Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 02, 09:20)
Ar man to reikia? Man to nereikia schmoll.gif Rūpi tik tie dalykai, kurie rūpi. Kodėl turėčiau užsiimti veikla, kuri nereikalinga? Tie, kurie dirba, sukasi versle, jie užtikrina gyvenimą ir išgyvenimą tiems, kurie iš neturėjimo ką veikti ir kuo užsiimti, stabdo skrandžių veiklą be medikamentų.

Daugiau neturiu ka ir pridurti, issisemiau.
Atsakyti
Auksinė patarlė - skurdžius visada galvoja, kaip sutaupyti, turtingas -kaip uždirbti.

Visad ją stengiuosi prisiminti, ir savo energiją skirti ne tam, kad sutaupyti ar kaip iš ko nors sulaukti "paramos", o kaip panaudoti savo protą ar įgūdžius uždirbimui.

Dar viena tendencija - tie, kas visada kaltina dėl savo nesėkmių aplinką, dažniausiai, taip ir lieka toje nesėkmių pelkėje.

Visąlaik, net kai tikrai mažai uždirbau ir daug bei sunkiai dirbau (teko padirbėti savo laiku ir už pusę minimumo...), tokios padėties priežasčių ieškojau savyje - ne valdžioje, ne aplinkoje, ne valstybės politikoje. Tik savyje. Nes tik aš pati kontroliuoju savo gyvenimą.

Kita vertus, kalbant apie šeimos pajamas - labai svarbu, kad šeimos narių požiūriai šiuo klausimu sutaptų - nes jei vienas sėdi ant sofos ir visus savo energijos resursus panaugoja zyzimui, kokia bloga valdžia, kaip nieko jam NEDUODA ir pan., o kitas nagais - dantimis kabinasi ir parneša liūto grobį, tada nekas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 02 spalio 2013 - 08:55
QUOTE(JayJay @ 2013 10 01, 22:47)

Valdžia neturi nieko daryt jei žmogus piršto nepajudina (nekalbu apie invalidus ir panašius atvejus). Bet jei žmogus dirba normaliai pilną darbo dieną o gauna 800lt tam kad egzistuot.. Aš gi čia išvis ne apie save kalbu, aš savo dabartine alga, darbo krūviu ir darbo specifika patenkina, bet sunku žiūrėti į tuos žmonės kurie vieni gyvena savo būstuose ir turi 800lt algą arba mažą pensiją. O juk jie tikrai dirbo jaunystėje, ir sunkiai dirbo, o dabar galą su galu vos suduria.

Gerbiamoji, atlyginimus nustato ne valdzia, o rinka. Jus apie rinkos funkcionavima nieko nenusimanot, uz tai Jums ir visi kalti, kaip 85%-iem Lietuvos gyventoju. Apie kokias cia galimybes susitaupyti namams snekate, jei nezinote tokio elementaraus dalyko. Kad namui susitaupytumet visu pirma reikia savo prota lavinti, o dabar snekate pensininko lygio lozungais.

Ko jus pykstate jei jums kazkas duoda patarima? Gi turite problema, norite patarimo ir gaunate. As verslo konsultantams moku tukstancius, kad ateitu koks protingesnis uz mane ir pasakytu, ka as blogai darau. Zmogus, kuris nenori matyti savo silpnuju pusiu ir isizeidineja del ju parodymu tikrai nieko nepasieks. Jums rinktis.
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 10 02, 09:53)
Auksinė patarlė - skurdžius visada galvoja, kaip sutaupyti, turtingas -kaip uždirbti.
Visad ją stengiuosi prisiminti, ir savo energiją skirti ne tam, kad sutaupyti ar kaip iš ko nors sulaukti "paramos", o kaip panaudoti savo protą ar įgūdžius uždirbimui.

Dar viena tendencija - tie, kas visada kaltina dėl savo nesėkmių aplinką, dažniausiai, taip ir lieka toje nesėkmių pelkėje.

Visąlaik, net kai tikrai mažai uždirbau ir daug bei sunkiai dirbau (teko padirbėti savo laiku ir už pusę minimumo...), tokios padėties priežasčių ieškojau savyje - ne valdžioje, ne aplinkoje, ne valstybės politikoje. Tik savyje. Nes tik aš pati kontroliuoju savo gyvenimą.

Jus visalaik puikiu minciu pazeriate drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo byebyelondon: 02 spalio 2013 - 09:05
QUOTE(loja5 @ 2013 10 02, 09:27)
Daugiau neturiu ka ir pridurti, issisemiau.

Tai kas tas pašalpas surenka jiems? Kas juos remia kruopom, miltais, drabužiais? Kas? Kalėdų senelis?
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2013 10 01, 16:31)
Pagal "jūsų" tvarką tokie žmonės netektų galimybės įsigyt diplomą

nesupratau, ka cia parasei. as snekejau apie studiju kokybe. dar syk pasikartosiu, yra svarbus dalykai, kuriuos turi ne atkalti, o gilintis. yra tam tikros psecialybes, kuomet negali dirbti, (medicina pvz), o jei dirbsi - KRIS studiju kokybe.
diploma turiu, visi, kas nedirbo - tikrai jautesi kitokia kokybe, visko...jokiu ten "duok nusirasyt, jokiu ten speru..., jokio sukciavimo pries egzus. yra tam tikros specialybes, po kuriu visa nakti negali bare dirbti, po to 2 val pamiegojus, vel eiti i paskaitas. o kur dar ruosimasis egzams ir tt.
Papildyta:
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 01, 17:33)

Jums jokia valstybe ir siaip, niekas nieko NEPRIVALO duoti.

atmesiu jusu moralinius pasvaiciojimus, nes labai ryskiai vainojimas kito isduoda tavo pacios kompleksus.
dabar dar syk - as ne apie SAVE, OK? TAU RAMIAU DABAR?
as apie tai, kad visgi valstybe turi kai ka duoti - butent, jayjay pakartoja ir mano mintis - zemiausias atlgynimas kad ir menkesniu gabumu zmogui turi buti toks, kad neverstu zmogaus gyventi suns gyvenimo.

yra tam tikri rinkos atlygnimai, ir nors pasiusk. ir ka cia pakeisi, kad ir kiek chalturinsi po darbo, antram, treciam, ketvirtam darbe. gerai, kad mokytojai, gydytojai pries 5 metus vaju pakele - o tai kokios algos butu iki siol. destytojai, pvz, nekele - jie ir sedi batona valgydami.

pasikartosiu: kodel kasininkas norvegijoj ir kasininkas lietuvoj gyvena skirtingai? ir norvegijoj kasininkas zymiai maziau kompleksu turi (tas, kuris menkesniu gabumu, negali daugiau pasiekti). bet nesijaucia, kaip atmata, neisgalintis/arba nuolat priverstas taupyti ant vaistu.
Papildyta:
QUOTE(JayJay @ 2013 10 01, 19:47)

Valdžia neturi nieko daryt jei žmogus piršto nepajudina (nekalbu apie invalidus ir panašius atvejus). Bet jei žmogus dirba normaliai pilną darbo dieną o gauna 800lt tam kad egzistuot..

aukso zodziai. ne visi gali chalturinti, ne visi, kaip as po 2-3 darbus dirbti, ne visi tiesiog, ne visi.... tai jei tu nuolat smegenu nesuki, esi letesnio mastymo, neverslus, tai viskas, tu tik konteineriui sutvertas???
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 02, 09:55)
Gerbiamoji, atlyginimus nustato ne valdzia, o rinka. Jus apie rinkos funkcionavima nieko nenusimanot, uz tai Jums ir visi kalti, kaip 85%-iem Lietuvos gyventoju. Apie kokias cia galimybes susitaupyti namams snekate, jei nezinote tokio elementaraus dalyko. Kad namui susitaupytumet visu pirma reikia savo prota lavinti, o dabar snekate pensininko lygio lozungais.

Ko jus pykstate jei jums kazkas duoda patarima? Gi turite problema, norite patarimo ir gaunate. As verslo konsultantams moku tukstancius, kad ateitu koks protingesnis uz mane ir pasakytu, ka as blogai darau. Zmogus, kuris nenori matyti savo silpnuju pusiu ir isizeidineja del ju parodymu tikrai nieko nepasieks. Jums rinktis.
Papildyta:
Jus visalaik puikiu minciu pazeriate  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

Taip, studentė-pensininkė, nice one biggrin.gif Aš problemos neturiu, bet tai nereiškia kad neturiu atkreipti dėmesį į tai kad kiti jas turi. Man dabar tik savimi rūpintis gyvenime ar kaip? Visais kaimynais pensininkais ir daug dirbančiais bet mažai uždirbančiais nepasirūpinsi, jais turi rūpintis valdžia ir tik šiek tiek padėt aplinkiniai. Jei jau Lietuva tokia tobula, tai kodėl iš jos pabėgote? Ko gero radote valstybę kurios mąstymas jums labiau patiko. Reikia lygiuotis į geresnius variantus, o ne į blogesnius. Man tai Lietuva nieko neskolinga, užtat pažįstu begalę žmonių kuriems skolinga
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 02 spalio 2013 - 09:34
QUOTE(loja5 @ 2013 10 02, 05:14)
Jus tokiu zodziu net nesakykit sitoj temoj, uzmetys negyvai fear.gif, man tai paskaicius net plaukai stojasi piestu, nejaugi tikrai tikrai tai yra gyvenimo esmiu esme - galvoti kaip uzkalti kuo daugiau pinigo, nusipirkti buta, nama, automobili unsure.gif ir tai viskas, tai visi jusu norai siam gyvenimui g.gif neveltui dvasiniu keliu eina gal 5 proc. sios planetos gyventoju, suprantama, juk nelieka tam laiko kai verdi materialumo koseje, oi, net nupurto nuo viso sito...
P.S. cia ne jums taikiau, tik pacitavau jusu teksta 4u.gif

loja, o tu cia paciatavai visai ne vietoje. tai gal cituok tokias grazias mintims visiems vakarieciams, kurie ir sotus, ir visi po nama turi, ir plansetus ir automobilius. manai daugumai lietuviu tinka tai, ka parasei? kad ir lyrikos psota atkartojai, bet pati lyrika nori ir to namo, ir nama pasistate, nori ir automobilio , ir turi su vyru - ir plyteles va brangesnes isigijo, tai ka? ji jau nenormali materialiste? as manau - gali buti piktas, labai piktas savo tam minimaliu poreikiu pasauly. jus nezinote nieko TIKRO apie tokius zmones. tie, kurie, kaip sakai, turi mazai. okei, galima PRISITAIKYTI. bet vdrug, liga kokia ar nelaime - is ko jie skolintusi pinigus? ar ne is tu paciu verslesniu giminiu?
taip, kad normalios pajamos, ne ribines - visai suprantams noras kiekvienam zmogui.
Papildyta:
QUOTE(JayJay @ 2013 10 02, 07:33)
Man tai Lietuva nieko neskolinga, užtat pažįstu begalę žmonių kuriems skolinga

taip teeeeip...
anot byebyelondon, turim eiti ir saipytis, tyciotis is visu pensininku senuku - nes jie, tokie bedziai, nesugebejo susikurti sau gyvenimo. idomu, kaip butu susikurusi sau gyvenima pati byebyelondon, budama ju vietoje, dabartinio ju amziaus? stipriai nebent chalturindama? daviau pavyzdi su kaimyne ir mano mociute mokytoja. kaimyne neturi diplomo, mano mociute turi. kaimynes pensija oficiali didesne, nes nesnaude prekyboj moteris, nesnaude, po dvi algas sau rasinejos kas menesi, mano mociute pedagoge to padaryti gi negalejo.
nesakau kad vienas zmogus del to geresnis, o kitas prastesnis - bet vot tau. tai galu gale tampa padorumo klausimu, ne vien investavimo i save ir prota.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 02 spalio 2013 - 09:46
given444 turiu pastebeti jusu postai labai pikti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2013 10 02, 10:50)
given444 turiu pastebeti jusu postai labai pikti ax.gif

Su ja nelabai verta sneketi, nes ji pasako A, kas nors pasako B, o ji vietoj to, kad sakytu C, toliau A kartoja biggrin.gif Ir vis tie patys lozungai: nesisaipykim is zmoniu, nemaisykim su purvais, neskaudinkim, kodel vadinam nevykeliais, gal tam vargsui zmogeliui nuo stogo sokt, gal uzbaigt su savim, tai gal visi neturtingi kvailai.... As ka ji pasakys jau galiu 10 zinuciu i prieki pasakyti. Bet ant tiek matosi, kad zmogus is savo varpines kalba, kad pati ta nevykele jauciasi (cia jos kartojamas zodis kas 6 eilutes, ne as sugalvojau) ir pyksta, kad neina uzdirbti daugiau, bet kai kas nors pasako kokios yra zaidimo taisykles-stoja piestu, kad taip neturetu buti, nes kalte ne joje, ne zmonese, o valdzioje. As stebiuosi kaip tokio intelekto zmogaus seimos biudzetas isvis dar tuos 5000 pasiekia.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 10 02, 10:45)
tai gal cituok tokias grazias mintims visiems vakarieciams, kurie ir sotus, ir visi po nama turi, ir plansetus ir automobilius.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 10 02, 10:45)
taip teeeeip...
anot byebyelondon, turim eiti ir saipytis, tyciotis is visu pensininku senuku - nes jie, tokie bedziai, nesugebejo susikurti sau gyvenimo. idomu, kaip butu susikurusi sau gyvenima pati byebyelondon, budama ju vietoje, dabartinio ju amziaus? stipriai nebent chalturindama? daviau pavyzdi su kaimyne ir mano mociute mokytoja. kaimyne neturi diplomo, mano mociute turi. kaimynes pensija oficiali didesne, nes nesnaude prekyboj moteris, nesnaude, po dvi algas sau rasinejos kas menesi, mano mociute pedagoge to padaryti gi negalejo.
nesakau kad vienas zmogus del to geresnis, o kitas prastesnis - bet vot tau. tai galu gale tampa padorumo klausimu, ne vien investavimo i save ir prota.

O kalčiausias turbūt - Kubilius lotuliukas.gif

Dėl pensininkų nemaža dalis (tikrai ne visi, iškart užakcentuoju) jų gauna gana padorias pensijas + turi nuosavus butus, sodus, žemių sklypus, miškus. taigi, materialiai apsirūpinę visai neblogai. Ir iš esmės, tai tik jų įsitikinimų problema, kad vietoj to, kad parduotų savo 3, kartais net 4 kambarių butą ir įsikeltų į 1 kambario, o už likusius pinigus oriai gyventų, jie pasilieka verkti savo apartamentuose. O jei dar parduotų sodus, miškus - dar ir bilietui į teatrą liktų g.gif

Tie, kurie, deja, tikrai skurdžiai gyvena - jiems, visų pirma, paramą turi suteikti jų vaikai, tai jų pareiga prisidėti prie valstybės teikiamo išlaikymo. Bet dabar dažnas suaugęs vaikas geriau dar pats iš tėvų paims, negu jiems padės.

Likusi dalis, kurie išties vargingai gyvena, neturi artimųjų - taip, valstybė jiems turėtų kiek daugiau skirti dėmesio.

Bet matote, tema ne apie pensininkų būklę, o apie darbingo amžiaus šeimų pajamas, kurioms pensininkams taikomi dėsniai negalioja smile.gif taip kad jūsų iškelta problema nesisieja su tema ir diskusija, ir su visu tuo, ką jūsų oponentai išsakė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 02 spalio 2013 - 10:19
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 10 02, 11:17)
O kalčiausias turbūt - Kubilius  lotuliukas.gif

Dėl pensininkų nemaža dalis (tikrai ne visi, iškart užakcentuoju) jų gauna gana padorias pensijas + turi nuosavus butus, sodus, žemių sklypus, miškus. taigi, materialiai apsirūpinę visai neblogai. Ir iš esmės, tai tik jų įsitikinimų problema, kad vietoj to, kad parduotų savo 3, kartais net 4 kambarių butą ir įsikeltų į 1 kambario, o už likusius pinigus oriai gyventų, jie pasilieka verkti savo apartamentuose. O jei dar parduotų sodus, miškus - dar ir bilietui į teatrą liktų  g.gif

Tie, kurie, deja, tikrai skurdžiai gyvena - jiems, visų pirma, paramą turi suteikti jų vaikai, tai jų pareiga prisidėti prie valstybės teikiamo išlaikymo. Bet dabar dažnas suaugęs vaikas geriau dar pats iš tėvų paims, negu jiems padės.

Likusi dalis, kurie išties vargingai gyvena, neturi artimųjų - taip, valstybė jiems turėtų kiek daugiau skirti dėmesio.

Bet matote, tema ne apie pensininkų būklę, o apie darbingo amžiaus šeimų pajamas, kurioms pensininkams taikomi dėsniai negalioja  smile.gif taip kad jūsų iškelta problema nesisieja su tema ir diskusija, ir su visu tuo, ką jūsų oponentai išsakė.

Oponentes jayjay ir given444 skalambijancios apie rozini gyvenima vakaruose, turbut net nezino tokio dalyko, kad pvz. Jungtinej Karalystej beveik nera valstybines pensijos, o JAV isvis nera. Ten visi moka i privacius pensiju fondus ir patys jas susitaupo, bet dabar kadangi pensiju fondu kapitalas padulkejo del issiputusios akciju rinkos, neaisku, ar isvis savo pinigus atgaus. Vat taip ir buna kai nera pas zmones ziniu, o tik zole uz tvoros zalesne.
Atsakyti