QUOTE(byebyelondon @ 2013 09 29, 18:10)
o tu pati paziurek i balsavimo rezultatus, tau jie normalus? Tipo, seimai pragyvent reikia daugiau nei 20.000 ar, kad ir daugiau nei 10.000. Cia normalios pajamos? Normalios islaidos? Taip, viena kita menesi galima pasisvaistyti ir tiek isleisti, bet, kad kiekviena
mano fantazija neisnestu, ka tiek pirkinet reiketu. Bet gi zmonems reikia, keliu tukstanciu "ant galvos" kas menesi, kad
normaliai isgyventu. O geriausia, tai po kokius 5000 minimaliai. Noredamas, zmogus galetu issvaistyti ir pvz. po 200.000 per men., bet ar tada reiketu teigti, kad tokios turii buti normalios pajamos, kad zmogus isgyventu? Abejoju.
QUOTE(given444 @ 2013 09 29, 19:13)
leksa, ne vienerias tavo zinutes skaitau... saunu kad sukiesi, bet man vis istringa, tas nereikia nereikia. puiku kad nesi daiktu kaupeja, bet norejau seniai taves paklausti: ar jei visad jaustumeis saugi, visad uzdirbtum apie 2-3t, negi nieko nereiketu?
na, nieko sau
atsimenat kieno zinutes skaitot
as niekad nekreipiu demesio kas konkreciai zinute raso
Nezinau, kaip butu, jei buciau garantuota, kad tikrai visada turesiu darba ir tikrai visada bus is ko gyventi. Net neisivaizduoju, kad tai imanoma. na, nera taip jau, kad man tikrai visai nieko nereikia. Na, dar siais metais butinai vaikui reikia pirkt ziemine striuke ir zieminius batus. Kitu rimtesniu islaidu kaip ir nenusimato. Bet, jei pamatysiu, koki labai patinkanti megstuka, tai ir nusipirksiu. Kad ir turiu. Bet esme ta, kad tikrai nenoriu ir negaliu kaupt daiktu, nes spintos ne gumines, o ir nelabai turiu kur taip jau dabintis. Dirbu pamainom, tai tik ten galiu graziau apsirengt, o daugiau ner laiko (arba jegu), kad kur eit. Kaviniu maistas tikrai nevilioja, nes esu macius kaip jis ruosiamas, todel man to tikrai nereikia. O ir zinokit mazesniuose miestuose nera tokios mados, kad drauges kavinej prie kavos puodelio susitinka. Mes praktiskai visada viena pas kita i namus einam. Ir cia as ne tik apie savo draugiu rata kalbu. Kol neteko pagyventi Kaune, maniau, kad visi taip, bet pasirodo kitur tai praktiskai drauges/draugai tik viesoj vietoj susitinka. Va ir itakoja skirtingu miestu specifika. Del prekiu kainu. Na, buvau pries pora sav. Lenkijoj. Nusipirkau nukainuota rankinuka raudona, apie 30 Lt kainavo. Man jis labai labai grazus
(ir pigus). Ir kas kad ne odinis, man priimtiniau 1 ar 2 vasaras rankine patampyt, o paskui ismest ir pirkt kita. O kitiems reikia tik firminiu, tik brangiu, tik odiniu. O man tikrai nereikia. Ir tikrai nereiketu, net jei 5000 i rankas gauciau. Na, ne mano stilius su tuo paciu rankinuku ar striuke 10 metu vaiksciot
Uztat jauciu silpnybe knygoms ir papuosalams. Bet velgi, knygu nelabai yra kur det, todel perku tik enciklopedijas ir zinynus, romanus imu is bibliotekos. Ir vel gaunasi, kad nereikia... Bet jei daug daug ir stabiliai uzdirbciau, tai velgi galvociau ar verta kokius romanus pirkti, nes kai perskaitysiu, tik vieta lentynoj uzims
Itariu, kad ir tada nepirkciau.
Apibendintai pasakysiu, kad uzdirbam pakankamai (dabar) ir nera taip, kad verztumies dirzus. Va, simet buvom Rusijoj 9 d., Lenkijoj 5d., nes NOREJOM. Nes toks musu poreikis aplankyti gimines ir kazka naujo pamatyt. Bet nera poreikis naujus Adidasus nusipirkt. Ir tikrai visu pinigu neisleidom. Net nezinau tiksliai kiek santaupu yra pas mane, kiek pas mano vyra ir kiek bendrai. Zinau, kad yra ir man ramu nuo to dusioj. Ir neturiu spaust kiekvieno cento rankoj, kad tik sutaupyt.
O dabar va sedziu ir obuoli valgau. Nepirkta, is savo sodo. Bet ne todel, kad pinigu apelsinui neturim ar gaila, o todel, kad skanu, kad zinau, jog naturalus, be chemijos. Nors kita gali sakyt, kad as skupas, dura, kuri sau, savo vyrui ir vaikui apelsinu gaili. Bet, kai mes noresim ir jei noresim, tai nusipirksim. Tik klausimas kada ir kaip daznai tas noras uzeis. Bet velgi, kaip seima be tokios egzotikos ant stalo, o su kokiu savo krasto vaisiu, gi pasibaisetina tai!