QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 10 04, 15:58)
Jūs čia turbūt juokaujate?
Pasakysiu naujieną - dažniausiai, neskaitant retų išimčių, daug uždirbantis žmogus ir atidirba už tuos pinigus.
Kokiam fabriko dėžučių kilnotojui - išėjai pasibaigus darbo valandom, ir laisvas iki kitos pamainos.
Tam fabriko vadovui darbas su darbo valandom nesibaigia - jis išėjęs vis dar dirba
Kartą teko dirbti darbą, kuriame buvo išties daug atsakomybės. DAUG. Jėzau, žinokit, tarpais pavydėdavau
kokia maximos kasininkei, kuriai tereikia visą dieną knopkes spaudyt ir VISKAS. Sunkiausiais momentais prisimindavau su nostalgija tuos laikus, kai pati dirbau nekvalifikuotą darbą studijų laikais
Jūs irgi čia turbūt juokaujat? Kai po kelių valandų įsijungia autopilotas, ir negali net atsimint, kiek žmogus davė pinigų, matai, kad įmušta 200 pvz, o gal jis davė 100? Kodėl taip įmušta, todėl, kad smegenys atbunka, rankos automatiškai spaudžia klavišus, patampi robotu. Tokia klaida kainuoja kišenės nuosavos patuštinimą, beje. Arba akys irgi atbunka nuo spoksojimo į ekraną 12 valandų, dėl to ir būna paskui vietoj kriaušių įmušta burokai, nes renkant kodą skaičius mat vietom sukeitei ir per robotizmą ekranan nepažiūrėjai.
Bet kas čia tėra, juk tik knopkes spaudai.
QUOTE(given444 @ 2013 10 04, 18:30)
yra tiesos, ka rasai.
taciau nemanau, kad esi dirbus kasininke maksimoj kad ir nepilnu etatu (jei salia, pvz, studijuoji). ta itampa, baime ne taip suvesti skaicius (bet kokia klaida nuskaiciuos nuo atlgynimo) - issunkia juodai.
Vat būtent. Bet nuskaičiuot nenuskaičius, sava ranka tą pačią dieną turi padengt visas klaidas
Beje, kas liečia mokslus, tai po visos dienos atkalus, aš nenoriu net prisimint diplomo rašymo. Verkiau kruvinom ašarom, norėjau nukelt metams gynimą, žegnojaus, kad daugiau dirbdama nebestudijuosiu, o jei taip nutiks, diplomą pirksiu ir pan. Stogas važiavo juodai. Fiziškai jėgų nėra, smegenys out režime, o padaryti reikia.
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 05, 10:03)
Del jusu vyro tai viskas super, tik nepamirskite vieno dalyko: ne kiekvienas turi tokius tevus, kurie galetu islaikyti 10 metu besimokanti medicinos studenta. Mano artimam seimos rate yra zmogus, kuris gerai mokesi, istojo i medicina ir po metu turejo mesti del to, kad tevai nutrauke finansavimo-tipo negalejo islaikyti. Issilavinimas isvis toks dalykas: besimokant reikia turet, kas tave islaiko. Tas vyrukas bande dirbti pickepiu Katpedelej, tada nebeliko laiko mokytis, baisiausiai nusimoke. Kai nedirbo, mokesi visa diena, mokesi gerai. Jeigu tavo galva plysta nuo rupesciu kaip susimoket uz nuoma, nera laiko mokytis tai anokie cia mokslai, tai greiciau popiergalio siekimas. Situo aspektu sutikciau su given444-jeigu tevai negali islaikyti besimokancio vaiko tada zmogaus tikrai negalima kaltinti del to, kad jis karjeros nepasieke, galima kaltinti tik tevus. As tokiu tevu vietoj geriau pati badauciau, bet isleisciau vaika i mokslus, bet yra visokiu idiotu, savanaudziu. Yra visokiu tevu.
Jusu vyas TIKRAI yra isrinktasis, kad tokius tevus turi. Jo perspektyvumas ir paklausumas yra didele dalimi ir tevu nuopelnas, tad nereikia taip jau jo isaukstinti...
Pvz mūsų šeimoje nebuvo kalama, kad svarbu mokytis. Mamai buvo svarbu pabaigt kokią profkę mums ir varytis dirbt, nes nežada išlaikyt. Ką aš, aišku, ir padariau. Kaip dabar dėl to gailiuosi..
Bet ką, tuomet nebuvo proto ir reikėjo turėt bent už ką allwaysų nusipirkt... Nežinau, padarysiu viską, kad mano vaikas galėtų pasirinkt gyvenime kryptį.. Mano nuomone, vistik išsilavinimą tėvai vaikam suteikt privalo, nei ne visapusiškai, tai bent padėti.
QUOTE(Hmmm... @ 2013 10 05, 12:02)
Aš esu dirbusi prie kasos ir jokios ten ypatingos įtampos ar baimės tikrai nejaučiau. Ir kainas ten dar ranka suvest reikėdavo, o dabar kokia čia baimė? Kodą nuskanuoji ir kaina įvesta. Įvedi kiek pinigų davė ir tau parašo, kiek atiduot reikia. Jei kortele atsiskaito, iš vis nieko galvot nereikia. Todėl tik nereikia čia tų įtampų dramatizuot.
Jums pasisekė.
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 06, 11:42)
Prekyboje ne visada rūpi tas išsilavinimas, ten aktualu asmeninės savybės ir gebėjimas dirbti specifinėje vietoje, ir tai nėra pati blogiausia pozicija prekyboje
Tik kažkaip abejoju dėl 10kl.. Grubus, chamiškas bendravimas, ne siusiupusiu, tai būtent toks ir reikalingas jų darbe, kad susikalbėtų reikalinga kalba. Ar žinai su kuo joms tenka kasdien bendrauti?
Toli gražu ne su inteligentijos atstovais ir ne su filologėm.
Panašiai. Negali būt jautruoliu, nes kitaip užlips ant galvos. Plius klientūra, kaip aš sakau, jei kas įžvelgiat grubumą, tai jūs tokiais ir padarėt. Žinokit, kai teko toj kasoj "knopkes spaudyt" labai pasigedau šito darbo pagarbos iš klientų. Buvo atvejis, kai kolegei pirkėja pasiūlė
juodą b.. čiulpt.. Tik nepamenu už ką.
QUOTE(Tosk @ 2013 10 06, 17:40)
Tiems neverslininkams nereikia naktimis atsililepinieti i apsaugos kompaniju skambucius, kad kazkas negerai imoneje ir lyg isdegus akis lekti ziureti, kokie nuostoliai ir kiek tai patustins saskaita
Reikia. Bent jau aš esu ėjus vidury nakties ir tikrint, ar ten kažkas kažko nepadarė. Tiesiog paskambina, pasako suveikė signalizacija, bėk žiūrėt kas ten vyksta. Ir bėga ta, kuri tik knopkes spaudyt turi..