Įkraunama...
Įkraunama...

Normalios šeimos pajamos

Apklausa: Kiek normalu uždirbti šeimai, kad jau negalvotų apie pinigus? (602 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 09 29, 15:32)
Perskaiciau visa tema. As tai nelabai suprantu sitos forumo dalyves nuolatinio 'gyvenimo susiverzus dirzus' propagavimo ir aukstinimo.

perskaitet, bet nereiskia, kad supratot. As nepropoguoju gyvenimo dirzus susiverzus ir nesakau, kad kam jus duros pinigus metot pramogom, geriau namie sedekit. As sakau, kad daug kas priklauso nuo poreikiu ir noru. Na, vienam gal i teatra nueit poreikis yra, o manes ir varu ten nenuvarytu. Kitas megsta kavinese pietaut. Na, ir tegul, jei jam smagu ir skanu. O musu seima tiesiog nemegsta to. Mums ir naminis maistas skanu, juolab, kad esu macius kaip kavinese gaminama... Stai tai ir yra poreikiai. O pas mus kai kuriu kitiems zut but reikalingu poreikiu tiesiog nera. Stai ir atkrenta islaidos. Todel ir isleidziam maziau, o ne del "dirzu verzimo". Ir ne tik mes, juk yra ir daugiau zmoniu, kuriems nereikia n-tojo kiekio batu poros, naujausios masinos ar firminiu rubu. Todel ir, jei yra klausimas, kas yra normalios pajamos, deretu ir pagalvoti, kas yra normalios islaidos, o kas siaip, pinigu svaistymas (bet velgi, kaip kas svaistyma supranta, man tai, pvz. kai prisiperki pilna saldytuva maisto, o paskui puse ismeti. Va, cia svaistymas. Ar begale nauju rubu spintoj, kuriu net matuotasi nebuvo). Ir jei to pinigu svaistymo nera, tai manau, kad 3 asmenu seimai, jei nera jokiu kreditu, paskolu, tai 5000 praktiskai nera kur isleist (norint, aisku, galima).
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 09 29, 17:19)
prisiperki pilna saldytuva maisto, o paskui puse ismeti. Va, cia svaistymas. Ar begale nauju rubu spintoj, kuriu net matuotasi nebuvo).

Kiek toj musu vargsej Lietuvelej tokiu yra? Ju yra tiek mazai, kad neverta nei sneketi, nei burnos ausinti. Daugumai zmoniu neuztenka vidutiniu atlyginmu ant butiniausiu reikmenu, provincijoj zmones badauja, kad uz sildyma susimoketu. Viso to fone ausinti burna apie tokius, kurie prisiperka drabuziu is shopaholizmo, yra ant tiek niekinis bla bla bla...
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 09 29, 16:43)

o jus paskaitinekit kitas temas ir tikrai rasit ne viena ir ne du komentarus, kur raso, kad prisiperka nauju rubu ir nenesioja ar maista ismeta, jei jau asmeniskai nieko is tokiu nepazistat. Yra netgi tema apie kvepalus ir galima nubalsuoti, kiek kvepalu buteliuku turi moterys. Yra netgi prabalsavusiu, jog 500 ir daugiau. Ir neabejoju, kad jos irgi gali skustis, jog pinigu truksta, nes... na, realiai, tai galima visa atlyginima isleisti kazkam ir visada pinigu gali trukti... norai gi beribiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 29 rugsėjo 2013 - 17:09
QUOTE(byebyelondon @ 2013 09 29, 16:43)
Kiek toj musu vargsej Lietuvelej tokiu yra? Ju yra tiek mazai, kad neverta nei sneketi, nei burnos ausinti. Daugumai zmoniu neuztenka vidutiniu atlyginmu ant butiniausiu reikmenu, provincijoj zmones badauja, kad uz sildyma susimoketu. Viso to fone ausinti burna apie tokius, kurie prisiperka drabuziu is shopaholizmo, yra ant tiek niekinis bla bla bla...

o keik tokiu yra, kur seimos pajamos siekia 6t ir daugiau?nes kazko visos susitarusios pasakoja, kad tokia suma seimai isgyventi sunku...
man nereikia 10poru batu per sezona, ar kiekviena savaitgali eiti i kina ar kluba...as nesu tokia tuscia, kad sakysiu, kad blogas buvo mano gyvenimas, nes negalejau sau to leist....siuo metu svajoju apie senos komodos atnaujinima...nusiziurejau dazus, medziagas...paskaiciavau, kad visa tai man kainuotu apie 250lt....as tam taupysiu, galbut siek tiek save varzysiu ir kazko neleisiu, bet koki malonuma as patirsiu, kai pagaliau galesiu igyvendint tai, ko siekiau....as nedarau problemos is to, akd man reikia kazko atsisakyti, kad galeciau sau kazka kita leist....ir nesuprantu, kodel tureciau..uzdirbu tiek, kiek galiu siuo metu...galbut jei uzdirbciau 5t, as vietoj senos komodos atnaujinimo nusipirkciau nauja...kuri kainuotu tukstanciais...galbut ir tada man reiketu kazko atsisakyti, kad galeciau sau nusipirkt ja...ar jus galvojate, kad taip nera? manau tik zmones, kurie patys neuzdirba, gyvena is kitu, perka is tasko pinigus betkam, betkaip, negalvodami, neskaiciuodami ir nieko neatsisakydami...bet jeigu pats uzdirbi pinigus, nesvarbu 2t, 5, ar 30, tu vistiek pries juos isleisdamas pamasati ar tikrai reikia, ar gali sau tai leist ir jeigu nusiperki nauja bemsa, kuris tavo kisenei yra siek tiek per brangus, tu negalesi atostogauti rugsejo men kaip esi iprates, tik gruodi...tai irgi saves varzymas....tik mum maziau uzdirbantiems, atrodo, kad jei uzdirbtume daugiau oj kiek pinigu atliktu, nereiketu saves varzyt ir pan....galbut is pradziu, bet veliau pamatytum kaip pasikeite tavo poreikiai ir norai, o kartu ir isleidziamos sumos...
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 09 29, 18:02)
o jus paskaitinekit kitas temas ir tikrai rasit ne viena ir ne du komentarus, kur raso, kad prisiperka nauju rubu ir nenesioja ar maista ismeta, jei jau asmeniskai nieko is tokiu nepazistat. Yra netgi tema apie kvepalus ir galima nubalsuoti, kiek kvepalu buteliuku turi moterys. Yra netgi prabalsavusiu, jog 500 ir daugiau. Ir neabejoju, kad jos irgi gali skustis, jog pinigu truksta, nes... na, realiai, tai galima visa atlyginima  isleisti kazkam ir visada pinigu gali trukti... norai gi beribiai.

O jus ziurekite ne i atskirus fragmentus, koks jusu ratas, kas forume ka raso, o i visuma/dauguma. Fragmentai niekados nieko neparode ir jokia diskusija jais neturetu remtis.
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 09 29, 17:25)
O jus ziurekite ne i atskirus fragmentus, koks jusu ratas, kas forume ka raso, o i visuma/dauguma. Fragmentai niekados nieko neparode ir jokia diskusija jais neturetu remtis.

O kodel manot, kad butent jus ziurint i visuma/dauguma, o as tai jau ne??? Nespreskit uz mane i ka as ziuriu, OK?
Papildyta:
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 29, 17:22)
tik mum maziau uzdirbantiems, atrodo, kad jei uzdirbtume daugiau oj kiek pinigu atliktu, nereiketu saves varzyt ir pan....galbut is pradziu, bet veliau pamatytum kaip pasikeite tavo poreikiai ir norai, o kartu ir isleidziamos sumos...

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Leksa,2013 09 29, 18:52]
O kodel manot, kad butent jus ziurint i visuma/dauguma, o as tai jau ne??? Nespreskit uz mane i ka as ziuriu, OK?
Papildyta:

Matau is to, ka iziurit. Kazkaip buvau optimistiska ir galvojau, kad suprantate, jog kalbote apie vienetinius egzempliorius. O jei jau jus tikrai manote, kad tokiu, kurie gali sau leisti prisipirkti pilna saldytuva ir puse ismesti ar prisipirkti drabuziu ir nei karto neuzsideti daug/dauguma tai atsiprasau, bet esate susipykusi su sveiku protu. Kalba eina apie sali, kurioje vidutinis atlyginimas nesiekia 300 euru, o kainos ne ka pigesnes uz vakaru Europa.
Atsakyti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 09 29, 19:10)

Matau is to, ka iziurit. Kazkaip buvau optimistiska ir galvojau, kad suprantate, jog kalbote apie vienetinius egzempliorius. O jei jau jus tikrai manote, kad tokiu, kurie gali sau leisti prisipirkti pilna saldytuva ir puse ismesti ar prisipirkti drabuziu ir nei karto neuzsideti daug/dauguma tai atsiprasau, bet esate susipykusi su sveiku protu. Kalba eina apie sali, kurioje vidutinis atlyginimas nesiekia 300 euru, o kainos ne ka pigesnes uz vakaru Europa.

Iš kur tokie skaičiai? Aš radau kitą informaciją:
Vidutinis darbo užmokestis šalies ūkyje 2013 m. II ketv. (bruto)
2253,0
Šaltinis http://www.sodra.lt/index.php?cid=284
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beautiful Life: 29 rugsėjo 2013 - 18:20
palaukit - o i rankas, apie 18000lt a ne? oi tai pinigai?
sutinku su byebyelondo mintimis. lietuviams - reikia paminklus statyti. nes atlgynimai vieni zemiausiu europoje, rikiuojames su bulgarija, latvija ir..? (dar vienos salies nepamenu). o kainos, o atlgynimai. o jei dar neradai gero valstybinio gydytojo, apie privacias sumas pas dantistu ir gydytojus - galiu tik patyleti.

turiu klausimuku leksai ir jayay.

jayjay, ar neklystu, bet kitoj temoj raset kad problemos su vyro pajamom, kad is saves viska beveik apmokate, bet, dabar rasot,e kad abu su masinelem varinejat, taigi ant kuro negaila, ..taigi...ve cia - jusu prioritetai. vaiku neturit, vienas is jusu jei pirktumet 100lt bilieta, tikrai sutaupytumet ir ant keliones. o jei keliaujat - tai ir ant dar vienos. arba siaip. nu negi nera svajoniu? negi butina viska leisti cia ir dabar - ratams...

leksa, ne vienerias tavo zinutes skaitau... saunu kad sukiesi, bet man vis istringa, tas nereikia nereikia. puiku kad nesi daiktu kaupeja, bet norejau seniai taves paklausti: ar jei visad jaustumeis saugi, visad uzdirbtum apie 2-3t, negi nieko nereiketu? man rodos kartais zmogus labai priderina savo poreikius prie pajamus, galiausiai - visai "nieko nebenori". okei, nereikia smutkiu , batu - bet juk tuomet tave turi traukti pazintine, intelektualine puse, keliautumet keliautumet kad ir po mylima sali, kiek cia graziu vieta... istrigo posakis: "tokios keliones ir pramogos yra brangiau. kas turi pinigu - varo i kelione, kas ne - eina i parda ir perka torto gabala bigsmile.gif ". kiekvienam - savos pramogos.

man rodos zmogui tikrai kazko reikia. vaikui. kazka parodyt, apvezt, ar idomesni bureli lankyt, ar daryt kazka gera, remti seima 4u.gif cia ne piktai, cia pamastymai.
Atsakyti
QUOTE(lipnuske @ 2013 09 29, 18:22)
galbut is pradziu, bet veliau pamatytum kaip pasikeite tavo poreikiai ir norai, o kartu ir isleidziamos sumos...

Na ne visai taip ir ne visiems smile.gif Aš pvz. kuo daugiau uždirbu tuo daugiau gaila leist biggrin.gif Priklausau tai grupei žmonių kuriems svarbu taupyt tik dėl taupymo, bet ir sutaupytus galiu išleisti kažkam kas mano manymu verta. Pvz. svajonės įgyvendinimui. Dabar tarkim noriu su MB pakeliaut 3 savaites svetur, paskaičiavus gaunasi 20 000 Lt per abu su viskuo. Ir dabar man net nusispjaut kad mūsų pajamos per abu vidutinės, vistiek pasieksiu to ko noriu, aišku ir pabambėsiu dėl pajamų biggrin.gif Žinau kad jei jos būtų didesnės tai ir kelionei atsidėčiau daugiau. Pamenu algos pakelimo sumą visą taupymui atsidėjau, nei kiek nepajutom kad geriau gyvenasi, tiesiog visi pinigai taupymui nukeliavo. Tad jei šeimos pajamos būtų 5000Lt pas mus tai 2000 tikrai atsidėtume, o poreikiai padidėtų tik po kelių metų, kai jau būtume susitaupę pagrindinėms svajonėms tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 09 29, 20:13)
jayjay, ar neklystu, bet kitoj temoj raset kad problemos su vyro pajamom, kad is saves viska beveik apmokate, bet, dabar rasot,e kad abu su masinelem varinejat, taigi ant kuro negaila, ..taigi...ve cia - jusu prioritetai. vaiku neturit, vienas is jusu jei pirktumet 100lt bilieta, tikrai sutaupytumet ir ant keliones. o jei keliaujat - tai ir ant dar vienos. arba siaip. nu negi nera svajoniu? negi butina viska leisti cia ir dabar - ratams..

man rodos zmogui tikrai kazko reikia. vaikui. kazka parodyt, apvezt, ar idomesni bureli lankyt, ar daryt kazka gera, remti seima  4u.gif cia ne piktai, cia pamastymai.

Na visų pirma žiūrėkite ir į psichologinius momentus, aš moteris, noriu kad vyras uždirbtų daugiau už mane, o ypač kai rinkausi vyrą 15 metų vyresnį, automatiškai noris kad jis tvirčiau stovėtų ant kojų nei aš, dėl priežasčių kurias jau anksčiau minėjau.

Dėl mašinų. Aš ir vyras dirba skirtingu laiku. Aš standartiškai nuo 8 iki 17 bet iki mano darbo iš mano rajono nekursuoja nei viena transporto priemonė. Man reiktų važiuoti vietoj 10min su mašina, 1val 20 min val su persėdimais. Ačiū, geriau vietoj to sumokėsiu 300lt už degalus negu kiekvieną rytą kelsiuos pusantros valandos anksčiau. Be to po to kai įsigijau automobilį sirgt peršalimo ligom pradėjau mažiau 10 kartų. Tarkim per metus 1 rimtesnis paslogavimas gali būti ir viskas. Anksčiau visad ant biliutenio būdavau nežinau ar čia autobusuose apčiaudydavo ar dėl to kad pas mus su jų grafiku prastai, būdavo prie -20 stovėdavau lauke valandą laiko nes autobusas kažkur subyrėdavo pakeliui. Tiesą pasakius vargu ar net pagimdyčiau, manau viską sau susišaldžiau jau sad.gif

Vyras dirba dienomis arba naktimis, jam šansai pargrįžt maršrutiniu iš darbo yra tik tada kai dirba dieninę pamainą konkrečiom valandom (taip ir daro). Nuo 21h maršrutiniai nevažiuoja iki mūsų. O kai dirba naktį ir grįžta ryte 4h su kuo važiuot tada? Pėsčiom gi nepareis tiek km. Vat ir gaunas mums kad važiuojant minimum į parduotuves degalams išleidžiama 500-600lt/mėn praktiškai vien iš darbo į namus. Dar prie to pačio aš turiu minimaliai atsiprašant iš darbo nuvažiuot į paskaitas. Tikriausiai suprantat kad jei su persėdimais važiuočiau tai užtruktų vien 50min važiavimas, o važiuot į jas tai darbo metu reikia. Gerai kai darbdavys užmerkia akis į tai kad manęs nėra 1,5val, bet jei tai būtų 3,5val tai kaži ar išleistų.

Kitas klausimas kad mes vien barškesiuką išgirdę mašinoj jau lekiam jos tvarkyti, liga yra automanija. Turi būt gero stovio, nesvarbu kad 16 metų senumo, nei rūdelės neturi būt nei barškesio. Va tam tai taip, pinigai išleidžiami.. Bet čia kaina kurią turime mokėt turint senas mašinas. Aišku nepulsiu naujos pirkt kol nebus pagal kišenę, mano taisyklė kad mašinos kaina turi būt lygi mėnesio šeimos pajamų dydžiui arba maksimum dviejų mėnesių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 30 rugsėjo 2013 - 10:04
tai nebent tokia situacija, nes iskart pagalvojau, jei darbas mazdaug vietoj, o vyras - kazkaip atmenu jog nedirba, dabar jau dirba? tuomet taip, tenka ant kuro daugiau nei puse tukstancio paklot, na su taisymais tai ir virs.

o kodel jums svarbu taupyt del taupymo? zaidimas? sportas?
Atsakyti