Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(given444 @ 2013 09 30, 11:42)
tai nebent tokia situacija, nes iskart pagalvojau, jei darbas mazdaug vietoj, o vyras - kazkaip atmenu jog nedirba, dabar jau dirba?  tuomet taip, tenka ant kuro daugiau nei puse tukstancio paklot, na su taisymais tai ir virs.
o kodel jums svarbu taupyt del taupymo? zaidimas? sportas?

jau dirba (prieš tai metus nedirbo), tik ant minimumo ir absoliučiai ne pagal specialybę smile.gif tai vos ne pusė algos jam degalam ir maršrutiniam gaunas. Na ką padarysi, bent jau taip. Vistiek kad ir keliais šimtais bet į pliusą. Dėl taupymo tai tiesiog patinka matyt sutaupytą sumą, stabiliau jaučiuos gyvenime smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 30 rugsėjo 2013 - 12:05
Kad vyresnis, tai dar nereiškia, kad "automatiškai" daugiau uždirbs. Reikia žiūrėti į protą, tik protas lemia daug ką. Na, žinoma, ir kitos charakterio savybės. Bet toli gražu ne amžius. Patirties daugiau gyvenime, bet kas iš to? Dar ne viskas.
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 09 29, 18:10)

o tu pati paziurek i balsavimo rezultatus, tau jie normalus? Tipo, seimai pragyvent reikia daugiau nei 20.000 ar, kad ir daugiau nei 10.000. Cia normalios pajamos? Normalios islaidos? Taip, viena kita menesi galima pasisvaistyti ir tiek isleisti, bet, kad kiekviena blink.gif mano fantazija neisnestu, ka tiek pirkinet reiketu. Bet gi zmonems reikia, keliu tukstanciu "ant galvos" kas menesi, kad normaliai isgyventu. O geriausia, tai po kokius 5000 minimaliai. Noredamas, zmogus galetu issvaistyti ir pvz. po 200.000 per men., bet ar tada reiketu teigti, kad tokios turii buti normalios pajamos, kad zmogus isgyventu? Abejoju.

QUOTE(given444 @ 2013 09 29, 19:13)
leksa, ne vienerias tavo zinutes skaitau... saunu kad sukiesi, bet man vis istringa, tas nereikia nereikia. puiku kad nesi daiktu kaupeja, bet norejau seniai taves paklausti: ar jei visad jaustumeis saugi, visad uzdirbtum apie 2-3t, negi nieko nereiketu?

na, nieko sau blink.gif atsimenat kieno zinutes skaitot blink.gif as niekad nekreipiu demesio kas konkreciai zinute raso schmoll.gif

Nezinau, kaip butu, jei buciau garantuota, kad tikrai visada turesiu darba ir tikrai visada bus is ko gyventi. Net neisivaizduoju, kad tai imanoma. na, nera taip jau, kad man tikrai visai nieko nereikia. Na, dar siais metais butinai vaikui reikia pirkt ziemine striuke ir zieminius batus. Kitu rimtesniu islaidu kaip ir nenusimato. Bet, jei pamatysiu, koki labai patinkanti megstuka, tai ir nusipirksiu. Kad ir turiu. Bet esme ta, kad tikrai nenoriu ir negaliu kaupt daiktu, nes spintos ne gumines, o ir nelabai turiu kur taip jau dabintis. Dirbu pamainom, tai tik ten galiu graziau apsirengt, o daugiau ner laiko (arba jegu), kad kur eit. Kaviniu maistas tikrai nevilioja, nes esu macius kaip jis ruosiamas, todel man to tikrai nereikia. O ir zinokit mazesniuose miestuose nera tokios mados, kad drauges kavinej prie kavos puodelio susitinka. Mes praktiskai visada viena pas kita i namus einam. Ir cia as ne tik apie savo draugiu rata kalbu. Kol neteko pagyventi Kaune, maniau, kad visi taip, bet pasirodo kitur tai praktiskai drauges/draugai tik viesoj vietoj susitinka. Va ir itakoja skirtingu miestu specifika. Del prekiu kainu. Na, buvau pries pora sav. Lenkijoj. Nusipirkau nukainuota rankinuka raudona, apie 30 Lt kainavo. Man jis labai labai grazus wub.gif (ir pigus). Ir kas kad ne odinis, man priimtiniau 1 ar 2 vasaras rankine patampyt, o paskui ismest ir pirkt kita. O kitiems reikia tik firminiu, tik brangiu, tik odiniu. O man tikrai nereikia. Ir tikrai nereiketu, net jei 5000 i rankas gauciau. Na, ne mano stilius su tuo paciu rankinuku ar striuke 10 metu vaiksciot schmoll.gif Uztat jauciu silpnybe knygoms ir papuosalams. Bet velgi, knygu nelabai yra kur det, todel perku tik enciklopedijas ir zinynus, romanus imu is bibliotekos. Ir vel gaunasi, kad nereikia... Bet jei daug daug ir stabiliai uzdirbciau, tai velgi galvociau ar verta kokius romanus pirkti, nes kai perskaitysiu, tik vieta lentynoj uzims g.gif Itariu, kad ir tada nepirkciau.
Apibendintai pasakysiu, kad uzdirbam pakankamai (dabar) ir nera taip, kad verztumies dirzus. Va, simet buvom Rusijoj 9 d., Lenkijoj 5d., nes NOREJOM. Nes toks musu poreikis aplankyti gimines ir kazka naujo pamatyt. Bet nera poreikis naujus Adidasus nusipirkt. Ir tikrai visu pinigu neisleidom. Net nezinau tiksliai kiek santaupu yra pas mane, kiek pas mano vyra ir kiek bendrai. Zinau, kad yra ir man ramu nuo to dusioj. Ir neturiu spaust kiekvieno cento rankoj, kad tik sutaupyt.
O dabar va sedziu ir obuoli valgau. Nepirkta, is savo sodo. Bet ne todel, kad pinigu apelsinui neturim ar gaila, o todel, kad skanu, kad zinau, jog naturalus, be chemijos. Nors kita gali sakyt, kad as skupas, dura, kuri sau, savo vyrui ir vaikui apelsinu gaili. Bet, kai mes noresim ir jei noresim, tai nusipirksim. Tik klausimas kada ir kaip daznai tas noras uzeis. Bet velgi, kaip seima be tokios egzotikos ant stalo, o su kokiu savo krasto vaisiu, gi pasibaisetina tai!
Atsakyti
o ko nustebai, kad zinutes atsimenu ar bent jau minti... idomesnes visada istringa, gi nebendruoju cia su beforme minciu mase smile.gif

leksa, bet juk pinigai - tai nebutinai ant smutkiu juos isleisti. o dieve kiek as geru dalyku su jais padaryciau, turiu ka konkreciai remti, ar fonda atidaryti, ar ...knyga isleisti, daug ka.
na, gerai, atmetant gerus darbus, yra ir vaikai, ir ne batai cia svarbiausia. tarkim, o studijos? mano beveik visi broliai ir seses - uzsieny. ir ka? turint tokias seimos pajamas - tik tik vaikams iseitu, nors uzsieny mano seses ir brolis - salia studiju dar ir dirba. vis tiek reikia padeti kazkiek is pasalies, arba kuomet naujo darbo ieskosi. vat gaila gabiu merginu, pazistu. nu ner pinigu ir ner. galejo varyt i uzsieni dizaina, animacija studijuot fainiausiose vietose, o atsidure kauno profkej su daile... skirtumas visgi yr ar ne? o viena ju - piese graziau uz mano sese... ax.gif ir ziauru, viskas susiveda i pinigus.

toliau. o jei liga, gydymas. ar tie dantys.? man pvz visi valdiski taisymai budavo siaubiakas, vien todel kad net nuskausminamu neileisdavo - taupydavo mat, jauna, atseit, istversiu blink.gif

masina jei subyra, vaikas zenijasi, nori prisidet ant buto - kad netektu vaikams myletis su bankais visa gyvenima, ir tt. ir pan. nu tie 10t, - tikrai ne kosminiai.
dar pagalvojus - pensiju mums nieks nemokes. senatvej atsidet. taigi begales dalyku, kur nebutinai turi ISLEISTI KAS MEN, bet atsideti, planuoti, gal net investuoti...nes viskas gi nuverteja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 30 rugsėjo 2013 - 13:42
Leksa, tu labai stebiesi, kokias sumas kiti laiko normaliomis. Tai normalios pajamos, na kaip aš tai suprantu, tai tada, kai negalvoji apie tai, kad vaikui žieminiai batai ar striukė yra ypatingos išlaidos, tiesiog eini ir perki, nes reikia, negalvodamas, ar tai daug kainuos, ar nedaug, sąlyginai, bet nėra taip, kad tokios išlaidos labai įtakoja bendrą gyvenimo kokybę. Arba kai renkiesi ką vaikas lankys papildomai, renkiesi tai, kas vaikui bus geriausia, kokybiškiausia, kur jis tikrai ne tuščiai leis laiką, o naudingai. Tai gi, renkiesi negalvodamas, kiek kartų per mėnesį dėl to šeimyna nevalgys mėsos ar galės pramogauti ne nemokamuose renginiuose. Arba kai apsiperki maisto parduotuvėje ir nežinai koks bus galutinis čekis, apie tai net negalvoji, tai visiškai nejaudina, kaip ir nejaudina tai, kad keliais litais pabrango sūris ar sviestas, o kuro piliesi pilną baką, o ne varvini po kelis litrus. Ir t.t., ir pan.. Tai gi, tų normalių pajamų sąvoka yra kiek kitokia, nei tu manai. Apie bazinius ir kt. poreikių tenkinimą jau rašiau, normalios pajamos - tai tokios, kurios patenkina anksčiau minėtus šeimos poreikius.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 09 30, 13:15)

na, gerai, atmetant gerus darbus, yra ir vaikai, ir ne batai cia svarbiausia. tarkim, o studijos? mano beveik visi broliai ir seses - uzsieny. ir ka?

na, tarp musu ir yra skirtumas tas, kad mes neturim vaiku. Berniukas, kuris gyvena musu namuose daugiau nei metus yra globojamas nelegaliai. Ir kas zino kaip ilgai jis cia bus. Kai tevai pabus neuzsipyle akiu, gali atvaziuot, pasiimt ir viskas. Jei/gal negers ateity, tai manau, kad ir patys isgales vaika issiust studijuot, jei jis nores ir sugebes, nes dabar tai tingi mokytis. tai va, pas mus ir nera tokiu ateities planu, kaip ka i studijas issiust ar kaip vaikui padet buta nusipirkt.

QUOTE(Subjektyvi @ 2013 09 30, 13:32)
Tai normalios pajamos, na kaip aš tai suprantu, tai tada, kai negalvoji apie tai, kad vaikui žieminiai batai ar striukė yra ypatingos išlaidos, tiesiog eini ir perki, nes reikia, negalvodamas, ar tai daug kainuos, ar nedaug, sąlyginai, bet nėra taip, kad tokios išlaidos labai įtakoja bendrą gyvenimo kokybę.

na, batus ir stiuke as pateikiau kaip pavyzdi rimtesniu (nevalgomu) pirkiniu. O kai reikes tai nueisiu ir tiesiog nupirksiu. ir tikrai neskaiciuosiu ar batai 50 kainuoja ar 100, ar daugiau. Jei tiks ir patiks, tai ir nupirksiu. Ir striuke taippat. Ir nereikes galvot daug ar mazai kainuoja, bet dar faktas ir tas, kad i firmines brangias parduotuves as nevaikstau. Ar sau batus nueisiu ir nuspirksiu, jei maniskiai suplis. Ir nuo to tikrai nebus taip, kad paskui tik kruopom maitinsimies schmoll.gif

Aplamai, tai mane stebina temos nekonkretumas. na, normalios seimos pajamos g.gif O ta seima, tai is kiek? Du suauge ir 1 vaikas, ar du suauge ir 3 vaikai, ar vienisa mama ir 3 vaikai? Skirtumas gali buti labai didelis. MAN daug aiskiau butu, jei butu kalbama pvz. apie tam tikra pinigu suma "ant galvos". Na, ir pvz. sukonkretinama su paskola ar gyvenant savo bute. Cia irgi didelis skirtumas gali buti.

As skaiciuoju tik maisto islaidas, kitu dar nesu skaiciavusi, na, bet galvoju g.gif gyvenant savo name (pigiau nei bute), ant galvos 1000Lt turetu pakakti kas menesi ir dar liktu.
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2013 09 30, 09:03)
Tad jei šeimos pajamos būtų 5000Lt pas mus tai 2000 tikrai atsidėtume, o poreikiai padidėtų tik po kelių metų, kai jau būtume susitaupę pagrindinėms svajonėms tongue.gif

kazkodel drisciau abejoti...pirmus menesiu taip, galbut niekas nepasikeistu, bet veliau...kad zmones taupo pinigus, deda i kojine juodai dienai, svajonei ar pan, lb gerai, bet kazkodel tikrai abejoju, kad pakilus algai visa ta padidejusia alga atsidetu....as taip negaleciau biggrin.gif uzdirbu daugiau, tai kodel neleidus sau kazko cia ir dabar...nesakau taskyt visu pinigu, ir toliau sekmingai taupyt, bet bent 100-200lt nuo padidejusios algos tikrai galima isleist..o ir manau tikrai noretusi smile.gif
Atsakyti
Leksa, matai, mes skirtingai suprantame "rimtų išlaidų" sąvoką. Striukė, batai, apskritai apranga, avalynė, rankinės, kuprinės ir kt. mano nuomone nėra rimtos išlaidos, turint normalias pajamas. Rimtos išlaidos tai labai įvairiai, gali būti kelionė šeimai, brangesnis televizorius ir įvairi buitinė technika, baldai, naujausias išmanusis telefonas ar planšetinis kompiuteris, automobilis, NT ir kt.. Tai, ko kiekvieną mėnesį neperki, bet tai rimti pirkiniai, kuriems reikia arba nusiteikti, arba iš anksto mažiau ar labai ilgai taupyti.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 09 30, 13:16)
Kad vyresnis, tai dar nereiškia, kad "automatiškai" daugiau uždirbs. Reikia žiūrėti į protą, tik protas lemia daug ką. Na, žinoma, ir kitos charakterio savybės. Bet toli gražu ne amžius. Patirties daugiau gyvenime, bet kas iš to? Dar ne viskas.

na atsiprašau, 40 metų jau turėtų būti įsitvirtinęs. Proto su kaupu ir dar daugiau, ne veltui 4 aukštieji ir gan rimta specialybė. Tiesiog nemoka suktis ir tiek.. Jam pakanka to ką turi, bent jau susidariau įspūdį tokį smile.gif O tai reiškia pagausėjimo niekad neturėsim doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2013 09 30, 14:04)
o tu pati paziurek i balsavimo rezultatus, tau jie normalus? Tipo, seimai pragyvent reikia daugiau nei 20.000 ar, kad ir daugiau nei 10.000. Cia normalios pajamos?

O kas čia ne normalaus? Tarkim 4 asmenų šeima su pajamomis 10 000. 4 tūkst išleidžia mėnesiui, 6 atsideda. po kelių metų jie gali sau įsigyti 4ių kambarių butą. Čia nenormalu? Jūs skaitot normalu kad žmonės turi kaupt visą gyvenimą savo būstui? Jei taip Lietuvoj yra tai nereiškia kad čia ne absurdas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 30 rugsėjo 2013 - 14:48
QUOTE(JayJay @ 2013 09 30, 14:44)
O kas čia ne normalaus? Tarkim 4 asmenų šeima su pajamomis 10 000. 4 tūkst išleidžia mėnesiui, 6 atsideda. po 4ių metų jie gali sau įsigyti 4ių kambarių butą. Čia nenormalu? Jūs skaitot normalu kad žmonės turi kaupt visą gyvenimą savo būstui? Jei taip Lietuvoj yra tai nereiškia kad čia ne absurdas

kiek tokiu yra?nu kiek?isivaizduoju vienetai....kuo didesnes pajamos, tuo didesni poreikiai....zmones su tokiom pajamom perka busta, ima paskola...tikrai neatsideda 6t tam, kad po 4metu nusipirktu busta be paskolos... doh.gif pinigai nuverteja, busto kainos kinta, taip pat gali ir atlyginimai kisti...uzdirbi 10stuku ir isleidi ir gyveni, kaip seima, kuri uzdirba tiek pat...nesvarbu, kad 6stukas atsidedi, bet varzai save, riboji...vardan busto po keliu metu?ir tai dar su klaustuku..gyventi reikia cia ir dabar...
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 30, 15:50)
kiek tokiu yra?nu kiek?isivaizduoju vienetai....kuo didesnes pajamos, tuo didesni poreikiai....zmones su tokiom pajamom perka busta, ima paskola...tikrai neatsideda 6t tam, kad po 4metu nusipirktu busta be paskolos... doh.gif  pinigai nuverteja, busto kainos kinta, taip pat gali ir atlyginimai kisti...uzdirbi 10stuku ir isleidi ir gyveni, kaip seima, kuri uzdirba tiek pat...nesvarbu, kad 6stukas atsidedi, bet varzai save, riboji...vardan busto po keliu metu?ir tai dar su klaustuku..gyventi reikia cia ir dabar...

Nuvertėja ir kinta kai kalbama apie 15 metų, o per 4 metus labai didelio skirtumo nebus (nebent įprastinis nuosmukis NT). Kaip jie leidžia savo pinigus čia jų problemos. Svarbu gauti tiek kad būtų galimybė įsigyt savo būstą be paskolos, pataupius tarkim 5 metus. Čia yra absurdų absurdas kad visą gyvenimą ant paskolų sėdi arba negali būsto įpirkt. Būstas čia būtinumas yra. 4 žmonės - 4 kambariai - viskas normalu, ne išpindėjimas. Nenukrypkit nuo temos, čia ir dabar gyvenama kai paskolas ima smile.gif bet klausimas koks yra normalus atlyginimas. Ir daug kas parašė 10-15tūkst., nes taip ir yra. 30 metų į priekį galit numatyt ateitį o 5 jau ne? 5 yra normalu, o po 30 pusės jau gyvųjų tarpe greičiausiai nebus
Papildyta:
Man va vien atostogoms sutaupyt reikia 2 metų, tai būstui 5 tikrai paaukočiau biggrin.gif bet užtat visam gyvenimui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 30 rugsėjo 2013 - 15:03
QUOTE(JayJay @ 2013 09 30, 15:05)
Nuvertėja ir kinta kai kalbama apie 15 metų, o per 4 metus labai didelio skirtumo nebus (nebent įprastinis nuosmukis NT). Kaip jie leidžia savo pinigus čia jų problemos. Svarbu gauti tiek kad būtų galimybė įsigyt savo būstą be paskolos, pataupius tarkim 5 metus. Čia yra absurdų absurdas kad visą gyvenimą ant paskolų sėdi arba negali būsto įpirkt. Būstas čia būtinumas yra. 4 žmonės - 4 kambariai - viskas normalu, ne išpindėjimas. Nenukrypkit nuo temos, čia ir dabar gyvenama kai paskolas ima smile.gif bet klausimas koks yra normalus atlyginimas. Ir daug kas parašė 10-15tūkst., nes taip ir yra. 30 metų į priekį galit numatyt ateitį o 5 jau ne? 5 yra normalu, o po 30 pusės jau gyvųjų tarpe greičiausiai nebus
Papildyta:
Man va vien atostogoms sutaupyt reikia 2 metų, tai būstui 5 tikrai paaukočiau biggrin.gif bet užtat visam gyvenimui

o kam taupyt ir laukt, kol as nusipirksiu savo busta?jeigu jau geba zmones atsideti 6t is 10t algos, tai taip pat atidavineti tuos 6t bankui gali ir jau nusipirkus busta...kame bedos?ko laukt nesuprantu?
kodel apsurdas?didzioji dauguma taip gyvena...

kai nera is ko ir esi priverstas tai ir taupai atostogoms 2 metus...bet kad padidejus algai taip pat aupytumet is isleistumet tiek pat gink dieve netikiu...mautumet atostogaut iskart, nes galit ir norit...ko laukt....absurdas yra kai padidejus algai gyveni taip pat....aisku, kad negyvenciau taip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lipnuske: 30 rugsėjo 2013 - 15:12