QUOTE(lipnuske @ 2013 09 30, 14:04)
kazkodel drisciau abejoti...
uzdirbu daugiau, tai kodel neleidus sau kazko cia ir dabar...
man irgi taip atrodo. Juk jei mazai zmones uzdirba, tai Palangoj ar su palapine prie ezero atostogauja, o jei daugiau, jau i Ispanija ar Moldyvus norisi.
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 09 30, 14:32)
*Leksa, matai, mes skirtingai suprantame "rimtų išlaidų" sąvoką. Striukė, batai, apskritai apranga, avalynė, rankinės, kuprinės ir kt. mano nuomone nėra
rimtos išlaidos, turint normalias pajamas.
** Rimtos išlaidos tai labai įvairiai, gali būti kelionė šeimai, brangesnis televizorius ir įvairi buitinė technika, baldai, naujausias
išmanusis telefonas ar planšetinis kompiuteris, automobilis, NT ir kt..
* na, gal tai ir blogai pavadinta. Rubus, batus ir rankines pervadinkim ne rimtom islaidom, o tiesiog nekasdieninem. Va taip bus tiksliau. Juk ju net ne tai, kad kasdien, bet kiekviena men. pirkt nereikia.
**ismanusisi telefonas ar plansetinis kompiuteris MAN aplamai yra nereikalingos islaidos, pinigu svaistymas. Man ir paprastas senas tel.ir kompas tinka ir nematau reikalo ju keist kol nesuges. Brangesnis TV? Buitine technika? Kad viska turim, viskas veikia, keist vien tam, kad naujasnius pirkt nematau reikalo (kol nesuges). O tai gali dar daug metu nenutikti, tai apie tokias islaidas nesuku galvos.
Va, jei jau zmones nuolat keitineja kompiuterius, telefonus ir kt. technika vis i naujesnius modelius, nes norisi, ne, kad reikia, tai pajamu daug daug daugiau reikia.
O kad masina sudes bent kazkiek, tai faktas. Bet musiske ne sena, tai gedimas daugiau poros simtu kazin ar kainuotu. Tai tokiom islaidom irgi nereikia planuot, galvot. O dar naujesnes pirkt vien tam, kad pakeist i naujasne nesiruosiam. Mes prisirisam prie savo daiktu, priprantam, mylim juos ir kol mums tarnauja, neatsisakom
QUOTE(JayJay @ 2013 09 30, 14:44)
*O kas čia ne normalaus? Tarkim 4 asmenų šeima su pajamomis 10 000. 4 tūkst išleidžia mėnesiui, 6 atsideda. po kelių metų jie gali sau įsigyti 4ių kambarių butą. Čia nenormalu?
**Jūs skaitot normalu kad žmonės turi kaupt visą gyvenimą savo būstui? Jei taip Lietuvoj yra tai nereiškia kad čia ne absurdas
* tikrai nepazistu nei asmeniskai, nei ismatymo nei vienos tokios seimos
** uztat pazistu tokias seimas, kur ima paskolas bustui arba tam bustui uzsidirba uzsienyje ir tada jau be paskolu nusiperka. Dar pazistu, kur is kazko paveldejo. Kitu varijantu macius/girdejus nesu.
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 30, 14:50)
nesvarbu, kad 6stukas atsidedi, bet varzai save, riboji...vardan busto po keliu metu?ir tai dar su klaustuku..gyventi reikia cia ir dabar...
nerizikuociau taupyt n metu, kad bustui susitaupyt. Mano teta taip taupe. Tada pinigai nuvertejo, tai pusbrolis magnetola pirko ir dar kazka. Rizikinga su tom santaupom ir kazin kiek zmoniu siais laikais yra, kur tikrai sugeba susitaupyt bustui nuo nulio (visai kas kita jei turi maza buta ir keiti i didesni)