Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Zmonems patinka varyti ant verslininku. Juk taip lengviausia save paguosti biggrin.gif Mato tik viena tokios situacijos puse - pinigus. O ta nematomoji puse (atsakomybe, n valandu per savaite) niekam neidomi. Verslininkas keliasi su mintimis apie versla ir uzmiega su tomis paciomis mintimis...
Atsakyti
lyg neverslininkai kazkokie kitokie,uzmiega rozini meskiuka apsikabine ir galvoja,kaip man gerai man verslininkas uzmokes paskola,mokescius,nupirks pavalgyt,vaikus i bureli isleis,verslininkai lyg nevaro ant darbuotoju,dar ir kaip varo.
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2013 10 05, 11:26)
Kasdien bunu bent keliose prekybos centruose,daznai tenka pabuvoti parduotuviu rampose,eiti pas vedejas ir t.t. Galiu pasakyti,kad daugelio issilavinimas ten tesiekia max 10kl. Keiksmai,grubios kalbos ir t.t. Ir as beveik tikra,jog tai yra tie,kurie kazkada buvo labai "sustri",kol dar sedejo mokyklos suole.

Prekyboje ne visada rūpi tas išsilavinimas, ten aktualu asmeninės savybės ir gebėjimas dirbti specifinėje vietoje, ir tai nėra pati blogiausia pozicija prekyboje irnesakyk.gif Tik kažkaip abejoju dėl 10kl.. Grubus, chamiškas bendravimas, ne siusiupusiu, tai būtent toks ir reikalingas jų darbe, kad susikalbėtų reikalinga kalba. Ar žinai su kuo joms tenka kasdien bendrauti? lotuliukas.gif Toli gražu ne su inteligentijos atstovais ir ne su filologėm.

Gyvenime, kaip kas prasimuš, priklauso tik nuo asmeninių savybių, darbštumo, sumanumo ir noro kažką pasiekti daugiau, nei pasilikti žemiausiose grandyse. Čia kaip pavyzdžius stato savo vyrus. Tai pvz. maniškio karjera, startas prasidėjo ankstyvoje vaikystėje ir paauglystėje, kai vaikas būdamas vaisiais prekiavo turguje, vėliau, sulaukus pilnametystės, jam buvo nupirktas bilietas į vieną galą, į svetimą miestą, kur įstojo, ir į kišenę įdėta šimtas rublių. Viskas. Jokių palikimų nebuvo, jokios ypatingos pagalbos ir finansinės paramos nebuvo, ėjo mokytis, dirbo kuo tik nedirbo, ir baldus surinkinėjo, ir statybose sukosi, ir vagonus krovė, po to jau kai prakuto, tai firminę kosmetiką vežė, po to su draugu džinsus "virė", po to didesnius dalykus, bet visą laiką kažką darė, kad užsidirbti, mokytis ir eiti į priekį.

Šiaip kas varo ant verslininkų, nelabai žino kuo ir kaip anie gyvena, kiek nervų kasdien turi. Turiu nuliūdinti, bet ant darbuotojų niekas nevaro 4u.gif Nebent padaro ženklių nuostolių, nepadaro ką turi padaryti, vietoje to, kad dirbtų, užsiima chaltūra darbo vietoje arba skaito referatus, forumus, naršo po FB, daro viską, tik nedirba kas reikalinga, užgeria kelias savaites ir užtempia su terminais (koks nors dizaineris devil.gif ), visi laukia, o jis "ieško įkvėpimo", darbuotojas per žioplumą sugadina brangų aparatą ar to aparato brangią detalę. T.y. darbuotojas minimas bloguoju tik dėl labai konkrečių dalykų. Bet galiu užtikrinti, kad kiek bendrauju su verslininkais, negirdėjau, iš niekur nieko, kad ujtų savo darbuotojus, žemintų, tyčiotųsi ar pan.. Darbuotojai varo ant viršininkų, verslininkų dažniausiai iš pavydo.
Atsakyti
taigi mes su vyru abu biudezetininkai,taigi nei darbininkai nei verslininkai,bet va cia sitam forume ir varo ant darbininku,daugiau nenusipelne ir *** ble ***,tai, o kodel mano brolis,vyro pusskes baigusios devynias klases kazkodel kitose valstybese zmonemis patapo,o cia buvo nenusipelniusios g.gif
as bent jau vaikui susirgus nebijau biuleteni pasiimti,o vaikas maziukas,tai va per pusantro menesio nuo motinystes atostogu pabaigos,turbut ryt antra karta imsiu,nes susirgo sloguoja,kosti, vakarais tempa uzkyla,kazkaip idomu ka man sakytu kokioje batu parduotuveje, mano viena pazistama ejo darbintis privacioje imoneje,tai sake,jei neimsi biuletenio du metus,tai priimsim,o turint du mazus vaikus kazkaip labai jau sunkiai toks pazadas galetu but ivykdomas.
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2013 10 05, 17:24)
o kodel negalima nuvaziavus i Norvegija padirbeti metelius pas koki ukininka ir grizus mokytis bent pora metu? nors siaip ir vasaros uztektu. draugas sia vasara padirbo tik viena menesi Norvegijoje ir parsiveze 4tukst litu! ir jis dabar yra 3 kurso studentas KTU. situ pinigu jam uzteks butiniem dalykam visus 9 menesius, butu norejes, butu pabuves ilgiau.
tik nesakykit, kad kelione kainuoja. skrido su rankiniu bagazu su Ryanairu, pirmyn atgal, gavos keli simtai litu.
va ir iseitis. tik nesakykit, kad ne kiekvienas turi tokias galimybes, SIUO METU i Norvegija islekti nera sudetinga. galima per 3 vasaros menesius pas ukininka uzsidirbti visiem mokslo metam. kai kurie lietuviai, nuolat ten gyvendami, iesko kazko, kas pakeistu vasaros atostogoms, o va studentai labai tam tinka.
kokie dar argumentai bus is tamstos?
kaip sakiau, yra 1000 priezasciu daryti ir 1000 pasiteisinimu nedaryti.
ir visu pirma, as lyginau 2 zmones!!!!!!!!!!!!! ir irodziau, kad su prastesnem galimybem imanoma pasiekti daugiau, negu iki 30m gyvenant is tevu kisenes. o jus vis apie skurstanti balbieriski..

Nesinervuok biggrin.gif Del uzsienio, tai as uz tave apie gyvenima jame tikrai daugiau zinau, dabar gyvenu Vokietijoje, esu gyvenus UK ir JAV. Kad isvaziuotum i uzsieni visiskai be pinigu reikia vaziuoti i 100% garantuota darbo vieta, o tai praktiskai neimanoma. Vaziavimas i uzsieni ir ieskojimas darbo yra labai daug pradiniu investiciju reikalaujantis reikalas: visokie gyvenamosios vietos depozitai, uzsimetimas ant zapaskes jei ilgiau nerasi darbo ( o greiciausiai ilgai nerasi, jei isvis rasi, mes vakaru europoj dabar visiskas krachas), pasiziurekite, kiek Norvegijoj kainuoja vien tik maisto 3-im dienom nusipirkti, turbut visas to balbieriskiecio menesinis biudzetas Lietuvoj. Arba pvz Anglijoj daugumoj darbovieciu tokia buhalterijos tvarka, kad pirma atlyginima gauni tik po 2 menesiu. O mes juk snekam apie zmones, kurie neturi pinigu ant mesos, nekalbant apie kazkokius lektuvu bilietus ar keliu tukstanciu euru depozitus uz kambari ( taip, tokie depozitai vokietijoj). Galima vaziuoti tusciom kisenem na ura, bandyt laime, bet daug tokiu tipazu maciau beuzsibaigianciu su alkoholikais parkely prasant ismaldos. Maziau snekekit apie tokius dalykus apie kuriuos tik is pletku girdejot, o ne aiskinkit man uzsieny gyvenanciai visa gyvenima kiek pinigu reikia turet, kad i uzsieni dirbt vaziuot. Manau jusu pozicija jau visi suprato, uzteks cia per 5 puslapius rekaut. Geriau pasnekekit apie tai, kaip plytelem ir parketui taupet 5-is metus, parodykit savo kompetencija ten, kur jos tikrai turit biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(perkunkieme @ 2013 10 06, 12:03)
taigi mes su vyru abu biudezetininkai,taigi nei darbininkai nei verslininkai,bet va cia sitam forume ir varo ant darbininku,daugiau nenusipelne ir *** ble ***,tai, o kodel mano brolis,vyro pusskes baigusios devynias klases kazkodel kitose valstybese zmonemis patapo,o cia buvo nenusipelniusios g.gif
as bent jau vaikui susirgus nebijau biuleteni pasiimti,o vaikas maziukas,tai va per pusantro menesio nuo motinystes atostogu pabaigos,turbut ryt antra karta imsiu,nes susirgo sloguoja,kosti, vakarais tempa uzkyla,kazkaip idomu ka man sakytu kokioje batu parduotuveje, mano viena pazistama ejo darbintis privacioje imoneje,tai sake,jei neimsi biuletenio du metus,tai priimsim,o turint du mazus vaikus kazkaip labai jau sunkiai toks pazadas galetu but ivykdomas.

Kodel ir jus nevaziuojate i uzsieni zmogum patapti?
Atsakyti
Ką reiškia daugiau nenusipelnę? Kalba ėjo ir apie darbo rinkos pobūdį. Be to kiekvienoje šalyje skirtingai, bet ar ne labiau stengiasi dirbti, realiai dirbti kitose šalyse, kad jei taip dirbtų Lietuvoje, įdėtų tiek pat pastangų kaip užsienyje, tai ir daugiau uždirbtų? Nes pas mus vis dar gajus požiūris, kad turi duoti, turi gauti, o ne uždirbti. Užsienyje taip pat ta žolė ne žalesnė, savi niuansai. Nelabai kas ir laikys, jei bus pastovūs biuleteniai. Taip pat daug kas priklauso nuo darbo specifikos, darbo vietos. Jei realiai nėra kuo pakeisti to žmogaus arba jei bus dažni biuleteniai, tai kiti darbuotojai vis tiek privalės padaryti to žmogaus darbą. Už dyką? Ar samdyti papildomą žmogų jo darbams nudirbti? Taip kad reikia ir pačiai pagalvoti apie tai, ar norėtų darbuotojo, kuris realiai nedirbtų tiek, kiek reikia. Nereikia tikėtis, kad atėjo į labdaros organizaciją, kur viskas turi būti tik darbuotojo naudai, kad kaip jam būtų geriausia ir naudingiausia, turi būti abipusiai naudingas bendradarbiavimas. Garantuoju, kad pati būdama verslininke nenorėtum tokio darbuotojo, kuris perspektyvoje dirbs kai galės.
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 06, 12:13)
Nesinervuok biggrin.gif Del uzsienio, tai as uz tave apie gyvenima jame tikrai daugiau zinau, dabar gyvenu Vokietijoje, esu gyvenus UK ir JAV. Kad isvaziuotum i uzsieni visiskai be pinigu reikia vaziuoti i 100% garantuota darbo vieta, o tai praktiskai neimanoma. Vaziavimas i uzsieni ir ieskojimas darbo yra labai daug pradiniu investiciju reikalaujantis reikalas: visokie gyvenamosios vietos depozitai, uzsimetimas ant zapaskes jei ilgiau nerasi darbo ( o greiciausiai ilgai nerasi, jei isvis rasi, mes vakaru europoj dabar visiskas krachas), pasiziurekite, kiek Norvegijoj kainuoja vien tik maisto 3-im dienom nusipirkti, turbut visas to balbieriskiecio menesinis biudzetas Lietuvoj. Arba pvz Anglijoj daugumoj darbovieciu tokia buhalterijos tvarka, kad pirma atlyginima gauni tik po 2 menesiu. O mes juk snekam apie zmones, kurie neturi pinigu ant mesos, nekalbant apie kazkokius lektuvu bilietus ar keliu tukstanciu euru depozitus uz kambari ( taip, tokie depozitai vokietijoj). Galima vaziuoti tusciom kisenem na ura, bandyt laime, bet daug tokiu tipazu maciau beuzsibaigianciu su alkoholikais parkely prasant ismaldos. Maziau snekekit apie tokius dalykus apie kuriuos tik is pletku girdejot, o ne aiskinkit man uzsieny gyvenanciai visa gyvenima kiek pinigu reikia turet, kad i uzsieni dirbt vaziuot. Manau jusu pozicija jau visi suprato, uzteks cia per 5 puslapius rekaut. Geriau pasnekekit apie tai, kaip plytelem ir parketui taupet 5-is metus, parodykit savo kompetencija ten, kur jos tikrai turit biggrin.gif
Papildyta:

Kodel ir jus nevaziuojate i uzsieni zmogum patapti?
TODEL,KAD VYRAS NIEKAD NEVAZIUOS  KOL SAVO ALGA  gauna ir sedi siltam kabinete ir dar sioks toks virsininkas yra,todel,kad dar isgyvenam,todek,kad turim siokia tokia  vieta cia,todel,kad baige daugiau nei 9 klases,todel,kad vyras mokosi.

Papildyta:
mano giminems matyt zalesne ta zole,sulygino per kelis metus ir vis zaliuoja ir zaliuoja biggrin.gif ,jei zalesne nebutu tai sedetu cia dirbtu uz 800 ir cyptelt nedristu;
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 10 06, 12:24)

Tai kaip suprast: pagal jus uzsieny 'zmonem patampama', bet nevaziuosit, nes daugiau nei 9 klases pabaige. Kazkaip jusu pasiteisinimai priestarauja 'patapimo zmogumi' idejai, issakytai anksciau. Jeigu uzsieny toks rojus, tai nei vienam neuzdarytas kelias atvaziuot ir tuo 'isitikint' ir po to sneket. Lygiai tas pats su verslu, jei mazi atlyginimai, jei verslas-labai daug pinigu o rupesciu tiek pat kaip darbuotojui-tapk verslininku, mokek daugiau nei visi, dziaukis pinigais. Kodel toliau mokytoja dirbate? As pvz esu verslininke, esu buvus samdoma darbuotoja, esu gyvenus Lietuvoje, dabar gyvenu uzsienyje, tad laikau save turincia pakankamai patirties, kad tureciau teise isreiksti nuomone sitais klausimais.
Atsakyti
Aš tavęs klausiau, ar priimtum žmogų, kuris ne visada galės dirbti, į darbą. Žinodama tokią perspektyvą. Atsakyk. Atsakyk, ar priimtum nėščią moterį į darbą, su akivaizdžiu nėštumu? Ar priimtum alkoholiką į darbą, žinodama, kad gali užpilti daugiadienėms, neatvykti į svarbius susitikimus, pražioplinti svarbius dalykus derybose. Čia taip pat iš tos serijos, kai ne visada galės dirbti. Čia tik keli variantai.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 06, 12:42)
Aš tavęs klausiau, ar priimtum žmogų, kuris ne visada galės dirbti, į darbą. Žinodama tokią perspektyvą. Atsakyk. Atsakyk, ar priimtum nėščią moterį į darbą, su akivaizdžiu nėštumu? Ar priimtum alkoholiką į darbą, žinodama, kad gali užpilti daugiadienėms, neatvykti į svarbius susitikimus, pražioplinti svarbius dalykus derybose. Čia taip pat iš tos serijos, kai ne visada galės dirbti. Čia tik keli variantai.

Butent. Pritariu 100%. Kad ir kaip gaila butu, moteris nuspresdama susilaukti vaiku prisiima tam tikras to pasekmes. Kiekvienas sprendimas gyvenime turi pliusus ir minusus ir nereikia del to pykti ant viso pasaulio, nes nuo to vis tiek niekas nepasikeis.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 06, 12:42)

o as taves klausiu( fu kaip nemandagu),kur man dvimetinuke deti su 39 tempa ir liuliu iki bambos? is darzelio isvarys jei bandysiu durne apsimesti ir vesti,taigi kiekvienas is savo kampom ziuriu,as irgi,aciu D ,KAD as galiu imti nedarbinguma,man nieks nieko nesakys,tiesiog kazkas pavaduos mano pamokas.taigi vaziuoja vaziuoja tie zmones,isgyvenu todel ir nevaziuoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perkunkieme: 06 spalio 2013 - 11:59
QUOTE(perkunkieme @ 2013 10 06, 12:58)
o as taves klausiu( fu kaip nemandagu),kur man dvimetinuke deti su 39 tempa ir liuliu iki bambos? is darzelio isvarys jei bandysiu durne apsimesti ir vesti,taigi kiekvienas is savo kampom ziuriu,as irgi,aciu  D ,KAD as galiu imti nedarbinguma,man nieks nieko nesakys,tiesiog kazkas pavaduos mano pamokas.taigi vaziuoja vaziuoja tie zmones,isgyvenu todel ir nevaziuoju.

Kol mastysit taip ribotai, fragmentiskai, nematysit toliau savo nosies tai visas pasaulis atrodys neteisingas ir baisus. Ir taip sneka mokytoja, kuri formuoja jaunimo mastyma. Nesistebiu, kad vaikai Lietuvoj iseje i pasauli traumuojasi... Subjektyvi, o i darba ji tikrai tokiu zmoniu kaip klausei nepriimtu, nes galvotu apie SAVO vaiku islaikyma, o ne kazkokios nepazistamos bobulencijos vaiku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo byebyelondon: 06 spalio 2013 - 12:18