Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 30, 14:50)
kiek tokiu yra?nu kiek?isivaizduoju vienetai....kuo didesnes pajamos, tuo didesni poreikiai....zmones su tokiom pajamom perka busta, ima paskola...tikrai neatsideda 6t tam, kad po 4metu nusipirktu busta be paskolos... doh.gif  pinigai nuverteja, busto kainos kinta, taip pat gali ir atlyginimai kisti...uzdirbi 10stuku ir isleidi ir gyveni, kaip seima, kuri uzdirba tiek pat...nesvarbu, kad 6stukas atsidedi, bet varzai save, riboji...vardan busto po keliu metu?ir tai dar su klaustuku..gyventi reikia cia ir dabar...

Na jūs dabar spekuliuojate ir tiek. Kodėl manote, kad nėra žmonių, kurie atideda 50% savo pajamų po kelerių metų planuojamam įsigyti NT? Tikrai ne visi pirmai progai pasitaikius puola į globėjišką bankų glėbį wink.gif Taip, nedaug LR gyventojų gali leisti sau atsidėti ženklią atlyginimo dalį, bet tai nereiškia, kad tokių nėra arba kad tai yra kažkas nenormalaus.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2013 09 30, 15:10)
Na jūs dabar spekuliuojate ir tiek. Kodėl manote, kad nėra žmonių, kurie atideda 50% savo pajamų po kelerių metų planuojamam įsigyti NT? Tikrai ne visi pirmai progai pasitaikius puola į globėjišką bankų glėbį wink.gif Taip, nedaug LR gyventojų gali leisti sau atsidėti ženklią atlyginimo dalį, bet tai nereiškia, kad tokių nėra arba kad tai yra kažkas nenormalaus.

o jus skaityt nelabai mokat mirksiukas.gif
argi as rasiau, kad tokiu ner?man rodos rasiau, kad mano nuomone tokiu vienetai..na gal ne vienetai, bet tikrai nedaug...

uzdirbi 10t, 6t atsidedi kas men, kad po 5metu nusipirktum busta ir gyventum be paskolu...bet gyvent kazkur reikia visus tuos 5metus, moket uz nuoma, komunalines...gal geriau imt dabar paskola, kas menesi moket bankui tuos 6t, o pinigus kuriuos butum mokejes uz nuoma, mokesi uz procentus..ir gyvensi dabar savo svajoniu bute, ne po 5metu....kai zmones ima paskola, as kazkodel galvoju, galbut remiuosi savo tevu, tetos, puskes ir net savo patirtimi, ir tikiu, kad zmones pagalvoja, kad gali gyvent ne taip gerai, kaip dabar, todel netgi jei dabartines pajamos leidzia pirkti busta uz 400t 80kv, jie perka uz 350t 70kv, nes neduok d kada nors kai atlyginimas bus mazesnis ta busta reikes islaikyti....jeigu po 5metu taupymo algos bus sumazejusios, bet kiseneje turesi 350t bustui isigyt, nepirksi juk uz visa ta suma, ar pirksi?islaikyt reikes...o nelabai gali but is ko, jei algos sumazejusios..tada apie pinigus galvojama...bet kai 5metus buvo kisami pinigai kazkam i kisene uz nuoma ir komunalinius, kai tuo metu tuos lt galejai sutaupyt, tu pinigu niekas nebeskaiciuoja.kodel?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lipnuske: 30 rugsėjo 2013 - 15:22
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 30, 15:22)
o jus skaityt nelabai mokat mirksiukas.gif
argi as rasiau, kad tokiu ner?man rodos rasiau, kad mano nuomone tokiu vienetai..na gal ne vienetai, bet tikrai nedaug...

Rašėt gana kategoriškai: "kuo didesnes pajamos, tuo didesni poreikiai....zmones su tokiom pajamom perka busta, ima paskola...tikrai neatsideda 6t tam, kad po 4metu nusipirktu busta be paskolos...". Nesidomėjau, ar yra statistika, kiek žmonės sutaupo (turbūt nėra, nors būtų įdomu), tai tik iš patirties galiu pasakyti, kad ne visada puolama tų atostogų ar to buto pirkti, net jei pajamos ir leistų. 4 metai labai neilgas laiko tarpas. Aišku, kai reikia nuomotis, tai apsunkina reikalą ir gal tada ir apsimoka skolintis būstui.

O bendrai į temą, manau, normalios pajamos yra tokios, nuo kurių bent pusė lieka. Be didesnių pastangų. Neišlaidaujant, bet ir be proto nesispaudžiant.
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 30, 16:09)
o kam taupyt ir laukt, kol as nusipirksiu savo busta?jeigu jau geba zmones atsideti 6t is 10t algos, tai taip pat atidavineti tuos 6t bankui gali ir jau nusipirkus busta...kame bedos?ko laukt nesuprantu?
kodel apsurdas?didzioji dauguma taip gyvena...

kai nera is ko ir esi priverstas tai ir taupai atostogoms 2 metus...bet kad padidejus algai taip pat aupytumet is isleistumet tiek pat gink dieve netikiu...mautumet atostogaut iskart, nes galit ir norit...ko laukt....absurdas yra kai padidejus algai gyveni taip pat....aisku, kad negyvenciau taip...

na kam tie % permokami bankui nesvarbūs tie gali ir pirkt. ne apie tai gi kalba smile.gif Tiesiog turi būt galimybė įsigyti patį svarbiausią dalyką gyvenime (būstą) be būtinybės lįst paskolon ir laukt 30 metų. Tai kokioj Indijoj didžioji dauguma skursta, negi ne absurdas. Va apie tai ir kalbu kad ne žmonyse absurdiškumas o situacijoj. Mano manymu reikia pirma turėt būstą nuosavą o tada jau kurt šeimą. Taip turi būt normalioj valstybėj
Papildyta:
Buvo laikai kai padidėjo alga ir atsidėdavau 50% savo pajamų taupymui, tikrai nereikia sakyt kad nėra tokių biggrin.gif Yra. Taip, gyvenimas po algos pagėrėjimo nepakito, taip pat maitinausi, taip pat susispaudus (bet nevargingai!) gyvenau, bet iš algos kiekvieną mėnesį kai tik pervesdavo iškart atseikėdavau 50-60% taupymui
Papildyta:
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 30, 16:22)

uzdirbi 10t, 6t atsidedi kas men, kad po 5metu nusipirktum busta ir gyventum be paskolu...bet gyvent kazkur reikia visus tuos 5metus, moket uz nuoma, komunalines...

Nagi skirtinga situacija pas visus, niekas nekalba či kad paskolos tai blogai ir visi jas paėmę blogi biggrin.gif Tiesiog pavyzdžiui aš gink Dieve bijau paskolų ir baidaus jų, nenoriu imt (daugiau nei 30 000 ). Gal aš neįgali būsiu po kelių metų, nedirbsiu ir nesugebėsiu susimokėt o būstą parduot ne taip lengva (neduok die). Kiekvienas pagal save renkas. Tema ne apie tai. Aš nenoriu būt priversta imt paskolą jei noriu 2 kambarių buto. Aš noriu turėt galimybę jį įsigyt susispaudus bet 5 ių metų bėgy
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 30 rugsėjo 2013 - 15:54
kodel turi buti?tai jusu prioritetai...kitam vienodai sviecia bustas paskolinis ar ne...jam turi but galimybe is algos kiekvienais metais apkankyt kokia nors sali...o apie semos pagausejima,tai puse zmoniu neturetu vaiku tada...visko noris,ale galimybiu ner...
Papildyta:
jeigu taip bijote paskolu,ar darot kazka,kad ju neprireiktu? Kaip supratau jusj draugas nededa pastangu,kad uzdirbt daugiau? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 30, 17:05)
kodel turi buti?tai jusu prioritetai...kitam vienodai sviecia bustas paskolinis ar ne...jam turi but galimybe is algos kiekvienais metais apkankyt kokia nors sali...o apie semos pagausejima,tai puse zmoniu neturetu vaiku tada...visko noris,ale galimybiu ner...

tai va todėl temoje ir klausiama kiek MUMS normalios pajamos yra. Kiekvienas gi skirtingai susižymėjas smile.gif aš neįsivaizduoju kas gyvenime iš materialių dalykų apart maisto gali būt svarbiau už namus. O jei tie namai dar jaukūs ir su perspektyvom į ateitį tai išvis fantastika. Jūs kažkaip vis temą nukreipiat smile.gif Čia gi klausimas buvo, tai artsakė visi pagal taip kaip mąsto. Ir kiek matau pagal atsakymus daugumai 10k yra normalu. Jei jums mažiau iki gero gyvenimo reikia tai tik sveikintina. Aš tikrai rasčiau kur panaudot 10k ir tikrai susitaupyčiau kam noriu. Tai nereiškia kad mėtyčiaus pinigais, vistiek galvočiau kur ir kiek išleist. Bet pvz. ryte bandelę pirkčiau ne pagal kainą o pagal norą biggrin.gif
Atsakyti
Jayjay, o kodel jus geriau pinigu neinvestuojate, kad pasikelti savo atlyginima? I issilavinima, versla, akcijas, bet ka ... Man gyvenimelis, kur kiekvienos svajones igyvendinimui reikia gyventi susiverzus dirzus 2 metus, valgant pigiausia maista, vaiksciojant su vieninteliais pigiais dzinsais, sedint savaitgaliais namuose atrodo apgailetinas reikalas. As svajoniu turiu daug ir tikrai nenoriu del kiekvienos is ju metu metais sedeti susiverzus dirzu, juk gyvenimas toks trumpas, kiek cia taip bespesi tu svajoniu isspildyti... As i svajones matau tik viena kelia-investavima i save. Dejimas pinigu i saskaita ir taupymas, kai jie veikiami infliacijos-atgyvenes ir primityvus dalykas, pinigai turi dirbti ir gaminti dar daugiau pinigu.

P.S. Sakydama 'gyveniams susiverziant dirzus' neturiu omeny turtinguju gyvenimo, kai turi atsisakyti 3-io vardinio laikrodzio ar 14-u kelniu pirkimo. Susiverzti dirzus, turiu minty, taip, kaip dirzus verziasi paprasti lietuvaiciai.
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 30, 17:08)

Papildyta:
jeigu taip bijote paskolu,ar darot kazka,kad ju neprireiktu? Kaip supratau jusj draugas nededa pastangu,kad uzdirbt daugiau? 4u.gif

Draugas tikrai nededa, todėl galbūt kažkada bus nebe draugas biggrin.gif Nes paprasčiausiai su dabartiniais finansais nei įsivaikint nei pagimdyt. Gyvent kaip aš vaikystėj gyvenau kai visi aplinkui vaikai galėdavo sau daug daugiau leist aš nenoriu. Ta prasme nenoriu kad mano vaikai taip gyventų. Todėl kol pajamos nesieks per abu 7-10 tūkst. nepasirašysiu vaikams. Tik šuniui dideliam biggrin.gif

O ką aš galiu daryti? tiesiog kolkas kuriu planus. Dirbu pilnu etatu, studijuoju, darau remontus. Paskutiniai metai. Pabaigsiu ir ko gero eisiu į antrą darbą, tuo pačiu kažkokią e-komerciją suksiu. Kolkas planas toks, gal per metus pasikeis viskas
Papildyta:
QUOTE(byebyelondon @ 2013 09 30, 17:12)
Jayjay, o kodel jus geriau pinigu neinvestuojate, kad pasikelti savo atlyginima? I issilavinima, versla, akcijas, bet ka ... Man gyvenimelis, kur kiekvienos svajones igyvendinimui reikia gyventi susiverzus dirzus 2 metus, valgant pigiausia maista, vaiksciojant su vieninteliais pigiais dzinsais, sedint savaitgaliais namuose atrodo apgailetinas reikalas. As svajoniu turiu daug ir tikrai nenoriu del kiekvienos is ju metu metais sedeti susiverzus dirzu, juk gyvenimas toks trumpas, kiek cia taip bespesi tu svajoniu isspildyti... As i svajones matau tik viena kelia-investavima i save. Dejimas pinigu i saskaita ir taupymas, kai jie veikiami infliacijos-atgyvenes ir primityvus dalykas, pinigai turi dirbti ir gaminti dar daugiau pinigu.

P.S. Sakydama 'gyveniams susiverziant dirzus' neturiu omeny turtinguju gyvenimo, kai turi atsisakyti 3-io vardinio laikrodzio ar 14-u kelniu pirkimo. Susiverzti dirzus, turiu minty, taip, kaip dirzus verziasi paprasti lietuvaiciai.

neinvestuoju? apie akcijas nieko nežinau ir kolkas nėra laiko domėtis, bet planuose yra. Išsilavinimas.. na 6tą kursą pabaigsiu ir turėsiu antrą diplomą. Jei pavyks emigruot kada tai toj šaly ir trečią įsigysiu
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 30, 14:04)
kazkodel drisciau abejoti...

uzdirbu daugiau, tai kodel neleidus sau kazko cia ir dabar...

man irgi taip atrodo. Juk jei mazai zmones uzdirba, tai Palangoj ar su palapine prie ezero atostogauja, o jei daugiau, jau i Ispanija ar Moldyvus norisi.

QUOTE(Subjektyvi @ 2013 09 30, 14:32)
*Leksa, matai, mes skirtingai suprantame "rimtų išlaidų" sąvoką. Striukė, batai, apskritai apranga, avalynė, rankinės, kuprinės ir kt. mano nuomone nėra rimtos išlaidos, turint normalias pajamas.
** Rimtos išlaidos tai labai įvairiai, gali būti kelionė šeimai, brangesnis televizorius ir įvairi buitinė technika, baldai, naujausias išmanusis telefonas ar planšetinis kompiuteris, automobilis, NT ir kt..

* na, gal tai ir blogai pavadinta. Rubus, batus ir rankines pervadinkim ne rimtom islaidom, o tiesiog nekasdieninem. Va taip bus tiksliau. Juk ju net ne tai, kad kasdien, bet kiekviena men. pirkt nereikia.
**ismanusisi telefonas ar plansetinis kompiuteris MAN aplamai yra nereikalingos islaidos, pinigu svaistymas. Man ir paprastas senas tel.ir kompas tinka ir nematau reikalo ju keist kol nesuges. Brangesnis TV? Buitine technika? Kad viska turim, viskas veikia, keist vien tam, kad naujasnius pirkt nematau reikalo (kol nesuges). O tai gali dar daug metu nenutikti, tai apie tokias islaidas nesuku galvos.
Va, jei jau zmones nuolat keitineja kompiuterius, telefonus ir kt. technika vis i naujesnius modelius, nes norisi, ne, kad reikia, tai pajamu daug daug daugiau reikia.
O kad masina sudes bent kazkiek, tai faktas. Bet musiske ne sena, tai gedimas daugiau poros simtu kazin ar kainuotu. Tai tokiom islaidom irgi nereikia planuot, galvot. O dar naujesnes pirkt vien tam, kad pakeist i naujasne nesiruosiam. Mes prisirisam prie savo daiktu, priprantam, mylim juos ir kol mums tarnauja, neatsisakom bigsmile.gif

QUOTE(JayJay @ 2013 09 30, 14:44)
*O kas čia ne normalaus? Tarkim 4 asmenų šeima su pajamomis 10 000. 4 tūkst išleidžia mėnesiui, 6 atsideda. po kelių metų jie gali sau įsigyti 4ių kambarių butą. Čia nenormalu?
**Jūs skaitot normalu kad žmonės turi kaupt visą gyvenimą savo būstui? Jei taip Lietuvoj yra tai nereiškia kad čia ne absurdas

* tikrai nepazistu nei asmeniskai, nei ismatymo nei vienos tokios seimos schmoll.gif
** uztat pazistu tokias seimas, kur ima paskolas bustui arba tam bustui uzsidirba uzsienyje ir tada jau be paskolu nusiperka. Dar pazistu, kur is kazko paveldejo. Kitu varijantu macius/girdejus nesu.

QUOTE(lipnuske @ 2013 09 30, 14:50)
nesvarbu, kad 6stukas atsidedi, bet varzai save, riboji...vardan busto po keliu metu?ir tai dar su klaustuku..gyventi reikia cia ir dabar...

nerizikuociau taupyt n metu, kad bustui susitaupyt. Mano teta taip taupe. Tada pinigai nuvertejo, tai pusbrolis magnetola pirko ir dar kazka. Rizikinga su tom santaupom ir kazin kiek zmoniu siais laikais yra, kur tikrai sugeba susitaupyt bustui nuo nulio (visai kas kita jei turi maza buta ir keiti i didesni) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 09 30, 17:21)
* tikrai nepazistu nei asmeniskai, nei ismatymo nei vienos tokios seimos  schmoll.gif
** uztat pazistu tokias seimas, kur ima paskolas bustui arba tam bustui uzsidirba uzsienyje ir tada jau be paskolu nusiperka. Dar pazistu, kur is kazko paveldejo. Kitu varijantu macius/girdejus nesu.
nerizikuociau taupyt n metu, kad bustui susitaupyt. Mano teta taip taupe. Tada pinigai nuvertejo, tai pusbrolis magnetola pirko ir dar kazka. Rizikinga su tom santaupom ir kazin kiek zmoniu siais laikais yra, kur tikrai sugeba susitaupyt bustui nuo nulio (visai kas kita jei turi maza buta ir keiti i didesni)  g.gif

O aš pažįstu žmonės kurie per laiką sutaupė ir pasistatė namą. Ėmė paskolą tik įsirengimui. Aišku tėvai prisidėjo 30tūkst bet kas ti e 30tūkst kai namą statai. Jų pajamos kažkur apie 7tūkst..
Dėl nuvertėjimo tai tiesa, todėl ir sakau kai 10 metų ir daugiau taupai tai neapsimoka. O per 3-5 metus taip stipriai nenuvertės pinigai. Todėl ir turi būt mano manymu tokios pajamos šeimoj kad per tokį laiką sutaupyt
Atsakyti
kokiam mieste statesi nama?
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 30, 18:49)
kokiam mieste statesi nama?

Prie Kauno, statėsi pusiau su darbininkais, kai ką patys, kai ką darbininkai.. kiek supratau "dėžutė" apie 200tūkst kainavo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 30 rugsėjo 2013 - 17:52