darbą, kur pati sau šeimininkė, laisvas grafikas, noriu dirbu, noriu nedirbu. Kodėl darbdavys turi įsijausti į tavo gyvenimą, gyventi tavo problemomis. Gal pas jį šimtai tokių darbuotojų. Ar į kiekvieno padėtį privalo įsijausti ir gyventi darbuotojo asmeninėmis problemomis? O kas gyvens darbdavio problemomis? Jis vienas, niekam neįdomu kuo jis gyvena, kokios darbinės problemos ir kokios asmeninio gyvenimo tragedijos tuo metu. Jei nedirbs, tai niekas už jį nepadarys, kas nuo jo priklauso.

O darbdavys ieško darbuotojo, kuris dirbtų.
Papildyta:
P.S. rašiau apskritai, kai žmonės skundžiasi darbdaviais, o ne konkrečiai apie tavo darbo specifiką. Apie tai, kad kitos turi pavaduoti ir perimti darbus, tai suprasčiau, jei tai abipusiai, o ne į vienus vartus, kai "amžinai" pavaduoja vienai, o kitoms nėra kas pavaduoja ar apskritai nėra tokio poreikio. O šiaip, ar mokytojoms moka už tai, kad jos kitas pavaduoja?
Atsakyti
kaip ir tu neatsakei kur man vaika deti,as gyvenu,isgyvenu,bet neesu nei kurcia nei akla,matau kokia padetis(mano mamos darbdave ,milijoniere-qavo baudos 400 litu uz visus imanomus pazeidimus darbe),kad zmones isvaziuoja,matau kokios algos siaubingos- neatitinkancios realiju yra,ir per 20 metu niekas nesikeicia,vis dar per mazai laiko praeina ,kad pradetume geriau gyventi,vis per mazai ir per mazai,ir dar klausimas kas daugiau verkia,zmones neverkia ,tiesiog isvaziuoja is cia ,jei negali pragyventi.va ponai darbdaviai vis verkia,kaip ir mamos ta darbdave, kokie nieksai visi yra ,apskunde ja,tiesiog zverys,ne zmones.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 06, 11:42)
Prekyboje ne visada rūpi tas išsilavinimas, ten aktualu asmeninės savybės ir gebėjimas dirbti specifinėje vietoje, ir tai nėra pati blogiausia pozicija prekyboje irnesakyk.gif Tik kažkaip abejoju dėl 10kl.. Grubus, chamiškas bendravimas, ne siusiupusiu, tai būtent toks ir reikalingas jų darbe, kad susikalbėtų reikalinga kalba. Ar žinai su kuo joms tenka kasdien bendrauti?  lotuliukas.gif Toli gražu ne su inteligentijos atstovais ir ne su filologėm.

Gyvenime, kaip kas prasimuš, priklauso tik nuo asmeninių savybių, darbštumo, sumanumo ir noro kažką pasiekti daugiau, nei pasilikti žemiausiose grandyse. Čia kaip pavyzdžius stato savo vyrus. Tai pvz. maniškio karjera, startas prasidėjo ankstyvoje vaikystėje ir paauglystėje, kai vaikas būdamas vaisiais prekiavo turguje, vėliau, sulaukus pilnametystės, jam buvo nupirktas bilietas į vieną galą, į svetimą miestą, kur įstojo, ir į kišenę įdėta šimtas rublių. Viskas. Jokių palikimų nebuvo, jokios ypatingos pagalbos ir finansinės paramos nebuvo, ėjo mokytis, dirbo kuo tik nedirbo, ir baldus surinkinėjo, ir statybose sukosi, ir vagonus krovė, po to jau kai prakuto, tai firminę kosmetiką vežė, po to su draugu džinsus "virė", po to didesnius dalykus, bet visą laiką kažką darė, kad užsidirbti, mokytis ir eiti į priekį.

Šiaip kas varo ant verslininkų, nelabai žino kuo ir kaip anie gyvena, kiek nervų kasdien turi. Turiu nuliūdinti, bet ant darbuotojų niekas nevaro 4u.gif Nebent padaro ženklių nuostolių, nepadaro ką turi padaryti, vietoje to, kad dirbtų, užsiima chaltūra darbo vietoje arba skaito referatus, forumus, naršo po FB, daro viską, tik nedirba kas reikalinga, užgeria kelias savaites ir užtempia su terminais (koks nors dizaineris devil.gif ), visi laukia, o jis "ieško įkvėpimo", darbuotojas per žioplumą sugadina brangų aparatą ar to aparato brangią detalę. T.y. darbuotojas minimas bloguoju tik dėl labai konkrečių dalykų. Bet galiu užtikrinti, kad kiek bendrauju su verslininkais, negirdėjau, iš niekur nieko, kad ujtų savo darbuotojus, žemintų, tyčiotųsi ar pan..  Darbuotojai varo ant viršininkų, verslininkų dažniausiai iš pavydo.

Nelabai ka gali ir pridurti drinks_cheers.gif Sakyciau,nuomone labai objektyvi... smile.gif
O grubus chamiskas elgesys tikrai visiskai nereiskia zemo issilavinimo...pas mus darbe su aukstaisiais taip kartais pavaro,kad is keliu rusisku koks vienas kitas tik normalus buna-bet pasakymas buna trumpas,visiems aiskus ir suprantamas...darbas pas mus ne siltomis kabineto salygomis,zmones dirba sunkiai,is to ir atitinkamas bendravimas susiklosto...
O isivaizdavimas,kad verslininkai tik pinigus skaiciuoja-mazu maziausia juokinga...zmones net neisisvaizduoja kiek jegu ir ziniu reikia vien tam verslui sukurti,ir kiek-paskui jam islaikyti...pazistu net toki,kuris pats,kad islaikyt imone ir ismoket darbuotojams atlyginimus,sau atlyginimo neeme-viskas buvo skirta imones pletrai...pazistu tokiu,kurie,anksciau tureje savo versla-isejo dirbti samdomo darbo,nes atidirbi nuo-iki,gauni savo alga ir tau nera jokio galvos skausmo,ramu...taigi...ant kitu varyti juk yra lengviau nei paciam susiimti,pasistengti,kazka pakeisti savo gyvenime...
Atsakyti
Žinodamos, kad jų vaikai dažnai serga, samdo valandines aukles, apskritai ieško ir pačios rūpinasi, kas tuo metu prižiūrės vaikus. Neperkelia savo asmeninių problemų ant darbdavio. Arba nedirba. Tu manai, kad užsienyje kitaip ir laikys darbo vietoje žmogų, kuris reguliariai nedirba?

Ne visi išvažiuoja, yra kas dirba ir džiaugiasi gyvenimu Lietuvoje.

Tu nieko ir neatsakysi, nes nesi darbdavė. Tau visai ir nerūpi, kaip su prastovom tvarkysis darbdavys. Viskuo kaltas darbdavys. Va ir visa matematika. Ir nelabai suprantu, kas tau neįtinka, jei yra kas pavaduoja, kai vaikas serga. Ar toms mokytojoms moka už tavo pavadavimą, už papildomą krūvį? Ar nenukenčia mokinių mokymosi lygis, jei mokytoja dažnai ima biuletenius?
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 10 06, 13:49)
kaip ir tu neatsakei kur man vaika deti,as gyvenu,isgyvenu,bet neesu nei kurcia nei akla,matau kokia padetis(mano mamos darbdave ,milijoniere-qavo baudos 400 litu uz visus imanomus pazeidimus darbe),kad zmones isvaziuoja,matau kokios algos siaubingos- neatitinkancios realiju yra,ir per 20 metu niekas nesikeicia,vis dar per mazai laiko praeina ,kad pradetume geriau gyventi,vis per mazai ir per mazai,ir dar klausimas kas daugiau verkia,zmones neverkia ,tiesiog isvaziuoja is cia ,jei negali pragyventi.va ponai darbdaviai vis verkia,kaip ir mamos ta darbdave, kokie nieksai visi yra ,apskunde ja,tiesiog zverys,ne zmones.

Kur vaika reiks deti reikejo galvot pries nusprendziant susilaukt vaiku.
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 10 06, 12:58)
o as taves klausiu( fu kaip nemandagu),kur man dvimetinuke deti su 39 tempa ir liuliu iki bambos? is darzelio isvarys jei bandysiu durne apsimesti ir vesti,taigi kiekvienas is savo kampom ziuriu,as irgi,aciu  D ,KAD as galiu imti nedarbinguma,man nieks nieko nesakys,tiesiog kazkas pavaduos mano pamokas.taigi vaziuoja vaziuoja tie zmones,isgyvenu todel ir nevaziuoju.

Nereikia isivaizduoti kad isvaziavus bus kur ta vaika padeti,kitur net nera tokio dalyko kaip motinystes atostogos,ir vaikus i darzus sergancius veda,nes nera tokio dalyko kaip nedarbingumas vaiko slaugai...ir tiems,kas isvaziuoja-tikrai ne pyragai ten...prasimusa tik vienetai...o pasigerinti gyvenima ir pas mus galima jei tik yra noro,tam reikia tik pakelti sikna nuo sofkutes prie teliko ir eiti dirbti... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 10 06, 12:32)
Papildyta:
mano giminems matyt zalesne ta zole,sulygino per kelis metus ir vis zaliuoja ir zaliuoja biggrin.gif ,jei zalesne nebutu tai sedetu cia dirbtu uz 800 ir cyptelt nedristu;

Nė vienam užsieny negyvensi oriai dirbdamas už minimalią algą 8 val per dieną. Dirba dažniausiai belekokias valandas, gyvena kaip bendrabuty, užtat ir gaunasi daugiau. O vat Lietuvoj nori normalių gyvenimo sąlygų, normalios darbo dienos, normalių vaiko priežiūros atostogų, normalių galimybių nedirbti, jei vaikas serga ir didelių pinigų, kad keturių žmonių šeima iš jų laisvai gyvent galėtų ir dar atostogom susitaupytų.

Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 10 06, 14:20)
Nė vienam užsieny negyvensi oriai dirbdamas už minimalią algą 8 val per dieną. Dirba dažniausiai belekokias valandas, gyvena kaip bendrabuty, užtat ir gaunasi daugiau. O vat Lietuvoj nori normalių gyvenimo sąlygų, normalios darbo dienos, normalių vaiko priežiūros atostogų, normalių galimybių nedirbti, jei vaikas serga ir didelių pinigų, kad keturių žmonių šeima iš jų laisvai gyvent galėtų ir dar atostogom susitaupytų.

drinks_cheers.gif va mano ex-jau daug metu bedarbis,is pensininkes motinos kisenes gyvenantis...dirbti nenori,aiskina,kad atseit darbo nera...o tikrove tokia,kad zmogus nori tokio darbo,kur galima butu nedirbti,stikliuka darbo metu islenkti,o uz tai dar ir pinigus moketu doh.gif Deja,atejus nepriklausomybei,tokiu darbu nebeliko...aciu Die,kad jau seniai ex,o tai sedetu man ant sprando... schmoll.gif
Atsakyti
Subjektyvi absoliučiai viskam pritariu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Kas liečia užsienį, tai gal kas nors man gali paaiškinti, kodėl žmonės, ten taip puikiai gyvendami važiuoja į lt dantų taisytis? kirptis? kodėl ten taip taupo? kodėl dirba naktim? nekalbu apie tuos vienetus, kurie tikrai po kelių metų prasimuša ir gauna gerai apmokamus darbus. kalbu apie didžiąją daugumą, kurie nuvažiavę dirba kavinėse, viešbučiuose ir fabrikuose.
dirbk lt tiek, kiek ten, taupyk, kaip ten, tai ir čia prasimuši. visi kažkaip nori lengvų pinigų. nieks nedavė lt nieko už dyką? varau i užsienį. deja ir ten neduos. tik ten kažkodėl žmonės ištvermingesni pasidaro.
Atsakyti
QUOTE(Nemiga3272 @ 2013 10 06, 16:08)
Kas liečia užsienį, tai gal kas nors man gali paaiškinti, kodėl žmonės, ten taip puikiai gyvendami  važiuoja į lt dantų taisytis? kirptis? kodėl ten taip taupo? kodėl dirba naktim?

Arba išvažiuoja vienas (viena) ir paskui siunčia viską, ką sutaupo, čia gyvenantiems. Tai jei ten taip gerai, lai važiuoja su visa šeima - išsinuomoja šeimai butą arba perka su paskola, leidžia vaikus į darželius ir mokyklas (tos šalies kainomis), gydosi ten ir viską ten perka, atostogauja šiltuose kraštuose. Ir visi iš vieno atlyginimo. Iš minimumo. Ir 8 val per savaitę. Oriai.

Taip, žinau ir aš ten gerai gyvenančių, bet pradžioj jie arė dienom naktim, gyveno absurdiškom sąlygom, skaičiavo kiekvieną kapeiką, kol užsidirbo geresnes sąlygas, patirtį, įdirbį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 06 spalio 2013 - 16:04
QUOTE(perkunkieme @ 2013 10 06, 09:07)
lyg neverslininkai kazkokie kitokie,uzmiega rozini meskiuka apsikabine ir galvoja,kaip man gerai man verslininkas uzmokes paskola,mokescius,nupirks pavalgyt,vaikus i bureli isleis,verslininkai lyg nevaro ant darbuotoju,dar ir kaip varo.

Tiems neverslininkams nereikia naktimis atsililepinieti i apsaugos kompaniju skambucius, kad kazkas negerai imoneje ir lyg isdegus akis lekti ziureti, kokie nuostoliai ir kiek tai patustins saskaita mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 10 04, 15:58)
Jūs čia turbūt juokaujate?  smile.gif 

Pasakysiu naujieną - dažniausiai, neskaitant retų išimčių, daug uždirbantis žmogus ir atidirba už tuos pinigus.
Kokiam fabriko dėžučių kilnotojui - išėjai pasibaigus darbo valandom, ir laisvas iki kitos pamainos.
Tam fabriko vadovui darbas su darbo valandom nesibaigia - jis išėjęs vis dar dirba  smile.gif
Kartą teko dirbti darbą, kuriame buvo išties daug atsakomybės. DAUG. Jėzau, žinokit, tarpais pavydėdavau kokia maximos kasininkei, kuriai tereikia visą dieną knopkes spaudyt ir VISKAS. Sunkiausiais momentais prisimindavau su nostalgija tuos laikus, kai pati dirbau nekvalifikuotą darbą studijų laikais  biggrin.gif

Jūs irgi čia turbūt juokaujat? Kai po kelių valandų įsijungia autopilotas, ir negali net atsimint, kiek žmogus davė pinigų, matai, kad įmušta 200 pvz, o gal jis davė 100? Kodėl taip įmušta, todėl, kad smegenys atbunka, rankos automatiškai spaudžia klavišus, patampi robotu. Tokia klaida kainuoja kišenės nuosavos patuštinimą, beje. Arba akys irgi atbunka nuo spoksojimo į ekraną 12 valandų, dėl to ir būna paskui vietoj kriaušių įmušta burokai, nes renkant kodą skaičius mat vietom sukeitei ir per robotizmą ekranan nepažiūrėjai. doh.gif Bet kas čia tėra, juk tik knopkes spaudai.

QUOTE(given444 @ 2013 10 04, 18:30)
yra tiesos, ka rasai.
taciau nemanau, kad esi dirbus kasininke maksimoj kad ir nepilnu etatu (jei salia, pvz, studijuoji). ta itampa, baime ne taip suvesti skaicius (bet kokia klaida nuskaiciuos nuo atlgynimo) - issunkia juodai.

Vat būtent. Bet nuskaičiuot nenuskaičius, sava ranka tą pačią dieną turi padengt visas klaidas smile.gif

Beje, kas liečia mokslus, tai po visos dienos atkalus, aš nenoriu net prisimint diplomo rašymo. Verkiau kruvinom ašarom, norėjau nukelt metams gynimą, žegnojaus, kad daugiau dirbdama nebestudijuosiu, o jei taip nutiks, diplomą pirksiu ir pan. Stogas važiavo juodai. Fiziškai jėgų nėra, smegenys out režime, o padaryti reikia.

QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 05, 10:03)
Del jusu vyro tai viskas super, tik nepamirskite vieno dalyko: ne kiekvienas turi tokius tevus, kurie galetu islaikyti 10 metu besimokanti medicinos studenta. Mano artimam seimos rate yra zmogus, kuris gerai mokesi, istojo i medicina ir po metu turejo mesti del to, kad tevai nutrauke finansavimo-tipo negalejo islaikyti. Issilavinimas isvis toks dalykas: besimokant reikia turet, kas tave islaiko. Tas vyrukas bande dirbti pickepiu Katpedelej, tada nebeliko laiko mokytis, baisiausiai nusimoke. Kai nedirbo, mokesi visa diena, mokesi gerai. Jeigu tavo galva plysta nuo rupesciu kaip susimoket uz nuoma, nera laiko mokytis tai anokie cia mokslai, tai greiciau popiergalio siekimas. Situo aspektu sutikciau su given444-jeigu tevai negali islaikyti besimokancio vaiko tada zmogaus tikrai negalima kaltinti del to, kad jis karjeros nepasieke, galima kaltinti tik tevus. As tokiu tevu vietoj geriau pati badauciau, bet isleisciau vaika i mokslus, bet yra visokiu idiotu, savanaudziu. Yra visokiu tevu.

Jusu vyas TIKRAI yra isrinktasis, kad tokius tevus turi. Jo perspektyvumas ir paklausumas yra didele dalimi ir tevu nuopelnas, tad nereikia taip jau jo isaukstinti...

Pvz mūsų šeimoje nebuvo kalama, kad svarbu mokytis. Mamai buvo svarbu pabaigt kokią profkę mums ir varytis dirbt, nes nežada išlaikyt. Ką aš, aišku, ir padariau. Kaip dabar dėl to gailiuosi.. doh.gif Bet ką, tuomet nebuvo proto ir reikėjo turėt bent už ką allwaysų nusipirkt... Nežinau, padarysiu viską, kad mano vaikas galėtų pasirinkt gyvenime kryptį.. Mano nuomone, vistik išsilavinimą tėvai vaikam suteikt privalo, nei ne visapusiškai, tai bent padėti.

QUOTE(Hmmm... @ 2013 10 05, 12:02)
Aš esu dirbusi prie kasos ir jokios ten ypatingos įtampos ar baimės tikrai nejaučiau. Ir kainas ten dar ranka suvest reikėdavo, o dabar kokia čia baimė? Kodą nuskanuoji ir kaina įvesta. Įvedi kiek pinigų davė ir tau parašo, kiek atiduot reikia. Jei kortele atsiskaito, iš vis nieko galvot nereikia. Todėl tik nereikia čia tų įtampų dramatizuot.

Jums pasisekė. smile.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 06, 11:42)
Prekyboje ne visada rūpi tas išsilavinimas, ten aktualu asmeninės savybės ir gebėjimas dirbti specifinėje vietoje, ir tai nėra pati blogiausia pozicija prekyboje irnesakyk.gif Tik kažkaip abejoju dėl 10kl.. Grubus, chamiškas bendravimas, ne siusiupusiu, tai būtent toks ir reikalingas jų darbe, kad susikalbėtų reikalinga kalba. Ar žinai su kuo joms tenka kasdien bendrauti?  lotuliukas.gif Toli gražu ne su inteligentijos atstovais ir ne su filologėm.

Panašiai. Negali būt jautruoliu, nes kitaip užlips ant galvos. Plius klientūra, kaip aš sakau, jei kas įžvelgiat grubumą, tai jūs tokiais ir padarėt. Žinokit, kai teko toj kasoj "knopkes spaudyt" labai pasigedau šito darbo pagarbos iš klientų. Buvo atvejis, kai kolegei pirkėja pasiūlė juodą b.. čiulpt.. Tik nepamenu už ką.

QUOTE(Tosk @ 2013 10 06, 17:40)
Tiems neverslininkams nereikia naktimis atsililepinieti i apsaugos kompaniju skambucius, kad kazkas negerai imoneje ir lyg isdegus akis lekti ziureti, kokie nuostoliai ir kiek tai patustins saskaita mirksiukas.gif

Reikia. Bent jau aš esu ėjus vidury nakties ir tikrint, ar ten kažkas kažko nepadarė. Tiesiog paskambina, pasako suveikė signalizacija, bėk žiūrėt kas ten vyksta. Ir bėga ta, kuri tik knopkes spaudyt turi.. smile.gif
Atsakyti