matau, kad labai slidzia tema kalbat. siaip pajamos labai individualus dalykas. pazistu zmones, kurie uzdirba tikrai nedaug, bet yra laimingi, niekada niekam nepavydi ir jeim uztenka kiek turi. ir vaikai jau beveik suauge, bet visai ne materialistai, nera daiktu vergai. bet pvz jie daug buna gamtoje, vyras miskininkas, tai gamtoje daug buna, zvejoja, nu tokie labai atitruke nuo materialiu dalyku. masinos senos, viskas paprasta, tik tv ir aparatura geri, nes megsta filmus. o yra tokiu, kurie nervinasi, nes neiperka namo ant upes slaito(tokiu ir pazistu), tad..
mes su vyru gaunam tikrai padorias algas, bet taupom.. aisku, dabar viskas eina i statybas. masinos apysenes, bet uztat per 5m nama prie Kauno pasistatem taupom pvz rubam(man uztenka ir Rezerve nupirktos palaidines, nebutina Guess viska pirkti), bet pvz isirenginedami namus dejomes parketa, o ne pigias grindis ir t.t. na cia kaip kam prioritetai. einam ir i kinus, i spektaklius, ir kavinese pavalgom, bet pvz kad ir kiek augtu pajamos, visad blaiviai mastom. gyvenam uz Kauno, tad jeigu iseina i miesta vaziuoti viena auto, ta ir darom, palaukiam po darbo vienas kito pusvalandi, galva nenutruksta, bet va koks 20lt ir susitaupo. o jeigu taip kokie 3k savaiteje? na ir daug tokiu pavydziu. beje, kazkas labai teisingai paminejo, kad augant pajamoms, auga ir poreikiai. tas visiska tiesa, jeigu pries 4m isisrenginejant pirma auksta pirkom plyteles koridoriuj po 30lt, dabar baigiant antraji auksta - po 90, nes tiesiog galejom tai sau leisti.
QUOTE(JayJay @ 2013 09 30, 18:03)
O aš pažįstu žmonės kurie per laiką sutaupė ir pasistatė namą. Ėmė paskolą tik įsirengimui. Aišku tėvai prisidėjo 30tūkst bet kas ti e 30tūkst kai namą statai. Jų pajamos kažkur apie 7tūkst..
Dėl nuvertėjimo tai tiesa, todėl ir sakau kai 10 metų ir daugiau taupai tai neapsimoka. O per 3-5 metus taip stipriai nenuvertės pinigai. Todėl ir turi būt mano manymu tokios pajamos šeimoj kad per tokį laiką sutaupyt
Dėl nuvertėjimo tai tiesa, todėl ir sakau kai 10 metų ir daugiau taupai tai neapsimoka. O per 3-5 metus taip stipriai nenuvertės pinigai. Todėl ir turi būt mano manymu tokios pajamos šeimoj kad per tokį laiką sutaupyt
musu situacija yra panasi, tik mum niekas nieko nieko nedave(tik zeme) ir paskolos neemem. stogo pakelimui, konstrukcijos pakeitimui taupem 1.5m, niekas ten nenuvertejo, ems net samata pries 1.5m turejom, kuri nepasikeite, tad keli metai nera didelis laiko tarpas, kad kas nuvertetu
Papildyta:
QUOTE(byebyelondon @ 2013 10 01, 20:33)
Sitai moteriskei ziauriai truksta finansinio ir siaip issilavinimo. Kia paskaitai kai kurias mintis, supranti, kad nera prasmes diskutuoti. Jus, ponia, esat kaip suprantu amziuj, bet naivi kaip vaikas. Jau vien tik Lietuvos lyginimas su Norvegija koki intelekta parodo. Man jusu snekos primena 14-meti paaugli, kuris galvoja, kad mama nenuperka naujausio iPhone del to, kad nenori, nors ir turi pinigu. Mokykites is kur pinigai atsiranda, skaitykit, svieskites. Tik pasakysiu 2 dalaykus:
1. Resursu, kad visi gyventu sociai NERA. Susitaikykit su tuo visiems laikams. Kad gyventum sociai, privalai tureti ypatingu, aktualiu rinkoje igudziu. Ar jei ju neturi, esi nevykelis? Ne, tiesiog nepadarysi sekmingos karjeros.
2. Jums jokia valstybe ir siaip, niekas nieko NEPRIVALO duoti. Niekas jumis neprivalo rupintis, niekas jums neprivalo nieko uztikrinti. Kaip pasiklosi, taip issimiegosi. Jusu pinigine padetis yra jusu gyvenimo sprendimu pasekme.
1. Resursu, kad visi gyventu sociai NERA. Susitaikykit su tuo visiems laikams. Kad gyventum sociai, privalai tureti ypatingu, aktualiu rinkoje igudziu. Ar jei ju neturi, esi nevykelis? Ne, tiesiog nepadarysi sekmingos karjeros.
2. Jums jokia valstybe ir siaip, niekas nieko NEPRIVALO duoti. Niekas jumis neprivalo rupintis, niekas jums neprivalo nieko uztikrinti. Kaip pasiklosi, taip issimiegosi. Jusu pinigine padetis yra jusu gyvenimo sprendimu pasekme.
auskiniai zodziai